Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cappy_tempo

#4351 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

masmavi wrote:Da upitam i na ovoj temi, koji od ova dva valja? Ili ako neko ima neku bolju preporuku u ovom cjenovnom rangu, nek' stavi link da pogledam. :)

http://bicikli.ba/trekmain/product/view/46/115.html

http://bicikli.ba/trekmain/product/view/46/114.html

4300 je bolji,jaca serija ali pogledaj kod Hase ima li ista. jednom sam se zadesio kod Hase i visi na zidu cini mi se 4300 serija. na otoci u treku 1000KM, kod hase ni 900KM nije i kune mi se lik da ne vrijedi vise :D . trek kao trek je dobar i ja sam ga trebao uzeti ali nije bilo moje velicine i to prije nego se trek na otoci otvorio nego valjda onaj dole digo cijenu...

pogledaj jos u ciklocentru specialized i gt,a pogledaj i u GIR-u kod vannia orbea cini mi se bicikla.

http://ciklocentar.com/

http://gir.ba/
cappy_tempo

#4352 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

za ciklocentar se slazem. tamo je samo jos Nino ostao dobar barem kad ja udjem u radnju da uzmem nesto,a ostalo je samo da te skine sa dnevnog reda :D

evo ti Hase http://www.bikedoctor.com.ba/
cappy_tempo

#4353 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

masmavi wrote:
cappy_tempo wrote:za ciklocentar se slazem. tamo je samo jos Nino ostao dobar barem kad ja udjem u radnju da uzmem nesto,a ostalo je samo da te skine sa dnevnog reda :D

I ovaj se bas potrudio da stavi cijene na bicikla. :)

Je li ovaj uvozi bicikla in Njemacke? Cini mi se u Butmiru da ih je prodavao?
nemam pojma, znam da hoda po trekovim seminarima,sajmovima sta vec drze :mrgreen: . mah nazoves ga ili odes. ja kod njega bajk servisiram,a trebao sam uzeti 4400 seriju treka ali nije bilo XXL pa uzeo specialized.
vedo_dz

#4354 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by vedo_dz »

Jel neko zna kako podesit prednji mjenjac na prvo citanje je smjesno ali stvarno mucim se citav dan i nis kolko sam procitao na netu zadnji zubcanik se postavi u najvisu i srednji pogon u srednju ili najvisu kako gdje i to me buni i jos ona dva sarafa svi savjeti dobro dosli
StupskaBitanga

#4355 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

kako biciklom doci do Ilijaša tj podlugova sa Stupa
HaHaHa2

#4356 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by HaHaHa2 »

vedo_dz wrote:Jel neko zna kako podesit prednji mjenjac na prvo citanje je smjesno ali stvarno mucim se citav dan i nis kolko sam procitao na netu zadnji zubcanik se postavi u najvisu i srednji pogon u srednju ili najvisu kako gdje i to me buni i jos ona dva sarafa svi savjeti dobro dosli

bombašica

#4357 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

masmavi wrote:
cappy_tempo wrote:
masmavi wrote:Da upitam i na ovoj temi, koji od ova dva valja? Ili ako neko ima neku bolju preporuku u ovom cjenovnom rangu, nek' stavi link da pogledam. :)

http://bicikli.ba/trekmain/product/view/46/115.html

http://bicikli.ba/trekmain/product/view/46/114.html

4300 je bolji,jaca serija ali pogledaj kod Hase ima li ista. jednom sam se zadesio kod Hase i visi na zidu cini mi se 4300 serija. na otoci u treku 1000KM, kod hase ni 900KM nije i kune mi se lik da ne vrijedi vise :D . trek kao trek je dobar i ja sam ga trebao uzeti ali nije bilo moje velicine i to prije nego se trek na otoci otvorio nego valjda onaj dole digo cijenu...

pogledaj jos u ciklocentru specialized i gt,a pogledaj i u GIR-u kod vannia orbea cini mi se bicikla.

http://ciklocentar.com/

http://gir.ba/
Ko je Haso? I gdje je on?

