BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shalla

#4351 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shalla »

shalla wrote:Čekajte ljudi, niko ne kaže da to Sušić treba raditi al koji qratz postoje ostali uposleni u tom fucking savezu nego zbog (između ostalog) administrativnih stvari?!?
Jbt štagod se ovdje napisalo o nekim novim, potencijalnim igračima, 95% "znalaca" je zagraktalo "jah eto treba Pape ići ovom na noge, treba ovom zavezati kopačke" i sl., pa niko to ne očekuje od selektora al valjda imamo neke ljude poput, šta ja znam, nekad Srebrića u HNS-u kojem nije bilo mrsko proputovati 5000 kilometara da završava neke administrativne stvari ali isto tako ne može ni selektor reći "e kad se sve završi i kad mi taj pošalje svoju sliku sa BH pasošem, tad ću možda računati na njega", mora i on uraditi određene korake...

Po meni (možda griješim), to bi trebalo da ide ovako nekako:

1) neko od stručnog štaba ili A ili mlade reprezentacije (Pape, Piplica, Balja, Borče, Jagodić, Uščuplić :mrgreen: ) nazove npr Kolašinca, Hajrovića ili Bičakčića i kaže "slušaj sine, pratimo te, dopadaš nam se kao igrač, samo tako nastavi, računamo na tebe, da li si zainteresovan da igraš za BiH da te neko može nazvati da ti se malo detaljnije opišu planovi i ciljevi saveza/reprezentacije, da ti se objasne proceduralne stvari oko vađenja/dobijanja pasoša i sl" blabla, nek im neko smisli razgovor.
2) ovaj se izjasni kako se izjasni (ako se izjasni da nije zainteresovan onda odjebaus, taman da je Ronaldo), kaže "da, zainteresovan sam, drago mi je da moje igre nisu neprimjećene, volio bih da mi neko malo pobliže objasni proceduru rješavanja sportskog državljanstva odnosno svega onoga što ja trebam ispuniti da bih ušao u krug kandidata, hvala na pozivu i sl."
3) nađe se neki pravnik ili ko već (valjda ima u savezu takva pozicija iako me ne bi začudilo da ljudi primaju plate nizašta al et, uzmimo pod pretpostavku da ima), nazove iste te K, H ili B i kaže "eh ovako, vaš prvi korak je da odete do ambasade/konzulata, javite se toj i toj osobi koja će sa vama proći proceduru potrebnu za dobijanje BH pasoša/državljanstva, nakon što to završite, zovnite mene na 061/123-456 u svako doba dana i noći, ja ću dalje koordinirati sa tom istom ambasadom/konzulatom, pokrenućemo u što kraćem roku proceduru, uvrstiti je na dnevne redove silnih parlamenata/vijeća ministara koji o tome odlučuju i kada se sve završi pozvaćemo vas da vam javimo da je stvar riješena pozitivno i da (u nekom roku koji valjda treba da znaju koji je) možete preuzeti svoj pasoš u ambasadi/konzulatu."
4) taj isti lik nazove Papeta ili Jagodića i kaže "selektore dobar dan, završena je procedura dobijanja državljanstva za tog i tog igrača, da znate da nema više administrativnih prepreka da istog zovnete u reprezentaciju, naravno ukoliko smatrate da zaslužuje biti na spisku".
5) e tek onda se ponovo uključuje u priču selektor ili neko iz stručnog štaba, kontaktira igrača kojem je riješeno državljanstvo i kaže mu "slušaj momak, drago mi je da su završene administrativne stvari, nastavite tako kako igrate i ubrzo očekujte poziv u mladu ili A reprezentaciju."
6) 14 sekundi nakon objave prvog narednog spiska, na forumima se kolektivno ili a) jebe majka selektoru što nije zvao tog i tog, b) veliča se selektor zbog pozivanja igrača a sam igrač se uspoređuje sa Maldinijem, Van Bastenom, Cantonom i sl...
Samo da se citiram...

