Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
joeaziz
#4351 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
koliko vidim, hilari nece spavati kod fahra u hotelu.
-
abdulazizsarajevo
#4352 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
@nikad_vise vodi FAHRU kuci
pa prije svega sto su sve njegove objekte gradile domace firme
jest gradila je Vranca i to joj je yadnje sto je gradila...sad gradi Ans Drive koji opet se rastaljuje sa tom ganiturom..Reis/Gadafi/Radoncic ...ANS gradi i gadafi tower u libiji...a vrancini radnici strajkuju...
druga stvar je da na ime poreza drzavi odu milioni maraka svake godine sto se za jednog kafandziju ne moze reci
sto jest jest..Fahro je prijavio svoju platu...moja je veca od njegove...
Niko nema pravo da generalizira i lose prica o sandzaklijama ...
jest gradila je Vranca i to joj je yadnje sto je gradila...sad gradi Ans Drive koji opet se rastaljuje sa tom ganiturom..Reis/Gadafi/Radoncic ...ANS gradi i gadafi tower u libiji...a vrancini radnici strajkuju...
druga stvar je da na ime poreza drzavi odu milioni maraka svake godine sto se za jednog kafandziju ne moze reci
-
extraordinary
#4353 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Kafanu sam uzeo kao banalan primjer, postoje i uspješniji privatnici od Fahre pa se ne hvale da su dobročinitelji ovom narodu.
-
BMonk
#4354 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Neka ponese i pare i tornjeve tamo odakle je došao. Ja bih mu i kofere pomogao odnijeti. Čisto da se uvjerim da je otišao i da se vratiti neće. A za njim neka krenu i njegovi vrli sugrađani ''otamo'', a i oni koji bi da i dalje budu njegovi sljedbenici. Pa neka pravi državu u svojoj državi, a ne našoj. Hvala na iskrenom trudu i prijateljstvu prema nama i našem, ali neka hvala. Ipak bih da ga vidim preko ''satelita'', a ne preko lokalne TV.
Vrijeme će pokazati koji su njegovi dotoci novca bili. Ali i kda se bude oduzimala imovina, biće više Državi.
Vrijeme će pokazati koji su njegovi dotoci novca bili. Ali i kda se bude oduzimala imovina, biće više Državi.
-
paloma
#4355 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Tako mlad a tako perzistentan...BMonk wrote:Neka ponese i pare i tornjeve tamo odakle je došao. Ja bih mu i kofere pomogao odnijeti. Čisto da se uvjerim da je otišao i da se vratiti neće. A za njim neka krenu i njegovi vrli sugrađani ''otamo'', a i oni koji bi da i dalje budu njegovi sljedbenici. Pa neka pravi državu u svojoj državi, a ne našoj. Hvala na iskrenom trudu i prijateljstvu prema nama i našem, ali neka hvala. Ipak bih da ga vidim preko ''satelita'', a ne preko lokalne TV.
- nikad_vise
#4356 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
pa gradila mu je vranica dok je kod njega gradilo..bas ocekujes sad da on nareduje gadafiju ko ce graditi njegove objekte..il objekat islamske zajednice koji takodje finansira gadafi..on nema nikakve veze s tim?abdulazizsarajevo wrote:@nikad_vise vodi FAHRU kuci
sto se pak tice plate koliko je on svoju uopste prijavio?gdje si dosao do podatka?da nije objavio san pozivajuci se na visokopozicionirane izvore koji su htijeli ostati anonimni
slazem se..vrijeme ce pokazati..a on ako je u velikoj mjeri prljavo igrao to nek sud utvrdi i posalje ga na adekvatno mjesto..BMonk wrote:Neka ponese i pare i tornjeve tamo odakle je došao. Ja bih mu i kofere pomogao odnijeti. Čisto da se uvjerim da je otišao i da se vratiti neće. A za njim neka krenu i njegovi vrli sugrađani ''otamo'', a i oni koji bi da i dalje budu njegovi sljedbenici. Pa neka pravi državu u svojoj državi, a ne našoj. Hvala na iskrenom trudu i prijateljstvu prema nama i našem, ali neka hvala. Ipak bih da ga vidim preko ''satelita'', a ne preko lokalne TV.
sto se tice sugradjana "otamo" nebi komentarisao..Ja bi vam vec davno poceo lijepit ban-ove za taj bezobrazluk i omalozavanje..izgleda da smo i mi bosnjaci poceli budalit i uvodit hrvatometre po HDZ-ovom principu..i sad cemo odlucivati ko je pravi bosnjak a ko nije..mojne mi to pricat kako bi et sve bilo bajno da u srbiji nema odredjana ppopulacija ljudi koji spletom okolnosti smatraju BIH svojom maticom..