Ciklocentar od mene vise marke nikad nece dobiti. Ostavio sam im preko 1300KM, i kad dodjes toliko su neusluzni da mi dodje da ih polomim. Mislim ako neko vec odluci da od tebe kupi biciklo, i ostavi tolike pare, trebas bar nazor biti usluzan. To je necija mjesecna plata za komad zeljeza. :-)
Kad god uđem u CC obavezno me iznenade novom dozom neljubaznosti...je li im to politika kuće?
Je li Haso prodaje bicikla sa papirima....k'o da sam načula, naravno ograđujem se ako sam pogrešno razumila, da su mu bicikla uglavnom "ispala sa kamiona"...
Last edited by bombašica on 01/07/2012 20:58, edited 1 time in total.
Miki123

#4358 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Miki123 »

StupskaBitanga wrote:kako biciklom doci do Ilijaša tj podlugova sa Stupa
e jebi ga.. koju stazu hoćeš, može se doći preko brda, rajlovac, doglodi pa na bioču i eto te u ilijašu.

valjda znaš kako doći do ilijaša autom :D
cappy_tempo

#4359 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

bombasica vjeruj da ne znam kako haso nabavlja. znam da je isao na trekove seminare ili sta su vec drzali po EU,a kazem licno sam trebao uzeto 4400 seriju kod njega ali nije bilo XXL. bio sam prisutan kad je frajer 6 i nesto seriju uzeo koja je preko 1200KM pa sumnjam da bi frajer tolike pare dao,a da nema nista od papira :D . na servisu me Haso nikad nije zajebao pa onda sumnjam da bi zajebao i na vecim ciframa ali opet mozda i grijesim :D
duspi

#4360 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

još jedno laičko početničko pitanje :D

šta sve podrazumijeva nulti servis? kontao sam sutra ili prekosutra otići, pa da znam šta sve da očekujem, da me ne izlevate :) koliko to obično traje i naravno, koliko love? :)
cappy_tempo

#4361 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

duspi wrote:još jedno laičko početničko pitanje :D

šta sve podrazumijeva nulti servis? kontao sam sutra ili prekosutra otići, pa da znam šta sve da očekujem, da me ne izlevate :) koliko to obično traje i naravno, koliko love? :)
mah to ti 5-10min traje, utegnu sajle mjenjaca i kocnica,vide jel mjenjaci dobro saltaju i vozi misko. ne placa se nista jer je nov bajk,prodje svoje pa eto oni kao firni jer si ostavio par stoja ti dotegnu sajle :mrgreen: . ponesi garanciju samo da mogu upisati da je odradjen nulti servis

ludi mah placanje je poslovna tajna ipak nema smisla to u javnost iznositi :mrgreen:
Last edited by cappy_tempo on 01/07/2012 10:59, edited 1 time in total.
cappy_tempo

#4362 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

masmavi wrote:
duspi wrote:još jedno laičko početničko pitanje :D

Koliko se sjecam podmazivanja lanca, zatezanje/zamjena pakni ili sajli na kocnicama. Ma to ti je posao koji mozes sam uraditi za 10 min. :)
ako nije bas siguran kako se radi nek ode pa nek gleda kako oni rade. jebiga ja sam imao raje kojem iz zajebancije presaltas brzinu pa je vratis i on skace na mene da me bije, eno pokvario sam mu biciklo :mrgreen: ,a podmazivanje floriol uljem lanac...eh to je cirkus bio :mrgreen:
Hajlac

#4363 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

cappy_tempo wrote:za ciklocentar se slazem. tamo je samo jos Nino ostao dobar barem kad ja udjem u radnju da uzmem nesto,a ostalo je samo da te skine sa dnevnog reda :D

Mah i Ninu nekad moras 2-3 puta pitat da bi obratio paznju na tebe. Iz mog iskustva, jedino je Amina totalno OK osoba.
A ostavio sam im preko 2 milje (dva bicikla i hejbet opreme) u zadnje 4 godine :!:

Sto je najgore, nekog ignorisu a oko nekih oblijecu :bih:
StupskaBitanga

#4364 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Miki123 wrote:
StupskaBitanga wrote:kako biciklom doci do Ilijaša tj podlugova sa Stupa
e jebi ga.. koju stazu hoćeš, može se doći preko brda, rajlovac, doglodi pa na bioču i eto te u ilijašu.

valjda znaš kako doći do ilijaša autom :D
Znam autom nego ima li kakav put da ne idem glavnom cestom to me interesuje
ice2cube

#4365 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ice2cube »

Zna li neko slucajno, zasto mi se pedale same okrecu dok vozim, a ako drzim noge na pedalama dok ide biciklo, onda spada lanac i bas iritira :-) :D
vedo_dz

