Milorad Dodik ALL ABOUT
-
dugacki
#4351 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Konrad, jel se ti stvarno nadas nekoj nezavisnoj rs?
- konrad
#4352 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nije to bitno sada. Sto se tice Dodika, ja ga uopste ne volim, a moram da ga branim.
Mozete onda zamisliti koliko pretjerujete i koliko ste opsjednuti i indoktrinirani.
Moguce je da je mazno neku lovu i to sicu u poredjenju sa bosnjckim politicarima (8 milijardi donacija
)
ali on nije fasista i niko ne moze ni jednu recenicu da prilozi kao dokaz, a on javno prica svaki dan nesto.
Mozete onda zamisliti koliko pretjerujete i koliko ste opsjednuti i indoktrinirani.
Moguce je da je mazno neku lovu i to sicu u poredjenju sa bosnjckim politicarima (8 milijardi donacija
ali on nije fasista i niko ne moze ni jednu recenicu da prilozi kao dokaz, a on javno prica svaki dan nesto.
- Maraschino
#4353 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
konrad wrote:Nije to bitno sada. Sto se tice Dodika, ja ga uopste ne volim, a moram da ga branim.
Moguce je da je mazno neku lovu i to sicu u poredjenju sa bosnjckim politicarima (8 milijardi donacija)
ti se stvarno pravis lud...
- konrad
#4354 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Lud se pravis ti. Ako kazes za nekoga da ja fasista, onda moras to da dokazes, koja su to fasisticka njegova djela.
Vlada RS je multietnicka, da li to bar znas ?
- Maraschino
#4355 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
to i dodik kaze...konrad wrote:Lud se pravis ti. Ako kazes za nekoga da ja fasista, onda moras to da dokazes, koja su to fasisticka njegova djela.
trebalo bi nam 24 sata da takstativno nabrojimo fasisticke izjave dodikaTalijanski su fašisti isticali svoju naciju iznad drugih, vladali su diktatorski, gušili su političke i građanske slobode te vodili osvajačku vanjsku politiku.
Wikipedija
- Crimson
#4356 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Fasizam je preteska rijec.
Dodo jest nacionalista (jer se trenutno isplati) ... ne vidim po cemu on to velica srpsku naciju u odnosu na ostale.
To sto vremenom podj@bava sa "bolji" entitet i slicno, (Vi godinama trubite oko "veci" & "manji" entitet), je cista propaganda u cilju talasanja masama
Pa sta i ako kaze da vecinom narod u RS ne zeli da zivi skupa sa Federacijom ... niste ni vi htjeli u Yu, i niko vam nista nije mogao, iako ste grdne zrtve pretrpjeli.
Cilj ne opravdava sredstvo u ovom slucaju, da me pogresno ne shvatite.
Ne mozete se natjerati nekoga da zivi zajedno, ako to on NECE!!!
Dodo jest nacionalista (jer se trenutno isplati) ... ne vidim po cemu on to velica srpsku naciju u odnosu na ostale.
To sto vremenom podj@bava sa "bolji" entitet i slicno, (Vi godinama trubite oko "veci" & "manji" entitet), je cista propaganda u cilju talasanja masama
Pa sta i ako kaze da vecinom narod u RS ne zeli da zivi skupa sa Federacijom ... niste ni vi htjeli u Yu, i niko vam nista nije mogao, iako ste grdne zrtve pretrpjeli.
-
Abacija
#4357 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A zasto je Dodik insistirao na sastavljanju vlade po popisu iz '91? Sta se tu radi nego broje krvna zrnca...konrad wrote:Lud se pravis ti. Ako kazes za nekoga da ja fasista, onda moras to da dokazes, koja su to fasisticka njegova djela.
Last edited by Abacija on 13/06/2009 22:49, edited 1 time in total.
-
Abacija
#4358 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
1. Prvi Milosevic nije htio da zivi Jugoslaviji onda kad je proglasio federalni Ustav nevazecim u Srbiji.Crimson wrote:Fasizam je preteska rijec.
2. Ali zato mozemo izgraditi nove zatvore i strpati sve one koji su pocinili krivicna djela.
- vee-jay
#4359 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dodik ne smije biti smijenjen. dodiku se ne smije dozvoliti da zapocne rat i samim time stanovnike banja luke u roku od pet dana preseli u srbiju. dodik mora zavrsiti u bosanskom zatvoru. potpuno je svejedno da li ce ga masa godinama nakon toga shvatati kao heroja ili kao fasisticko kriminalno krme (sto jeste)...
-
Abacija
#4360 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
1. To sto je Tadic u talu sa Vadikalima pokazuje samo da je i Tadic fasista na isti nacin kao i oni, a ne pokazuje da je Tadic nekakav demokrata koji ima kontrolu nad Vadikalima i da ih koristi za zastrasivanje.bingov buraz wrote:1.Vidis ja mislim da radikale u srbiji bas kontrolisu iz vladajuce stranke da dizu graju dok prave muljaze ispod tezge.Pa nisu ni oni toliko ludi da ne znaju da od saveza sa Rusijom nema nista,al eto nek kuhaju samo.Prosjecan radikal je isto tako opasan kao i prosjecan vehabija.Abacija wrote:
1. Ne moze se malo biti trudan. To znaci, vehabije se ne mogu kontrolisati.
2. Ti mislis da je u Srbiji dobar zivot zato sto ih Evropa pomaze, pa makar i zbog vadikala?![]()
3. Tvoja greska je sto se gledas kroz narod. To znaci da dozvoljavas da nekakvi levati u ime nacije i religije upravljaju tvojim zivotom. Ako nastavis tako zavrsices kao oni Srbi sto prate Tadica i Dodika.
