Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa vidiš da je akcija još 3 dana
požuri da naručiš
sa carinom i porezom doći će te isto kolko sam ti i ja reko da imaš na piku
i opet možeš dobit mačka u vreći, tj.paketu
ja sam amoniman wrote:pa vidiš da je akcija još 3 dana
požuri da naručiš
sa carinom i porezom doći će te isto kolko sam ti i ja reko da imaš na piku
i opet možeš dobit mačka u vreći, tj.paketu
kazo wrote:Evo nasao sam za 124$ TDD verziju http://www.everbuying.net/product1120444.html je li sve ok sa ovim mobitelom, ima li nesto skriveno malim slovima napisano ? Bas me cudi da je ovako dosta jeftiniji od ostalih stranica.
mene zbunjuje ovo Please kindly note that only one SIM slot supports WCDMA / TD-SCDMA or FDD / TDD, and the other SIM card only supports TD-SCDMA or TDD-LTE
mozda neko ima vise iskustva al ovdje ne pise da podrzava nase europske mreze
kazo wrote:Evo nasao sam za 124$ TDD verziju http://www.everbuying.net/product1120444.html je li sve ok sa ovim mobitelom, ima li nesto skriveno malim slovima napisano ? Bas me cudi da je ovako dosta jeftiniji od ostalih stranica.
mene zbunjuje ovo Please kindly note that only one SIM slot supports WCDMA / TD-SCDMA or FDD / TDD, and the other SIM card only supports TD-SCDMA or TDD-LTE
Zar nije TDD namjenjen za eurosko trziste ?
e ne znam sad, imaju neku oznaku za svoje mreze zaboravio sam kako ide
na onoj njihovoj taobao stranici su njihovi telefoni dosta jeftiniji nego na ovim stranicama sto mi imamo pristup, ali je i veoma tesko naruciti jer ide preko posrednika
pa ja vam to i pričam, nagađajte jel ovo ili ono
kupiš lijepo preko pika, donesete ti na vrata, ubaciš kartice, upališ mobitel, napraviš dva tri poziva radi provjere....
ne radi.....kažeš čojku, fala lijepo vrati ti to pošiljaocu
radi...daš čojku pare, hvala, doviđenja
ni carine ni ostalih zajebancija, pa ako to ne vrijedi par desetaka maraka više a da se ne zajebaješ onda ne znam
isto ko dovoženje polovnih auta iz EU,.hoće ljudi sami da idu kupuju, ok...možda će sebi probrat dlbro auto, ali valja tamo biti, platit stanovanje, hranu, prevoz, papire oko odjave, col table....pa dovući auto, šta da ostaneš u kvaru itd.
Last edited by ja sam amoniman on 09/01/2016 23:14, edited 1 time in total.
ja sam amoniman wrote:pa ja vam to i pričam, nagađajte jel ovo ili ono
kupiš lijepo preko pika, donesete ti na vrata, ubaciš kartice, upališ mobitel, napraviš dva tri poziva radi provjere....
ne radi.....kažeš čojku, fala lijepo vrati ti to pošiljaocu
radi...daš čojku pare, hvala, doviđenja
ni carine ni ostalih zajebancija, pa ako to ne vrijedi par desetaka maraka više a da se ne zajebaješ onda ne znam
isto ko dovoženje polovnih auta iz EU,.hoće ljudi sami da idu kupuju, ok...možda će sebi probrat dlbro auto, ali valja tamo biti, platit stanovanje, hranu, prevoz, papire oko odjave, col table....pa dovući auto, šta da ostaneš u kvaru itd.
razlika je u tome sto u ovome slucaju sjedis ne ides nigdje a ustedis finu svozu u odnosu na nase prodavace
ja cu radije cekati mjesec nego nekome dati petobu za nista
ja tu petobu krvavo zaradim, ne lezim na drzavnim jaslama
ja sam amoniman wrote:kolko će te taj telefon izaći sa carinom i pdvom
290, a onaj tvoj lik narucuje u hrv i ne placa pdv i carinu njega mob izadje 220 KM i onda na tebi zaradi 100+ KM. Da ga on ima na stanju isplati se dati 30 KM, al dati on naruci i cekas to se nikako ne isplati.
