Avio kompanije all about
- zenny
#4351 Re: Avio kompanije all about
bio je veoma glup komentar prije tebe ali je vec uklonjen
pise da ce poslat neki drugi.. vjerovatno ce sa herkulesom zavrsit ovo
pise da ce poslat neki drugi.. vjerovatno ce sa herkulesom zavrsit ovo
-
smolsvoje
#4352 Re: Avio kompanije all about
Stete se zbrajaju, kod mene u ulici jedno 100 popucalih prozora , nije kako sam mislio da ce biti. Sto se tice aerodroma, to ne znam. Kaze mi jaran koji je stajao na Ilidzanskoj cesti da se zemlja tresla kad je preletio ogradu na slijetanju.
- Pasiflora
#4353 Re: Avio kompanije all about
Hajde ne pretjeruj, majke tismolsvoje wrote:Stete se zbrajaju, kod mene u ulici jedno 100 popucalih prozora , nije kako sam mislio da ce biti. Sto se tice aerodroma, to ne znam. Kaze mi jaran koji je stajao na Ilidzanskoj cesti da se zemlja tresla kad je preletio ogradu na slijetanju.
Malo je bucnije sletio, ali nikakva drama i nista nije popucalo.
- Skyfox
#4354 Re: Avio kompanije all about
slike?smolsvoje wrote:Stete se zbrajaju, kod mene u ulici jedno 100 popucalih prozora , nije kako sam mislio da ce biti. Sto se tice aerodroma, to ne znam. Kaze mi jaran koji je stajao na Ilidzanskoj cesti da se zemlja tresla kad je preletio ogradu na slijetanju.
- bambina78
#4355 Re: Avio kompanije all about
bambina78 wrote:Ma fina cijena, ali uzimajuci u obzir rizik da li ce oni uopste letiti, onda i nije tako fina
Volio bih da si bio u pravu, ali, evo, ni danas ne lete...drndalo wrote:Sad su platili servis i tako to, par mjeseci ce biti OK...
- drndalo
- Locker
#4357 Re: Avio kompanije all about
Antonov An-124 zvani Ruslan jutros posjetio sarajevski aerodrom!
Iako su sve novinske agencija i portali objavili da je ovo prvi put da Antonov An-124 slijeće na naš aerodrom, moramo reći da nisu u pravu. Ruslan je na naš aerodrom sletio ratne ’93. godine. True story.
http://kontrolaletenja.net/antonov-an-1 ... -aerodrom/
Iako su sve novinske agencija i portali objavili da je ovo prvi put da Antonov An-124 slijeće na naš aerodrom, moramo reći da nisu u pravu. Ruslan je na naš aerodrom sletio ratne ’93. godine. True story.
http://kontrolaletenja.net/antonov-an-1 ... -aerodrom/
- drndalo
#4358 Re: Avio kompanije all about
Ja ga se ne sjecam iz '93, da prostis... I malo je vjerovatno da je bio...
-
manki
#4359 Re: Avio kompanije all about
Wizzair uvodi treci let iz Tuzle za Malme od 19. juna, srijedom!