2.Ko kaze da je tamo dobro taj ima opasnih problema.
3.Vidim da se i Tadicu i Dodiku moze kad im se digne da izdrkavaju po BiH bar sto se MZ tice pa kakav zakljucak mogu da izvedem
2. To je bila i moja poenta. Svugdje je isto sra...
3. Pa ako hoces da budes fasista bujrum, samo nemoj se iznenaditi kad ti se to danas sutra vrati preko ledja.
- Crimson
#4361 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Abacija,
idem samo do menze bacit nesto u usta .... nagovorim se kasnije.
idem samo do menze bacit nesto u usta .... nagovorim se kasnije.
-
Orbini
#4362 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne dize se rat zbog necije retorike, treba za to konretnih djela.hik--meta wrote:nakon ovoga sto je dodik izlajao nevjerujem u mirno razrjesenje bosanskog cvora.![]()
"nemamo ni dva dana sanse" kaze, e pa znaci vrijeme je da se zavrsi sve za dva dana.
A od Dodika ces dobiti isuvise puno verbalnih provokacija, a isuvise malo konkretnih djela.
Treba krmka ignorisati i uputiti mu javno da pokusa nesto ako smije, svaki put kada spomene referendum ili da ne sljivi BiH. Pa od njegovog oklijevanja praviti cirkus umjesto sto on pravi od nase paranoje.
-
oldplague
#4363 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Orbini, ti si fakat neki inteligentan čovjek.
Pardon zbog off topica.
- Maraschino
#4364 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
slazem se,Orbini wrote:Ne dize se rat zbog necije retorike, treba za to konretnih djela.hik--meta wrote:nakon ovoga sto je dodik izlajao nevjerujem u mirno razrjesenje bosanskog cvora.![]()
"nemamo ni dva dana sanse" kaze, e pa znaci vrijeme je da se zavrsi sve za dva dana.
A od Dodika ces dobiri isuvise puno verbalnih provokacija, a isuvise malo konkretnih djela.
Treba krmka ignirisati i uputiti mu javno da pokusa nesto ako smije, svaki put kada spomene referendum ili da ne sljivi BiH. Pa od njegovog oklijevanja praviti cirkus umjesto sto on pravi od nase paranoje.
samo sto on procijeni dokle moze ici a kada osjeti otpor, povlaci se...nema on mu.. da nesto konkretno uradi osim retorike
tipican blefer, drzak, bezobrazan...
- Andrej4MRN7H
#4365 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Crimson niko vama srbima ne brani da odete u Srbiju,to ti mozes kad hoces.Tako su ti srbi htjeli u Kninu da ne zive sa hrvatima,pokupili se sjeli na traktore i otisli u Srbiju i BiH.Crimson wrote:Fasizam je preteska rijec.
Ja bi bio zato da se ponisti etnicko ciscenje i nasilno preseljavanje,da se broj stanovnika tih etnickih skupina uracuna u ono predratno stanje i ljudi vrate na ognjista gdje su rodjeni i zivjeli.Onda da se procesuiraju svi ubice,te da sve one dijelove BiH gdje su tvoji srbi cisto etnicki zivjeli u zajednicama prispoje Srbiji,tako ti vidim razmisljas,pa bi to isto dao Hrvatima,a onda isto i Bosnjama...vidis i bosnje bi imali onda priliku da nekako spoje Sandjak,dio Crne gore i tako dalje.Zar to nije projekat koji je doveo do rata u bivsoj Jugoslaviji.U ime tog projektta ubijeno je na hiljade neduznih gradjana,zalosno ...ali vi ste i dalje optereceni tim da zive svi srbi u jednoj drzavi.
Objasni mi ako mozes,da je u ovom ratu nestalo muslimana u BiH,sta mislis da srbi nebi imali sa kim da ratuju.Pa pobili bi se sa hrvatima oko podjele te iste cemerne BiH.
Predpostavljam da si bosanski srbin i ne mogu da shvatim da ti ne volis kraj,zemlju u kojoj si rodjen!?Da vise volis susjednu zemlju,susjeda tamo nekog dalekog nego svog bliznjega.
Ti ovdje pises; Ne mozete se natjerati negoga...i tom izjavom vec se postavljas na jednu od strana,Mi,Vi,Oni..a zar je to civilizacijski reci mi?
- bingov buraz
#4366 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
1992 nije bilo vehabija pa dobismo po ledjima,nista ti budi fin,kulturan i vjeruj da ce nas europa zastititi,ja sebi taj luksuz necu da dozvolimAbacija wrote:1. To sto je Tadic u talu sa Vadikalima pokazuje samo da je i Tadic fasista na isti nacin kao i oni, a ne pokazuje da je Tadic nekakav demokrata koji ima kontrolu nad Vadikalima i da ih koristi za zastrasivanje.bingov buraz wrote:1.Vidis ja mislim da radikale u srbiji bas kontrolisu iz vladajuce stranke da dizu graju dok prave muljaze ispod tezge.Pa nisu ni oni toliko ludi da ne znaju da od saveza sa Rusijom nema nista,al eto nek kuhaju samo.Prosjecan radikal je isto tako opasan kao i prosjecan vehabija.Abacija wrote:
1. Ne moze se malo biti trudan. To znaci, vehabije se ne mogu kontrolisati.
2. Ti mislis da je u Srbiji dobar zivot zato sto ih Evropa pomaze, pa makar i zbog vadikala?![]()
3. Tvoja greska je sto se gledas kroz narod. To znaci da dozvoljavas da nekakvi levati u ime nacije i religije upravljaju tvojim zivotom. Ako nastavis tako zavrsices kao oni Srbi sto prate Tadica i Dodika.
