Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#4351 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

24 i Jack Bauer se vraćaju!!!

http://www.deadline.com/2013/05/kiefer- ... go-at-fox/

Bez obzira što je show na kraju postao malkice formuličan, po meni je još uvijek bio bolji i zabavniji
od 80% onoga što se tada prikazivalo.
vicious2

#4352 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

dale cooper wrote:24 i Jack Bauer se vraćaju!!!

Bez obzira što je show na kraju postao malkice formuličan, po meni je još uvijek bio bolji i zabavniji
znala sam sve epizode u sezoni odgledati u 2 dana :D zao mi je sto ce imati samo 12 epizoda u sezoni ...
Fauja Singh

#4353 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fauja Singh »

vee-jay wrote: onda pogledaj i drugu, vjeruj bolja je od prve :thumbup: zadnje tri epizode su :shock: :shock: :shock: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

a ako ti se svidjela The Wire, mozda ti se svidi i Treme
naravno, vidim imaju 4 sezone i pregledat cu sve.... samo nisam upratio da li je serija zavrsena, ne bih volio da cekam nastavke kao sto cekam na Breaking Bad, Game of Thrones...
Hvala na preporuci za Treme, vidim od HBO-a je tako da cu obavezno pogledati.
dale cooper

#4354 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

vicious2 wrote:
dale cooper wrote:24 i Jack Bauer se vraćaju!!!

znala sam sve epizode u sezoni odgledati u 2 dana :D zao mi je sto ce imati samo 12 epizoda u sezoni ...
Isti sam! :D

Moguće da će to pomoći da serija bude bez onih nebitnih sporednih radnji, kao što se znalo dešavati.
All killer, no filler! :D
vicious2

#4355 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

[quote="dale cooper]

Moguće da će to pomoći da serija bude bez onih nebitnih sporednih radnji, kao što se znalo dešavati.
All killer, no filler! :D[/quote]
tamo nije bilo nebitnih i sporednih radnji ... barem ne meni ... uzivala sam u svakoj sezoni :D
dale cooper

#4356 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

vicious2 wrote:[quote="dale cooper]

All killer, no filler! :D
tamo nije bilo nebitnih i sporednih radnji ... barem ne meni ... uzivala sam u svakoj sezoni :D[/quote][/quote]

Ma bilo je onih gluposti sa Jackovom kćerkom, čini mi se da je 3 ili 4 sezona. Kad je oni neki ganjaju,
pa se ona izgubi u šumi i naleti na onog frajera što u šumi ima kao sklonište. Taj dio je
bio nevezan za glavnu priču sezone, i pola epizoda su išli naizmjenično između te dvije linije priče.
Bilo je više smetnja i gledaocima, a i Jacku, kao da pored svih onih terorista mu treba da se brine
i za kćerku. Nije pomagalo ni to što je Elisha Cuthbert bila prililčno iritantna. Zgodna, ali iritantna
do bola. :-?
vicious2

#4357 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

dale cooper wrote:
Ma bilo je onih gluposti sa Jackovom kćerkom, čini mi se da je 3 ili 4 sezona. Kad je oni neki ganjaju,
pa se ona izgubi u šumi i naleti na onog frajera što u šumi ima kao sklonište. Taj dio je
bio nevezan za glavnu priču sezone, i pola epizoda su išli naizmjenično između te dvije linije priče.
Bilo je više smetnja i gledaocima, a i Jacku, kao da pored svih onih terorista mu treba da se brine
i za kćerku. Nije pomagalo ni to što je Elisha Cuthbert bila prililčno iritantna. Zgodna, ali iritantna
do bola. :-?
vidis, ovo sam zaboravila i to je dovoljno dobar razlog da krenem ponovo s odisejom sezona 24 :D
vee-jay

#4358 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

stroga normala wrote:
vee-jay wrote: onda pogledaj i drugu, vjeruj bolja je od prve :thumbup: zadnje tri epizode su :shock: :shock: :shock: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

naravno, vidim imaju 4 sezone i pregledat cu sve.... samo nisam upratio da li je serija zavrsena, ne bih volio da cekam nastavke kao sto cekam na Breaking Bad, Game of Thrones...
ahm hmm, mislio sam na trecu sezonu -> dakle zadnje tri epizode trece sezone :D ... ali naravno i druga je :shock: :shock: :shock:

Cetvrta sezona treba ove godine doci, na jesen :thumbup: .... Breaking Bad pocinje veoma veoma skoro :thumbup:

A Treme... stvarno nema puno fanova, jer je djelimocno cak i "sporija" od The Wire... meni je zakon :-D
Joker88

#4359 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

Jel iko gledao kraj Arrowa :D

Poor Tommy :(
ćiribiribela

#4360 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Joker88 wrote:Jel iko gledao kraj Arrowa :D

Poor Tommy :(

Jesam ja, dobar kraj :thumbup:
Joker88

#4361 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

Jest, al meni je Tommy bio najdrazi lik :D
ćiribiribela

#4362 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Trebala je Laurel umjesto njega i onda bi bio savrsen kraj. :D
Fauja Singh

#4363 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fauja Singh »

vee-jay wrote:
stroga normala wrote:

ahm hmm, mislio sam na trecu sezonu -> dakle zadnje tri epizode trece sezone :D ... ali naravno i druga je :shock: :shock: :shock:

Cetvrta sezona treba ove godine doci, na jesen :thumbup: .... Breaking Bad pocinje veoma veoma skoro :thumbup:

A Treme... stvarno nema puno fanova, jer je djelimocno cak i "sporija" od The Wire... meni je zakon :-D
Pih, mislio sam da je Boardwalk empire završena, jaoo šta serija pratim i čekam nastavke :cry:

Gledao sam trailer od Treme, vidim ima i nekoliko glumaca iz The Wire i OZ-a.... Vjerujem da će mi se svidjeti.

