Zašto taj reciever koristiš? Daj zamijeni za Hema (dobra slika, imaju titlovi na kanalima na kojima trebaju biti), onda samo prekucaj sa stranice i to je to, kasnije se samo mijenja.Eldinn wrote:Meni ostala srpska arena 1 izgleda, Koja je frekvencija za Arenu sport BH na digitalnoj tv reciver dalvi?
HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#4351 Re: HS kablovska
- Artest
#4352 Re: HS kablovska
jedina kablovska koja nema mtv i vh1...obeco je i kanal koji prenosi city...ali obecanje ludom radovanje
gdje je monopol tu je trulez...da se enesa pita, i danas bi bile cigle od mobitela
menadzer enes 2012

gdje je monopol tu je trulez...da se enesa pita, i danas bi bile cigle od mobitela
menadzer enes 2012

- bahate
#4353 Re: HS kablovska
Artest wrote:jedina kablovska koja nema mtv i vh1...obeco je i kanal koji prenosi city...ali obecanje ludom radovanje
menadzer enes 2012
-
bosnian1873
#4354 Re: HS kablovska
Je li ja ovo ludim ali danas sam u HS centrali na njihovom tv-u vidio HRT 3?
-
The Realist
#4355 Re: HS kablovska
Imaju oni i Sportklub, ništa to nama ne znači.
- bahate
#4356 Re: HS kablovska
Iz pouzdanih izvora sam cuo da ce nam vratiti Sportklub i da ce ubaciti HRT 3.............
hohohohohohoohohoohoho Eneseeeeeeeeeee seljacino, poigram ti se sa starom.
hohohohohohoohohoohoho Eneseeeeeeeeeee seljacino, poigram ti se sa starom.
- King Kenny
#4357 Re: HS kablovska
ozbiljno ili?bahate wrote:Iz pouzdanih izvora sam cuo da ce nam vratiti Sportklub i da ce ubaciti HRT 3.............![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- bahate
#4358 Re: HS kablovska
Roki, zar ima ista ozbiljno na ovoj kablovskoj, treba moliti boga da nam ne ukinu ovo sto imamo..
-
The Realist
#4359 Re: HS kablovska
Hoće li mi se popraviti slika na digitalnoj, kada reciever zamijenim tunerom? Uzeo sam onaj njihov 32inch TV i na dosta kanala je lošija slika (iako je digitalna). Ne u smislu da nevalja ništa, nego nekada mi zamućeno malo, ili slično, dok kad pustim film, puno bolja je slika, te na nekim kanalima je također dobra.
Znači ne govorim o HD slici, nego o svim kanalima koje imaju u digitalnoj ponudi.
Znači ne govorim o HD slici, nego o svim kanalima koje imaju u digitalnoj ponudi.
-
kakaljin
#4360 Re: HS kablovska
slabo ce se popraviti jer dok oni ne kupe pravu opremu da mogu signal prenositi kako treba u pravom smislu,The Realist wrote:Hoće li mi se popraviti slika na digitalnoj, kada reciever zamijenim tunerom? Uzeo sam onaj njihov 32inch TV i na dosta kanala je lošija slika (iako je digitalna). Ne u smislu da nevalja ništa, nego nekada mi zamućeno malo, ili slično, dok kad pustim film, puno bolja je slika, te na nekim kanalima je također dobra.
rijetki kanali su u pravoj digitali na HS-u
-
The Realist
#4361 Re: HS kablovska
Znam da kažu da su HD kanali odlični, te da se popravi drastično slika preko modula, pa rekoh da provjerim.
No dobro, bitno je da je sve OK sa TV-om, hvala Bogu, a to vidim kada stick ubacim.
No dobro, bitno je da je sve OK sa TV-om, hvala Bogu, a to vidim kada stick ubacim.
-
AdrianMole
#4362 Re: HS kablovska
Općenito,domaći kanali imaju lošiju sliku na HD televizorima nego na CRT,jer emitiraju u toj užasnoj kvaliteti i to tek dolazi do izražaja kada se vrši tzv.upscaling za HDTV.Pojedini međunarodni kanali imaju bolju sliku ,jer se i emitiraju u boljoj kvaliteti(to zavisi od kupljenog protoka na satelitu).Inače,kanale u digitali emitiraju se uglavnom u izvornoj kvaliteti(izuzev nekoliko),tako da primjedba o muljavoj slici zahvaljujući HS-u ne stoji.Naravno ,sa modulom dobijaš HD kanale,manje kablova i jedan daljinski u kući ,što nije zanemarivo.The Realist wrote:Hoće li mi se popraviti slika na digitalnoj, kada reciever zamijenim tunerom? Uzeo sam onaj njihov 32inch TV i na dosta kanala je lošija slika (iako je digitalna). Ne u smislu da nevalja ništa, nego nekada mi zamućeno malo, ili slično, dok kad pustim film, puno bolja je slika, te na nekim kanalima je također dobra.
-
The Realist
#4363 Re: HS kablovska
I ja sam pretpostavio da je do kanala, ali se nadam da će se to popraviti sa modulom.
-
The Realist
#4364 Re: HS kablovska
Postavili su mi modul danas i imam problem sa HD kanalima. Na svim ostalim kanalima je slika OK, ali na HD prikazuje jačinu signala 91%, a kvalitetu 10% i samo trzaju, slika je "izlomljena".....
Zvao sam ovog tehničara i kaže da to ima i veze s tim da su oni još u eksperimentalnoj fazi, ali nekako u to ne vjerujem, pa me zanima je li ih treba zvati, ili ima li neko drugo rješenje da se to riješi?
