Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BSn wrote:Ma ne mora skijanje, preuzece kosarka, rukomet, boćanje, nebitno sta... jednsotavno prezasicenje i transferi tipa Kristina u Real vec godinama ubijaju sport i postaje sve manje i manje interesantan. Cim se cak razmislja i promjeni pravila kako bi postalo interesantnije, nema tu hajra.
Nemaju košarka i rukomet taj kapacitet, da preuzmu popularnost fudbala, bar u Evropi. A promjena pravila je nešto što je neophodno kako bi se zaustavilo ovo divljanje koje se provodi. Dabogda propali svi redom, od Reala, Barcelone, Manchestera jednog, drugog, Chelsea. Raspali se dabogda
Hmmm...recimo u Francuskoj su placeniji igraci ragbija od fudbalera isto kao sto su im i utakmice posjecenije od fudbalskih utakmica. U Njemackoj je vec duze vremena borba izmedju rukometa i fudbala, koji ce sport postati broj jedan.
Mislim iz tog razloga, da ni jedan sport nece zamjeniti fudbal, vec prije da ce se svaka zemlja okrenuti nekom sportu koji je popularan u njoj, tipa drzave sa Balkana kosarci i rukometu, Njemacka rukometu, Engleska i Skotska nogometu ( ostat ce dosljedne jer je kod njih nogomet stvarno ali stvarno religija ), Rusija, Ceska, Svedska hokeju itd.
Šta vam je ljudi dragi, neće fudbal izgubiti primat od ovih sportova nikad. Jedino ako se osnuje neki novi sport, interensantniji od fudbala. Ali mala je vjerovatnoća. Ne znam kako mislite da će fudbal izgubiti na popularnosti, kad iz godine u godinu sve više gledalaca i fanova u svijetu ima, kad ima sve više ljudi koji se bave fudbalom, kad se sve više para ulaže, i najbitnije, kad ulaganje u fudbal i popularnost raste više nego proporcionalno u odnosu na ulaganje u košarku i ostale sportove i popularnost istih.
Ne znam odakle taj podatak za rukomet, ali evidentno je da je u Njemačkoj fudbal sport br. 1. Valjda bi njemački klupski rukomet bio daleko najjači u Evropi da se u rukomet ulaže jednako kao u fudbal, a ipak su Španci ispred njih.
Samim tim što infrastruktura sportskih objekata za košarku i rukomet ne dozvoljava posjete veće od 20 000 ( da je ne znam kakva dvorana u pitanju ), neće preteći fudbal. Dovoljno je prošlo svjetsko pogledati, jedno od lošijih u novije vrijeme po svemu, ali je opet poobaralo rekorde po gledanosti, po uloženom novcu, vraćenom novcu, i slično.
extraordinary wrote:Šta vam je ljudi dragi, neće fudbal izgubiti primat od ovih sportova nikad. Jedino ako se osnuje neki novi sport, interensantniji od fudbala. Ali mala je vjerovatnoća. Ne znam kako mislite da će fudbal izgubiti na popularnosti, kad iz godine u godinu sve više gledalaca i fanova u svijetu ima, kad ima sve više ljudi koji se bave fudbalom, kad se sve više para ulaže, i najbitnije, kad ulaganje u fudbal i popularnost raste više nego proporcionalno u odnosu na ulaganje u košarku i ostale sportove i popularnost istih.
Ne znam odakle taj podatak za rukomet, ali evidentno je da je u Njemačkoj fudbal sport br. 1. Valjda bi njemački klupski rukomet bio daleko najjači u Evropi da se u rukomet ulaže jednako kao u fudbal, a ipak su Španci ispred njih.
Samim tim što infrastruktura sportskih objekata za košarku i rukomet ne dozvoljava posjete veće od 20 000 ( da je ne znam kakva dvorana u pitanju ), neće preteći fudbal. Dovoljno je prošlo svjetsko pogledati, jedno od lošijih u novije vrijeme po svemu, ali je opet poobaralo rekorde po gledanosti, po uloženom novcu, vraćenom novcu, i slično.