Dok se kod nas prebacuju loptice sa igrača na selektora, sa selektora na nekoga u savezu, sa nekoga u savezu na ministarstva mi GUBIMO igrače, igrače koji bi vrlo lako mogli biti okosnica reprezentacije za narednih 10-ak godina...
Kad sumiram ove postove na zadnjih par stranica, nije trebao Hajrović ganjati papire jer je on igrač, nije trebao Pape ganjati papire jer je on selektor, nije trebao savez ganjati papire jer su oni savez itd. Možda sam mu ja trebao ići završavati papire i obaviti razgovor sa njim da mu kažem da ozbiljno računam na njega? Ustvari trebao sam poslati svog punca da to radi, on je u penziji pa ima višak vremena :-)

Jebo mater, kod nas gdjegod se okreneš neki je javašluk i nerad, svi samo vole upirati prstom u nekog drugog i govoriti "nije to do mene", "nisam ja za to zadužen" i sl :sad:
burek_in_space

#4352 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by burek_in_space »

Vrlo jednostavno @shalla, ako nije tvoj posao da skautirash igrache, a to ipak radish, onda iako nije tvoj posao zavrshavanje papira, ipak bi mogao to uraditi.
shalla

#4353 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shalla »

burek_in_space wrote:Vrlo jednostavno @shalla, ako nije tvoj posao da skautirash igrache, a to ipak radish, onda iako nije tvoj posao zavrshavanje papira, ipak bi mogao to uraditi.
O kakvom ti skautiranju?
Ja samo kažem da je kod nas najlakše naprđivati i svaljivati posao na drugog. Svakodnevno se susrećem sa tim, i na svom poslu i u svim drugim sferama života (sjednem npr da popijem kafu pa konobari prebacuju sa jednog na drugog čiji je to stol gdje ja sjedim i sl), tako da me u suštini i ne čudi sav taj (ne)rad saveza...

Nažalost, imamo toliko sposobne ljude u čitavom savezu (od ekonoma do predsjednika) da kad malo bolje razmislim, za ovu reprezentaciju je zaigrao samo onaj ko je morao za nju da zaigra (nije mogao igrati ni za kog drugog) i nemojte mi molim vas izvlačiti Pjanićev primjer, trebaš biti Timmy iz South Parka da odabereš da igraš za Luksemburg ;-)
Svi drugi koji su imali trunku izbora su odlepršali... Mojoj ili tvojom krivicom garant nisu, dakle do nekoga je u savezu...
Begović je samo zahvaljujući Ćirinom fakinstvu naš, Miske ne bi nikad prismrdio A timu srbije, ne mogu se sjetiti ko je još imao mogućnost igranja za neku drugu repku...
burek_in_space

#4354 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by burek_in_space »

shalla wrote: O kakvom ti skautiranju?
Ja samo kažem da je kod nas najlakše naprđivati i svaljivati posao na drugog. Svakodnevno se susrećem sa tim, i na svom poslu i u svim drugim sferama života (sjednem npr da popijem kafu pa konobari prebacuju sa jednog na drugog čiji je to stol gdje ja sjedim i sl), tako da me u suštini i ne čudi sav taj (ne)rad saveza...

Nažalost, kad malo bolje razmislim, za ovu reprezentaciju je zaigrao samo onaj ko je morao za nju da zaigra (nije mogao igrati ni za kog drugog) i nemojte mi molim vas izvlačiti Pjanićev primjer, trebaš biti Timmy iz South Parka da odabereš da igraš za Luksemburg ;-)
Begović je samo zahvaljujući Ćirinom fakinstvu naš, Miske ne bi nikad prismrdio A timu srbije, ne mogu se sjetiti ko je još imao mogućnost igranja za neku drugu repku...
O tome da svako malo neko od vas, koji zamjerate Papetu shtoshta izvuchete neki svoj post od prije mjesec dva, i slavodobitno ili shta li vec, konstatujete kako ste znali shta ce se desiti unaprijed.
A niko da kazhe, konkretno za ovog malog Hajrovica da ne zna gdje goni, bi li pishkio ili kakio. Do njega je bilo, jer je ochigledno bio i pracen i kontaktiran, ali odjednom mu se gubi svaki trag.
A shto se tiche fusheraja, podjesh prvo od svog posla, zapitash se ima li toga na tvom poslu, pa ti bude jasno zashto nam je chitava drzhava u stanju u kakvom jeste.
phillie

#4355 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

Jahic za Francusku :D
Spahic /u ono doba/ za Hrvatsku
Hrgovic za Hrvatsku
shalla

#4356 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shalla »

Da si malo bolje čitao moj post vidio bi da sam napisao da fušeraja ima svugdje pa "tako i na mom poslu"...