-
BMonk
#4357 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
To je samo moje mišljenje... svidjalo se ono neko ili ne... zato i jesmo individue, koja imaju mogucnost rasudjivanja, sta da...ili sta ne... ja za njih kazem NE... Ali to je samo moje misljenje, ponavljam... Pa u vezi sa tim, ne mora biti prihvaceno od strane drugih...nikad_vise wrote:pa gradila mu je vranica dok je kod njega gradilo..bas ocekujes sad da on nareduje gadafiju ko ce graditi njegove objekte..il objekat islamske zajednice koji takodje finansira gadafi..on nema nikakve veze s tim?abdulazizsarajevo wrote:@nikad_vise vodi FAHRU kuci
sto se pak tice plate koliko je on svoju uopste prijavio?gdje si dosao do podatka?da nije objavio san pozivajuci se na visokopozicionirane izvore koji su htijeli ostati anonimni![]()
slazem se..vrijeme ce pokazati..a on ako je u velikoj mjeri prljavo igrao to nek sud utvrdi i posalje ga na adekvatno mjesto..BMonk wrote:Neka ponese i pare i tornjeve tamo odakle je došao. Ja bih mu i kofere pomogao odnijeti. Čisto da se uvjerim da je otišao i da se vratiti neće. A za njim neka krenu i njegovi vrli sugrađani ''otamo'', a i oni koji bi da i dalje budu njegovi sljedbenici. Pa neka pravi državu u svojoj državi, a ne našoj. Hvala na iskrenom trudu i prijateljstvu prema nama i našem, ali neka hvala. Ipak bih da ga vidim preko ''satelita'', a ne preko lokalne TV.
sto se tice sugradjana "otamo" nebi komentarisao..Ja bi vam vec davno poceo lijepit ban-ove za taj bezobrazluk i omalozavanje..izgleda da smo i mi bosnjaci poceli budalit i uvodit hrvatometre po HDZ-ovom principu..i sad cemo odlucivati ko je pravi bosnjak a ko nije..mojne mi to pricat kako bi et sve bilo bajno da u srbiji nema odredjana ppopulacija ljudi koji spletom okolnosti smatraju BIH svojom maticom..
-
sansun
#4358 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
To svoje mišljenje ( ako se tvoje lupetanje tako uopće može i nazvati) sačuvaj za sebe. Da si imalo upoznat sa historijom ovog grada znao bi da ga je upravo jedan sandžakbeg (Isa-beg Ishaković) osnovao, isti onaj ko je i Novi Pazar osnovao. Bijednici, niste u stanju dalje od sopstvene kolijevke po prošlosti kopati.BMonk wrote:To je samo moje mišljenje... svidjalo se ono neko ili ne... zato i jesmo individue, koja imaju mogucnost rasudjivanja, sta da...ili sta ne... ja za njih kazem NE... Ali to je samo moje misljenje, ponavljam... Pa u vezi sa tim, ne mora biti prihvaceno od strane drugih...nikad_vise wrote:pa gradila mu je vranica dok je kod njega gradilo..bas ocekujes sad da on nareduje gadafiju ko ce graditi njegove objekte..il objekat islamske zajednice koji takodje finansira gadafi..on nema nikakve veze s tim?abdulazizsarajevo wrote:@nikad_vise vodi FAHRU kuci
sto se pak tice plate koliko je on svoju uopste prijavio?gdje si dosao do podatka?da nije objavio san pozivajuci se na visokopozicionirane izvore koji su htijeli ostati anonimni![]()
Nije ni ti taj moj komšo-sandžo za ovu državu dao sina da bi ti i tebi slični kasnije po njemu pljuvali, hebote, pa šta misliš da neko po tvom burazu počne pljuvati? I zaboravi, Bosna ne pripada samo Bosanskim muslimanima, već svim građanima koji je osjećaju kao svoju domovinu, ko god ima Bosanskohercegovački pasoš, htio on to ili ne prihvatiti, on je Bosanac i Hercegovac! A takvi poput tebe, koji bi Bosnu samo na svoju mahalu i babovinu htjeli ograničiti, prvo proradite na vašoj umnoj ograničenosti pa se onda u javnosti pojavljujte.evo recu tebi moj rahmetli burazer je sa svojih 19 godina poginuo braneci drzavu da bi se neki mogli bogatiti
ja sve sto kazem iza toga stojim
-
djes_ba
#4359 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
@samsun samo cu ti reci da ce vrijeme pokazati ko je kakav covjek
ostalo nije bitno ne zalim da se raspravljam sa tobom
ostalo nije bitno ne zalim da se raspravljam sa tobom
-
StupskaBitanga
#4360 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
zakupila 70 soba u Europijoeaziz wrote:koliko vidim, hilari nece spavati kod fahra u hotelu.
