Kal El wrote:Mog macka nema vec drugi dan, kad god nestane, ja ovdje napisem i on se vrati, da vidimo hoce li se vratiti .
Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- Warashii
#4351 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- Bloo
- Globalna šefica
#4352 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kal El wrote:Mog macka nema vec drugi dan, kad god nestane, ja ovdje napisem i on se vrati, da vidimo hoce li se vratiti .
Vratit će se!
-
splinter
#4353 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ove godine izgleda veljača se protegla do svibnja kako je krenuloBanksy wrote:Čini mi se da se ove godine, kao nikada prije, mačji februar protegao duboko u mart.
- Kal El
#4354 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Brat je jutros vidio naseg macka iza kuce, zaboravio ga ubaciti, ne znam gdje bi mogao biti ili da li uopste zeli doci kuci
Vec treci dan je izvan kuce.
- Banksy
#4355 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Sad ne želi... Kad ga prođe, doći će.
-
the_wings
#4356 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pozdrav ekipa... žena i ja razmišljamo o kupovini "svete birme"...
Ima li neko iskustva, preporuku, savjet, gdje je kupiti i slično...svaka pomoć dobro došla...
Ima li neko iskustva, preporuku, savjet, gdje je kupiti i slično...svaka pomoć dobro došla...
-
Mega Man X
#4357 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Koliko se sjećam, one traže pažnju kao sijamske. Ne vole da su same, tako da može biti dreke.
- shmizlica
#4358 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
čitam neki dan da ako će maca biti u stanu/kući bolje ih je držati u paru, pogotovo ako ostaju dugo same.....tako jedna drugoj u principu prave društvo i ne pate zbog odsustva gazde
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4359 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
znate onu snadje se ko mačka... to su rijetke zivotinje koje ce se snaci u bilo kakvoj situaciji
-
Exodia
#4360 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pozdrav svima.
Unaprijed se izvinjavam ako spamam temu, ali moram pitati - da li u Mostaru ima neki azil za mace? Znam za onu stranicu "Animals - because we care" ali oni nemaju pravo mjesto za držanje gdje bi se nalazile dok ih neko ne bi uzeo. Naime (ne zamjerite što ću ovo reći ovako) imaju 2-3 cigana, koji namjerno vode psa bez lanca kako bi ih uhvatio i podavio. Zato bi želio da ih sklonim iako nisu moje (a pitome su), + što 2 on su vidno skotne tako da je njima još teže pobjeći.
Unaprijed se izvinjavam ako spamam temu, ali moram pitati - da li u Mostaru ima neki azil za mace? Znam za onu stranicu "Animals - because we care" ali oni nemaju pravo mjesto za držanje gdje bi se nalazile dok ih neko ne bi uzeo. Naime (ne zamjerite što ću ovo reći ovako) imaju 2-3 cigana, koji namjerno vode psa bez lanca kako bi ih uhvatio i podavio. Zato bi želio da ih sklonim iako nisu moje (a pitome su), + što 2 on su vidno skotne tako da je njima još teže pobjeći.
- vjesticanametli
#4361 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Jel dobila maca kucu....da doniram stagod na naseljevjesticanametli wrote:jesi nasao sta...stavi sliku super siKal El wrote:Ima li gdje kakva kucica da se uzme za mace da je dobro izoliran tako da moze napolju stajati?
Ima ovaj jedan macak koji vazda dodje kod nas (tj sve macke iz mahale dolaze kod nas) pustio bih ga unutra ali moji ne zele da cuju o tome jer imamo vec jednog lopova, ali zao mi je sjedi pred balkonom i ceka mog macka da izadje, hrane mu dajemo i da pije ali bih volio da mu ako nista nesto napravim ili kupim gdje se moze utopliti
- Kal El
#4362 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Uzeo donji dio grebalice od mog macka i oblozio stiroporom vanjsku stranu i unutra utoplio dekama, stavio gdje ne puse i podigao sa poda malo.vjesticanametli wrote:Jel dobila maca kucu....da doniram stagod na naseljevjesticanametli wrote:jesi nasao sta...stavi sliku super siKal El wrote:Ima li gdje kakva kucica da se uzme za mace da je dobro izoliran tako da moze napolju stajati?
