"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
madner

#4351 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

Bolje bi ti bilo da ides taksijem, ustedila bi sebi lopatanje. 14 KM dnevno, fina cifra.
HaHaHa2

#4352 Re: "Majstori" parkiranja

Post by HaHaHa2 »

HaHaHa2 wrote:
muha_sa wrote:
girl wrote:ili na kraju krajeva ako neces da lopatas ili ne mozes, plati nekom eno javilo ih se koliko hoces da ciste za 10 KM. nek' ti ociste jedno mjesto.
:lol:
-šta vam je više :-) koje jedno mjesto--jel neko od nas placa to jedno mjesto :?
-ocistio svoje auto i nisam ga do jucer vozio--juce odem s autom i ni jedne sekunde nisam pomislio da ce me cekat to mjesto--otkud mi pravo da svojatam nešto što je zajednicko :-)
pa to su muha sve "FGR" :D :D Evo ja upravo ocistio stepeniste haustora i zagradio :D :D
Jutros me policija posjetila , jer nisam dao nikome da izadje iz haustora . Niko nece da uzme lopatu u ruku a svi bi da prodju...Vala imam i komsiluk boze dragi :x :x
muha_sa

#4353 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

adnandus wrote:
kockica_kockica wrote:Zanimljivo je kako se ljudi bore dokazati da niko nema prava na neko parkirno mjesto jer je to javna povrsina. A zapravo je stvar u tome sto niko nije krtica da cisti svaki dan da bi se uparkirao jer se uvijek nadje neki landohan koji ce mu se parkirati na ocisceno mjesto. Ja znam osobu koja je ocistila sigurno 15 mjesta za parkiranje. I onda mu pukao film. PA nije covjek krtica da razgrce snijeg da bi se drugi parkirali vec da bi on mogao parkirati. I ne niko ne ocekuje da ga ceka bas to mjesto ali bi bilo lijepo ako si se vec uparkirao na ocisceno mjesto onda se potrudi da i ti ocistis nekome, a ne da iste osobe ciste kao krtice po naselju jer je nekome iz ponizenja uzeti lopatu u ruke.
Upravo tako, svi su jaki na rijecima i tastaturi ali im nesto se gadi lopatom malo mahati
kad ima javno mjesto gdje su svi izasli i svi javno ocistili mjesta, jesu al u k... sto bi to radili kad je neko vec ocistio, nego kruze ko lesinari pa i sat vremena nebili nasli koje ocisceno mjesto
Kod mene ispred zgrade 50 mjesta a 5 ih ocisceno i svi se guraju oko tih ociscenih.
Palamudite bezveze uhvatite se lopata pa ocistite te javne parkinge
taj neko ko se uvalio na ocišceno mjesto je prvo moro svoje auto "otkopat" pa onda se vozikat i nac neko mjesto--znaci, nije bio lendohan vec je otkopo svoje auto pa kad se vratio nije našo mjesto s kojeg je pomjerio svoje auto vec otišo na prvo slobodno. bar ja tako mislim.
-ako nije tako onda je držo auto u garaži i ne vjerujem da bi tražio slobodno mjesto vani vec bi se vratio u garažu.
-da napomenem--nemam garažu vec držim auto vani--odlopato i naselje i auto i nisam ga do jucer pomjero. juce se vratih i zauzeto "moje" mjesto--što je i normalno--nisam ga unajmio nit placam kiriju za njega pa da se imam pravo bunit.

-za ove što lopataju sa svog auta pa bacaju po tudjem il iza tudjeg auta nemam rijeci osim fuj :-)
madner

#4354 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

Pa i od garaze do puta se moralo lopatat. Samo je lakse kada znas nece niko drugi sigurno doc i da samo sebi lopatas :D
goran16v

#4355 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

HaHaHa2 wrote: Jutros me policija posjetila , jer nisam dao nikome da izadje iz haustora . Niko nece da uzme lopatu u ruku a svi bi da prodju...Vala imam i komsiluk boze dragi :x :x
Pa ne znam buraz sta si kontao kad si branio ljudima da izadju, da se vrate kuci i cekaju dok ti ne prodje zuta minuta. Mozda ti komsiluk i jest bezzeze ali to ne znaci da ti imas ikakvo pravo tako nesto napraviti. Ciscenje ispred haustora je zakonska duznost vlasnika objekta tj. stanara, ako osim tebe niko nije ispunio tu obavezu, a ne mozes preci preko toga, bujrum buraz, ima nacina, napravis spisak ko je prekrsio zanok i prijava komunalnoj inspekciji pa nek oni brane izlaz i kaznjavaju.
adnandus