2.Ko kaze da je tamo dobro taj ima opasnih problema.
3.Vidim da se i Tadicu i Dodiku moze kad im se digne da izdrkavaju po BiH bar sto se MZ tice pa kakav zakljucak mogu da izvedem
2. To je bila i moja poenta. Svugdje je isto sra...
3. Pa ako hoces da budes fasista bujrum, samo nemoj se iznenaditi kad ti se to danas sutra vrati preko ledja.
-
Abacija
#4367 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Onog momenta kad su tzv. mudzahedini dosli prestala je postojati Republika Bosna i Hercegovina. Oni su samo odmogli u odbrani drzave i njihov dolazak je samo isao na ruku velikosrbima i velikohrvatima. Sam cin sto su cetnici i ustase pomogli da se isti ubace na teritorije pod kontrolom ABiH ti govori koliko je to odgovaralo neprijateljima BiH. Na isti nacin, u slucaju novog rata, vehabije nece pomoci Bosni i Hercegovini nego mogu samo odmoci. Bosna i Hercegovina se mora graditi na demokratskim principima uz puno postivanje ljudskih prava a vehabizam je suprotnoj strani od toga.bingov buraz wrote:1992 nije bilo vehabija pa dobismo po ledjima,nista ti budi fin,kulturan i vjeruj da ce nas europa zastititi,ja sebi taj luksuz necu da dozvolim
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#4368 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A moze ga se ubiti, opljackati, silovati, otjerati sa kucnih ognjista, napraviti genocid, opstruirati povratak izbljeglica, ponovo im paliti, rusiti, cak ih i ubijati...Crimson wrote:Fasizam je preteska rijec.
E, sada kada su protjerali Bosnjake i Hrvate i sveli njihovu populaciju sa nekih 55% na samo nekih 5% na prostorima fasisticko-cetnickog divljanja, sada bi da se otcijepite ne pitajuci njih i protiv njihove volje. E, to nece moci. Ko voli BiH sretno mu zivljenje u njoj, a ko ne voli i zeli da zivi u Srbiji sretno mu zivljene u Srbiji.Od BiH zemlje mogu da ponesu ono na opancima, sto je i vise nego sto su donijeli iz Srbije.
Bosna ostaje tu gdje jeste, zauvjek i uprkos svim dusmanima.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4369 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Neg BraČo i CeCtre da mi ipak pred put zapevamo onu našHu staru junaČku Sprem`te se sprem`te....

i u svojstvu duHa i tradicije ....doooooobraaa

osoba A:Ja sam pevaČ od MiljeviĆa krajSaraJva i sadaŠnji direktur Šumske TV
osoba B:Ja sam pevaČ od MiljeviĆa krajSaraJva i sadaŠnji direktur Šumske TV
osoba C:Ja sam pevaČ od MiljeviĆa krajSaraJva i sadaŠnji direktur Šumske TV
Dodik: Logore smo otvarali da bi postali zemlja blagostanja
Dodik: Logore smo otvarali da bi postali zemlja blagostanjaIzvjestitelj Dana dokopao se snimke telefonskog razgovora između premijera Republike Srpske Milorada Dodika i gradonačelnika Banje Luke Dragoljuba Davidovića netom što je - uoči Svjetskog prvenstva u raftingu - iz opticaja povučena turistička brošura s konstatacijama da je "tokom posljednjeg rata Banjaluku moralo napustiti oko 80.000 uglavnom Bošnjaka i Hrvata", te da je "na Manjači bio smješten jedan od najvećih koncentracionih logora".
Osnovano se sumnja da je osoba koja je ilegalno snimila razgovor dvojice visokih funkcionera ista ona koja je provela diverziju u turističkoj brošuri, ali redakcija zadržava pravo čuvati anonimnost svog izvora.
MILORAD DODIK: Jeste ga otkrili, Davidoviću?
DRAGOLJUB DAVIDOVIĆ: Još nismo, gospodine predsjedniče, ali na dobrom smo tragu.
DODIK: E, pa kad ga još niste otkrili, onda hitno dođi do mene na jedno svečano otkrivanje.
DAVIDOVIĆ: Otkrivanje čega, gospodine predsjedniče?
DODIK: Grobnice za Dragoljuba Davidovića, eto čega, druškane! Vi ćete mene u grob otjerat, al' ja ću vas, matere mi, prije toga sve dat streljat. Pa znaš li ti šta sam ja sve napravio da to Svjetsko prvenstvo u raftingu dovedem u Banjaluku?! Pragove sam obilazio, muda sam otegao. A zašto? Zato da mi u turističkoj brošuri neki... neki... neki manijak i zlotvor insinuira da je Srpska zločinačka tvorevina! Pa u logor ću vas sve otjerat! Manjaču ću ponovo otvorit!
DAVIDOVIĆ: To je bila sabotaža, gospodine predsjedniče, nije se moglo...
DODIK: Znam ja da je sabotaža, Davidoviću, nisam glup. Ali čija, pitam te, čija?
DAVIDOVIĆ: To ćemo otkrit najhitnije što možemo, sve snage su angažovane na tome. Siguran sam da nije niko od domaćih ljudi. Tako ću reći i ako me pitaju novinari.
DODIK (glasno): Jel' tebi jasno šta turizam znači za ovu zemlju?! Jel' ti potpuno bistro koliki je za nas značaj te privredne grane?! Srpska bez turizma je, da prostiš, goli kurac, k'o da je dio Bosne i Hercegovine. A da sad ne spominjem prihode koje privatno očekujem...
