Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
VladaFBiH

#4351 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

HAVANA wrote:Ma sve to stoji,zato sam i napisao moze ovako a moze i onako... :D Evo ovo kupatilo je izaslo 5000 km a vece je,ali dosta stvari i ja sam uradim.Ako nista nacnem nekretninu koju kupim,to mi je pod obavezno.Ja i macola prvi udjemo.Niko drugi. :lol: Kad se dobije goli prostor onda ide teka i olovka.Smisljaj i racunaj.Nije problem potrositi ni 10 milja za kupatilo.Salom...

Image
jedno stručno pitanje - kako si riješio hidroizolaciju na ovom "kosom plafonu" u tuš kabini?
agent_zero

#4352 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

Bancho wrote:
JoeyTribbiani wrote:I ja sam u nekoj fazi potrage za stanom. Citam vas redovno I dvoumim se izmedju novogradnje ciji je rok kraj ljeta 2019. ili da gledam nesto gdje mogu useliti odmah ili ubrzo nakon kupovine.

Sta mislite o ovome na Pofalicima? Koja je realna cijena? Plus: lokacija, odnos cijene I kvadrature, solidno stanje.
Minus: spratnost, godina izgradnje, kupatilo.

Trosoban stan sa balkonom, Pofalići (109.500 KM)
https://www.olx.ba/r/29755000/474647
Nemoj da te uzimaju na ovu foru da je ovo trosoban stan, jer ni pod razno stan od 56 kvadrata ne moze biti trosoban (jedino kod Tibre). Na tlocrtu se fino vidi da imaju dvije sobe, a ovo pod jedan sto su oni napisali da je dnevni boravak je trpezarija. Tu imas prostora za pregovaranje i da eventualno spustis jos vise cijenu i jos malo socijale i to je to. Kod mene je 66 i vodi se kao dvoiposoban, a realno imam tri sobe.
Ovo je dvosoban stan koji je nekakvim pregrađivanjem lafo postao trosoban :lol: . Znam stanove u tom neboderu, 56m2 su svi dvosobni u originalu.
DaffyDuck

#4353 Re: Cijene stanova All about

Post by DaffyDuck »

Bancho wrote:
JoeyTribbiani wrote:I ja sam u nekoj fazi potrage za stanom. Citam vas redovno I dvoumim se izmedju novogradnje ciji je rok kraj ljeta 2019. ili da gledam nesto gdje mogu useliti odmah ili ubrzo nakon kupovine.

Sta mislite o ovome na Pofalicima? Koja je realna cijena? Plus: lokacija, odnos cijene I kvadrature, solidno stanje.

Nemoj da te uzimaju na ovu foru da je ovo trosoban stan, jer ni pod razno stan od 56 kvadrata ne moze biti trosoban (jedino kod Tibre). Na tlocrtu se fino vidi da imaju dvije sobe, a ovo pod jedan sto su oni napisali da je dnevni boravak je trpezarija. Tu imas prostora za pregovaranje i da eventualno spustis jos vise cijenu i jos malo socijale i to je to. Kod mene je 66 i vodi se kao dvoiposoban, a realno imam tri sobe.
I to fino posaljes nekoga da ode da pogleda stan kao potencijalni kupac i kaze im sve najgore, sve moguce mane. Pa nakon toga dodjes ti, kao kupio bi, mozda i pored mana, ali... :lol:
HAVANA

#4354 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

VladaFBiH wrote:
HAVANA wrote:Ma sve to stoji,zato sam i napisao moze ovako a moze i onako... :D Evo ovo kupatilo je izaslo 5000 km a vece je,ali dosta stvari i ja sam uradim.Ako nista nacnem nekretninu koju kupim,to mi je pod obavezno.Ja i macola prvi udjemo.Niko drugi. :lol: Kad se dobije goli prostor onda ide teka i olovka.Smisljaj i racunaj.Nije problem potrositi ni 10 milja za kupatilo.Salom...

Image
jedno stručno pitanje - kako si riješio hidroizolaciju na ovom "kosom plafonu" u tuš kabini?
E to je ciko rijesio koji je radio krov,kompletan krov zgrade sam zamijenio. :evil: :cry: :-D Nikakvih problema,prije 3 godine radio.Znam da je bilo bruku greda,crijepa,parapropusnih folija,daske,kamene vune,stiropola,hidroizolacionih traka...sto cuda.A ako mislis na zadrzavanje pare u kabini,u gornjoj zoni je otvoreno,nije zatvoreno staklom do vrha...
Last edited by HAVANA on 25/05/2018 11:19, edited 1 time in total.
Trebam te

#4355 Re: Cijene stanova All about

Post by Trebam te »

Bancho wrote:

Bezveze je ovaj stan na 18 spratu ...bolje je kupiti dobar stan do 2 sprata na Dobrinji... :skoljka:
VladaFBiH

#4356 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Bancho wrote:

vrijeđaš "Benis" - kod njih je trosoban i sa manje kvadrata :)
Trebam te

#4357 Re: Cijene stanova All about

Post by Trebam te »

VladaFBiH wrote:
Bancho wrote:

vrijeđaš "Benis" - kod njih je trosoban i sa manje kvadrata :)
heheh soba ono samo dupli krevet moze stati i proci oko kreveta pod uglom...ili odmah k'o supermen skaces svrata na krevet :izet: :run:
agent_zero

#4358 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

Trebam te wrote:
heheh soba ono samo dupli krevet moze stati i proci oko kreveta pod uglom...ili odmah k'o supermen skaces svrata na krevet :izet: :run:
Isto njesra i kod Tibre i Miljacke.
JoeyTribbiani

#4359 Re: Cijene stanova All about

Post by JoeyTribbiani »

To je trend, kaze spavaća 9 kvadrata a ima dva otvora (ulazna vrata i balkon/lođa). Znači na 9 kvadrata imaš dva slobodna zida. Gledao jedan stan na Kromolju, ono pravi se nova cesta, zgrada nije loša, relativno je blizu gradu autom... Dnevni boravak dobar, balkon fin, na prvu kvalitet radova solidan, ali spavaća baš takva kao što sam opisao u prvoj rečenici. Širina 2 metra i 20 cm. I pitam ja predstavnika investitora gdje ću ja ovdje sa bračnim krevetom majstore. Kaže on pa ne možeš po dužini zbog vrata. Stavi po širini, nađi neki od 2 metra i imaš 20 cm do zida da prolaziš :run:
Trebam te

#4360 Re: Cijene stanova All about

Post by Trebam te »

Vec, treba mi veci austrougarski stan u Sarajevu...100 m2 +
zijancer

#4361 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

kada negdje piše 53 - 56 kvadrata, to znači normalan komotan dvosoban stan koji sadrži:
kupatilo
kuhinju
trpezariju
dnevnu sobu
spavaću sobu
i eventualno ostavu

sve od 65 -70 kvadrata znači normalan doiposoban ili trosoban
sve od 50-40 kvadrata znači jednoiposoban, eventualno dvosoban ali bez trpezarije, sa mini kuhinjom ili mini kupatilom (ovdje je morao biti neki kompromis)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4362 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

ja sam odrastao u sobi 8.75 kvadrata
ilitiga 3.5x2.5
plus radijator :D koji oduzima barem pola kvadrata prostora
bio je jedan stolić krevet 1.20 metra i vitrinica
i to je to
usko malo... ali ćusto :D lijepo i ugodno
zimi toplo ljeti vruće :D

to je bio jednoiposoban stan od 46 kvadrata koji je u turbokapitalizmu pretvoren u čak trosoban :D
ima fin dnevni i dvije sobe što hoćeš :lol:
zijancer

#4363 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

:P zamisli krevet na sprat u toj sobi :mrgreen:
Maraschino

#4364 Re: Cijene stanova All about

Post by Maraschino »

Black swan wrote:ja sam odrastao u sobi 8.75 kvadrata
ilitiga 3.5x2.5
i to je to

to je bio jednoiposoban stan od 46 kvadrata koji je u turbokapitalizmu pretvoren u čak trosoban :D
:-)

hocete vi stanove. ne mozes potrebnih 70m² zbiti u 50m². moze ali na spratove.
meni je jedno kupatilo 6 a drugo 12m². mozes misliti koliko bi soba imao da sam tu ubacio krevete. :D
HAVANA

#4365 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Trebam te wrote:Vec, treba mi veci austrougarski stan u Sarajevu...100 m2 +
https://www.olx.ba/artikal/13489443/cen ... va-palaca/ Bila je interesantna cijena dok je bilo direktno od vlasnika.Sad ne znam sta je i kako je.
detroit-mercy

#4366 Re: Cijene stanova All about

Post by detroit-mercy »

ilitiga 3.5x2.5
i to je to

Sta si ti to u zatvoru rasto :mrgreen: .
detroit-mercy

#4367 Re: Cijene stanova All about

Post by detroit-mercy »

Maraschino wrote:
ilitiga 3.5x2.5
i to je to

:-)

hocete vi stanove. ne mozes potrebnih 70m² zbiti u 50m². moze ali na spratove.
meni je jedno kupatilo 6 a drugo 12m². mozes misliti koliko bi soba imao da sam tu ubacio krevete. :D
To ko Japanci stan od 100 kvadrata stane u 10mx5m :mrgreen:
HAVANA

#4368 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

HAVANA wrote:
Trebam te wrote:Vec, treba mi veci austrougarski stan u Sarajevu...100 m2 +
https://www.olx.ba/artikal/13489443/cen ... va-palaca/ Bila je interesantna cijena dok je bilo direktno od vlasnika.Sad ne znam sta je i kako je.
Nista ovo.Prodano.
james28

#4369 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

Tuzla111 wrote:
kindlas wrote:Nesto mi je cudno s ovim cetvrtim spratom u Papagajci :D imaju samo 3 stana koja se prodaju i sva 3 su na cetvrtom spratu :D
Isto kao i u B. Mutevelica, bruka stanova na prodaji, a ostatak Grbavice nista. Meni odmah razlog za nekupnju.
to možda one niske zgrade, ali u žutim neboderima šta se god oglasi odmah se proda i to po 2.500 KM po kvadratu
james28

#4370 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

e čuj 22 stana po spratu, ne bih nikad poželio tu živjeti, to ko neko socijalističko odmaralište, a ne mjesto za ugodno življenje, preveliko, natrpano, skučeno, i opet kažem saobraćajna infrastruktura tamo uopšte nije prilagođena tolikom neboderu, kod nas se sve radi na divlje i neplanski, ove starije zgrade su makar urađene po pravilima gradnje, a ne "natrpaj što više stanova i uzmi lovu"
Tuzla111

#4371 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:
Tuzla111 wrote:
kindlas wrote:Nesto mi je cudno s ovim cetvrtim spratom u Papagajci :D imaju samo 3 stana koja se prodaju i sva 3 su na cetvrtom spratu :D
Isto kao i u B. Mutevelica, bruka stanova na prodaji, a ostatak Grbavice nista. Meni odmah razlog za nekupnju.
to možda one niske zgrade, ali u žutim neboderima šta se god oglasi odmah se proda i to po 2.500 KM po kvadratu
Nije istina, u zutim neboderima su jeftiniji stanovi, ispod 2k.
Tuzla111

#4372 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:e čuj 22 stana po spratu, ne bih nikad poželio tu živjeti, to ko neko socijalističko odmaralište, a ne mjesto za ugodno življenje, preveliko, natrpano, skučeno, i opet kažem saobraćajna infrastruktura tamo uopšte nije prilagođena tolikom neboderu, kod nas se sve radi na divlje i neplanski, ove starije zgrade su makar urađene po pravilima gradnje, a ne "natrpaj što više stanova i uzmi lovu"
Kako su to zuti neboderi bolji molim te pojasni mi?
Pa jel bolje imati vise stanova na spratu a manje zgrada ili je bolje imati 3 zuta nebodera odvojena po 10 metara i iz jedne zgrade imas pogled na stan u drugoj. Samo zato sto imas stan u tom neboderu ne znaci da ces prodati bilo kome tu foru da su ti neboderi nesto posebno. Ja sam gledao stanove na Grbavici i jedine zgrade koje nisam uzimao u obzir ni pod razno su bili upravo ti neboderi.
Tuzla111

#4373 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:
Tuzla111 wrote:
Ne znam na kojem ti svijetu zivis ako mislis da je bilo koji stan u zutim neboderima vrijedan 2500KM po kvadratu.
https://www.nekretnine.ba/single.php?se ... view=61990
james28

#4374 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

brate jel ti vidiš da je ovo 19. sprat, to jest predzadnji, naravno da ne vrijedi toliko gore, osim toga nije nešto posebno ni sređen, adaptiran stan na nižim spratovima ide i do 2.500 KM, to znam jer je prijatelj tamo kupio po toliko
james28

#4375 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

Tuzla111 wrote:
james28 wrote:e čuj 22 stana po spratu, ne bih nikad poželio tu živjeti, to ko neko socijalističko odmaralište, a ne mjesto za ugodno življenje, preveliko, natrpano, skučeno, i opet kažem saobraćajna infrastruktura tamo uopšte nije prilagođena tolikom neboderu, kod nas se sve radi na divlje i neplanski, ove starije zgrade su makar urađene po pravilima gradnje, a ne "natrpaj što više stanova i uzmi lovu"
Kako su to zuti neboderi bolji molim te pojasni mi?
Pa jel bolje imati vise stanova na spratu a manje zgrada ili je bolje imati 3 zuta nebodera odvojena po 10 metara i iz jedne zgrade imas pogled na stan u drugoj. Samo zato sto imas stan u tom neboderu ne znaci da ces prodati bilo kome tu foru da su ti neboderi nesto posebno. Ja sam gledao stanove na Grbavici i jedine zgrade koje nisam uzimao u obzir ni pod razno su bili upravo ti neboderi.
nemam stan tamo, ne znam otkud ti to, ali bih volio, eh to opet zavisi od orijentacije stana, naravno da ne valja kad gledaš u prozor drugom, ali nisu toliko blizu zgrade, prođi tamo nekada pa ćeš vidjeti, a većina stanova uopšte ne gleda prema drugom neboderu

pogledaj one niske zgrade na Grbavici, stropovi niski, skučeno, radnički stanovi, i tamo pucaju cijene iznad 2.000
Last edited by james28 on 28/05/2018 14:53, edited 1 time in total.
Post Reply