#4356 Re: "Majstori" parkiranja

Post by adnandus »

goran16v wrote:
HaHaHa2 wrote: Jutros me policija posjetila , jer nisam dao nikome da izadje iz haustora . Niko nece da uzme lopatu u ruku a svi bi da prodju...Vala imam i komsiluk boze dragi :x :x
Pa ne znam buraz sta si kontao kad si branio ljudima da izadju, da se vrate kuci i cekaju dok ti ne prodje zuta minuta. Mozda ti komsiluk i jest bezzeze ali to ne znaci da ti imas ikakvo pravo tako nesto napraviti. Ciscenje ispred haustora je zakonska duznost vlasnika objekta tj. stanara, ako osim tebe niko nije ispunio tu obavezu, a ne mozes preci preko toga, bujrum buraz, ima nacina, napravis spisak ko je prekrsio zanok i prijava komunalnoj inspekciji pa nek oni brane izlaz i kaznjavaju.

hahahahaa mislim da je momak mislio ironicno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
goran16v

#4357 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

adnandus wrote:

hahahahaa mislim da je momak mislio ironicno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mozda i jeste ali po ovim ljutim smajlijima se moze zakljuciti i da nije, mada bih vise volio a jeste. I meni je ovih dana 100 x dosla zuta al sta ces...
kockica_kockica

#4358 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

goran16v wrote:
kockica_kockica wrote: Izvrces poentu cijele te price...
Ja sam prva ocistila 3 mjesta da bi svoje auto mogla parkirati jer mi se neko parkirao na mjesto koje sam ja ocistila dok je moje auto bilo parkirano. I kako rekoh ovdje niko ne ocekuje da ga ceka to isto mjesto ali bi bilo lijepo da lik koji je dosao i parkirao se na to mjesto napravi prostor nekome drugome.
Sad se vracamo na tvoju teoriju kad odem negdje da se parkiram nekome na njegovo. E pa prevario si se u procjeni. Meni ne pada na pamet. Idem na parking koji se placa i placam 5-14 KM kako gdje i kada za parkiranje svog ljubimca. Nikome se ne uvaljujem na njegovo mjesto.

I by the way ispred moje firme ima jedno mjesto koje je rezervisano i placeno za nas, ali se na to mjesto od silnih landohana kojima znak rezervisano nista ne znaci... Cak i kad stavimo fizicku zabranu parkiranja se uvijek nadje neki lola koji ce ga tu parkirati jer smo mi kao firma ocistili pola ulice i to parkirno mjesto, i sad naknadno placamo parking jer se landohan parkirao.
Ne izvrcem poentu price nego pokusavam poredati stvari na svoje mjesto. Nisi ti 3 x cistila parking mjesta da bi se imala gdje parkirati nego sto si 2 x htjela koristiti auto, a to je bio tvoj izbor. Koliko bi parking mjesta ocistila da nisi htjela/imala potrebu koristiti auto? Garant 3 kom... Mislim, koliko ima smisla ocekivati da neko ko dodje da zavrsi nesto za 15 min - sat ili obidje roditelje, prijatelje, nije bitno i jos 2 sata provede lopatajuci sebi parking mjesto (pogotovo ako je to naselje gdje nema komercijalnog parkinga kojeg je ocistio grad) pored cistog mjesta, a pri tome je ispred svoje zgrade ostavio cisto mjesto i vec ispuno kvotu od 2 sata lopatanja? Sve se bojim ta to neko radi
Auto sam samo jednom ocistila da ga oslobodim od snijega da ga mogla uopce koristiti...
Dva puta sam doslovno sebi razgrtala snijeg i pravila prostor da se uparkiram da nisam na ulici.