-
I da imam odkud mi
#4360 Re: Avio kompanije all about
Ma sta se tu ima radovati.. To je jedna od supackih takozvanih "low fare airlines" kojima su kofol karte jeftine a na kraju te ispadne isto kao i sa bilo kojom "skupom" avio kompanijom. Ako nisi nikad letio sa njima onda ti mogu reci da ce ti debelo naplatiti za torbe (podsjecaju me na supke iz sarajevo taxi), za chekiranje istih, za placanje karticom preko interneta i vjerovatno jos malo pa i vazduh u kabinama u kojima sjedis kao stoka. Tako da slobodno racunaj na duplu cijenu od one koje ti prvo prikazu. Cudi me da supci politicari iz EU nisi ovo supljarenje u supackoj bransi sredili nekim zakonima tako da konzumenti lako mogu da porede cijene a ne da citav dan ljudi moraju provesti na stranicama supaka da bi rezervisali let i na kraju skontaju da su supci kao i sve ostale kompanije ili cak veci supci od njih. Mislim da sam upotrijebio rijec supak malo previse ali je sa razlogommanki wrote:Wizzair uvodi treci let iz Tuzle za Malme od 19. juna, srijedom!![]()
-
manki
#4361 Re: Avio kompanije all about
Letio sam jedno 10tak puta s njima, od toga 9 puta za Malme iz Beograda, ja sam prezadovoljan sa Wizz-om. Ne znam o kakvoj duploj cijeni pricas, ja nasao povratnu Malme - Beograd za 45€ prosle godine za Uskrs, ostale su bile izmedju 60-80€. Naravno isao sam na 3-4 dana samo, pa mi je dovoljan bio rucni prtljag. Stavise, na moje iznenadjenje, Wizz mi je puno bolji od Ryan Air-a i Norwegiana, ima nove avione, stize na vrijeme, nekad i prije vremena. Sve u svemu, ja sretan.I da imam odkud mi wrote:Ma sta se tu ima radovati.. To je jedna od supackih takozvanih "low fare airlines" kojima su kofol karte jeftine a na kraju te ispadne isto kao i sa bilo kojom "skupom" avio kompanijom. Ako nisi nikad letio sa njima onda ti mogu reci da ce ti debelo naplatiti za torbe (podsjecaju me na supke iz sarajevo taxi), za chekiranje istih, za placanje karticom preko interneta i vjerovatno jos malo pa i vazduh u kabinama u kojima sjedis kao stoka. Tako da slobodno racunaj na duplu cijenu od one koje ti prvo prikazu. Cudi me da supci politicari iz EU nisi ovo supljarenje u supackoj bransi sredili nekim zakonima tako da konzumenti lako mogu da porede cijene a ne da citav dan ljudi moraju provesti na stranicama supaka da bi rezervisali let i na kraju skontaju da su supci kao i sve ostale kompanije ili cak veci supci od njih. Mislim da sam upotrijebio rijec supak malo previse ali je sa razlogommanki wrote:Wizzair uvodi treci let iz Tuzle za Malme od 19. juna, srijedom!![]()
- Locker
#4362 Re: Avio kompanije all about
Antonov An-124 Ruslan polijeće sa sarajevskog aerodroma LQSA. Snimano sa kontrolnog tornja. Take-off roll na 08:50.
-
nera18
#4363 Re: Avio kompanije all about
e jos mi je ostala "obaveza" utvrdjivanja prtljaga wizom, rucni besplatni prtljag je ona neka torba 40x30(nebitno) koji stane ispod nogu i to je to? tasnu zensku mogu pored toga imati ili? 
ili dam 10 e i imam ovaj mali kofercic i moju tasnu umjesto ovog rucnkog koji je free?
hajmo, uputite me pliz
))
ili dam 10 e i imam ovaj mali kofercic i moju tasnu umjesto ovog rucnkog koji je free?
hajmo, uputite me pliz
- bambina78
#4364 Re: Avio kompanije all about
Jedan komad rucne prtljage i to je to. Rucnu torbicu moras da smjestis u rucnu prtljagu, isto vazi i za kameru, aparat i bilo sta drugo.nera18 wrote:e jos mi je ostala "obaveza" utvrdjivanja prtljaga wizom, rucni besplatni prtljag je ona neka torba 40x30(nebitno) koji stane ispod nogu i to je to? tasnu zensku mogu pored toga imati ili?
hajmo, uputite me pliz))
Njihova pravila su vrlo rigorozna, ali zato su im i cijene odlicne. Medjutim, nepostivanje njihovih pravila povlaci dodatna placanja, tako da cijena od odlicne zbog jedne greske moze da bude ocajna. Zato fino, slijedi njihova pravila i imaces sigurno ugodan i jeftin let
-
nera18
#4365 Re: Avio kompanije all about
ne ne, nisam ja uopste zabrinuta kad su cijene u pitanju... citam i ja postove gore i ne mogu da se nacudim... letim za 25 eura do swe, internet cekiranje -0,00KM, torba uklopila se ili ne + - 10eura, ne znam sta im jebambina78 wrote:Jedan komad rucne prtljage i to je to. Rucnu torbicu moras da smjestis u rucnu prtljagu, isto vazi i za kameru, aparat i bilo sta drugo.nera18 wrote:e jos mi je ostala "obaveza" utvrdjivanja prtljaga wizom, rucni besplatni prtljag je ona neka torba 40x30(nebitno) koji stane ispod nogu i to je to? tasnu zensku mogu pored toga imati ili?
