Sarajevski taksisti- dno dna
- drug_profi
#4351 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma osiguranje placa karambolku, cura ce svakako platiti kaznu i to je to.
Oni varaju osiguranje. E sad da znas koje osiguranje ima cura onda bi mu mozda i mogao zakompliovati naplatu tako sto ces dohaberiti njima, a oni vjestaku na procjeni. Ne vjerujem da bi policija uopste uzela u obzir tvoju prijavu.
Oni varaju osiguranje. E sad da znas koje osiguranje ima cura onda bi mu mozda i mogao zakompliovati naplatu tako sto ces dohaberiti njima, a oni vjestaku na procjeni. Ne vjerujem da bi policija uopste uzela u obzir tvoju prijavu.
- Sodom1
#4352 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Znaci u Sarajevo najbolje ne ici a kamoli tamo stanovati
-
mefistofilis
#4353 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
odavnoSodom1 wrote:Znaci u Sarajevo najbolje ne ici a kamoli tamo stanovati
-
razonoda
#4354 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jednostavno bojkotujte SARAJEVO TAXI, nevidjeni lopovi. Radije pjeske , nego sa njima. 

- Ommadawn
#4355 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Je, ali hajde ti pjehe sa dva velika kofera sa sarajevskog aerodroma....
-
razonoda
#4356 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nazvi crveni i doci ce , nikad te sa aerodroma.Ommadawn wrote:Je, ali hajde ti pjehe sa dva velika kofera sa sarajevskog aerodroma....
- sheilak
#4357 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ma da, crveni...prije par sedmica, narucili mi taxi iz hacijende. oko 3 ujutro je bilo. do gradacacke lik nam hoce naplatiti 17 KM. valjda je mislio da smo stranci jer su ovi bili iz zg. nisam se htjela svadjati, pa sam ih poslala van, a dala sam mu 8 KM. (toliko sam sitno imala) i izasla van. stajao je jos par minuta ispred zgrade.razonoda wrote:nazvi crveni i doci ce , nikad te sa aerodroma.Ommadawn wrote:Je, ali hajde ti pjehe sa dva velika kofera sa sarajevskog aerodroma....
takav ti je to mentalitet. taxiste. posebna kategorija. cast izuzecima. a ima ih fakat.
- Ljakan
#4358 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Prepo te se covjek cim nije mogo odma da krene.Sto ti je ljepi strah.sheilak wrote:nisam se htjela svadjati, pa sam ih poslala van, a dala sam mu 8 KM. (toliko sam sitno imala) i izasla van. stajao je jos par minuta ispred zgrade.
- anonimni clan
#4359 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Najbolje kad mi neko pocne objasnjavati koji su bolji...crveni zuti plavi zeleni ......Sa Taxi.......
Pa kako nije u mogucnosti da sagleda da je to sve............. DNO DNA!
Samo u drugoj boji.
Pa kako nije u mogucnosti da sagleda da je to sve............. DNO DNA!
Samo u drugoj boji.
-
Blackjack21
#4360 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neki dan sam se vozio SA taxijem od Katedrale do Kranjčevićeve. Od Katedrale do BBI-a 2,30, kod BBI-a lik pali neku drugu tarifu i do Kranjčevićeve nabija na 4,50 KM.
SA taxi od Centralne banke preko Dalmatinske do Čaršije 4,30 KM. Skoro svaki dan se vozim tom relacijom, maksimalna cijena je 2,60 KM. Kakve su to tarife Boga pitaj.
Danas Kale taxi fulio skretanje, čovjek se zamislio i fulio, hladno ugasio taximetar i vozio ostatak puta o svom trošku jer je znao koliko je duži taj put.
Manje više sve probleme koje sam imao, imao sam sa Sarajevo taxijem. Ostali samo sebi zaokruže 20-30 kf i to su jedini problemi koje sam s privatnim taxistima imao. Više volim njih zovnuti i čekati 10 min, nego sjesti u Sarajevo taxi, jer ima fakat svakakvih likova, od zakidanja do priče koga je sve zguzio i kako su svi lopovi. Na SA taxi uglavnom naletim na ulici silom prilika, kad mi se baš žuri. Od prije neki dan više ni tako ne idem s njima.
SA taxi od Centralne banke preko Dalmatinske do Čaršije 4,30 KM. Skoro svaki dan se vozim tom relacijom, maksimalna cijena je 2,60 KM. Kakve su to tarife Boga pitaj.
Danas Kale taxi fulio skretanje, čovjek se zamislio i fulio, hladno ugasio taximetar i vozio ostatak puta o svom trošku jer je znao koliko je duži taj put.
Manje više sve probleme koje sam imao, imao sam sa Sarajevo taxijem. Ostali samo sebi zaokruže 20-30 kf i to su jedini problemi koje sam s privatnim taxistima imao. Više volim njih zovnuti i čekati 10 min, nego sjesti u Sarajevo taxi, jer ima fakat svakakvih likova, od zakidanja do priče koga je sve zguzio i kako su svi lopovi. Na SA taxi uglavnom naletim na ulici silom prilika, kad mi se baš žuri. Od prije neki dan više ni tako ne idem s njima.
- seoBIH
#4361 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jel' te stid voziti se za 2,60KM ? Pa samo sjedanje je 2KM-a.
Ja kad sam se vozio za takve iznose,kada sam bio bolestan, redovno sam davao petaka.
Ja kad sam se vozio za takve iznose,kada sam bio bolestan, redovno sam davao petaka.
- Sodom1
#4362 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sto bi bilo stid?Ima pravo za svoje pare da odlucuje
-
mefistofilis
#4363 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jes vala. i vi ste neki... ja kad god sjedem na kafu vazda petaka ostavim
- Zatamnjena stakla
#4365 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hahmefistofilis wrote:jes vala. i vi ste neki... ja kad god sjedem na kafu vazda petaka ostavim
- seoBIH
#4366 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima vala nešto što se zove razumijevanje, uvažavanje i poštivanje. Ako već hoćeš glumiti gospodu i korsitit luksuz, a taksi to budimo realni za 2-3km (kilometra), gdje platiš 3KM i jeste, onda i plati kako treba. Čuj bogati za 2,6KM se vozio i onda se čudi što su neljubazni.
Da se razumijem, nema gore bagre od Sa Taksista, ali vala i mi znamo pretjerivati. Mene bi stid bilo ući u taksi i voziti se za 3KM.
No, ovo je zemlja čmaruga, tako da me ne čudi ovakvo razmišljanje
Da se razumijem, nema gore bagre od Sa Taksista, ali vala i mi znamo pretjerivati. Mene bi stid bilo ući u taksi i voziti se za 3KM.
- Kinaski
#4367 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kupi sebi biciklo ili role
-
mefistofilis
#4368 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
da vidis ti kako se ini zaradjivaci hiljada i hiljada eura na mjesecnoj bazi bez ikakve frke raskusuraju za cehove do 5 centi.seoBIH wrote:Ima vala nešto što se zove razumijevanje, uvažavanje i poštivanje. Ako već hoćeš glumiti gospodu i korsitit luksuz, a taksi to budimo realni za 2-3km (kilometra), gdje platiš 3KM i jeste, onda i plati kako treba. Čuj bogati za 2,6KM se vozio i onda se čudi što su neljubazni.
samo je Bosnji to bauk.
P.S. Nista mi nije bilo smjesnije nego slusati petoricu grasovih revizora kako se svadaju ko je castio kafu a ko nije. njih petorica u nekom vr razdoblju popije pet kafa i u sustini svako svoju plati ali jok. mora jedan castiti i moraju se svadati
- P308
#4369 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa najvise im se ljudi i vozi na relativno kratkim relacijama. Cuj stid bi ga bilo voziti se za 3KMseoBIH wrote:Ima vala nešto što se zove razumijevanje, uvažavanje i poštivanje. Ako već hoćeš glumiti gospodu i korsitit luksuz, a taksi to budimo realni za 2-3km (kilometra), gdje platiš 3KM i jeste, onda i plati kako treba. Čuj bogati za 2,6KM se vozio i onda se čudi što su neljubazni.
- gnjev
#4370 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa da covjek je ekskluziva . Da je karta cenera vozio bi se tramvajem al jebi ga mizerno mu davat marku i 60
- sheilak
#4371 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ljakan wrote:Prepo te se covjek cim nije mogo odma da krene.Sto ti je ljepi strah.sheilak wrote:nisam se htjela svadjati, pa sam ih poslala van, a dala sam mu 8 KM. (toliko sam sitno imala) i izasla van. stajao je jos par minuta ispred zgrade.
gnjev wrote:Pa da covjek je ekskluziva . Da je karta cenera vozio bi se tramvajem al jebi ga mizerno mu davat marku i 60
joj, seo, daj ne prese*avaj se.
-
Blackjack21
#4372 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Prvo, sjedanje je 1,50 KM a ne 2 KM.seoBIH wrote:Jel' te stid voziti se za 2,60KM ? Pa samo sjedanje je 2KM-a.
Drugo, gospodu prvo pitam mogu li me odvesti na željenu adresu. Nešto se ne sjećam da me neki odbio, što će reći da im je isplativo. Ne, nije me stid voziti se za 2,60, stid me nečega što je karakteristično za nas Bosance, razmetanja tuđim novcem. A ti ako hoćeš daj petaka svakom taksisti pored kojeg prođeš, tvoj novac, tvoj izbor. Cilj mog posta bio je svakako odnos taksista prema mušterijama, koji je svakako i opisan u naslovu. Jedini recept uspjeha je da se prema svakome odnosiš isto, a ti si svakako u par rečenica potvrdio naš mentalitet i razmišljanje koje nas koči da idemo naprijed i zbog kojeg i tonemo sve dublje i dublje.
-
razonoda
#4373 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa oni su postavili tu cijenu. I treba je postovati. Sta ce mo sa cijenema na pijaci. Jel ti zao poljoprivrednika kako su neki proizvodi jeftini.seoBIH wrote:Jel' te stid voziti se za 2,60KM ? Pa samo sjedanje je 2KM-a.
Tako , postoji baksis, ako zasluzuje daj duplo.
Najgora usluga, ponasanje --SA TAXI svaka odgovorna osoba ih treba BOJKOTOVATI.
- supercali
#4374 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ma ne treba ni generalizovati
u subotu sam se vratio sa taxijem
normalan covjek nije progovorio citavu voznju hvala dovidjenja
pola marke mu ostavio jer je bilo nesto 5,54 i rekoh 6 cisto jer smo bili zadovoljni voznjom
u subotu sam se vratio sa taxijem
normalan covjek nije progovorio citavu voznju hvala dovidjenja
pola marke mu ostavio jer je bilo nesto 5,54 i rekoh 6 cisto jer smo bili zadovoljni voznjom
- thekupus
#4375 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ja to uvijek radim, bio zadovoljan ili ne, zaokruzim na iduci okrugao brojsupercali wrote: