BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
iz zadnje klupe

#4351 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by iz zadnje klupe »

kad god sa nesto kupio u bajri dobio sam fiskalni racun
Čovjek pravosudno osuđen za utaju poreza

UD BOSNE I HERCEGOVINE
СУД
БОСНЕ
И
ХЕРЦЕГОВИНЕ
Broj: KPV-07/04
Sarajevo, 23.12.2008. godine
U I M E B O S N
E I H ER C E G O V I N E
Sud Bosne i Hercegovine, u vije
ć
u sastavljenom od sudije Esada Fejzagi
ć
a
kao predsjednika vije
ć
a, sudije Ize Tanki
ć
a i sudije Mirze Jusufovi
ć
a kao
č
lanova vije
ć
a, uz sudjelovanje prav
nog saradnika Denisa Podži
ć
a kao
zapisni
č
ara, u krivi
č
nom predmetu protiv optuženih: Hajrudina Haselji
ć
a,
pravne osobe ’’Bajra’’
d.o.o. Dolac na Lašvi, zastupane po direktoru
Hajrudinu Haselji
ć
u, Gorana Džaji
ć
a, pravne osobe ’’Džaji
ć
Commerce’’
d.o.o. Ljubuški, zastupane po direktoru Goranu Džaji
ć
u, Vinka Jelavi
ć
a i
pravne osobe ’’Company Jelavi
ć
96’’ d.o.o. Ljubuški, zastupane po direktoru
Vinku Jelavi
ć
u, zbog krivi
č
nih djela pranje novca iz
č
lana 209. stav 2. u vezi
sa stavom 1. Krivi
č
nog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), krivotvorenje
isprave iz
č
lana 373. stav 1. Krivi
č
nog zakona Federacije Bosne i
Hercegovine (KZ F BiH), i porezne utaje iz
č
lana 273. stav 2. KZ F BiH, u
vezi sa
č
lanom 55. KZ F BiH, povodom optužnica Tužilaštva Bosne i
Hercegovine (BiH) broj: KT-23/03
od 05.12.2003. godine i KT-139/04 od
07.09.2006. godine, nakon održanog glav
nog, javnog i usmenog pretresa, u
prisustvu tužioca Tužilaštva BiH Ismeta Šuški
ć
a, optuženog Gorana Džaji
ć
a i
branioca optuženog Hajrudina Haselji
ć
a advokata Irsana Kuki
ć
a iz
Travnika, donio je i javno objav
io, dana 23.12.2008. godine sljede
ć
u:
P R E S U D U
Optuženi:
1.
HAJRUDIN HASELJI
Ć
, zv. ’’Bajra’’, sin Abdulaha i Zarihe ro
đ
ene
Doglod, ro
đ
en 01.07.1964. godine u Zenici, stalno nastanjen u Dolac
na Lašvi – Travnik, Bo
šnjak, državljanin BiH, po zanimanju mesar,
zaposlen kao direktor firme ’’Bajra
’’ d.o.o. Travnik, oženjen, otac dvoje
djece;
2.
Pravna osoba ’’BAJRA’’ d.o.o. Dolac na Lašvi
, zastupana po
Direktoru Hajrudinu Haselji
ć
u;
mayab

#4352 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mayab »

To je, vidim, bilo 2008. godine, mozda je čovjek došao pameti,
ja uglavnom za Bajrine mesnice u Sa imam samo pohvale, meso kvalitetno (uz to jedni od rijetkih koji imaju biftek u ponudi) po (relativno) povoljnim cijenama, usluga brza i ljubazna, mogucnost plaćanja i karticama, te UVIJEK fiskalni račun :thumbup:
AmADin_gospo

#4353 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

mayab wrote:To je, vidim, bilo 2008. godine, mozda je čovjek došao pameti,
ja uglavnom za Bajrine mesnice u Sa imam samo pohvale, meso kvalitetno (uz to jedni od rijetkih koji imaju biftek u ponudi) po (relativno) povoljnim cijenama, usluga brza i ljubazna, mogucnost plaćanja i karticama, te UVIJEK fiskalni račun :thumbup:
jednom lopov, uvijek lopov
Suzie Q

#4354 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Suzie Q »

jučer kupila Violeta toaletni papir i tek kod kuće kad sam raspremala ugledam bar kod 385 i pogledam deklaraciju - proizvodi se u Hrvatskoj,a u BiH uvozi. evo drugi dan se baš osjećam prevarenom, bila sam ubijeđena da kupujem domaći proizvod a pogotovo što Violeta nije među najjeftinijim tariguzima koje imamo u ponudi.

točno čovjek više ne zna kome vjerovati :-/
zubi

#4355 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

Suzie Q wrote:jučer kupila Violeta toaletni papir i tek kod kuće kad sam raspremala ugledam bar kod 385 i pogledam deklaraciju - proizvodi se u Hrvatskoj,a u BiH uvozi. evo drugi dan se baš osjećam prevarenom, bila sam ubijeđena da kupujem domaći proizvod a pogotovo što Violeta nije među najjeftinijim tariguzima koje imamo u ponudi.

mozda svojim ocima?
BIONA

#4356 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by BIONA »

Suzie Q wrote:jučer kupila Violeta toaletni papir i tek kod kuće kad sam raspremala ugledam bar kod 385 i pogledam deklaraciju - proizvodi se u Hrvatskoj,a u BiH uvozi. evo drugi dan se baš osjećam prevarenom, bila sam ubijeđena da kupujem domaći proizvod a pogotovo što Violeta nije među najjeftinijim tariguzima koje imamo u ponudi.

Imas i odredjene Violeta maramice koje su proizvedene u CRO... tako da samo treba citati...
ElRe

#4357 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by ElRe »

BIONA wrote:

Imas i odredjene Violeta maramice koje su proizvedene u CRO... tako da samo treba citati...
Vremenom ce i Violeta vecinu proizvodnje prebaciti iz BiH u HR kao sto je uradio i Ledo.
m_l

#4358 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by m_l »

Novi uspjeh: "Od 15. decembra "Arix" na policama trgovina u BiH"

Danas je zvanično završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata "Dita" Tuzla. Para bi u sistem trebala biti puštena već sutra ujutro, čime bi već početkom naredne sedmice počela proizvodnja praškastog deterdženta Arix. Prema riječima predsjednika Sindikata Dita Tuzla, prve količine Arixa, možemo naći već od 15. decembra u većim trgovinskim centrima.

Jučer je održan sastanak sa predstavnicima Trgovačkog lanca "Bingo", koji će i dalje podržavati proizvodnju u ovoj fabrici.

Radnici fabrike deterdženata "Dita" Tuzla, sa proizvodnjom praškastog deterdženta počet će naredne sedmice. Vraćaju se staroj - dobroj, provjerenoj recepturi, navodi Mehmedović.

Iz "Dite" upozoravaju kupce da se u seoskim manjim trgovinskim objektima pojavio deterždent Arix sa isteklim rokom trajanja. Korištena je i ambalaža Fabrike deterdženata "Dita", i o svemu je obaviještena kantonalna i općinska inspekcija.

Ponovno će biti aktuelna ona stara dobra reklama "FAKAT MIRIŠE BIJELO"

rtvtk.ba, 27 Nov 2015
StupskaBitanga

#4359 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Konačno a mogao bi i Bingo malo poraditi na poziciji proizvoda i više ga forsirati ako već recimo ima mnogo 3de na stanju
MOSALJOZE

#4360 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MOSALJOZE »

Prije par sedmica sam bio u Bingu ex. interex,i 3d je izlozen odmah na pocetku.Cim se udje prva polica je deterdzent.
Nisrin

#4361 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

Meni je Violeta deterdzent za sudje jedno 10x bolji od 3DE, definitivno se vracam na Violetu, a to kazu i mnogi...zao mi je, ali meni je bitniji kvalitet...
karanana

#4362 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

slabo onaj 3de pjeni.
artime

#4363 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by artime »

Tahirović šampon protiv opadanja :? :? šta je ono? Divno miriše, kao borova šuma :-D ali ništa ne pjeni, nekako mi kosa poslije toga masna baš.
Ali sam zato uzela Tahirović balzam-regenerator od prirodnih sastojaka i odličan je, bude kosa svilenkasta.
Šampon je možda za muškarce, mada i to sumnjam, jer ne pjeni.. i u oba slučaja malo dođe a recimo nisu baš jeftini.
Nepass

#4364 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nepass »

artime wrote:Tahirović šampon protiv opadanja :? :? šta je ono? Divno miriše, kao borova šuma :-D ali ništa ne pjeni, nekako mi kosa poslije toga masna baš.
Ali sam zato uzela Tahirović balzam-regenerator od prirodnih sastojaka i odličan je, bude kosa svilenkasta.
Šampon je možda za muškarce, mada i to sumnjam, jer ne pjeni.. i u oba slučaja malo dođe a recimo nisu baš jeftini.
Ne mora pjenti da bi bio dobar, koristim vichy sampon nema uopste pjene ali nema ni peruti
Nepass

#4365 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nepass »

Kupio davno 3d ali jos nije dosao na red da se otvori. Gledam neki dan 1/3 ona pri dnu skroz gusta i neprovidna a vrh providan. Valjda ce valjati
The 51st State

#4366 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by The 51st State »

Nisrin wrote:Meni je Violeta deterdzent za sudje jedno 10x bolji od 3DE, definitivno se vracam na Violetu, a to kazu i mnogi...zao mi je, ali meni je bitniji kvalitet...
Ne moze det za sudje biti "10 puta bolji", moze biti bolji za onoliko koliko ima procenata aktivne materije vise, a ostale komponente kao sto su miris, boja i pjena sluze za eksploatisanje subjektivnih sklonosti potrosaca od strane marketindzija i proizvodjaca.
Dakle, vrlo upitan je dozivljaj "kvaliteta" kod nasih kupaca generalno.
Nisrin

#4367 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

IObjasni kako hoces, ali Violetom sam zadovoljnija, puno bolje opere masno posudje, ljepse mirise, vise pjeni, lakse se sapere...
probook

#4368 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

I Violeta je domaca..svejedno kupovali Violetu ili 3de.
The 51st State

#4369 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by The 51st State »

vjerovatno je taj violetin bolji ali samo iz razloga sto je trenutno dita kao bokser u nokdaunu dok su ovi kao tajson na vrhuncu karijere i po meni su vise strana firma nego domaca, ali eto potrosac je njegovo velicanstvo pa shodno tome...
Suzie Q

#4370 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Suzie Q »

Pored violete i dite, ima i tvornica deterdzenata u Kacunima to je,ako cemo o deterdzentu za sudje, Tisal isto je dobar po mom misljenju.
Za trziste BiH, odnosno FBiH uz sve uvozne, to jest jaka konkurencija a mi kao potrosaci imamo jednako pravo birati izmedju te tri firme. Dita je u onom periodu igrala na kartu patriotizma i suosjecanja kod bh.gradjana ali dugorocno se moraju boriti za svoje mjesto na trzistu.
MOSALJOZE

#4371 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MOSALJOZE »

Danas slusam uvezemo hrane u vrijednosti 2.5 milijarde,izvezemo 500 miliona(mislim eura).
:roll:
bumerangss

#4372 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

probook wrote:I Violeta je domaca..svejedno kupovali Violetu ili 3de.
Pa i nije bas svejedno! Mislim, kupit cu prije violetu nego neki uvozni ali prije cu kupiti 3D jer je potrebnije da malo razvijemo istocnu i sjevernu Bosnu jer je Hercegovina Las Vegas u odnosu na Bosnu a ponajprije firmama koje su u toku rata nelegalno trgovale i naplacivale nam doniranu robu iz svijeta a poslije rata su postali legalni zastupnici, pretezno hrvatskih a i svijetskih firmi za uvoz robe u BiH dok je jos Bosna nastojala prezivjeti. Mislim ako cemo posteno govoreci.... :bih:
Bosnjak333

#4373 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

Ne znam otkud tolika razlika, ali 3D koji sam ja kupio strasno dobro pjeni. Jednom sam kupio Violetin detrdzent i losiji je od 3D-a.
Amazonka27

#4374 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

Imam informaciju da će Bajra zasijecati kobasice pri vrhu...kako ne b bilo dileme jel' domaci proizvod ili anamonjih :D
KB9

#4375 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by KB9 »

Image

ubjedljivo najbolji jogurt 8)
Post Reply