hajmo, uputite me pliz))
Njihova pravila su vrlo rigorozna, ali zato su im i cijene odlicne. Medjutim, nepostivanje njihovih pravila povlaci dodatna placanja, tako da cijena od odlicne zbog jedne greske moze da bude ocajna. Zato fino, slijedi njihova pravila i imaces sigurno ugodan i jeftin let
70 KM je autobuska karta sarajevo-makarska...cisto poredjenja radi
- drndalo
#4366 Re: Avio kompanije all about
Torba je 10 € doplate ako je kupujus unaprijed na web-u, ako je budes morala placati na licu mjesta bice barem 3x toliko... Pisao sam ranije, znas koliko ides, i koliko prtljage nosis, ta besplatna torba za kabinu je u Wizz (i u Ryan-u) manja nego kod normalnih kompanija, pa na to treba obratiti paznju. Ako je veca mozes "naletiti na rudu"... Ako svakako nosis vise prtljaga, mozda je najbolje u startu platiti veliku torbu u gepek, mozda gore bude snizenja...
Easyjet npr. na nekim aerodromima striktno pazi da imas samo 1 kom. prtljaga u kabinu, racunajuci tu i foto aparat, laptop, i slicno... Na drugim opet i ne bas toliko striktno...
Ne znamo bas kako ce to na TZL fercerati...
Easyjet npr. na nekim aerodromima striktno pazi da imas samo 1 kom. prtljaga u kabinu, racunajuci tu i foto aparat, laptop, i slicno... Na drugim opet i ne bas toliko striktno...
Ne znamo bas kako ce to na TZL fercerati...
-
StupskaBitanga
#4367 Re: Avio kompanije all about
sa Easy jetom sam uvijek imao samo ruksak i nikad nije bilo problema a pošto Wizz je valjda isti kalup kompanije mislim da je to svugdje isto
- drndalo
#4368 Re: Avio kompanije all about
Moze biti, ali i ne mora... Kako kome grah padne, i kojih dimenzija im je onaj kalup za mjerenje dimenzija...
-
smolsvoje
#4369 Re: Avio kompanije all about
'TRAŽIMO 1000 KUNA ZA SVAKI DAN PROVEDEN U AVIONU DASH' Stjuardese Croatia Airlinesa traže naknadu za strah
Ljudi moji sta se ovo desava ??? Pa taj mi je avion cisto fino izgledao, doduse jednom sam samo letio iz Sarajeva preko ZAG za Copenhagen i bilo mi je ugodno i bez stresa.
Pozzzz,
Ljudi moji sta se ovo desava ??? Pa taj mi je avion cisto fino izgledao, doduse jednom sam samo letio iz Sarajeva preko ZAG za Copenhagen i bilo mi je ugodno i bez stresa.
Pozzzz,
- drndalo
#4370 Re: Avio kompanije all about
Ne vjeruj svemu sto pise u novinama... Znas da vec odavno nije vijest ako nije poginuo 3654 covjeka, Cana "zaboravila" obuci gace, piloti su im "najbolje" placeni na svijetu pa su stalno na granici rata sa direkcijom...
-
smolsvoje
#4371 Re: Avio kompanije all about
Nije ovo iz novina nego su sinoc bili udarna vijest na Dnevniku Nove TV, cak je objavljen i aktuelni dug Croatia Airlinesa od 120.000.000 (stotinu i dvadeset milijona EUR) koji se do skora vodio na 72.000.000 EUR. U sve mogu povjerovati ali da kapetani traze dva mjesta prazna da mogu rucati i odmoriti se, e to je necuveno.
A za neke je previse sto nasi bosanski kapetani dokuce cak i do dva zvrka bureka '' kod malog Muje''.
A za neke je previse sto nasi bosanski kapetani dokuce cak i do dva zvrka bureka '' kod malog Muje''.