Fahro je poludio
-
BMonk
#4361 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
@sansun vidim i ti puno znas...kipis od znanja...on nije sandzaklija...znaci brkas pojmove...to sto je covjek bio sandzakbeg, ne znaci da je sandzaklija...ali hajde...a sto se tice drzave...i drzavljanstva... ja se volim Kubu, je li to znaci da mogu imati njihov pasos??? prosvijetli me sa svojim pametnim odgovorima!!!!
- kiky
#4362 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
fahri bi najbolje bilo da se prikači sdp-u ...
i još da zovnu hareta da im se pridruži ...
eto sreče ...

i još da zovnu hareta da im se pridruži ...
eto sreče ...
-
popajic
#4363 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Formalno ce i isfurati iz politike.
Narod zna
(i za FahrA)
Narod zna
-
sansun
#4364 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Jadan si, ti ne samo da sažaljenje kod mene izazivaš već i sram, stidim se da u mom narodu ima takvih popu tebe koji nisu u stanju dvije minute izdvojiti da bi neke najelementarnije podatke o svom porijeklu saznali.@sansun vidim i ti puno znas...kipis od znanja...on nije sandzaklija...znaci brkas pojmove...to sto je covjek bio sandzakbeg, ne znaci da je sandzaklija...ali hajde...a sto se tice drzave...i drzavljanstva... ja se volim Kubu, je li to znaci da mogu imati njihov pasos??? prosvijetli me sa svojim pametnim odgovorima!!!!
Sandžakbeg je bla titula/naziv za upravnika Bosanskog sandžaka a isti onaj Sandžakbeg ( Isa beg Ishakovic) koji je osnovao Sarajevo, osnovao je i Novi Pazar. Stoga, preostaje ti sada samo da se još za zadnjicu ujedeš i ništa drugo. Tako da, kada pljuješ po sandžaklijama, pljuješ prvo po sebi i svojim precima... Čovjek ima BH pasoš i time je isto onoliko Bosanac kao i ti koji si ovdje rođen. Stoga majke ti ne lupetaj više.
-
extraordinary
#4365 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Kralj Tvrtko je osnovao Herceg Novi.
-
BMonk
#4366 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma bravo majstore!!!!!!!!!!!!!!! Sjajno!!!!!! Bosana i Hercegovac ne moze biti onaj ko nije rodjen ovdje... mote imati samo BH drzavljanstvo!!!!!!! Brkas pojmove!!!!!!! Odakle ti znas ko su moji preci!!!!!!!!! Da jesu bio bih kao i oni...sansun wrote:Jadan si, ti ne samo da sažaljenje kod mene izazivaš već i sram, stidim se da u mom narodu ima takvih popu tebe koji nisu u stanju dvije minute izdvojiti da bi neke najelementarnije podatke o svom porijeklu saznali.@sansun vidim i ti puno znas...kipis od znanja...on nije sandzaklija...znaci brkas pojmove...to sto je covjek bio sandzakbeg, ne znaci da je sandzaklija...ali hajde...a sto se tice drzave...i drzavljanstva... ja se volim Kubu, je li to znaci da mogu imati njihov pasos??? prosvijetli me sa svojim pametnim odgovorima!!!!
Sandžakbeg je bla titula/naziv za upravnika Bosanskog sandžaka a isti onaj Sandžakbeg ( Isa beg Ishakovic) koji je osnovao Sarajevo, osnovao je i Novi Pazar. Stoga, preostaje ti sada samo da se još za zadnjicu ujedeš i ništa drugo. Tako da, kada pljuješ po sandžaklijama, pljuješ prvo po sebi i svojim precima... Čovjek ima BH pasoš i time je isto onoliko Bosanac kao i ti koji si ovdje rođen. Stoga majke ti ne lupetaj više.