I da, Hayat radi, K1 radi, ali ne ovi ostali HD.
Zvao sam ovog tehničara i kaže da to ima i veze s tim da su oni još u eksperimentalnoj fazi, ali nekako u to ne vjerujem, pa me zanima je li ih treba zvati, ili ima li neko drugo rješenje da se to riješi?
-
AdrianMole
#4365 Re: HS kablovska
Kvaliteta ne smije biti 10 %, nego na približnom nivou kao i jačina.Skoro sigurno je do signala i moraš biti uporan i zvati ih da ti to poprave.Postoji mala vjerovatnoća da su ti se negdje nezgodno zakačili kablovi, pa to utiče na kanale.To se najviše primjeti na 256 QAM kanalima,a kod HS-a su to HD kanali. Za svaki slučaj prekontroliraj kablove.The Realist wrote:Postavili su mi modul danas i imam problem sa HD kanalima. Na svim ostalim kanalima je slika OK, ali na HD prikazuje jačinu signala 91%, a kvalitetu 10% i samo trzaju, slika je "izlomljena".....
-
The Realist
#4366 Re: HS kablovska
Kablovi su dobri, sada su zamijenili i novi postavili.
Oni su rekli da nešto sa signalom nevalja (onaj signal na modemu, ili kako već), pa rekoše da će nešto uraditi, ali nisu ništa.
OK, hvala, zovnem ih odmah.
Oni su rekli da nešto sa signalom nevalja (onaj signal na modemu, ili kako već), pa rekoše da će nešto uraditi, ali nisu ništa.
OK, hvala, zovnem ih odmah.
-
The Realist
#4367 Re: HS kablovska
Eh, nešto se desilo i popravio se signal, te iako nije blizu jačini signala, kvalitet se sa 10% na 60% popeo, te su sportski kanali odlični (stvarno se primjeti razlika), dok mi NatGeo i dalje šteka, a slično je i sa LuxeTV i onim Outdoor. No dobro, ide nabolje i moram reći da sam jako zadovoljan modulom, samo da tako ostane i da novih kanala dođe, a.B.d.!
Btw. tehničari nisu ništa mogli reći oko kanala.
Btw. tehničari nisu ništa mogli reći oko kanala.
-
The Realist
#4368 Re: HS kablovska
Nisam znao da je Arena otkupila kupove Prema. Sada ne znam je li samo League Cup, ili i FA Cup, ali nema veze, šta god da je, bit će fino gledati.
- Tayyip
#4369 Re: HS kablovska
i nama analognim sirotanima u vakat kad se igra naša liga ubace utakmicu na arenu 1 srbija
primjetio sam u nedjelju kad je bila borac - rudar p.
primjetio sam u nedjelju kad je bila borac - rudar p.
-
The Realist
#4370 Re: HS kablovska
Ono što je interesantno je to da na svim Arenama je uglavnom drugi program, čak i kada nije domaća liga u pitanju i to mi se sviđa.
-
The Realist
#4371 Re: HS kablovska
Btw. ima li iko onaj njihov TV od 32 inča?
- King Kenny
#4372 Re: HS kablovska
zna li neko kako da stavim normalno rezoluciju na resiveru jer kakvu god stavim slika je razvučena
edit: namjestio na daljinskom od tva.
edit: namjestio na daljinskom od tva.
-
bosnian1873
#4373 Re: HS kablovska
Ima li šanse da uvedu Arena Sport 2,3,4 HR?
-
The Realist
#4374 Re: HS kablovska
Sumnjam, jer već imaju 6 arena (1 na analognoj, 4 na digitalnoj, tj. 5 na HD). Prije će neku Arenu BiH uvesti, ali bi onda mijenjali neku od ostalih (mislim).
- chakany
#4375 Re: HS kablovska
Čitam maloprije na jednom internet portalu (hajde da ne govorim o kojem je portalu riječ), da se uskoro pokreče FOX TV koji će biti prisutan na nivou cijelog Balkana, pa tako i u Bosni i Hercegovini.
E sad, pitam se, da li će se ovi naši sjetiti da nam uvrste taj kanal, jer ruku na srce na njemu će biti interesantnog programa kako sam mogao pročitati.Nova sezona Simpsonovih, zatim dosta vrhunskih filmova iz originalne FOX produkcije, dokumentarci i ostalo.
Ja iskreno mislim, da od ovog kanala neće biti ništa, barem što se tiče HS-a, jer iz porodice FOX kanala imamo FOX Life i Fox Crime, dok konkurencija ima i FOX Movies, tako da će sigurno konkurencija uzeti i novi FOX da ima u svojoj ponudi.
Osim ovoga, uskoro se pokreče i VH1 Adria, a znamo svi da je pokrenut i treći program HRT-a.
Ostaje nam samo da se nadamo, i nadamo, i nadamo...
E sad, pitam se, da li će se ovi naši sjetiti da nam uvrste taj kanal, jer ruku na srce na njemu će biti interesantnog programa kako sam mogao pročitati.Nova sezona Simpsonovih, zatim dosta vrhunskih filmova iz originalne FOX produkcije, dokumentarci i ostalo.
Ja iskreno mislim, da od ovog kanala neće biti ništa, barem što se tiče HS-a, jer iz porodice FOX kanala imamo FOX Life i Fox Crime, dok konkurencija ima i FOX Movies, tako da će sigurno konkurencija uzeti i novi FOX da ima u svojoj ponudi.
Osim ovoga, uskoro se pokreče i VH1 Adria, a znamo svi da je pokrenut i treći program HRT-a.
Ostaje nam samo da se nadamo, i nadamo, i nadamo...