Po toj tvojoj izvrnutoj logici... ja nisam trebala pomjerati auto niti sam trebala uopce cistiti.. Trebala sam cekati da neko drugi ocisti za mene i onda se lijepo praviti luda uz veliku dozu bezobrazluka i smijati se budalama koje izigravaju krticu na ovom snijegu....
AmADin_gospo

#4359 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

vi meni niste normalni majke mi, gdje piše da ste vi privatizirali parking mjesto na parkingu, državnoj javnoj površini kojom se vi povremeno KORISTITE!

nemate pravo pizditi ni na koga što je uparkirao na "vaše" navodno mjesto. šta bi onda trebali pješaci da vama rade kad im parkirate na pješačke prolaze. ??

kad u svoja sela dođete na vikend il na godišnji, onda se s starosjediocima koljite oko parking mjesta, kad se vratite u grad, naučite se civilizaciji i pravilima življenja u gradu i načinu korištenja javnih površina u istom.
Comrad

#4360 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Comrad »

goran16v wrote:A da ne govorimo sta bi ovi "polagaci prava" odabrali da je bilo ikako moguce izvuci auto s parkinga, a da se ne prihvate lopate, taman ga nemali gdje parkirati kad se vrate! :D
Moje auto nije bilo na parkingu, nego u garazi dok je bio ovaj snijeg. Kad je put postao prohodan, otisao sam na parking ispred zgrade, vidio gdje ima mjesta i ocistio mjesto od nule. Dakle, nista nije bilo na tom mjestu osim ogromna hrpa snijega koju sam cistio 3 sata, mozda i vise jer pored snijega sto je pao i stvrdnuo se bilo je jos snijega od komsija i grtalica. Takodjer, na parkingu ima jos hrpa snijega i slobodnog mjesta, samo treba ocistiti. Hocu reci, bilo ko od stanara moze izaci i fino sebi otrpati mjesto, sto je vecina i uradila. Normalno, ovako nesto moze funkcionisati na lokacijama koje nisu prometne, gdje nema puno stanara, gdje nema puno firmi itd. U centru je npr to nemoguce. Al to je cijena lokacije stanovanja.

@AmADin_gospo,
Pa daj drug, evo daj ti rjesenje. Ja dolazim s posla, komsija ili neciji gost mi se parkirali na mjesto gdje sam cistio. Sta ja da radim, negdje drugo ne mogu parkirati, jer cu onda ja zauzeti necije mjesto. Sta mi ostaje, da opet uzmem lopatu i opet cistim snijeg? I sad sam jel ja papak sto cu zvat tog covjeka da se skloni, a on je gospodin?
goran16v

#4361 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

kockica_kockica wrote:
Auto sam samo jednom ocistila da ga oslobodim od snijega da ga mogla uopce koristiti...
Dva puta sam doslovno sebi razgrtala snijeg i pravila prostor da se uparkiram da nisam na ulici.

Po toj tvojoj izvrnutoj logici... ja nisam trebala pomjerati auto niti sam trebala uopce cistiti.. Trebala sam cekati da neko drugi ocisti za mene i onda se lijepo praviti luda uz veliku dozu bezobrazluka i smijati se budalama koje izigravaju krticu na ovom snijegu....
Ovim si sama sebi odgovorila, auto si oslobodila snijega da bi ga mogla koristiti, a ne da bi bi ocistila parking mjesto i to je tvoj izbor i tvoja dobra volja kao i koristenje auta, niko te nije tjerao na to. Mogla si i cekati da ti neko drugi ocisti snijeg sa parkinga i oko auta, mogla si cekati i proljece, ali bi taj luksuz platila time sto ne bi imala auto na raspolaganju. Na parkiznima je jos uvijek bezbroj auta koja nisu ociscena i pomjerana od pocetka padavina, i sta sad treba kritikovati te ljude sto im auto ne treba. Ja bih sad trebao da mrzim komsiju penzionera koji svog Yugu vozi 2 x mjesecno sto nije cistio parking i auto. Njegova volja, ne treba mu auto, nece da vozi, nece da cisti, zato pjesaci, vozi se tramjavejm placa taksi dok se ja k'o gospodin vozikam...
goran16v

#4362 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Comrad wrote:
@AmADin_gospo,
Pa daj drug, evo daj ti rjesenje. Ja dolazim s posla, komsija ili neciji gost mi se parkirali na mjesto gdje sam cistio. Sta ja da radim, negdje drugo ne mogu parkirati, jer cu onda ja zauzeti necije mjesto. Sta mi ostaje, da opet uzmem lopatu i opet cistim snijeg? I sad sam jel ja papak sto cu zvat tog covjeka da se skloni, a on je gospodin?
Prije nego ti AmADin_gospo odgovori da te pitam... Kad ti odes u goste jel krenes 2 sata ranije da sebi ocistis parking mjesto ispred tudje zgrade, posto se tako strogo drzis principa il se parkiras na prvo slobodno?
alenthekiller

#4363 Re: "Majstori" parkiranja

Post by alenthekiller »

Hajde manite se price i stavljate slike da vidimo. Posto su moje prevelike za forum evo linkovi.
http://i40.klix.com/2h54g9z.jpg
http://i43.klix.com/33w0905.jpg
Na ovoj prvoj sam oznacio policajca kako kaznu pise a druga je mrtvi bezobrazluk stvarno. Svaki komentar je suvisan. Koji bezobrazluk...
Comrad

#4364 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Comrad »

goran16v wrote:
Comrad wrote:
@AmADin_gospo,
Prije nego ti AmADin_gospo odgovori da te pitam... Kad ti odes u goste jel krenes 2 sata ranije da sebi ocistis parking mjesto ispred tudje zgrade, posto se tako strogo drzis principa il se parkiras na prvo slobodno?
Dok je bilo ono nevrijeme auto nisam ni vozio, niti sam negdje pretjerano hodao po onom kijametu, poso-kuca. Gdje sam morao, isao sam pjeske ili gradskim prevozom. Kasnije, kad sam isao u grad parkirao u najblizu garazu. U goste, fino pitam kod koga idem ima li parking mjesta, ako nema parkiram negdje dalje na parking ili u garazu i dodjem pjeske 500-600m.

Kad su meni dolazili gosti, otiso fino do komsije i pitao ga mogu li tu parkirati da njega zagrade. Dakle, sve se moze organizovati. Al jok, kod nas je problem prosetat 500m, lakse se uvalit nekome i prst u uho.

Ja razumijem ove sto zive u centru i neboderima, tu jeste zeznuto i da i sam tu zivim vjerovatno ne bih ovako razmisljao. Medjutim ja sam na dobrinji i tu ima sasvim dovoljno slobodnog parking prostora, pa cak i previse i samo ako si lijen i bezobrazan parkirat ces se necije drugo mjesto.
kockica_kockica

#4365 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

goran16v wrote:
kockica_kockica wrote:

Ovim si sama sebi odgovorila, auto si oslobodila snijega da bi ga mogla koristiti, a ne da bi bi ocistila parking mjesto i to je tvoj izbor i tvoja dobra volja kao i koristenje auta, niko te nije tjerao na to. Mogla si i cekati da ti neko drugi ocisti snijeg sa parkinga i oko auta, mogla si cekati i proljece, ali bi taj luksuz platila time sto ne bi imala auto na raspolaganju. Na parkiznima je jos uvijek bezbroj auta koja nisu ociscena i pomjerana od pocetka padavina, i sta sad treba kritikovati te ljude sto im auto ne treba. Ja bih sad trebao da mrzim komsiju penzionera koji svog Yugu vozi 2 x mjesecno sto nije cistio parking i auto. Njegova volja, ne treba mu auto, nece da vozi, nece da cisti, zato pjesaci, vozi se tramjavejm placa taksi dok se ja k'o gospodin vozikam...
:-)
mozda da procitas jos jednom moje postove nebi pisao kojesta...

uporan si u svom stavu... ali nisu u pravu... umijece zivljenja sa drugim ljudima je velika umjetnost, pa je neko talentiran za to a neko nije.... netalentirani pojedinci nauce osnove, dok velika vecina ostaje u svom neznanju koje prihvata kao jedino ispravno i toga se drzi....
bosanski.tornjak

#4366 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bosanski.tornjak »

Mozes lopatat koliko oces,ako nije oznaceno po propisima da je praking rezervisan za invalide ili nekog drugog tvoj kolac koji si zabio da cuvas sebi mjesto mozes kuci u zid zakucat.Nisi sletio na mjesec i novu teritoriju otkrio ako si odlopato parking za auto.
Comrad

#4367 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Comrad »

bosanski.tornjak wrote:Mozes lopatat koliko oces,ako nije oznaceno po propisima da je praking rezervisan za invalide ili nekog drugog tvoj kolac koji si zabio da cuvas sebi mjesto mozes kuci u zid zakucat.Nisi sletio na mjesec i novu teritoriju otkrio ako si odlopato parking za auto.
Ajd ti drug odlopataj sebi mjesto, a ja cu ti se parkirat. Moze l'? Pa ti fino kad s posla dodjes, lopataj sebi. Kad tako izlopatas pola parkinga, mozda ti se malo i promjeni misljenje.