Ima ovaj jedan macak koji vazda dodje kod nas (tj sve macke iz mahale dolaze kod nas) pustio bih ga unutra ali moji ne zele da cuju o tome jer imamo vec jednog lopova, ali zao mi je sjedi pred balkonom i ceka mog macka da izadje, hrane mu dajemo i da pije ali bih volio da mu ako nista nesto napravim ili kupim gdje se moze utopliti
Dodje i spava u njemu ali nisam ga vidio zadnjih zadnjih dva dana, a vjerovatno cu ga usvojiti kako stvari stoje jer ne vjerujem da ce se onaj moj vratiti, a ovaj jadnicak mjauce cijelo vrijeme pred vratima samo da jos uspijem svoje nagovoriti da ga puste unutra.
- vjesticanametli
#4363 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- Kal El
#4364 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Uslikat cu ga kad bude dosao , nenormalno lici na mog samo sto ovaj ima malo vece okicevjesticanametli wrote:znaci nije se vratio ojjjj ....od mene donacija ide budem u SA dekica i klopa hahhahah haj uslikaj macu
Ne brini se za hranu i dekice ima toga dovoljno
Evo jedna malo starija slika, moj je ovaj sto lezi, a ovaj pored njega je taj sto stalno nam dolazi
Ovim putem da pokusam iako ne vjerujem da ce ista od toga biti, ako je neko vidio ovakvog macka na podrucju Ilidze tj. Vrelo Bosne/Plandiste neka mi se javi :/

- Kaligrafija
#4365 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ovaj sto ti dolazi, moguce da je gluh...pa pripazi ga...gledam odsjaj ociju, ako nije opticka varka, jedno mu je oko plavo, drugo zeleno....a to moze znaciti da je gluh...nije 100%, ali kazu da takve oci, mogu biti povezane sa gluhocom...stani mu iza ledja, pa pokusaj ga dozivat, kad te ne vidi, da vidis jel se odaziva...takvog macka bi bilo bas sevap udomiti...mislim, svaku bi, ali neku sa problemom jos vise...pozzKal El wrote:Uslikat cu ga kad bude dosao , nenormalno lici na mog samo sto ovaj ima malo vece okicevjesticanametli wrote:znaci nije se vratio ojjjj ....od mene donacija ide budem u SA dekica i klopa hahhahah haj uslikaj macu
![]()
Ne brini se za hranu i dekice ima toga dovoljno![]()
Evo jedna malo starija slika, moj je ovaj sto lezi, a ovaj pored njega je taj sto stalno nam dolazi![]()
Ovim putem da pokusam iako ne vjerujem da ce ista od toga biti, ako je neko vidio ovakvog macka na podrucju Ilidze tj. Vrelo Bosna/Plandiste neka mi se javi :/
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Kal El
#4367 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kaligrafija wrote:Ovaj sto ti dolazi, moguce da je gluh...pa pripazi ga...gledam odsjaj ociju, ako nije opticka varka, jedno mu je oko plavo, drugo zeleno....a to moze znaciti da je gluh...nije 100%, ali kazu da takve oci, mogu biti povezane sa gluhocom...stani mu iza ledja, pa pokusaj ga dozivat, kad te ne vidi, da vidis jel se odaziva...takvog macka bi bilo bas sevap udomiti...mislim, svaku bi, ali neku sa problemom jos vise...pozzKal El wrote:Uslikat cu ga kad bude dosao , nenormalno lici na mog samo sto ovaj ima malo vece okicevjesticanametli wrote:znaci nije se vratio ojjjj ....od mene donacija ide budem u SA dekica i klopa hahhahah haj uslikaj macu
![]()
Ne brini se za hranu i dekice ima toga dovoljno![]()
Evo jedna malo starija slika, moj je ovaj sto lezi, a ovaj pored njega je taj sto stalno nam dolazi![]()
Ovim putem da pokusam iako ne vjerujem da ce ista od toga biti, ako je neko vidio ovakvog macka na podrucju Ilidze tj. Vrelo Bosna/Plandiste neka mi se javi :/
Maloprije je bio, testirao ga dobro i ne vjerujem da je gluh
- Kaligrafija
#4368 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Super, svejedno ga usvoji i ovako i onako, divna macka...
Ma nije to pravilo sa ocima, ali cesto se desava...plave oci kod odraslih maca, obicnih maca, izuzetak su sijamske i slicne macke, koje po pravilu imaju plave oci, obicno mogu znaciti neki problem kod odrasle macke...Moze biti samo pigment, a nazalost moze znaciti nedaj Boze, gluhocu ili slijepilo...