Globalno gledajuci mozda nece, ali u nekim zemljama kao npr. SAD fudbal nije ni blizu prva 3 sporta po popularnosti.
extraordinary wrote:Šta vam je ljudi dragi, neće fudbal izgubiti primat od ovih sportova nikad. Jedino ako se osnuje neki novi sport, interensantniji od fudbala. Ali mala je vjerovatnoća. Ne znam kako mislite da će fudbal izgubiti na popularnosti, kad iz godine u godinu sve više gledalaca i fanova u svijetu ima, kad ima sve više ljudi koji se bave fudbalom, kad se sve više para ulaže, i najbitnije, kad ulaganje u fudbal i popularnost raste više nego proporcionalno u odnosu na ulaganje u košarku i ostale sportove i popularnost istih.
Globalno gledajuci mozda nece, ali u nekim zemljama kao npr. SAD fudbal nije ni blizu medju prva 3 sporta po popularnosti.
Ne mora! Fudbal jeste najpopularni sport gledajuci globalno, ali poenta je ako ga gledamo od zemlje do zemlje, onda cemo vidjeti nije u svakoj zemlji najpopularniji.
ultima_palabra wrote:Sudija na Emiratesu je zalutao u fudbal
Sudija je fakat bio odron. A ni Arsenal nije pokazao nista posebno, jos jedna guzovaca. Treba mozda izdvojiti period od 70-77 minute kad su imali posjed lopte 100% i kad su zabili oba gola, ovo ostalo sto prije zaboraviti.
Everton solidan, Saha
Biće. Indija i Amerika se džaba opiru, kriket je prevaziđen a jajasta lopta će biti zamijenjena okruglom. Ako je išta sigurno prateći trenutne trendove 2214. godine će svi na Zemlji biti muslimani i pratiti nogomet.
Sudija je fakat bio odron. A ni Arsenal nije pokazao nista posebno, jos jedna guzovaca. Treba mozda izdvojiti period od 70-77 minute kad su imali posjed lopte 100% i kad su zabili oba gola, ovo ostalo sto prije zaboraviti.
Everton solidan, Saha
Ja fakat, ne znam kako je ono ispalo 100%, u tom periodu je Arsenal dao gol, Everton je morao bar s centra krenuti
Slabo je odigrao Arsenal, negdje oko 65.minuta fakat nisam vidio kako se mogu vratiti u utakmicu, a onda su im ovi poklonili dva gola.
Pobjede i Uniteda i Chelseaja, vidjećemo sutra šta će uraditi City i Spursi.
Everton solidan, Saha
Ja fakat, ne znam kako je ono ispalo 100%, u tom periodu je Arsenal dao gol, Everton je morao bar s centra krenuti
Slabo je odigrao Arsenal, negdje oko 65.minuta fakat nisam vidio kako se mogu vratiti u utakmicu, a onda su im ovi poklonili dva gola.
Pobjede i Uniteda i Chelseaja, vidjećemo sutra šta će uraditi City i Spursi.
haha i ja sam to prvo pomislio, garant su izgubili loptu cim su krenuli s centra.
Globalno gledajuci mozda nece, ali u nekim zemljama kao npr. SAD fudbal nije ni blizu prva 3 sporta po popularnosti.
Pa fazon je što fudbal u Americi nikad i nije bio među prva tri sporta, a jednom će morati doći. To samo predstavlja ekspanziju fudbala i na takvim tržištima, što je od ukupnog broja sportista u USA 1960. godine fudbal igralo možda 1%, a sad ga igra 10% ( lupam cifre ).
ima to pravilo, ali ova situacija nigdje veze s tim pravilom
kontam nesto kako koja godina sve losije sudije. lafo sve tesko je sudiji procjeniti u toj situaciji. jeste ali i onima prije je bilo pa su bolje sudili. ovi k´o da namjerno fusere.
SKAFISKAFNJAK wrote:ima to pravilo, ali ova situacija nigdje veze s tim pravilom
kontam nesto kako koja godina sve losije sudije. lafo sve tesko je sudiji procjeniti u toj situaciji. jeste ali i onima prije je bilo pa su bolje sudili. ovi k´o da namjerno fusere.
Prije bih rekao da je igra postala brža i da mi sada imamo više načina da vidimo njihove greške. Prije i nije bilo toliko načina da se to provjeri.