DAVIDOVIĆ: Jasno mi je, predsjedniče...
DODIK (vrlo glasno): I znaš koliki su napori uloženi da se to ostvari, da Srpska postane samostalna i suverena turistička destinacija?! Pa glave su za to padale, čovječe! Brutalni rat je vođen, krv se prolijevala!
DAVIDOVIĆ: Znam, predsjedniče, znam...
DODIK (još glasnije): Osamdeset hiljada Hrvata i Bošnjaka smo protjerali iz Banjaluke zato da bi sutra mogli samostalno razvijati svoj turizam i druge privredne grane! Znaš li koliki je to napor?! I šta se dešava? Dešava se da nam banda sve to minira šireći podvale da smo odavde protjerali osamdeset hiljada Hrvata i Bošnjaka.
DODIK: Logore smo otvarali da bi jednom postali zemlja blagostanja i turistička sila. I šta sad trebamo? Pustit da nam sve to unište obmanama da smo ovdje imali nekakve logore?
DAVIDOVIĆ: Nikako, predsjedniče, nikako...
DODIK: Jesmo li mi krajnjim ljudskim naporima stvorili etnički čistu državu zato da nas danas lažno optužuju za etničko čišćenje, to te ja pitam?! Jesmo li mi zato rušili Ferhadiju, da bi danas neko govorio da je nema?!
DAVIDOVIĆ: Nismo, gospodine predsjedniče.
DODIK: Šta nismo?
DAVIDOVIĆ: Nismo je rušili.
DODIK: Kako nismo, jebo ga ti?
DAVIDOVIĆ: Mislim, nismo je zato rušili.
DODIK: Tačno. Nismo zato. Nego zato da pokažemo turistima da nisu ni u Teheranu ni u Sarajevu, nego u Banjaluci. Kako bi Banjaluka mogla postati turistički atraktivna da je nismo učinili drugačijom od Teherana ili Sarajeva? Dobro taj ludak nije napisao i da leševi plivaju Vrbasom, bog te jebo, pa da nam rastjera i takmičare, ove raftingere, raftere, šta li su...
DAVIDOVIĆ: E, to stvarno nije mogao. Sve je to voda davno odnijela. A i mi smo sami dosta počistili.
DODIK: Šta hoćeš da kažeš?
DAVIDOVIĆ: Pa mislim, lagao bi...
DODIK: A ovako ne laže, a?
DAVIDOVIĆ: Ma laže, naravno, ali tako što se drži činjenica. Dakle, potpuno neprimjereno turističkoj brošuri.
DODIK: Naravno da je neprimjereno. Jer mi koji se bavimo državom i biznisom znamo da je turizam privredna djelatnost koja kod ljudi potiče sticanje lijepih dojmova. Ne možeš se uopšte baviti turizmom ako ne prodaješ muda pod bubrege. I tu ja vidim naše značajne komparativne prednosti. Zato ja i kažem: Republika Srpska je država na turističkim osnovama.
DAVIDOVIĆ: Lijepo rečeno, predsjedniče...
DODIK: Nego, hajde da budemo praktični, Davidoviću. Kad ćete uhvatiti izroda, da mu lično presudim? Oni pasji sinovi iz Dana ga već nazivaju Neznanim junakom, samo mi još fali da se počnu širiti mitovi i legende. Jeste bar suzili krug osumnjičenih?
DAVIDOVIĆ: Teško da je izrod, gospodine predsjedniče, zasad konstatujemo da to nije niko od domaćih ljudi. U tom smislu ću dati izjavu i medijima, ako budu pitali. Prema tome, eliminisali smo sve domaće ljude iz kruga sumnjivih. A to nije malo, to su skoro svi.
DODIK: Dobro, to je pametno... A baš si siguran da nije niko od domaćih ljudi?
DAVIDOVIĆ: Siguran. Osim ako nije neko iz najbolje namjere...
DODIK: Kakve namjere?
DAVIDOVIĆ: Pa ti što prate rafting vole uzbuđenja, adrenalin i te stvari. Možda je neko pomislio da bi im turistička posjeta logoru ili, šta ja znam, nekom stratištu, baš bila onako po mjeri...
DODIK: Nemoj srat, Davidoviću, molim te! Jesi ti čuo da igdje na svijetu turisti obilaze stratišta?
DAVIDOVIĆ: Ja kad sam bio u Splitu onaj turistički vodič nas odveo do Peristila i kaže: "Evo, tu je boravio imperator Dioklecijan, poznat po tome što je bacao kršćane lavovima."
DODIK: Ma nemoj. A jel' vas onda odveo do Lore i rekao: "Evo, ovdje je imperator Tuđman bacao pravoslavce 'pumama', 'tigrovima' i drugim ustaškim zvijerima?"
DAVIDOVIĆ: To ne mogu da svjedočim. Ja sam bio u Splitu prije rata.
DODIK: Mora da prođe određeni istorijski period da neko stratište postane kulturna vrijednost, shvati to, Davidoviću. Biće vremena da se Manjača afirmiše, ne brini. Prvo treba naši književnici to da obrade, pa da uđe u čitanke i udžbenike, pa da par generacija to vari, vari, vari, dok se ne formira ispravno istorijsko sjećanje...
DAVIDOVIĆ: Dobro, ja sam kao energetičar malo tanji sa književnošću i istorijom. A problem sa Manjačom smo, bar dok traje ovo Svjetsko prvenstvo, na nivou opštinskih službi i turističkih agencija ionako riješili.
DODIK: Kako riješili?
DAVIDOVIĆ: Ako neki turisti pitaju za Manjaču, upute ih u najbližu mjenjačnicu, računajući na njihovo slabo poznavanje srpskog. Kažu da pali u sto posto slučajeva.