#4366 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by vedo_dz »

Znali neko gdje zamjenit sajlu od prednjeg mjenjaca mislim kupit i da je zamjeni ja sad otvorio mjenjac ma kaki nema sanse vratit i kolko je to love ako neko zna mjenjac je onaj na okretanje ko motor
Better Man

#4367 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

Danas vračajući se s vožnje sam doživio nešto što bi trebalo biti normala i svakodnevnica, ali nažalost kod nas nije! Vozim uskom cestom i ide mi automobil u susret i ima dovoljno prostora da prođe bez problema pored mene. Vozač zaustavi auto i sačeka da ja prođem s biciklom i onda kad sam prošao nastavi dalje! Pravo sam se pozitivno iznenadio i digao sam ruku vozaču u znak zahvale! Svaka mu čast na kulturi!
Miki123

#4368 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Miki123 »

kakve pedale kupit? prije mjesec dana kupim neke aluminijske, 21 KM. kad danas desna škripi i pucketa.. :x
adnandus

#4369 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

vedo_dz wrote:Znali neko gdje zamjenit sajlu od prednjeg mjenjaca mislim kupit i da je zamjeni ja sad otvorio mjenjac ma kaki nema sanse vratit i kolko je to love ako neko zna mjenjac je onaj na okretanje ko motor

Čini mi se da je čiko u Lorisu sa strane parkinga sasvim OK :thumbup:
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#4370 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

Miki123 wrote:kakve pedale kupit? prije mjesec dana kupim neke aluminijske, 21 KM. kad danas desna škripi i pucketa.. :x
Kvalitetne :)
Pedala je potrošni materijal na biciklu (gume, lanac, zupčanici, sajle, koljena) i koliko para toliko muzike :)
trimi68

#4371 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

adnandus wrote:
vedo_dz wrote:Znali neko gdje zamjenit sajlu od prednjeg mjenjaca mislim kupit i da je zamjeni ja sad otvorio mjenjac ma kaki nema sanse vratit i kolko je to love ako neko zna mjenjac je onaj na okretanje ko motor

Čini mi se da je čiko u Lorisu sa strane parkinga sasvim OK :thumbup:

http://www.mtb.ba/forum/index.php?board=24.0

pogledati i odlučiti se :)
trimi68

#4372 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

ice2cube wrote:Zna li neko slucajno, zasto mi se pedale same okrecu dok vozim, a ako drzim noge na pedalama dok ide biciklo, onda spada lanac i bas iritira :-) :D
Ti si mađioničar :)

prije odlaska na servis: očisti lanac, očisti zupčanike srednjeg pogona, očisti zupčanike zadnjeg mjenjača.... pa se javi šta ti dešava :)

P.S. čistiti sa benzinom ili petrolejom (odmaščivačima)
holowey

#4373 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

Dr.Mr.Fr. wrote:visa vie naziva teme, a biciklom kroz sarajevo, pa proci biciklom kroz vilsonovo šetalište je nocna mora, djecurlije, pozera, mama nabrijanih, tata koji lete za svojom razmaženom djecom, skejtera, rolaša... ma cudo jedno...prije sam se volio provozati kroz vilis sada majke mi mrsko mi je i proci :roll:
fakat, zamisli idiota, oni nasli da setaju po setalistu... svakakve gluposti ljudima padaju na pamet... ne znam kako su mogli da se zabune, pa zaboga setaliste je, jelte, drugi naziv za biciklisticku stazu...

ja sa svojim djetetom redovno, cim vrucina popusti, dodjem na vilsonovo... i grozim se tebe i tebi slicnih koji jurcaju na bicklima po setalistu... kada bude oznacena biciklisticka traka, ako se ja ili moje dijete nadjemo u toj traci, sa punim pravom nalupaj i mene i moje dijete... ali ako na setalistu, svojom nepaznjom i jurcanjem naletis na moje dijete, odlezacu te :x
adnandus

#4374 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

ice2cube wrote:Zna li neko slucajno, zasto mi se pedale same okrecu dok vozim, a ako drzim noge na pedalama dok ide biciklo, onda spada lanac i bas iritira :-) :D

Zaštekala kaseta probaj je ocistiti ili još bolje uzmi novu nije neka pljacka ;-)
glockov kolac

#4375 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by glockov kolac »

A gdje se imaju uzeti kvalitetnije pedale? Za debele ljude :D
Post Reply