I nije nikakav macak u vreci, bas se rijetko desi da nekome necradi mob kad mi dodje na adresu. Mozda 1 od 100.
ne, ja pravim racunicu i na placanje carine, i ne dam svoje pare nikome pa ni 5 KM vise, jer ja mogu cekati tih 15-30 dana
ko ne moze cekati nek kupuje
ja sam amoniman wrote:kolko će te taj telefon izaći sa carinom i pdvom
290, a onaj tvoj lik narucuje u hrv i ne placa pdv i carinu njega mob izadje 220 KM i onda na tebi zaradi 100+ KM. Da ga on ima na stanju isplati se dati 30 KM, al dati on naruci i cekas to se nikako ne isplati.
I nije nikakav macak u vreci, bas se rijetko desi da nekome necradi mob kad mi dodje na adresu. Mozda 1 od 100.
šta je hrv
pa bil ti nešto džaba radio
evo prodaj mi ti za 270 nek i ti imaš 50 zarade
može li ?? ali na vratima da platim 250, znači tvoji su i troškovi dostave
sve filozofi u pm
nema tu filozofiranja
placas samo ono sto ne znas sam uraditi ili neces sam da uradis
ima ljudi koji kupuju na piku, ali zasto kupovati po vecoj cijeni ako isti tel mozes dobiti po znatno manjoj cijeni ako pricekas malo
sve sto ti treba je kartica, a danas to vecina nas ima
nema potrebe da branis te ljude, imaju oni svoju klijentelu
Ako je razlika nekih 40-50km bolje ovde uzet i dobijes garanciju godinu,ako ne sjebes displej normalno.U slucaju da ti se nesto sa telefonom desi ti dok ga vratis odakle si ga narucio pa dok ga on tebi vrati ode lova i zivci.Malo je to para da bi rizikovo.Vec da je 100 150 km onda ne kazem.
To je verzija namijenjena za kinesko tržište. Međutim, kod 3G su podržani kod jednog SIM-a oba 'band-a' na kojim kod nas emitiju operateri 3G signal tako da problema u BiH nećeš imati. Ali, imaj na umu da će ti druga kartica biti jedino na GSM mreži konstantno.
kloniran wrote:nema tu filozofiranja
ima ljudi koji kupuju na piku, ali zasto kupovati po vecoj cijeni ako isti tel mozes dobiti po znatno manjoj cijeni ako pricekas malo
ovaj se ušuti kad ku konkretno rekoh, ali evo i tebi sad nudim
nabavi mi eto taj telefon i platim ti 270
dakle zaradit ćeš 50 markica a kurcom nisi mrdno
ok ?
ja sam amoniman wrote:ni na jednom dual sim mobitelu ne mogu ISTOVREMENO radit obje kartice na 3G
nego ima opcija za prebacivanje jedne ili druge
Ma nije to baš tako, ali, da su u manjini takvi uređaji jesu. Ali, možda sam se i pogrešno izrazio. Koliko sam ovo preveo što piše samo jedan slot podržava WCDMA a ovaj drugi samo TD-SCDMA. A, na većini uređaja možeš ubaciti SIM u bilo koji slot i taj izabrati za konekciju na 3G. Dok, ovdje to ne igra ulogu jer ove druge frekvencije nisu podržane kod nas i ne bi radio 3G. A, za tvoju informaciju, imaš uređaja koji istovremeno podržavaju rad na oba slota na 4G/3G mrežama .
ok ?
Nisam se usutio niti si ti ista konkretno reko vec samo bezveze palamudis. HRV je Hrvatska i oni ne placaju carinu i pdv iz EU warhouse.
Dakle, izadje ga mobitel 220-250 KM i ovi iz hercegovine naruce kod svoje rodbine u hrv i odu po njega kasnije ga nama prodaju za 380-420 KM. Uredu je to kada je mobitel na normalnoj cijeni 150 $, onda razlika bude 30-50 KM + dobijes garanciju. Trenutno je ovaj mobitel na snizenju i mene ce izaci sa carinom i pdv 290 KM znaci ostane mi min 80 KM.
To sto si ti narucio moze se slobodno reci "dok je budala bice i para". Dao si njemu 330 KM da on naruci iz kine mobitel, upali ga da vidi radi li i posalje ga tebi. Da on ima na stanju mobitele i ja bih sad uzeo, ko da bi ceko mjesec dana radi 30 KM.
ok ?
ima nas koji nedjeljom spavamo, doduse i to je sutnja , a i ne interesuje me trgovina mobitelima niti zarada na istim, da interesuje isao bih na veliko a ne par komada prodavao