DODIK: A šta kažu ako ih pitaju za Hrvate i Bošnjake?
DAVIDOVIĆ: Hrvata i Bošnjaka više nemamo, al imamo suvenira. To kažu.
DODIK: Dobro, nije loše, mada nije baš da ih skroz nemamo... A kad kažeš da ovu svinjariju sa brošurom nije izveo niko od domaćih ljudi, na koga ustvari sumnjaš?
DAVIDOVIĆ: Pa na nekog od Bošnjaka ili Hrvata, na koga bi drugog...
DODIK: Davidoviću, Davidoviću... Jesmo mi jedna multikulturalna sredina i jesmo se kao takvi predstavili u svim turističkim prospektima?
DAVIDOVIĆ: Jesmo.
DODIK: E, pa zar onda Bošnjaci i Hrvati koji žive u Banjaluci takođe nisu "domaći ljudi"?
DAVIDOVIĆ: Pa valjda jesu...
DODIK: A i zašto smo ih otjerali osamdeset hiljada ako ovih par što su ostali ne bi poznavali u dušu? Ajde mi to objasni! Jel' možda hoćeš reć da nismo dobro obavili posao?
DAVIDOVIĆ: A jest, fakat, ovo malo što ih ima, ja ih ustvari sve znam. Djeluju baš pristojni ljudi.
DODIK: Dabome da su pristojni. Prošli su najoštriju selekciju.
DAVIDOVIĆ: Ma jok, nije to niko od domaćih ljudi. Uključujući i ovu šačicu Bošnjaka i Hrvata.
DODIK: To sam već čuo, Davidoviću, ali ne pitam te ko nije, nego ko jest.
DAVIDOVIĆ: Pa to ćemo tek da otkrijemo, gospodine predsjedniče.
DODIK: Razmisli malo. Je li ti možda padalo na pamet da bi nekome moglo odgovarati da nas osramoti u svojim vlastitim očima?
DAVIDOVIĆ: Ta mi je misao previše složena, gospodine predsjedniče.
DODIK: Mućni malo glavom, Davidoviću. Ko je taj koji hoće da nam uništi turizam, a nije niko od domaćih ljudi?
DAVIDOVIĆ (lupnuvši se po čelu): Turist, jebo mu ja mater!

i u svojstvu duHa i tradicije ....doooooobraaa

osoba A:Ja sam pevaČ od MiljeviĆa krajSaraJva i sadaŠnji direktur Šumske TV
osoba B:Ja sam pevaČ od MiljeviĆa krajSaraJva i sadaŠnji direktur Šumske TV
osoba C:Ja sam pevaČ od MiljeviĆa krajSaraJva i sadaŠnji direktur Šumske TV
Dodik: Logore smo otvarali da bi postali zemlja blagostanja
Dodik: Logore smo otvarali da bi postali zemlja blagostanjaIzvjestitelj Dana dokopao se snimke telefonskog razgovora između premijera Republike Srpske Milorada Dodika i gradonačelnika Banje Luke Dragoljuba Davidovića netom što je - uoči Svjetskog prvenstva u raftingu - iz opticaja povučena turistička brošura s konstatacijama da je "tokom posljednjeg rata Banjaluku moralo napustiti oko 80.000 uglavnom Bošnjaka i Hrvata", te da je "na Manjači bio smješten jedan od najvećih koncentracionih logora".
Osnovano se sumnja da je osoba koja je ilegalno snimila razgovor dvojice visokih funkcionera ista ona koja je provela diverziju u turističkoj brošuri, ali redakcija zadržava pravo čuvati anonimnost svog izvora.
MILORAD DODIK: Jeste ga otkrili, Davidoviću?
DRAGOLJUB DAVIDOVIĆ: Još nismo, gospodine predsjedniče, ali na dobrom smo tragu.
DODIK: E, pa kad ga još niste otkrili, onda hitno dođi do mene na jedno svečano otkrivanje.
DAVIDOVIĆ: Otkrivanje čega, gospodine predsjedniče?
DODIK: Grobnice za Dragoljuba Davidovića, eto čega, druškane! Vi ćete mene u grob otjerat, al' ja ću vas, matere mi, prije toga sve dat streljat. Pa znaš li ti šta sam ja sve napravio da to Svjetsko prvenstvo u raftingu dovedem u Banjaluku?! Pragove sam obilazio, muda sam otegao. A zašto? Zato da mi u turističkoj brošuri neki... neki... neki manijak i zlotvor insinuira da je Srpska zločinačka tvorevina! Pa u logor ću vas sve otjerat! Manjaču ću ponovo otvorit!
DAVIDOVIĆ: To je bila sabotaža, gospodine predsjedniče, nije se moglo...
DODIK: Znam ja da je sabotaža, Davidoviću, nisam glup. Ali čija, pitam te, čija?
DAVIDOVIĆ: To ćemo otkrit najhitnije što možemo, sve snage su angažovane na tome. Siguran sam da nije niko od domaćih ljudi. Tako ću reći i ako me pitaju novinari.
DODIK (glasno): Jel' tebi jasno šta turizam znači za ovu zemlju?! Jel' ti potpuno bistro koliki je za nas značaj te privredne grane?! Srpska bez turizma je, da prostiš, goli kurac, k'o da je dio Bosne i Hercegovine. A da sad ne spominjem prihode koje privatno očekujem...
DAVIDOVIĆ: Jasno mi je, predsjedniče...
