Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
maid075

#4351 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maid075 »

Prijatelj mi želi poslati novac iz HR i izbacuje mu grešku "We're sorry but we can't send your payment right now"

Verifikovao sam karticu i sve, probao poslati novac drugome prijatelju, sve prošlo kako treba.

Sta bi moglo biti pa ne može proći transakcija iz HR?
Saka

#4352 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Koja je kartica i koja banka?
Kataklinger

#4353 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Ja koliko sam vidio, po defaultu mozes samo slati novac na Paypalu. A u opcijama imas mogucnost da podesis racun i za primanje novca. Pa pogledaj oko toga.
SONY_91

#4354 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SONY_91 »

Da li PayPal automatski prebacuje novac na karticu ili ja moram poslati zahtjev za prebacivanje pa da mi uzmu 5 USD :D .
niho92

#4355 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

SONY_91 wrote:Da li PayPal automatski prebacuje novac na karticu ili ja moram poslati zahtjev za prebacivanje pa da mi uzmu 5 USD :D .
Danas je automatski transfer, odnosno svakog prvog u mjesecu, besplatno
SONY_91

#4356 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SONY_91 »

niho92 wrote:
SONY_91 wrote:Da li PayPal automatski prebacuje novac na karticu ili ja moram poslati zahtjev za prebacivanje pa da mi uzmu 5 USD :D .
Znači trebala bi biti nekad danas u toku dana prebačena sredstva automatski?
niho92

#4357 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

SONY_91 wrote:
niho92 wrote:
Znači trebala bi biti nekad danas u toku dana prebačena sredstva automatski?
Ako je sve kako treba podeseno na Paypalu odnosno da mozes primat novac onda je trebalo vec leci, oko 11 sati obicno bude
kako_kad

#4358 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kako_kad »

automatic transfer uspjesan, ali pare mi na Pendingu?
Zna li neko uzrok
maid075

#4359 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maid075 »

Saka wrote:Koja je kartica i koja banka?
Raiffeisen banka i visa electron kartica.

normalno sve naručim preko eBaya, dobio sam od paypala one pare za refund tako da funkcionira. Trebam li sta podesiti u opcijama?
Saka

#4360 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

maid075 wrote:
Saka wrote:Koja je kartica i koja banka?
Raiffeisen banka i visa electron kartica.

normalno sve naručim preko eBaya, dobio sam od paypala one pare za refund tako da funkcionira. Trebam li sta podesiti u opcijama?
Ne, ako je kartica VISA i ako je verifikovana trebalo bi da možeš i primati pare. Tako da kontaktiraj PayPal i vidi, najbolje da nazoveš jer mailom nećeš nikad završiti.
_Reds_

#4361 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Novi visu prijavio, verifikovao i sve, i opet ne mogu da primmam novac, stavi je kao primarnu, ali ne moze.

Je li ko ima ovo situaciju ??

Pisao govnima, ali govna uopce ne odgovaraju.
kloniran

#4362 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kloniran »

ja sam negdje neku opciju morao aktivirati, al da ga hebes ne sjecam se kako se zove
Kataklinger

#4363 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Spominjao sam vec da u postavkama treba omoguciti i primanje novca, jer je po defaultu to ugaseno. Jel toliki problem pretumbat Settings na Paypalu i pogledat opcije?
I evo friska info. Obzirom da mi istice Visa Electron u Unicredit banci, isao sam da provjerim ovo za ukidanje Vise. I tacno je, kome istekne, nema opet Visa Electron vec Master debitna. Kud je zena bila totalno needukovana po pitanju toga. Uvjerava me da ce i ta kartica radit normalno na Paypalu. Hoce ali samo online placanje. A ja joj 5x spominjem da meni treba i mogucnost primanja novca na Paypal te withdraw na karticu. Al dzaba njoj objasnjavat. Na kraju sam presjekao raspravu i raskinuo ugovor sa Unicredit. Odoh ko coJk u drugu banku i uzet novu Visu Electron.
_Reds_

#4364 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Pretumbao sve 100 puta, ali kad skoro nista u podesavanjima nema vise, kako je novi paypal dosao.