- drndalo
#4372 Re: Avio kompanije all about
Ne vjeruj svemu sto pise u novinama... Ni sto bude na TV, posebno ne na Novoj... Dug jeste veci nego sto je do sada knjigovodstveno prikazivan, ali to nema veze ni s kim od posada... Sustina koju niko u novinama i na TVu ne objavljuje je da se nova uprava (drustvo 2 lica, vlasnika Vlade HR koja ne zna sta bi s njima, osim da ih manje kostaju) trudi smanjiti troskove raznim rezanjima, pa odmah pokusavaju rezati 20% na zaposlenima, jer je to lakse nego ganjati bivse direktore i njihove aranzmane sa puno nula... Ili ganjati bivsu seficu nabavke koja je sinu kupila Aston Martin, od plate vjerovatno...
I u HR se tekstovi u novinama narucuju od strane onih koji imaju moc/pare, a "novinari" koji imaju jos 20 godina stambenog kredita imaju mogucnost da ne napisu sta treba...
I u HR se tekstovi u novinama narucuju od strane onih koji imaju moc/pare, a "novinari" koji imaju jos 20 godina stambenog kredita imaju mogucnost da ne napisu sta treba...
-
_Astra_
#4373 Re: Avio kompanije all about
http://wizzair.com/en-GB/useful_information/baggagenera18 wrote:ne ne, nisam ja uopste zabrinuta kad su cijene u pitanju... citam i ja postove gore i ne mogu da se nacudim... letim za 25 eura do swe, internet cekiranje -0,00KM, torba uklopila se ili ne + - 10eura, ne znam sta im jebambina78 wrote:Jedan komad rucne prtljage i to je to. Rucnu torbicu moras da smjestis u rucnu prtljagu, isto vazi i za kameru, aparat i bilo sta drugo.nera18 wrote:e jos mi je ostala "obaveza" utvrdjivanja prtljaga wizom, rucni besplatni prtljag je ona neka torba 40x30(nebitno) koji stane ispod nogu i to je to? tasnu zensku mogu pored toga imati ili?
hajmo, uputite me pliz))
Njihova pravila su vrlo rigorozna, ali zato su im i cijene odlicne. Medjutim, nepostivanje njihovih pravila povlaci dodatna placanja, tako da cijena od odlicne zbog jedne greske moze da bude ocajna. Zato fino, slijedi njihova pravila i imaces sigurno ugodan i jeftin let))
70 KM je autobuska karta sarajevo-makarska...cisto poredjenja radi
Tu sve imas...
Ne mozes pored jedne torbe imati i tasnu... Jedino ako i nju mozes strpati u tu torbu... Dimenzije tog rucnog prtljaga koji se ne placa imas na njihovoj stranici.. Cini mi se 42x32x25... Ja sam mahsus kupio tu dimenziju jer mi ne pada na pamet da placam 10-15eur (po karti u JEDNOM SMJERU) za 10cm vise... jer na dvije karte se isplate extra torbe
Na nekim aerodromima su vrlo rigorozne kontrole, dok na nekima nisu... Pa, tako, ako ti ne moze stati rucni prtljag u njihov KALUP, placas dodatno... (link iznad)
30eur-a je doplata za NORMALAN kofer koji ide na check in, i to POD USLOVOM da prijavis preko Net-a... Ako te "uhvate" na gate-u, a nisi prijavila, cini mi se da je 50-60eura PO OSOBI u JEDNOM SMJERU... (znaci, ako se radi p povratna karti, dodje te kofer od 60-100eura). Ovo se odnosi na HIGH season... nesto jeftinije je ako je u low season... I, naravno sve zavisi od duzine trajanja leta... Sve imas na linku iznad..
Suma sumarum... JEFTINO je ako pratis pa "ugrabis" nesto povoljno (kao ja
Ja sam rezervisao/kupio sad za Juni BGD-Eindhoven, dvije povratne karte 109eur.. Ali vjerovatno cu jos doplatiti za prtljag u POVRATKU (ako se sta bude shoppingovalo
- drndalo
#4374 Re: Avio kompanije all about
Evo ga Wizz objavio od juna i Tuzla-Geteborg... 2x sedmicno, ponedeljak i petak...
-
Mobile_Disco
#4375 Re: Avio kompanije all about
Pametni svaka im cast! Znaju ljudi skontali koliko Bosanaca i Hercegovaca ide u Beograd pa se prebacuje dalje za BiH, ovo je odlicna vijest za bosnjake u zapadnom dijelu Svedske i Norveske