Brazde koje je ostavio stari disk na plocici ce doprinijeti nepravilnom zagrijavanju diska pri razradjivanju diska/plocice. Novi disk se razradjuje novom plocicom, da bi povrsina kontakta bila 100%. Inace ce se pregrijavati na nekim dijelovima, zato sto kocenje nece biti efikasno, pa ces to kompenzovati jacim pritiskom pedale. To je paljenje kocnica. Disk ce dobiti po pi**i, pa ces poslije kriviti proizvodjaca, koji je izricito naglasio da na novi disk ide nova plocica. Kao i da novi disk mora naleci na ociscenu glavcinu. Da ne bi bilo je**vanja familije proizvodjacu, trgovcu, mehanicaru itd...zdruzdjo wrote:Hajde mi ovo pojasni plscondy wrote: Te pakne ili disk polocice bez obzira sto si ih kupio nove, ne mozes koristit na novom disku pa ces morati ih ponovo kupiti.
znaci ja kupio disk plocice i zamjenio. Nakon npr 15 dana zamjenim diskove i ne mogu staviti te disk plocice???? zasto??
Ne pravim se pametan i nabijam tebi ili nekome na nos "sta ti znas", ali fakat pitam.
ok razumijem da utori koji su na starim diskovima su sebi napravili zljebove po plocicama. ali nakon 5-6 dana ce se to izravnati od kocenja i eto ga. mislim bacanje para. druga stvar ako si vozio malo vise kilometara 15-20 tisuca... ili ako su se potrosile.
S druge strane, ako spadas u one koji dodju u prodavnicu autodijelova i traze plocicu za prednji desni tocak, unutarnju, jer je ona vanjska sto nije na klipu jos uvijek ko nova, ima sigurno 3 milimetra mesa na njoj, onda je sve ok. Takodje, nema problema ni za grupu koja kupi nove diskove. S otpada. Skinuo ciko macolom, malo se samo primijeti da je felsava.