Nakon što sam ima pisao 3-4 puta, konačno su odgovorili.
Dear ........,

Thank you for contacting PayPal regarding funds receiving issue.

My name is Cevat and I am happy to resolve your query today.

I have carefully reviewed your email along with the information on your PayPal account and I can see that your PayPal account is registered in Bosnia and Herzegovina.

For Bosnia and Herzegovina market funds receiving option is available only when Auto Sweep Method is active. To be able to active Auto Sweep for you, you need to confirm your Visa card first.

I can see your account is in perfect codition, i update your account you will be able to receive funds now.

I hope that I have been able to resolve your query. Please do not hesitate to contact us if you require any further assistance.

Please let us know if you require any further assistance. Have a nice day.

Yours sincerely,
Cevat
PayPal

Copyright © 1999-2016 PayPal. All rights reserved.
I sada radi, šta su uradili pojma nemam.
AmirBaa

#4365 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by AmirBaa »

_Reds_ wrote:Pretumbao sve 100 puta, ali kad skoro nista u podesavanjima nema vise, kako je novi paypal dosao.

Nakon što sam ima pisao 3-4 puta, konačno su odgovorili.
Dear ........,

Thank you for contacting PayPal regarding funds receiving issue.

My name is Cevat and I am happy to resolve your query today.

I have carefully reviewed your email along with the information on your PayPal account and I can see that your PayPal account is registered in Bosnia and Herzegovina.

For Bosnia and Herzegovina market funds receiving option is available only when Auto Sweep Method is active. To be able to active Auto Sweep for you, you need to confirm your Visa card first.

I can see your account is in perfect codition, i update your account you will be able to receive funds now.

I hope that I have been able to resolve your query. Please do not hesitate to contact us if you require any further assistance.

Please let us know if you require any further assistance. Have a nice day.

Yours sincerely,
Cevat
PayPal

Copyright © 1999-2016 PayPal. All rights reserved.
I sada radi, šta su uradili pojma nemam.
ista stvar kod mene, upwork stranica mi nije htjela uopste prebaciti lovu na paypal i onda su oni tamo nesto procackali i proslo je :)
Saka

#4366 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Pa zato vam kažem nazovite. Kad ih nazoveš riješe u roku od sat vremena, čak te nazovu nazad da provjere jel OK. Napuniš kredit na Skype i zoveš Irsku.
Kad šalješ mail očekuj nekoliko dana nerviranja sa auto-replies, tipskim odgovorima, glupanima koji ne čitaju uopšte mail itd.
rikoshe

#4367 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rikoshe »

Jedno pitanje za ove koji koriste Visa Prepaid karticu od BBI banke, da li na računu mora ostati određeni minimalni iznos ili se može sve potrošiti? Uzeo sam karticu i nakon što sam spojio sa PayPal-om, kad pokušam da naručim neće. Na računu imam 40 KM a određena stvar košta oko 37 i ne mogu nikako da platim. Znam da mi se isto javljalo na prijašnjoj kartici kad nema novca na računu.
Kataklinger

#4368 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Al su sjebali s ovim novim dizajnom Paypala, do većine bitnih opcija je vrlo teško doći. Obzirom da se raja žalila kako ne može primat novac, pročačkao sam pa bujrum.

Naravno, treba imat linkanu i verifikovanu Visa Electron karticu na Paypal računu.

1) Login na Paypal, vodi vas direktno na Summary tab
2) Klik na Seller preferences i to vas vodi napokon na nešto što liči na "stari" Paypal
3) Na idućem prozoru, klik na Update skroz desno, u redu gdje piše "Invoice templates Create and manage my invoices."
Po defaultu je onemogućeno primanje novca na Paypal pa će vam to i pisati nakon klika na Update:

"Your Account May Only Be Used to Send Money
As a PayPal Send Only account holder, you are not permitted to receive funds from other PayPal account holders.
Your account cannot receive payments. To receive payments, set up your account."

4) Klik na link "set up your account". Na idućem prozoru imate mogućnost da izaberete primanje novca na linkanu Visa Electron karticu ili na bankovni račun. Po defaultu, označen je tab za karticu.
5) Klik na "Use my Visa Card"
6) Na idućem prozoru je označena linkana kartica i sad još klik na Continue

TO JE TO.
_Reds_

#4369 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Kod mene isto uopce nam pola tih opcija.

