hAZNADAR wrote:shmizlica wrote:hAZNADAR wrote:hebiga,.....

gukni...šta je bilo

na ovoj temi "hebiga" znaci samo jednu stvar. Do neki dan sam se hvalisao kako guram nepusacki staz od Januara.
I onda odlucim da zapalim, al ne ono jednu ko par puta na nekoj festi, vec ispusim kutiju, pa kupim jos jednu,... Nije nikakva znatizelja, niti kriza, niti hajd jedna ko nijedna, ili tome slicno,... vec neobjasnjivo. Mozda je razlog i sto nisam bio dugo na ovoj temi pa bio u fazonu.
I sta dalje,.... poslije par dana glavobolja, mantanja, loseg spavanja, visokog pritiska, i teskih budjenja ujutru,... znam da je bolje drugacije i opet prestanak i opet ista faza ko prije. Od sljedece hefte. Da budem iskren - onaj najgori period u prestanku pusenja znaci pocetak je nekako najsladji poslije kada se sagleda jer tada proradi i visak samopouzdanja i pozitivne reakcije na tijelu budu vidljive.
Jedno je sigurno -
jednom pusac - zauvijek pusac ono mentalno u glavi. Friski nepusac je samo pusac koji ne uzima cigare.
Nemoj nam negative unositi, vidis da mnogima tema sluzi kao motivacija za prestanak a i za ustrajanje. Vidis, sad mene recimo plasi to kad se dodje do 8-og devetog mjeseca, svi ste nesto potklekli tad
Ja ne razmisljam o cigaretama i sad svim ovima pusacima pricam kako je stetno pusenje :fp: Malo im i na psihu udaram

Nedaj Boze da opet zapalim, u top bi me ispalili
@merimas, ja te u potpunosti razumijem i shvatam tvoju potrebu za pusenjem jer si sebe ubjedila da te kad zapalis smiruje (sto je totalno pogresno. Ono sto tebe smiruje je ustvari kad udahnes zrak iz stomaka (vise puta) to je ono sto djeluje smirujuce, dobro, malo i nikotin utice mada sam pocela u zadnje vrijeme mnogo da sumnjam u to, kako god, ono sto ti zelim reci je to da ti pusila ili ne pusila moras proci kroz taj tezak period, bolje ti je da se bacis na trcanje pa da iz sebe izbacis sve negativno, i ljutnju i strah i sve nego da sebi unistavas jos vise zivot (pogotovo ako si majka i ako si djeci potrebna zdrava)
artime je napisao/la:Nadam se da ću i ja zbog ove teme to uspjeti. Ovako nisam neki pušač, čak sam prešla na slims pa ono kofol bude manje, ali sve imam veću potrebu da prestanem i to sam uspijevala. Recimo ne pusim kući, niti kada idem u goste i sl. I u tim trenucima mi jako lako pada, medjutim uvijek im se vraćam iz navike ili bilo kakvog izlizanog opravdanja. Znam ljude kojima uopće nije padalo na pamet da prestanu vjerovatno ne takvi ljudi nisu u zabludi kao ja kada kažem da neću i opet uzmem jednu, drugu, treću...
E kako sam ja sebe ovako tjesila, kao mogu ja prestati kad od hocu

kao nisam i neki pusac, i opet se vracala na staro, kupis kutiju pa dok se ne ispusi, pa izadjes na kafu i opet kutiju za sobom i tako u nedogled dok ne skontas u kakvom si zacaranom krugu zapala. Skroz ti to izbaci iz upotrebe, tako se pocinje.