Jbt, znam da nije rezervisano mjesto za mene, znam da je javni parking, ne moras me ti prosvjeljtavati. :roll: Fazon je ne bit papak i ljencuga.
bosanski.tornjak

#4368 Re: "Majstori" parkiranja

Nema to veze sa ljencuga niti papak.Veci je papak taj sto obiljezi ko da mu je oranica na Igmanu.
Moja je obaveza ocistiti pred ulazom a moja je dobra volja hocu li cistiti parkinge.I nema niko pravo obiljezavati teritorije ko u gradjanskom ratu.Postavi 3 gajbe i dvije letve i napise rezervisano. Ma vozdra rezervatoru :D
madner

#4369 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

Ja sam ostavio tromblon kao znak dobrih medjuljudskih odnosa i moje kulture. Ja oslobodio u pravednoj borbi i to je moje. Da hoce samo jos ostat nekako snjeg cijelu godinu da se nikad ne peglam za parking :D
tavustavus

#4370 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tavustavus »

kako ba nema veze..ja lopatam a ti me gledas s prozora i smijes se i posle dodes i ostavis auto na to mjesto...slusaj prijatelju odero bi te ja pored tog auta...te folove seljacke prodaji nekom drugom...zivimo u istoj zgradi i ja da ti cistim a ti navece da ostavis na to mjesto..e to ti ne bi sa mnom islo,vjeruj mi.. :dance: :x
bosanski.tornjak

#4371 Re: "Majstori" parkiranja

Joj ovi deraci su mi najdrazi :lol: sta ti ja mogu sto si ti lopato oces orden za to?Zlatnu lopatu grada Sarajeva il nesto trece?Imas pravo na taj parking isto koliko i ja il bilo koji treci.Pomiri se sa tim
AmADin_gospo

#4372 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

[quote="Comrad"
@AmADin_gospo,
Pa daj drug, evo daj ti rjesenje. Ja dolazim s posla, komsija ili neciji gost mi se parkirali na mjesto gdje sam cistio. Sta ja da radim, negdje drugo ne mogu parkirati, jer cu onda ja zauzeti necije mjesto. Sta mi ostaje, da opet uzmem lopatu i opet cistim snijeg? I sad sam jel ja papak sto cu zvat tog covjeka da se skloni, a on je gospodin?[/quote]
jarane, jesi li ti krenuo na posao 2 sata ranije s lopatom na posao da sebi očistiš gdje češ parkirati ?

goran16v wrote:Prije nego ti AmADin_gospo odgovori da te pitam... Kad ti odes u goste jel krenes 2 sata ranije da sebi ocistis parking mjesto ispred tudje zgrade, posto se tako strogo drzis principa il se parkiras na prvo slobodno?
auto nisam pomjerao 15 dana za vrijeme kijameta baš zato što ga nebih imao gdje drugo parkirati. sve sam poslove obavljao pješaka. inače parkiram na prvo slobodno mjesto koje je asvaltirano mojim parama koje dajem državi kroz gorivo i registraciju. parkiram na parking a ne na trotoar ili ulicu.

suma sumarum.
ako je vremenska nepogoda, ne znači da se moramo ponašati ko papci, glumiti silu i prisvajati tuđe.
kad parkiram nekome na privatni posjed, kad parkiram gdje zakonsi nije dozvoljeno, s pravom nek mi pozovu policiju/pauka. al dok mi neko ne pokaže ZK izvadak za parking mjesto može da mi se napuši na istom mjestu, koliko god on njega lopatao, čistio ili dezinfikovao.
Ady88

#4373 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ady88 »

Najbolje je da admin zakljuca ovo i saceka proljece jer se prica stalno vrti oko ovog ko je cistio, ima li pravo na to mjesto, gdje parkira kad ode negdje itd. ne pamtim kad sam sliku vidio. :oops:

Admine brisi sve postove od prvog dana kada je snijeg pao pa da se vratimo na temu :dance: :mrgreen:
vnm

#4374 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

juce gledam idu cige i skupljaju gajbe po parkingu gdje god nadju, pun kombi nakupili. :D
fidoremilienko

#4375 Re: "Majstori" parkiranja

Post by fidoremilienko »

Sve gospoda, a sve papci :D
Locked