I malo me razočaravaš sa konstatacijom da "slavodobitno izvlačim post" jer ispada da sam jedan od onih koji likuju u porazima da bi mogli reći "e jesam vam rekao" a vrlo dobro znaš i ti i ostala raja na forumu a pogotovo ljudi koji me lično znaju da mi NIKAD neće biti svejedno i da se nikad neću radovati nečem lošem vezano oko reprezentacija. Kad je 90% populacije okrenulo leđa i jebalo majku i reprezentaciji i selektorima (mislim da je to bilo negdje kad je Kodro nogiran) Shalla je u inat dolazio na termine u dresu BiH, kad su svi pljuvali igrače Shalla je sjedio na tribinama protiv Izraela, nervirao se zbog poraza od Mađarske i sl... Utakmice reprezentacije su mi uzele 10 godina života, poslije utakmice sa Španijom u gostima kad smo ga primili u 97-oj su mi davali šećera i vode tako da mojne mi te priče molim te...
Ja papetu ne spočitavam "štošta" već vrlo konkretne stvari koje sam nabrojao 100x i neću da se ponavljam. Dakle smatram da vrlo argumentovano spočitavam to što spočitavam i zbog čega se nerviram (zadnji primjer spisak za Alžir al hajd, još samo ovu igramo na rezultat i onda idemo da probamo naći neka nova rješenja :skoljka: )...

Dakle daleko od toga da likujem već samo pizdim što zbog nesposobnih ljudi (apsolutno me se jebe do koga je, dal do ekonoma Fuada, do Slavice, do Papeta ili do Osima) ostajemo bez igrača koji bi nam, kao što rekoh, činili okosnicu reprezentacije narednih 10 godina. I pustite se Boga vam nekakvih zabluda o "ponosu", ako hrvatima nije ispod časti moliti igrače, ili evo nećemo o hrvatima, ako jednim englezima nije ispod časti moliti igrače da igraju (pada mi na pamet nagovaranje Carraghera kad pola nacije kumi, moli i piše peticije), ko smo to bolan mi da se tako olako odričemo nekoga zato što "nije pokazao spremnost tako što nije podnijeo zahtjev za promjenu sportskog državljanstva" ili da ismijavamo neke, hajmo reći nespretne, dječje izjave poput one izjave Kolašinca o pješačenju???
Nebitan je Hajrović, što neko kaza imamo takve igrače ali hoćemo li svakog sljedećeg igrača odjebati jer smo toliko veliki da taj igrač treba da dođe na koljenima da moli da igra za nas?

Mnogo su se neki ljudi digli, a ko visoko leti jako bolno pada... Al i nakon toga će opet Shalla gristi kosti na prstima (jer je nokte već pojeo u toku kvalifikacija) a ove će boliti qratz jer odoše po bijelom svijetu ili će već naći neke poslove u kojekakvim komisijama i sl (ne aludiram ni na koga nego govorim uopšteno o uposlenicima saveza)...
Dead Man Walking

#4357 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Ma ja ba, mi sto se jedemo jer nam jos jedan dobar i mlad igrac izmice smo u stvari happy jer smo dobili sansu da seremo po selektoru. Treba nas sve govnjivom motkom, kako nam poruci gosn moderator. :thumbup: Nemoj da bi neko nesto, u novinama, na televiziji... Samo moze selektor da ismijava igrace koji bi dosli pjeske pa se onda jadnik sav u cudu nalazi sto mu se decko ne javlja na poruke. :-) Jos da mi je znati kakve mu poruke salje, valjda Gelzenkirhen predaleko da se najavi i ode u sluzbenu posjetu. Il nek ga kontaktira preko menadzera, svakako su mu menadzeri omiljeni sagovornici.
Infaze Studio

#4358 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

shalla wrote: poslije utakmice sa Španijom u gostima kad smo ga primili u 97-oj su mi davali šećera i vode tako da mojne mi te priče molim te...
Nej se sinko tol'ko sikirikat'... :D

:thumbup:
MightyMatch

#4359 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MightyMatch »

It_is_a_Leclerc wrote:Mali, prestani muntati javnost. Prvo predaj zahtjev UEFA-i za promjenu sportskog državljanstva. Neće ti to savez i selektor raditi.

Samo mi se čini da se dotični boji to uraditi jer "'ta će Bosna".
Haj sto on to neuko,naivno i providno cini,vec sto ima potporu od ovih vjecitih gundjala.
Razlog tome je vise nego ocit.
luckylaka

#4360 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Dead Man Walking wrote:Ma ja ba, mi sto se jedemo jer nam jos jedan dobar i mlad igrac izmice smo u stvari happy jer smo dobili sansu da seremo po selektoru. Treba nas sve govnjivom motkom, kako nam poruci gosn moderator. :thumbup: Nemoj da bi neko nesto, u novinama, na televiziji... Samo moze selektor da ismijava igrace koji bi dosli pjeske pa se onda jadnik sav u cudu nalazi sto mu se decko ne javlja na poruke. :-) Jos da mi je znati kakve mu poruke salje, valjda Gelzenkirhen predaleko da se najavi i ode u sluzbenu posjetu. Il nek ga kontaktira preko menadzera, svakako su mu menadzeri omiljeni sagovornici.
Bog me ubio ako ti sam znas sta si sve nabacao u ovom postu.Ja nista ne kapiram :-DHajde ti ovo prevedi
Dead Man Walking

#4361 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Cudi me to od tebe. Ti bas ovdje kotiras ko iznimno razumna osoba.
SaPnA

#4362 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by SaPnA »

:thumbup: za shallu i sve sto je rekao
Generalbih

#4363 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Generalbih »

Pisite ljudi krace jer nemam vremena da citam vase romane.

Kratko i jasno!
Muhamed Đakmić

#4364 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Generalbih wrote:Pisite ljudi krace jer nemam vremena da citam vase romane.

Kratko i jasno!
:lol: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4366 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Velkoski »

Ovo je primjer kada igrač HOĆE da igra za repku. 8-)
amoninan

#4368 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by amoninan »

Infaze Studio wrote:
Ko?
Pa ovaj Hadžić, zamisli levata poslušo selektora i zaganjao dokumentaciju - koja je bila do njega.
It_is_a_Leclerc

#4369 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by It_is_a_Leclerc »

Tako se to radi. Šalju se papiri, mijenja državljanstvo.

A ne kmečanje kako selektor neće da mu izganja papire i državljanstvo. :lol: :lol:
Infaze Studio

#4370 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

amoninan wrote:
Infaze Studio wrote:
Ko?
Pa ovaj Hadžić, zamisli levata poslušo selektora i zaganjao dokumentaciju - koja je bila do njega.
A OK :D :D
Slutio sam da je to, ali nije bilo "emoticona" pa nisam bio siguran. :thumbup:
TheRealMouse

#4371 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by TheRealMouse »

leet wrote:
KPNCTNJAH wrote:ono sto mene nervira je to da su svi ovi "nasi" fudbaleri sto vagaju za koga ce igrati pravi ljigavci...
Meni lično je ovo ključ svega. Ja da imam šansu da igram za svoju državu se nikada ne bi' odazvao na poziv neke lijeve zemlje nego bi' čekao na poziv i godinu dana ako treba.
lako je šuplju bacati kada nisi u toj situaciji
Infaze Studio

#4372 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

It_is_a_Leclerc wrote:
Tako se to radi. Šalju se papiri, mijenja državljanstvo.

A ne kmečanje kako selektor neće da mu izganja papire i državljanstvo. :lol: :lol:
Bas tako..U mojoj glavi nema nikakve dvojbe da je to nacin na koji se to radi, ali mnogi jos uvijek pokusavaju "loziti" tu pricu: k'o je prvi? koka il' jaje? Kak'a koka, kak'o jaje :D :D . Horoz ti kaze sredi papire ako hoces igrati, ti odes sredis, kazes javno da si to napravio/pokrenuo i mirna BiH. :!:
medo28

#4373 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by medo28 »

Svaka čast Hadžiću... ali jednu stvar treba naglasati samo kod igrača za BIH se spominju "papiri" u vezi papira nisam čitao ni kod igrača koji su zaigrali za Cro ni Srb ni CG... sad se ja pitam do čega je il do države il do saveza.... pa nemožemo sad očekivati od svakog igrača da sam "ganja papire" (evo iz članka: “Papirologija bi trebala biti završena do kraja ove godine, najkasnije do januara. Ostala su samo još dva ili tri dokumenta, a već u ponedjeljak ću to poslati i čekati da se to sve okonča”). Svakome mladome igraču je cilj igrati za reprezentaciju ali svi oni misle i o svojoj karieri ako se BIH dovoljno ne potrudi za nekoga igrat če za oni reprezentaciju koja če mu dati uslove a naravno i minute pa se može tako lakše prodati dalje, igra se za dres ali igra se i za karieru to netreba zaboraviti. Ja mislim da je problem savez! Ako selektor kontaktira igrača i dogovore se... treba poslati savez sa papirologijom do igrača onda dva, tri podpisa i papire treba srediti u roku mjesec dana a ne da se sredjiva i čeka godinu dana kao da se radi o Kongu a ne državi u europi, a ako odbije podpisati onda se zna do koga je.
Arteta

#4374 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Smijem ruku dati da je Ried slabiji od Sarajeva i to ne malo,a o Spartaku Nalchiku da ne govorim.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4375 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Slo Burner »

Arteta wrote:Smijem ruku dati da je Ried slabiji od Sarajeva i to ne malo,a o Spartaku Nalchiku da ne govorim.
Da se po tom ravnamo, gledali bi ima li koga u Zeti naseg porijekla :P
Post Reply