Sent from my Nexus 4
Joker88

#4364 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

ciribiribelaa wrote:Trebala je Laurel umjesto njega i onda bi bio savrsen kraj. :D
Navijala sam za to :D
omar little

#4365 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

оће мени неко помоћи у невољи, јебате? :sad:
vee-jay

#4366 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

omar little wrote:оће мени неко помоћи у невољи, јебате? :sad:
sta bi? za pogledati ili sta?

Gledala: House of Cards?

Ili: House of Lies?
suncica24

#4367 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by suncica24 »

vee-jay wrote:

Gledala: House of Cards?

Homeland?
omar little

#4368 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

vee-jay wrote:
omar little wrote:de, neku seriju mi dajte za pogledat'. ovo veliko sve gledala i gledam; nesta pametno, inteligentno, saljivo, zavidne produkcijske kvalitete, glumacki nenadjebivo, nista proceduralne bezveznoce i epizodne price vec sezonski pristup naraciji, na bilo kojem jeziku. et', fala, i bog vam dao zdravlja i srece.
vee-jay wrote:Gledala: House of Cards?

cards jesam. lies nisam, ajd provjerim.

edit: i homeland jesam. sve ovo sto je poznato pratim, jel', i pratila sam. :)
Ms_Ranny

#4369 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ms_Ranny »

Trenutno gledam La Femme Nikita,odlična serija :) moja preporuka :)
horion_bosona

#4370 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by horion_bosona »

omar little wrote:de, neku seriju mi dajte za pogledat'. ovo veliko sve gledala i gledam; nesta pametno, inteligentno, saljivo, zavidne produkcijske kvalitete, glumacki nenadjebivo, nista proceduralne bezveznoce i epizodne price vec sezonski pristup naraciji, na bilo kojem jeziku. et', fala, i bog vam dao zdravlja i srece.
pratim: Boardwalk Empire, Breaking Bad, Mad Men

pratio, pa odustao prije godinu-dvije: Sons of Anarchy, Californication

sad sam poceo Shameless US, prva sezona je odlicna crnohumorna zajebancija, dok se druga pretvorila u dramljenje, mozda i to odustanem...

preporucio sam vec interesantnu mini-seriju A Young Doctor's Notebook, sa Jon Hammom, po Bulgakovim Zapisima seoskog doktora (vise mi se svidjela od Balabanovog Morfija)
omar little

#4371 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

horion_bosona wrote:
pratim: Boardwalk Empire, Breaking Bad, Mad Men

pratio, pa odustao prije godinu-dvije: Sons of Anarchy, Californication

sad sam poceo Shameless US, prva sezona je odlicna crnohumorna zajebancija, dok se druga pretvorila u dramljenje, mozda i to odustanem...

preporucio sam vec interesantnu mini-seriju A Young Doctor's Notebook, sa Jon Hammom, po Bulgakovim Zapisima seoskog doktora (vise mi se svidjela od Balabanovog Morfija)
sons of anarchy sam i ja gledala. prve dvije sezone su mi bile odlicne i obecavajuce, a onda se sve strmopizdilo od trece. odgledala sam, bila bolesna pa mi dobro doslo za ubiti vrijeme, ali necu u buducnosti.

shameless sam gledala prve dvije ili tri, britanski original, ali sam i to odustala kad su postali isprani i repetitive.

A Young Doctor's Notebook - ma, bravo! :) citala sam o ovome prosle godine i zaboravila da pocinje emitiranje.

hvala ti puno, imala sam osjecaj da ce mi neko od ovih par likova sto pratim uspjeti pomoci. :)

edit:
i sve ostalo sam gledala. nista ne trazim no se falim samo :D
Last edited by omar little on 16/05/2013 20:50, edited 1 time in total.
Sanchez22

#4372 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sanchez22 »

Svaka serija izgubi smisao nakon 2,3 sezone :-D
Ipak game of thrones razvaljuje ,najavljuju 7 sezona :-D
omar little

#4373 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

svaka losa i neorganizirana serija, serija bez koncepta i vizije, izgubi smisao mozda. ove ozbiljnije bas i ne, a ima ih dosta.
vee-jay

#4374 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

meni je homeland sasvim OK, druga sezona mi je puno bolja od prve.

sta navesti jos sto sam gledao a sto mi se svidjelo... Downtown Abbey, Black Books, Luther, The Worst Week Of My Life, IT Crowd... naravno nisu to serije tipa The Wire ali meni za opustiti i odmoriti :thumbup: doduse ja sam pratio i serije kao Entourage, MNiEarl ili Futurama... tako da je to ipak do ukusa :D
prdimahovina

#4375 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by prdimahovina »

Boss http://www.imdb.com/title/tt1833285/
Gus Van Sant režirao prvu epizodu i zadao stil. Prva sezona odlična. Meni bolje legla nego house of cards (slična tema, beskrupulozni političar, odlično napisana, Kelsey Grammer jede...)

Newsroom http://www.imdb.com/title/tt1870479/?ref_=sr_1
privukla me prva scena i Aaron Sorkin...i onda se navukao
Post Reply