I neko ko je dosao ovdje ne moze biti Bosanac, kao ja koji sam ovdje rodjen!!!!!!!
A kada smo se dohvatili pasosa vec... I drzavljanstva... postoji zakonito i nezakonito steceno drzavljanstvo...u tome je poenta cijele price... kako je steceno... a zna se kako se stice i koji su osnovi za isto...
A veliko je pitanje...koji je to tvoj narod... A zao mi je, ja se za zadnjicu ujesti necu... mozda i hocu...ali kada ja to budem htio...a ne drugi...Neutemeljeno objasnjenje, zbog toga nikada...sada mijenjamo i porijeklo i prostiranje Bosne... Sarajevo nije isto sto i Bosna i Hercegovina! Sandzaklija nije isto sto i Bosanac, a nikada nece ni biti!!!! Znam...istina boli... Bosanac nije svaki drzavljanin BiH!!!!!!!
-
stari grad Visegrad
#4367 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Jesi li ti ucio u skoli da je Sandzak bio u sasatvua Bosne?
Ili se to ne uci u tvojoj skoli pa se zato provaljujes po Bosni i po svijetu?
- nikad_vise
#4368 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
covjece..shvati vise..emir spahic kapiten BH repke je rodjen ako se ne varam u hrvatskoj tj.dubrovniku..on se osjeca bosnjakom i svim srcem igra za nasu repku nemas pravo da mu to osporavas..shvati ako neko nesto srcem osjeca i ako zeli da to bude ti mu ne mozes osporiti..sandzaklije imaju vezu s nasim narodom i osjecaju se kao dio ovog naroda i oni imaju pravo..i ko si ti da mu osporis to pravo i nazivati ih "oni tamo"..mozda ne poznajes ni jednog sandzakliju al ja one koje sasvim slucajno poznajem kroz posao znam srcem disu za ovu zemlje..i ako volis kubu svakako da mozes imati njihov pasos..idi na kubu provedi odredjeno vrijeme i dobij ga..nikakva frka..@sansun vidim i ti puno znas...kipis od znanja...on nije sandzaklija...znaci brkas pojmove...to sto je covjek bio sandzakbeg, ne znaci da je sandzaklija...ali hajde...a sto se tice drzave...i drzavljanstva... ja se volim Kubu, je li to znaci da mogu imati njihov pasos??? prosvijetli me sa svojim pametnim odgovorima!!!!
"sansun"]
Jadan si, ti ne samo da sažaljenje kod mene izazivaš već i sram, stidim se da u mom narodu ima takvih popu tebe koji nisu u stanju dvije minute izdvojiti da bi neke najelementarnije podatke o svom porijeklu saznali.
s tvojim pisanjem se prijatelju slazem u 90% al s ovim boldanim se ne slazem..svakako da ima pravo i nema potrebe da ga neko omalozava..moguce da je neupucen dovoljno u ovu temu pa samim tim grijesi al ipak da se zadrzimo na granicama postovanja i uvazavanja..sansun wrote:Jadan si, ti ne samo da sažaljenje kod mene izazivaš već i sram, stidim se da u mom narodu ima takvih popu tebe koji nisu u stanju dvije minute izdvojiti da bi neke najelementarnije podatke o svom porijeklu saznali.@sansun vidim i ti puno znas...kipis od znanja...on nije sandzaklija...znaci brkas pojmove...to sto je covjek bio sandzakbeg, ne znaci da je sandzaklija...ali hajde...a sto se tice drzave...i drzavljanstva... ja se volim Kubu, je li to znaci da mogu imati njihov pasos??? prosvijetli me sa svojim pametnim odgovorima!!!!
- respo
#4369 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
jesi ti ucio da je i split bio dio bosnestari grad Visegrad wrote:Jesi li ti ucio u skoli da je Sandzak bio u sasatvua Bosne?
pusti se istorije sada
- svakako_lud
#4370 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Da, Bosanac je koliko i recimo Henry Domercant, pošto i on ima naš pasoš....sansun wrote: Čovjek ima BH pasoš i time je isto onoliko Bosanac kao i ti koji si ovdje rođen. Stoga majke ti ne lupetaj više.