DODIK (vrlo glasno): I znaš koliki su napori uloženi da se to ostvari, da Srpska postane samostalna i suverena turistička destinacija?! Pa glave su za to padale, čovječe! Brutalni rat je vođen, krv se prolijevala!
DODIK (još glasnije): Osamdeset hiljada Hrvata i Bošnjaka smo protjerali iz Banjaluke zato da bi sutra mogli samostalno razvijati svoj turizam i druge privredne grane! Znaš li koliki je to napor?! I šta se dešava? Dešava se da nam banda sve to minira šireći podvale da smo odavde protjerali osamdeset hiljada Hrvata i Bošnjaka.
DODIK: Logore smo otvarali da bi jednom postali zemlja blagostanja i turistička sila. I šta sad trebamo? Pustit da nam sve to unište obmanama da smo ovdje imali nekakve logore?
DAVIDOVIĆ: Nikako, predsjedniče, nikako...
DODIK: Jesmo li mi krajnjim ljudskim naporima stvorili etnički čistu državu zato da nas danas lažno optužuju za etničko čišćenje, to te ja pitam?! Jesmo li mi zato rušili Ferhadiju, da bi danas neko govorio da je nema?!
DAVIDOVIĆ: Nismo, gospodine predsjedniče.
DODIK: Šta nismo?
DAVIDOVIĆ: Nismo je rušili.
DODIK: Kako nismo, jebo ga ti?
DAVIDOVIĆ: Mislim, nismo je zato rušili.
DODIK: Tačno. Nismo zato. Nego zato da pokažemo turistima da nisu ni u Teheranu ni u Sarajevu, nego u Banjaluci. Kako bi Banjaluka mogla postati turistički atraktivna da je nismo učinili drugačijom od Teherana ili Sarajeva? Dobro taj ludak nije napisao i da leševi plivaju Vrbasom, bog te jebo, pa da nam rastjera i takmičare, ove raftingere, raftere, šta li su...
DAVIDOVIĆ: E, to stvarno nije mogao. Sve je to voda davno odnijela. A i mi smo sami dosta počistili.
DODIK: Šta hoćeš da kažeš?
DAVIDOVIĆ: Pa mislim, lagao bi...
DODIK: A ovako ne laže, a?
DAVIDOVIĆ: Ma laže, naravno, ali tako što se drži činjenica. Dakle, potpuno neprimjereno turističkoj brošuri.
DODIK: Naravno da je neprimjereno. Jer mi koji se bavimo državom i biznisom znamo da je turizam privredna djelatnost koja kod ljudi potiče sticanje lijepih dojmova. Ne možeš se uopšte baviti turizmom ako ne prodaješ muda pod bubrege. I tu ja vidim naše značajne komparativne prednosti. Zato ja i kažem: Republika Srpska je država na turističkim osnovama.
DAVIDOVIĆ: Lijepo rečeno, predsjedniče...
DODIK: Nego, hajde da budemo praktični, Davidoviću. Kad ćete uhvatiti izroda, da mu lično presudim? Oni pasji sinovi iz Dana ga već nazivaju Neznanim junakom, samo mi još fali da se počnu širiti mitovi i legende. Jeste bar suzili krug osumnjičenih?
DAVIDOVIĆ: Teško da je izrod, gospodine predsjedniče, zasad konstatujemo da to nije niko od domaćih ljudi. U tom smislu ću dati izjavu i medijima, ako budu pitali. Prema tome, eliminisali smo sve domaće ljude iz kruga sumnjivih. A to nije malo, to su skoro svi.
DODIK: Dobro, to je pametno... A baš si siguran da nije niko od domaćih ljudi?
DAVIDOVIĆ: Siguran. Osim ako nije neko iz najbolje namjere...
DODIK: Kakve namjere?
DAVIDOVIĆ: Pa ti što prate rafting vole uzbuđenja, adrenalin i te stvari. Možda je neko pomislio da bi im turistička posjeta logoru ili, šta ja znam, nekom stratištu, baš bila onako po mjeri...
DODIK: Nemoj srat, Davidoviću, molim te! Jesi ti čuo da igdje na svijetu turisti obilaze stratišta?
DAVIDOVIĆ: Ja kad sam bio u Splitu onaj turistički vodič nas odveo do Peristila i kaže: "Evo, tu je boravio imperator Dioklecijan, poznat po tome što je bacao kršćane lavovima."
DODIK: Ma nemoj. A jel' vas onda odveo do Lore i rekao: "Evo, ovdje je imperator Tuđman bacao pravoslavce 'pumama', 'tigrovima' i drugim ustaškim zvijerima?"
DAVIDOVIĆ: To ne mogu da svjedočim. Ja sam bio u Splitu prije rata.
DODIK: Mora da prođe određeni istorijski period da neko stratište postane kulturna vrijednost, shvati to, Davidoviću. Biće vremena da se Manjača afirmiše, ne brini. Prvo treba naši književnici to da obrade, pa da uđe u čitanke i udžbenike, pa da par generacija to vari, vari, vari, dok se ne formira ispravno istorijsko sjećanje...
DAVIDOVIĆ: Dobro, ja sam kao energetičar malo tanji sa književnošću i istorijom. A problem sa Manjačom smo, bar dok traje ovo Svjetsko prvenstvo, na nivou opštinskih službi i turističkih agencija ionako riješili.
DODIK: Kako riješili?
DAVIDOVIĆ: Ako neki turisti pitaju za Manjaču, upute ih u najbližu mjenjačnicu, računajući na njihovo slabo poznavanje srpskog. Kažu da pali u sto posto slučajeva.
DODIK: A šta kažu ako ih pitaju za Hrvate i Bošnjake?
DAVIDOVIĆ: Hrvata i Bošnjaka više nemamo, al imamo suvenira. To kažu.
