BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
sencobih
#4351 Re: MojaTV BHtelecom
zna li ko jeli se popravila arena ?
- munja.ba
#4352 Re: MojaTV BHtelecom
vratili su stari format i malo poboljsali sliku
-
sencobih
#4353 Re: MojaTV BHtelecom
hoces da kazes da slika nije dobra ko prije ?munja.ba wrote:vratili su stari format i malo poboljsali sliku
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4354 Re: MojaTV BHtelecom
Vratili su veličinu slike na stari format, ali je kvalitet slike malo lošiji nego prije. Možda mi se samo čini...
- 43522541N18243114E
#4355 Re: MojaTV BHtelecom
Hajd lijepo objasni šta imaš od opreme i šta želiš, pa da ti pomognemo.lud_i_ponosan wrote:ev' pokusavam sam da to srediim preko upustva .. ali sam stao na pocetku .. ne mogu da pristupim modemu.. ! ukucam admin .. admin ali nista .. ne prihvati mi uopste .. ! do cega e ?!ala7 wrote:Kod tebe je vjerovatno spojen racunar/laptop sa modemom mreznim kablom i tako uspostavljas PPPoE (tj. username,password / connect) konekciju..lud_i_ponosan wrote: logicno .. !ev.. odmah ! ..
da, konektujem se na taj nacin .. ! .. prepoznaje , ocitava mi prisutnu konekciju .. ! .. modem "ZTE ZXV10 W300" .. kao i vecini mislim .. ! .. trenutno ne, ali mislim da ce mi zatrebati ta opcija s vremena na vrijeme .. ! ett' ga ..
Ne mozes uspostaviti istovremeno konekciju i wireless (wireless kartice) i putem mreznog kabla (mrezne karitce)..
Tako sam te razumio da to pokusavas..
Najlakse ti je modem prebaciti iz brigde u pppoe nacin rada tj. da se modem sam konektuje da ne moras stalno klikati connect cim upalis racunar/laptop vec paljenjem racunara/laptopa vec mozes pristupiti internetu..
Ako se ne razumijes bas dobro u konfigurisanje modema najbolje bi ti bilo da ti neko strucan ko zna to odradi tj. ko ima iskustva sa konfigurisanjem modema, u sustini nije tesko ..
Mozes i sam pokusati pomocu uputa sa slijedece stranice: http://www.mojatv.ba/uputstva_mojatv.html
Pokusao sam objasniti, vjerovatno si me razumio kolko tolko.. Ako sta nije jasno samo pitaj..
-
EasyWay
#4356 Re: MojaTV BHtelecom
Ja sam vratio omjer slike na Areni kakav je i prije bio,ne bih rekao da je kvalitet slike losiji. Nekoliko sam puta refresirao stb Albis i nije vratilo stari format. Otisao sam u menu-postavke-mediji i tu sam omjer ekrana stavio na "auto" i odmah se vratilo na stari format kakav je i prije bio. Al ono sto je interensatno jest da sam isti format kakav sam vratio na Areni stavio i na dva kanala Eurosporta,sto prije nije bilo moguće, jer sam prije nekoliko puta pokusavao i svaki put bez uspjeha. Moguce je da je moj Albis poludio,ili su oni nesto promijenili i uveli tu mogucnost...ne znam
Sad ce mi biti puno ljepše gledati bundesligu na eurosportu nego prije (slika preko cijelog ekrana), a kvalitet slike je ostao isti. Ne znam da li je tako i kod vas.
Sad ce mi biti puno ljepše gledati bundesligu na eurosportu nego prije (slika preko cijelog ekrana), a kvalitet slike je ostao isti. Ne znam da li je tako i kod vas.
-
sencobih
#4357 Re: MojaTV BHtelecom
kada je albis spojen sa tv HDMI-om uvijek je bila slika normalna preko cijelog ekrana( za kanale tipa ES i ES2), a kad je spojen scartom onda se slika podesi kad u opciji "mediji" prebacis na auto, ali to nije bio slucaj sa arenom jer je ona sinoc bila suzena i sa scartom i sa HDMI-om, ali eto izgleda da su vratili na staroEasyWay wrote:Ja sam vratio omjer slike na Areni kakav je i prije bio,ne bih rekao da je kvalitet slike losiji. Nekoliko sam puta refresirao stb Albis i nije vratilo stari format. Otisao sam u menu-postavke-mediji i tu sam omjer ekrana stavio na "auto" i odmah se vratilo na stari format kakav je i prije bio. Al ono sto je interensatno jest da sam isti format kakav sam vratio na Areni stavio i na dva kanala Eurosporta,sto prije nije bilo moguće, jer sam prije nekoliko puta pokusavao i svaki put bez uspjeha. Moguce je da je moj Albis poludio,ili su oni nesto promijenili i uveli tu mogucnost...ne znam![]()
-
lud_i_ponosan
#4358 Re: MojaTV BHtelecom
ev' ti post koji sam ostavio na pocetku .. 
"khm.. ! ja moram biti mal' dosadan .. kasnim .. vjerovatno ste tu temu vec obradilii .. ali ne mogu nigdje rjesenje da nadjem na temii .. pa moram da pitam .. jer sam po pitanu ovoga totalni laiik ! imam problem sa wireless-om .. adsl mi "fercera" savrseno ali wireless nee, ocitava ga ali .. ne mogu da se konektujem .. pa mi treba ukratko objasnjenje sta i kako da radiim .. ukljucujuci konfigurisanje .. sve .. sve .. ! am.. ?! "
.. ovo hocu .. !
"khm.. ! ja moram biti mal' dosadan .. kasnim .. vjerovatno ste tu temu vec obradilii .. ali ne mogu nigdje rjesenje da nadjem na temii .. pa moram da pitam .. jer sam po pitanu ovoga totalni laiik ! imam problem sa wireless-om .. adsl mi "fercera" savrseno ali wireless nee, ocitava ga ali .. ne mogu da se konektujem .. pa mi treba ukratko objasnjenje sta i kako da radiim .. ukljucujuci konfigurisanje .. sve .. sve .. ! am.. ?! "
.. ovo hocu .. !
-
sencobih
#4359 Re: MojaTV BHtelecom
slika na arenama je slabija garant 20 posto , bas me cudi sto li su to dirali
- ala7
#4360 Re: MojaTV BHtelecom
U toku su neke promjene na arenasport kanalima, tehnicke prirode tako mi je receno preko telefona.. Omjer arenasport kanala bi trebao da bude kao na eurosport kanalima u omjeru kanala - letterbox ili 16:9.. Ali kvalitet se drasticno promjenio.. Nadajmo se boljem kada zavrse to "namjestanje" tako da kazem..
-
Muflon
#4361 Re: MojaTV BHtelecom
Nije im dosta što pola godine nisu ubacili ništa novo, sad hoće i da poje.bu i to malo što ima, yebo sam sve redom kad sam danas vidio sliku na Arenama, koji im je qrac više...
-
colt
#4362 Re: MojaTV BHtelecom
Ne znam jel se ovo nesto desava.Wireles mi je do prije dva dana radio, al sad mi ne može nikako. Nisam nista čačkao, samo je stao . . .lud_i_ponosan wrote:ev' ti post koji sam ostavio na pocetku ..
.. ovo hocu .. !
- 43522541N18243114E
#4363 Re: MojaTV BHtelecom
Treba ti wireless ruter zakačiš se na njega 192.168.1.1 admin/admin, prominjeniš mu adresu na 192.168.1."neki broj"colt wrote:Ne znam jel se ovo nesto desava.Wireles mi je do prije dva dana radio, al sad mi ne može nikako. Nisam nista čačkao, samo je stao . . .lud_i_ponosan wrote:ev' ti post koji sam ostavio na pocetku ..
.. ovo hocu .. !
ideš na opciju "wan" podesiš da ruter radi u PPPoE modu ukucaš svoj user name i Pass. onda se zakaćiš na ADSL modem 192.168.1.1 prebaciš postaviš da je PPPoE i da je non-stop logovan/konektovan. ADSL Modem spojiš sa ruterom (WAN port), i trebalo bi da radi, ako nečeš wireles koneciju spojiš PC sa ruterom preko LAN porta. Sad ja sam napravio da mi filtrira mac adresu znači samo mac adrese koje sam postavio mogu se zakačiti na wan mrežu to je to.
- video
#4364 Re: MojaTV BHtelecom
Umjesto "idemo brze, dajemo vishe" izgleda da je postalo "Tapkamo u mjestu, oduzimao vam i ono shto smo ponudili"
Ovo shto se trenutno dogadja je u najmanju ruku smjeshno, jer nas ubjedjuju da je vraceno sve kako je bilo
Kao i svaki normalan chovjek ochekujesh da kako vrijeme prolazi tako ce se usluga poboljshavati, ako nishta tamo gdje je moguce a ono chisti nazadak !!!!
Ispade ona "vjeruj vishe nama nego svojim ochima a i znanju"

Ovo shto se trenutno dogadja je u najmanju ruku smjeshno, jer nas ubjedjuju da je vraceno sve kako je bilo
Kao i svaki normalan chovjek ochekujesh da kako vrijeme prolazi tako ce se usluga poboljshavati, ako nishta tamo gdje je moguce a ono chisti nazadak !!!!
Ispade ona "vjeruj vishe nama nego svojim ochima a i znanju"
-
lud_i_ponosan
#4365 Re: MojaTV BHtelecom
krenem .. ii odmah stanem na "admin/admin" .. ne prihvatii mi .. ! to e problem ?!43522541N18243114E wrote:Treba ti wireless ruter zakačiš se na njega 192.168.1.1 admin/admin, prominjeniš mu adresu na 192.168.1."neki broj"colt wrote:Ne znam jel se ovo nesto desava.Wireles mi je do prije dva dana radio, al sad mi ne može nikako. Nisam nista čačkao, samo je stao . . .lud_i_ponosan wrote:ev' ti post koji sam ostavio na pocetku ..
.. ovo hocu .. !
ideš na opciju "wan" podesiš da ruter radi u PPPoE modu ukucaš svoj user name i Pass. onda se zakaćiš na ADSL modem 192.168.1.1 prebaciš postaviš da je PPPoE i da je non-stop logovan/konektovan. ADSL Modem spojiš sa ruterom (WAN port), i trebalo bi da radi, ako nečeš wireles koneciju spojiš PC sa ruterom preko LAN porta. Sad ja sam napravio da mi filtrira mac adresu znači samo mac adrese koje sam postavio mogu se zakačiti na wan mrežu to je to.
- ala7
#4366 Re: MojaTV BHtelecom
BHTelecom : "Idemo prvi, dajemo vise"video wrote:Umjesto "idemo brze, dajemo vishe" izgleda da je postalo "Tapkamo u mjestu, oduzimao vam i ono shto smo ponudili"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo shto se trenutno dogadja je u najmanju ruku smjeshno, jer nas ubjedjuju da je vraceno sve kako je bilo![]()
![]()
Ispade ona "vjeruj vishe nama nego svojim ochima a i znanju"![]()
![]()
![]()
![]()
Korisnik: "Dajemo vise, imamo manje"
- ala7
#4367 Re: MojaTV BHtelecom
lud_i_ponosan wrote: krenem .. ii odmah stanem na "admin/admin" .. ne prihvatii mi .. ! to e problem ?!
Podesi mreznu karticu tj. dodjeli IP adresu,Subnet Mask,Default Gateway mreznoj kartici i mocices pristupiti postavkama modema preko 192.168.1.1.. pozz
- 43522541N18243114E
#4368 Re: MojaTV BHtelecom
Treba ti wireless ruter zakačiš se na njega 192.168.1.1 admin/admin, prominjeniš mu adresu na 192.168.1."neki broj
ideš na opciju "wan" podesiš da ruter radi u PPPoE modu ukucaš svoj user name i Pass. onda se zakaćiš na ADSL modem 192.168.1.1 prebaciš postaviš da je PPPoE i da je non-stop logovan/konektovan. ADSL Modem spojiš sa ruterom (WAN port), i trebalo bi da radi, ako nečeš wireles koneciju spojiš PC sa ruterom preko LAN porta. Sad ja sam napravio da mi filtrira mac adresu znači samo mac adrese koje sam postavio mogu se zakačiti na wan mrežu to je to.[/quote]
krenem .. ii odmah stanem na "admin/admin" .. ne prihvatii mi .. ! to e problem ?![/quote]
vjerovatno je promjenjen pass ako se radi o tvom ruteru imas rupicu na istom pritisni iglicom i drzi desetak sec
resetovat ces ga na fab postavke, ako se radi o adsl modemu ja ti ne bi preporucio da ga diras ako ne znas postavit portove.
Ps probaj administrator\administrator kao user i pass
ideš na opciju "wan" podesiš da ruter radi u PPPoE modu ukucaš svoj user name i Pass. onda se zakaćiš na ADSL modem 192.168.1.1 prebaciš postaviš da je PPPoE i da je non-stop logovan/konektovan. ADSL Modem spojiš sa ruterom (WAN port), i trebalo bi da radi, ako nečeš wireles koneciju spojiš PC sa ruterom preko LAN porta. Sad ja sam napravio da mi filtrira mac adresu znači samo mac adrese koje sam postavio mogu se zakačiti na wan mrežu to je to.[/quote]
krenem .. ii odmah stanem na "admin/admin" .. ne prihvatii mi .. ! to e problem ?![/quote]
vjerovatno je promjenjen pass ako se radi o tvom ruteru imas rupicu na istom pritisni iglicom i drzi desetak sec
resetovat ces ga na fab postavke, ako se radi o adsl modemu ja ti ne bi preporucio da ga diras ako ne znas postavit portove.
Ps probaj administrator\administrator kao user i pass
-
EasyWay
#4369 Re: MojaTV BHtelecom
ima li kod vas na Areni 1 teletexta ? Nakon ovih eksperimentisanja sa Arenama kod mene je nestao, a bas sam se na njega navikao. Nisi morao ici na sajt da vidis sta prenose. Joj BH telecom, manite se ćoravog posla grrrrr

- munja.ba
#4370 Re: MojaTV BHtelecom
zar je bio teletext na areni 
-
Muflon
#4371 Re: MojaTV BHtelecom
Bio je na Areni 1, a sad ga nema... BH Telecom idemo prvi uzimamo najviše!munja.ba wrote:zar je bio teletext na areni
-
EasyWay
#4372 Re: MojaTV BHtelecom
Ma jasta je nek bio,i to ako se ne varam u roku 3-4 dana od kad je pusten na open IPTV telecom u srbiji. U ponedeljak zovem BHT da ga pod hitno vrate na Arenu 1,kako je i do sada bilo.
Ima i onaj programski vodic, al malo kad da je tacan, pogotovo na Arenama
Ima i onaj programski vodic, al malo kad da je tacan, pogotovo na Arenama
-
voodoo child
#4373 Re: MojaTV BHtelecom
sta se desava sa eurosport news..u zadnja dva dana nema vise komentatora...da budem jasniji..npr kad neko prica bilo koji drugi jezik a koji nije engl taj komentator prevodi na engl..i citavo vrijeme on prica dok idu vijesti..jel i kod vas isto ili je to mozda do mene nesta?pozdrav
-
sencobih
#4374 Re: MojaTV BHtelecom
da oni hoce vratiti kvalitet slike na arenasportu kao prije , teletekst bi im halalio
- almirony
#4375 Re: MojaTV BHtelecom
sencobih wrote:da oni hoce vratiti kvalitet slike na arenasportu kao prije , teletekst bi im halalio
Stvarno su ga usrali maximalno, umjesto da poboljsavaju usluge nudeci nove kanale, pakete, HD kanale, filmove etc etc...oni uradise upravo suprotno