- ultima_palabra
#4371 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Dajte ljudi, u 21.vijeku kad je svijet postao globalno selo, trebamo raspravljati o tome gdje se ko rodio
Gospodin o kojem je tema ima dovoljno aferima i bez prekopavanja po rodnoj grudi...
- svakako_lud
#4372 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Nije to uopšte upitno, nego mi je glupa rečenica da ako ima pasoš jednako je bosanac kao i onaj ko je tu rođen i život proveo...ultima_palabra wrote:Dajte ljudi, u 21.vijeku kad je svijet postao globalno selo, trebamo raspravljati o tome gdje se ko rodioGospodin o kojem je tema ima dovoljno aferima i bez prekopavanja po rodnoj grudi...
Zato sam i naveo Henrya kao primjer nekoga ko je bosnu par puta vidio a ima našu šaru...Ako je po tome i on bosanac onda ....
- ultima_palabra
#4373 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ja sam uvijek Terryja Castlea više gotiviosvakako_lud wrote:Nije to uopšte upitno, nego mi je glupa rečenica da ako ima pasoš jednako je bosanac kao i onaj ko je tu rođen i život proveo...ultima_palabra wrote:Dajte ljudi, u 21.vijeku kad je svijet postao globalno selo, trebamo raspravljati o tome gdje se ko rodioGospodin o kojem je tema ima dovoljno aferima i bez prekopavanja po rodnoj grudi...
Zato sam i naveo Henrya kao primjer nekoga ko je bosnu par puta vidio a ima našu šaru...Ako je po tome i on bosanac onda ....
-
sansun
#4374 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Hoćemo li onda i jednog Vešovića lišiti bosanstva jer nije porijeklom iz BiH?svakako_lud wrote:Da, Bosanac je koliko i recimo Henry Domercant, pošto i on ima naš pasoš....sansun wrote: Čovjek ima BH pasoš i time je isto onoliko Bosanac kao i ti koji si ovdje rođen. Stoga majke ti ne lupetaj više.
Vi uporno miješate narodnost i naciju, to su kod nas na balkanu a posebno u BiH dva različita pojma! Bosanstvo je nacionalnost, znači, pripada pravnoj kvalifikaciji koja se stiče upisom u knjizi državljana BiH i dobijanjem pasoša ove zemlje. A narodnost se na osnovu krvnosrodničkog i geografskog porijekla zasniva ( gdje krvno srodstvo vodi odlučujuću riječ!) To shvatanje je na Zapadu izumrlo još prije nekih 200 - 300 godina stvaranjem nacionalnih država. Ali kodf nas još nije....
Ti bi Bosanstvo shvatao kao Bošnjaštvo, to je nemoguće ( iako je to prije prvog svjetskog rata bilo jedno te isto), na to ti ( nažalost) Srbi i Hrvati ( osim sandžaklija) u BiH nikada neće pristati jer mnoge od ta dva naroda svoje krvnosrodničko porijeklo veže za "matične" zemlje, kao i ono emotivno...
I ja sam za Bosanstvo, ali ne ono koje je zasnovano na plemenskoj - krvnosrodničkoj osnovi ili geografskom porijeklu predaka ( onda ostani Bošnjak ako već tako želiš naciju tumačiti), to shvatanje je nazadno i samouništavajuće jer izoluje ljude a i dovelo nas je do onoga na čemu smo danas! Da bi u BiH Bosanstvo kao nacija uzelo primat nad narodnošću, moramo prvenstveno dozvoliti i drugima ( posebno manjinama koje porijeklo ne veže za BiH) dozvoliti da se tako izjašnjavaju, a zatim kroz jačanje državnih institucija ćemo jačati i Bosansku nacionalnu svijest koja se neće temeljiti na vjeri ili krvnosrodničkom porijeklu već na osnovu sticanja državljanstva. samo kao otvoreno društvo ćemo moći ojačati Državotvornu-nacionalnu svijest...
-
sansun
#4375 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Naravno da je to tebi glupo, jer razmišljaš u okviru ( ispravka) plemeskih zajednica. To je na Zapadu već ustaljena praksa ako nisi znao.ije to uopšte upitno, nego mi je glupa rečenica da ako ima pasoš jednako je bosanac kao i onaj ko je tu rođen i život proveo...