DODIK: Dobro, nije loše, mada nije baš da ih skroz nemamo... A kad kažeš da ovu svinjariju sa brošurom nije izveo niko od domaćih ljudi, na koga ustvari sumnjaš?
DAVIDOVIĆ: Pa na nekog od Bošnjaka ili Hrvata, na koga bi drugog...
DODIK: Davidoviću, Davidoviću... Jesmo mi jedna multikulturalna sredina i jesmo se kao takvi predstavili u svim turističkim prospektima?
DAVIDOVIĆ: Jesmo.
DODIK: E, pa zar onda Bošnjaci i Hrvati koji žive u Banjaluci takođe nisu "domaći ljudi"?
DAVIDOVIĆ: Pa valjda jesu...
DODIK: A i zašto smo ih otjerali osamdeset hiljada ako ovih par što su ostali ne bi poznavali u dušu? Ajde mi to objasni! Jel' možda hoćeš reć da nismo dobro obavili posao?
DAVIDOVIĆ: A jest, fakat, ovo malo što ih ima, ja ih ustvari sve znam. Djeluju baš pristojni ljudi.
DODIK: Dabome da su pristojni. Prošli su najoštriju selekciju.
DAVIDOVIĆ: Ma jok, nije to niko od domaćih ljudi. Uključujući i ovu šačicu Bošnjaka i Hrvata.
DODIK: To sam već čuo, Davidoviću, ali ne pitam te ko nije, nego ko jest.
DAVIDOVIĆ: Pa to ćemo tek da otkrijemo, gospodine predsjedniče.
DODIK: Razmisli malo. Je li ti možda padalo na pamet da bi nekome moglo odgovarati da nas osramoti u svojim vlastitim očima?
DAVIDOVIĆ: Ta mi je misao previše složena, gospodine predsjedniče.
DODIK: Mućni malo glavom, Davidoviću. Ko je taj koji hoće da nam uništi turizam, a nije niko od domaćih ljudi?
DAVIDOVIĆ (lupnuvši se po čelu): Turist, jebo mu ja mater!
- bingov buraz
#4370 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Moze ovo sve ako granicis sa Svedskom al hajd ti to objasni prekodrincima i njihovim poslusnicima u PC.Abacija wrote:Onog momenta kad su tzv. mudzahedini dosli prestala je postojati Republika Bosna i Hercegovina. Oni su samo odmogli u odbrani drzave i njihov dolazak je samo isao na ruku velikosrbima i velikohrvatima. Sam cin sto su cetnici i ustase pomogli da se isti ubace na teritorije pod kontrolom ABiH ti govori koliko je to odgovaralo neprijateljima BiH. Na isti nacin, u slucaju novog rata, vehabije nece pomoci Bosni i Hercegovini nego mogu samo odmoci. Bosna i Hercegovina se mora graditi na demokratskim principima uz puno postivanje ljudskih prava a vehabizam je suprotnoj strani od toga.bingov buraz wrote:1992 nije bilo vehabija pa dobismo po ledjima,nista ti budi fin,kulturan i vjeruj da ce nas europa zastititi,ja sebi taj luksuz necu da dozvolim
Ironija je to da ta saka jada sa skracenim pantalonama cine vazan faktor u opstanku BiH...mada jasno to njima nije cilj a zna se sta je i ja sam prvi protiv toga.
-
Abacija
#4371 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa ako si protiv vehabija onda ne mozes biti i za njih.bingov buraz wrote:Moze ovo sve ako granicis sa Svedskom al hajd ti to objasni prekodrincima i njihovim poslusnicima u PC.Abacija wrote:
Onog momenta kad su tzv. mudzahedini dosli prestala je postojati Republika Bosna i Hercegovina. Oni su samo odmogli u odbrani drzave i njihov dolazak je samo isao na ruku velikosrbima i velikohrvatima. Sam cin sto su cetnici i ustase pomogli da se isti ubace na teritorije pod kontrolom ABiH ti govori koliko je to odgovaralo neprijateljima BiH. Na isti nacin, u slucaju novog rata, vehabije nece pomoci Bosni i Hercegovini nego mogu samo odmoci. Bosna i Hercegovina se mora graditi na demokratskim principima uz puno postivanje ljudskih prava a vehabizam je suprotnoj strani od toga.
Ironija je to da ta saka jada sa skracenim pantalonama cine vazan faktor u opstanku BiH...mada jasno to njima nije cilj a zna se sta je i ja sam prvi protiv toga.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4372 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Crimson wrote:Fasizam je preteska rijec.
ProČitaj malo Ustave i entiteta i Države BiH .....nema ako on to neĆe.....MORA....jer je zemlja I BošnjaČka i Srpska i Hrvatska(ove ostale ko pita..
USTAV
REPUBLIKE SRPSKE*
I. OSNOVNE ODREDBE
Amandmanom LXVII, koji glasi:
"Republika Srpska je jedinstven i nedjeljiv ustavnopravni entitet.
Republika
Srpska
samostalno
obavlja
svoje
ustavotvorne,
zakonodavne, izvrsne i sudske funkcije.
Republika Srpska je jedan od dva ravnopravna entiteta u Bosni i
Hercegovini.
Srbi, Bosnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i gradani,
ravnopravno i bez diskriminacije u estvuju u vrsenju vlasti u Republici
Srpskoj."