Ma nije to pravilo sa ocima, ali cesto se desava...plave oci kod odraslih maca, obicnih maca, izuzetak su sijamske i slicne macke, koje po pravilu imaju plave oci, obicno mogu znaciti neki problem kod odrasle macke...Moze biti samo pigment, a nazalost moze znaciti nedaj Boze, gluhocu ili slijepilo...
- TDK-90
#4369 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Fino izgleda ovaj "posjetitelj" ,
usi su mu ciste sto je kod ulicnih rijetkost jos ako je pitom i umiljat sta ti vise treba 
-
wasabi
#4370 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pozdrav,
može li mi neko iz prve ruke reći koliko mačak nakon kastracije promjeni raspoloženje mislim na živahnost (ovaj nema mira). Ne znam ni sam šta da radim, nekako mi je žao to mu napraviti, ali počeo mi je probleme praviti po kući.
može li mi neko iz prve ruke reći koliko mačak nakon kastracije promjeni raspoloženje mislim na živahnost (ovaj nema mira). Ne znam ni sam šta da radim, nekako mi je žao to mu napraviti, ali počeo mi je probleme praviti po kući.
- banovan
#4371 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
U zadnja tri dana jedan macak umro,a druga dvojica evo drugi dan samo leze i ne jedu nikako i nos im je slinav skroz, iako su prije tri dana bili skroz ok i razigrani.sta ih je moglo pokositi tako u tri dana svu trojicu?nisu kucne macke ali uvijek su tu u dvorištu i ne udaljavaju se nikad od kuce pa ne znam sta ih snadje
- Kaligrafija
#4372 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ako imaju temepraturu uz to slinjenje, drhte ko prut, odbijaju hranu, moguce i povracanje i proliv, moguce je da imaju maciju kugu...vecinom ljudi odnesu kod veterinara i macke im i pored tretmana vecinom umiru...rjesenje je cijepljenje dok su mali...kad se vec zaraze, smrtnost je velika...ja sam pet macaka izlijecio od toga, ali ne pitaj me sta sam radio sve...! Nisam spavao nocima, sam davao doze antibiotika, ketonala, magnezija, kalcija, vitamina, oralne infuzije za nadoknadjivanje tecnosti, vitamin B...racunao po kilazi u odnosu na covjeka, koliko cega mogu dati...sve pretvaraj u prah, pa daji na spricu, caj na spricu, onako slabi otimaju se da to ne piju, gorko im, ruzno, sjedi i skidaj im temeperaturu, grij ko djecu kad drhte...4-5 dana na rubu su bili da umru, samo najednom dodjose sebi, jedno po jedno daj da jedu, daj da piju, pocese trcat i oporavili se...stvorili sami imunitet, da sam kod veta, nebi prezivjeli garant...ljudi se oslone ko da je veterinar cudotvorac, odvedu na inekciju i kontaju zavrsili, jes al malo sutra...Tebe razumijem ako su vanjske mace, da bas nemas takve uslove da lijecis...ali ako zelis da pokusas, da znas kako ces...paracetamol ni slucajno nemoj dati...Ako je macija kuga, to je njihov da ne kazem prirodni neprijatelj, koji rijedi maciju populaciju, da nebi postala ogromna...moze biti i FIV, moze svasta, sta god da je, bitno je da im podignes imunitet...nemoj davati mlijeko, jer od njega nemaju nista, njihovo prirodno mlijeko je puno gusce i masnije od kravljeg...od ovog iz tetrapaka oni nemaju koristi, samo im moze biti gore..bilo bi dobro kad bi bar jednog mogao uvesti malo u kucu i probao oporavit...banovan wrote:U zadnja tri dana jedan macak umro,a druga dvojica evo drugi dan samo leze i ne jedu nikako i nos im je slinav skroz, iako su prije tri dana bili skroz ok i razigrani.sta ih je moglo pokositi tako u tri dana svu trojicu?nisu kucne macke ali uvijek su tu u dvorištu i ne udaljavaju se nikad od kuce pa ne znam sta ih snadje
- Kal El
#4373 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Usvojili smo onog macka
Tj. on je nas usvojio davno, donio nam misa i gustera jucer

Tj. on je nas usvojio davno, donio nam misa i gustera jucer

- Bloo
- Globalna šefica
- zateznistub
#4375 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Lov i mazenje