Kod jednog drugog prijatelja, skroz drugi izgled paypala.
Del_Boy1

#4370 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

rikoshe wrote:Jedno pitanje za ove koji koriste Visa Prepaid karticu od BBI banke, da li na računu mora ostati određeni minimalni iznos ili se može sve potrošiti? Uzeo sam karticu i nakon što sam spojio sa PayPal-om, kad pokušam da naručim neće. Na računu imam 40 KM a određena stvar košta oko 37 i ne mogu nikako da platim. Znam da mi se isto javljalo na prijašnjoj kartici kad nema novca na računu.
Izgleda da moraš imat minimalno 5 KM više na kartici od iznosa koji trebaš platit, i meni se to dešavalo.
mad mike

#4371 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mad mike »

Posto sam dobio novu debitnu karticu,prebacio sam i na paypalu tu novu karticu ali cekam vec 5 dana da dobijem onaj kod od 4 cifre da je potvrdim. Je li praksa da se toliko dugo ceka ili moram jos nesto uraditi ?
rikoshe

#4372 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rikoshe »

Del_Boy1 wrote:
rikoshe wrote:Jedno pitanje za ove koji koriste Visa Prepaid karticu od BBI banke, da li na računu mora ostati određeni minimalni iznos ili se može sve potrošiti? Uzeo sam karticu i nakon što sam spojio sa PayPal-om, kad pokušam da naručim neće. Na računu imam 40 KM a određena stvar košta oko 37 i ne mogu nikako da platim. Znam da mi se isto javljalo na prijašnjoj kartici kad nema novca na računu.
Izgleda da moraš imat minimalno 5 KM više na kartici od iznosa koji trebaš platit, i meni se to dešavalo.
Hvala na odgovoru, u pravu si, to sam pronašao i na njihovoj stranici. Odmah u startu treba računati da kartica košta 15 KM :)
Kataklinger

#4373 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

mad mike wrote:Posto sam dobio novu debitnu karticu,prebacio sam i na paypalu tu novu karticu ali cekam vec 5 dana da dobijem onaj kod od 4 cifre da je potvrdim. Je li praksa da se toliko dugo ceka ili moram jos nesto uraditi ?
Ja sam dobio taj kod za 2 dana. Čim linkaš karticu i klikneš da je verifikuješ, odmah skine s nje cca 2 dolara i to je to. Transakcija bi trebala bit registrovana u banci sutra/prekosutra. Ne znam šta se ima toliko čekat. Btw jesi li to dobio novu debitnu Mastercard umjesto Vise Electron, ako si Unicredit klijent? Ako nisi u toku, na tu karticu nećeš moći povlačit novac sa Paypal balance-a.
Kataklinger

#4374 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

rikoshe wrote: Hvala na odgovoru, u pravu si, to sam pronašao i na njihovoj stranici. Odmah u startu treba računati da kartica košta 15 KM :)
Koliko ti skinu za verifikaciju, toliko ti i vrate. Tako da tu nema nekog dodatnog koštanja.
mad mike

#4375 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mad mike »

Kataklinger wrote:
mad mike wrote:Posto sam dobio novu debitnu karticu,prebacio sam i na paypalu tu novu karticu ali cekam vec 5 dana da dobijem onaj kod od 4 cifre da je potvrdim. Je li praksa da se toliko dugo ceka ili moram jos nesto uraditi ?
Ja sam dobio taj kod za 2 dana. Čim linkaš karticu i klikneš da je verifikuješ, odmah skine s nje cca 2 dolara i to je to. Transakcija bi trebala bit registrovana u banci sutra/prekosutra. Ne znam šta se ima toliko čekat. Btw jesi li to dobio novu debitnu Mastercard umjesto Vise Electron, ako si Unicredit klijent? Ako nisi u toku, na tu karticu nećeš moći povlačit novac sa Paypal balance-a.
Dobio sam novu Mastercard,ali sam I dalje u raiffeisenu. Zar je je problem?
Post Reply