Pomiri se sa sudbinom
- bingov buraz
#4373 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Moze moze ako imas nesto sto mi nemamo a zove se politikaAbacija wrote:Pa ako si protiv vehabija onda ne mozes biti i za njih.bingov buraz wrote:Moze ovo sve ako granicis sa Svedskom al hajd ti to objasni prekodrincima i njihovim poslusnicima u PC.Abacija wrote:
Onog momenta kad su tzv. mudzahedini dosli prestala je postojati Republika Bosna i Hercegovina. Oni su samo odmogli u odbrani drzave i njihov dolazak je samo isao na ruku velikosrbima i velikohrvatima. Sam cin sto su cetnici i ustase pomogli da se isti ubace na teritorije pod kontrolom ABiH ti govori koliko je to odgovaralo neprijateljima BiH. Na isti nacin, u slucaju novog rata, vehabije nece pomoci Bosni i Hercegovini nego mogu samo odmoci. Bosna i Hercegovina se mora graditi na demokratskim principima uz puno postivanje ljudskih prava a vehabizam je suprotnoj strani od toga.
Ironija je to da ta saka jada sa skracenim pantalonama cine vazan faktor u opstanku BiH...mada jasno to njima nije cilj a zna se sta je i ja sam prvi protiv toga.![]()
Imas lijep nick
- Crimson
#4374 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pici,
nisam neki politicar, ali cini mi se da je i ustav SFRJ bio slican, ili pak strasno grijesim ... a do sada smo postovali ustave samo tako.
Pobucana je SFRJ, ne vidim razlog sto se i ova karikatira od drzave ne bi bucala .... pa i Srbija je poderana i ostala bez Kosova ... i sta sad?
Jedina drzava u koju sam vjerovao bila je Juga, dok je "generali" i "bivsi zatvorenici" nisu rashodovali. Sta je Bosna? .... cetiri sata autom, brda i bjeda. Isto je i sa Srbijom i ostalim, samo kod njih mahom ravnica. Kakav crni patriotizam. Zabole me i za Bosnu i za Srbiju.
Elem, sad bez zezanja:
Dok su vremena teska, sto vise pljujete po Srbima, dajete socne epitete "genoicidan", "stoka", "krme", "agresor", "cetnik", "sumska", "fasista" stvarate samo kontra efekat, jer generalizujete stvari. Ja cu onda za sebe izabrati manje zlo, i prikloniti se svom taboru koliko god da je on los. Zasto vas to cudi?
Ajde, kao vi nebi isto razmisljali?
Tako me nazivas i castis, a ocekujes da zivim sa tobom. Pa nisam po glavi izgorio ... dje to ima (?!)
Ne volim Dodu, covjek je sve drugo sem dingospo ... ali kad mi ne preostaje druga opcija sta da radim? Da idem kod vas i slusam uvrede?
Muslimani, od skora Bosnjaci, su vecinski i to je fakat. E kada si toliko veliki, imas i neku odgovornost. Kad bi malo oladili sa religijom i onim trofrtaljnim, ponudili bolja radna mjesta i zaradu, presao bi gro Srba i Hrvata na vasu stranu i svaki dan kupovali u BBI (nemojte sad o zajednickim institucijama, nisam na to mislio).
Moje dijete da uci kako mu je otac bio agresor na sopstvenom pragu .... ma bjaaaaazi!
Tvoje dijete da ide i da slusa o zlim "Turcima" ..... jel da da je bjaaaazi ... isto.
nisam neki politicar, ali cini mi se da je i ustav SFRJ bio slican, ili pak strasno grijesim ... a do sada smo postovali ustave samo tako.
Pobucana je SFRJ, ne vidim razlog sto se i ova karikatira od drzave ne bi bucala .... pa i Srbija je poderana i ostala bez Kosova ... i sta sad?
Jedina drzava u koju sam vjerovao bila je Juga, dok je "generali" i "bivsi zatvorenici" nisu rashodovali. Sta je Bosna? .... cetiri sata autom, brda i bjeda. Isto je i sa Srbijom i ostalim, samo kod njih mahom ravnica. Kakav crni patriotizam. Zabole me i za Bosnu i za Srbiju.
Elem, sad bez zezanja:
Dok su vremena teska, sto vise pljujete po Srbima, dajete socne epitete "genoicidan", "stoka", "krme", "agresor", "cetnik", "sumska", "fasista" stvarate samo kontra efekat, jer generalizujete stvari. Ja cu onda za sebe izabrati manje zlo, i prikloniti se svom taboru koliko god da je on los. Zasto vas to cudi?
Tako me nazivas i castis, a ocekujes da zivim sa tobom. Pa nisam po glavi izgorio ... dje to ima (?!)
Ne volim Dodu, covjek je sve drugo sem dingospo ... ali kad mi ne preostaje druga opcija sta da radim? Da idem kod vas i slusam uvrede?
Muslimani, od skora Bosnjaci, su vecinski i to je fakat. E kada si toliko veliki, imas i neku odgovornost. Kad bi malo oladili sa religijom i onim trofrtaljnim, ponudili bolja radna mjesta i zaradu, presao bi gro Srba i Hrvata na vasu stranu i svaki dan kupovali u BBI (nemojte sad o zajednickim institucijama, nisam na to mislio).
Moje dijete da uci kako mu je otac bio agresor na sopstvenom pragu .... ma bjaaaaazi!
Tvoje dijete da ide i da slusa o zlim "Turcima" ..... jel da da je bjaaaazi ... isto.
-
rizo
#4375 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ti si ovo sve bas pojednostavio... A sta cemo sa hiljadama ubijenih, protjeranih, opljackanih muslimana na prostoru RS?? Sta cemo sa opstrukcijom povratka i utjerivanja straha onima koji se vracaju u svoje domove??? Nemoze to tek tako proci....Crimson wrote:Pici,
Elem, sad bez zezanja: