Politicko desavanje u RS vol 1
- House
#4351 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
igranka počinje kada objavi u službenom glasniku.
- skupljac_zeljeza
#4352 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
I Vučić i Dodik guraju glavu u pijesak ili ovako stisnuti u ćošak ostaje im da samo reže. Realnost je ipak malo drugačija.
-
emmir1
#4353 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ne.
Igranka pocinje kada u praksi treba primjenit zakon.
Odnosno kada SIPA dodje po zadatku na prostor RS i kada krene MUPRS da ih zaustavi.
Dodiku bi sada najvise odgovaralo da mi radikaliziramo situaciju i krenu neka okuplanja npr PL.
To bi mu bio kec na deset.
Onda bi isla prica mora vojno da se brani jer su muslimani napali RS.
Ovako neka on napadne pripadnike drzavnih agencija koje djeluju na zastiti Ustavnopravnog poretka.
Naravno do toga ima jos i pitanje je dokle ce on da ide.
Hoce li reagovati MZ i zaustaviti ovo sve.
- skupljac_zeljeza
#4354 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
NSRS na hlađenju: Klub Bošnjaka pokreće vitalni nacionalni interes u Vijeću naroda RS-a
Predsjednik Kluba Bošnjaka Alija Tabaković u Vijeću naroda RS potvrdio je ovu informaciju.
Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a pokrenut će vitalni nacionalni interes nakon što je Narodna skupština RS-a usvojila, neustavni "zakon o neprimjenjivanju zakona i zabrani djelovanja vanustavnih institucija BiH".
Predsjednik Kluba Bošnjaka Alija Tabaković u Vijeću naroda RS potvrdio je ovu informaciju što znači da će o svemu odlučivati Ustavni sud RS.
Sve ono što je sinoć usvojeno, primjena može potrajati i do dva mjeseca.
https://www.hayat.ba/article/nsrs-na-hl ... 313172ee28
- Prpa.ba
#4355 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Odlicna kupovina vremena za nepravomocno osudjenog Dodika da dodje neka nova Ketrin Eston i da se "dogovaramo" oko sudskih presuda.skupljac_zeljeza wrote: ↑28/02/2025 12:57NSRS na hlađenju: Klub Bošnjaka pokreće vitalni nacionalni interes u Vijeću naroda RS-a
Predsjednik Kluba Bošnjaka Alija Tabaković u Vijeću naroda RS potvrdio je ovu informaciju.
Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a pokrenut će vitalni nacionalni interes nakon što je Narodna skupština RS-a usvojila, neustavni "zakon o neprimjenjivanju zakona i zabrani djelovanja vanustavnih institucija BiH".
Predsjednik Kluba Bošnjaka Alija Tabaković u Vijeću naroda RS potvrdio je ovu informaciju što znači da će o svemu odlučivati Ustavni sud RS.
- Ironmen
#4356 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Koliko god mrzio SDA lopove i sve sto su uradili od rata prema ovamo i dalje sam cinjenice da je za ovo stanje kriva MZ, OHR, i VP Smit, potpisivanjem dejtona smo progutali gorku pilulu ali smo dobili mir i dobili smo ustrojstvo takvo kakvo jeste sa stranim sudijama i Bonskim ovlastima koje se ne koriste i time se daje povoda Dodiku, Vucicu i ostalima da prave dar mar godinama i da nas je.... u zdrav mozak.tramvajtrojka wrote: ↑28/02/2025 11:29pa logicno da ce se pljuvati po njima kad u zadnjih sedam dana rade sve da Dodiku dadnu materijala dodatnog, od pljuvanja po sudu BiH, sudijama, presudi, do davanja sada dodiku vremena i sazivanjem sjednica za razgovore sve rade da mu pruze ruku spasa
al jah ne treba pričati o izdajnickoj SDA pricati cemo o kvazi patriotskom flexanju kako smo u ratu i kako treba ratovati gdje to samo spominju osobe koje u ostalim mjesecima samo pisu afirmativne stvari o SDFu
-
palermo
#4357 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ako ce Keyrin doci ona ce svakako doci. Jal sad jal za dva mjeseca. A ne vidim da se moze.oko sudskih presuda nesto dogovarati. Pa ni neka Ketrin. Uostalom, ni ova presuda nije pravomocna.Prpa.ba wrote: ↑28/02/2025 13:01Odlicna kupovina vremena za nepravomocno osudjenog Dodika da dodje neka nova Ketrin Eston i da se "dogovaramo" oko sudskih presuda.skupljac_zeljeza wrote: ↑28/02/2025 12:57NSRS na hlađenju: Klub Bošnjaka pokreće vitalni nacionalni interes u Vijeću naroda RS-a
Nije mi bas jasno o kakvoj kupovini vremena vi govorite. Presuda jos nije pravomocna, znaci Dodik svakako ima vremena. Drugo, mi I na.ovaj nacin pokazujemo da postujemo proceduru. Ne znam sta se ocekivalo. Da se ide hapsiti Dodika. Na osnovu cega ? I zasto mislite da je vrijeme na strani Dodika ?
- Peacean
- Haris.ba
#4359 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Odlaganjem stupanja na snagu ovih zakona daje mu se vremena da podigne atmosferu jos vise i natjera strance po starom dobrom obicaju da mu popuste. I natjeraju trojku da popusti radi mira u kuci.palermo wrote: ↑28/02/2025 13:11 Nije mi bas jasno o kakvoj kupovini vremena vi govorite. Presuda jos nije pravomocna, znaci Dodik svakako ima vremena. Drugo, mi I na.ovaj nacin pokazujemo da postujemo proceduru. Ne znam sta se ocekivalo. Da se ide hapsiti Dodika. Na osnovu cega ? I zasto mislite da je vrijeme na strani Dodika ?
Ovako bi se natjerali simpatizeri njegove politike da napuste institucije. I vise ne bi bilo povratka.
Samim ovim zakonima su ispunjeni uslovi za pritvor. Pa neka institucije hapse. Ako to nisu u mogucnosti, bolje odmah to zavrsiti da znamomda od njih nema nista.
Last edited by Haris.ba on 28/02/2025 13:22, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#4360 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ponavljam, zovnuti ga na satsanak i spenglati ga u zatvor. Odrediti mu pritvor od 3 mjeseca zbog ponavljanja djela i uticaja na svjedoke. Neka dodju madjarski specijalci da ga oslobode 
-
palermo
#4361 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Pa ako smo spremni da popustimo onda jebay ga, sve je uzalud. Al na cemu da popustimo.RS ostaje, neko ce zamijeniti Dodika, neka srpska partija ce biti na vlasti u RS-u I dalje.....ovo su neke cinjenice, ono.bilo bi neozbiljno nesto drugo.misliti u ovom trenutkuJedino da popustimo sa.presudom...al I tu postoji apelacioni Sud koji ce donijeti odluku......nije mi nikako jasna ova prica.
Sya se treba raditi ??? Sta yteba ocekivati ?
Ja ocekujem da se pokaze.da drzava postoji I da Dodik nestane sa politicke scene....I cini mi se da se ide u dobrom pravcu. Zato mi nikako nije jasna ova jutrosnja kuknjava.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4362 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
bome mogo bi dobiti 5 10 god za ovo poslije
mjesec dana oni sto su priejtili sudu
na sudu se traži milost a ne pravi cirkus
i fadil ga je dodatno popušio jer je srao u medijima protiv suda
mjesec dana oni sto su priejtili sudu
na sudu se traži milost a ne pravi cirkus
i fadil ga je dodatno popušio jer je srao u medijima protiv suda
-
palermo
#4363 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ne.znam zasto bi nama radikalizacija odgovarala u ovom trenutku. Meni se cini da bi Dodi to odgovaralo I da za.tim cezne.Haris.ba wrote: ↑28/02/2025 13:21Odlaganjem stupanja na snagu ovih zakona daje mu se vremena da podigne atmosferu jos vise i natjera strance po starom dobrom obicaju da mu popuste. I natjeraju trojku da popusti radi mira u kuci.palermo wrote: ↑28/02/2025 13:11 Nije mi bas jasno o kakvoj kupovini vremena vi govorite. Presuda jos nije pravomocna, znaci Dodik svakako ima vremena. Drugo, mi I na.ovaj nacin pokazujemo da postujemo proceduru. Ne znam sta se ocekivalo. Da se ide hapsiti Dodika. Na osnovu cega ? I zasto mislite da je vrijeme na strani Dodika ?
Ovako bi se natjerali simpatizeri njegove politike da napuste institucije. I vise ne bi bilo povratka.
Samim ovim zakonima su ispunjeni uslovi za pritvor. Pa neka institucije hapse. Ako to nisu u mogucnosti, bolje odmah to zavrsiti da znamomda od njih nema nista.
Al opet, moguce da nisam u pravu.
-
MMM1977
#4364 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ako je suditi po tvojim upisima ovih dana HDZ danas pušta SNSD u kanalizaciju
-
MMM1977
#4365 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Dodik računa na to da će ovi zakoni biti oboreni i nema nikakav plan šta raditi ako bi stvarno prošlo. On uvijek blefira i podiže ulogpalermo wrote: ↑28/02/2025 13:25Ne.znam zasto bi nama radikalizacija odgovarala u ovom trenutku. Meni se cini da bi Dodi to odgovaralo I da za.tim cezne.Haris.ba wrote: ↑28/02/2025 13:21Odlaganjem stupanja na snagu ovih zakona daje mu se vremena da podigne atmosferu jos vise i natjera strance po starom dobrom obicaju da mu popuste. I natjeraju trojku da popusti radi mira u kuci.palermo wrote: ↑28/02/2025 13:11 Nije mi bas jasno o kakvoj kupovini vremena vi govorite. Presuda jos nije pravomocna, znaci Dodik svakako ima vremena. Drugo, mi I na.ovaj nacin pokazujemo da postujemo proceduru. Ne znam sta se ocekivalo. Da se ide hapsiti Dodika. Na osnovu cega ? I zasto mislite da je vrijeme na strani Dodika ?
Al opet, moguce da nisam u pravu.
- House
#4366 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
vakat je da šmit uleti klizeći i poništi zakone
- Haris.ba
#4367 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ne. Njemu odgovara da opet dodje u situaciju da pregovara ko pijanac u kafani - drzte me da ga ne udarim.
Da, o ovome se radi. I izgleda da ce opet uspjeti. Lik je neunistiv.
- Prpa.ba
#4368 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ima ovdje vise teza koje moram otpakovati da bih ti odgovorio kako treba.palermo wrote: ↑28/02/2025 13:11 Ako ce Keyrin doci ona ce svakako doci. Jal sad jal za dva mjeseca. A ne vidim da se moze.oko sudskih presuda nesto dogovarati. Pa ni neka Ketrin. Uostalom, ni ova presuda nije pravomocna.
Nije mi bas jasno o kakvoj kupovini vremena vi govorite. Presuda jos nije pravomocna, znaci Dodik svakako ima vremena. Drugo, mi I na.ovaj nacin pokazujemo da postujemo proceduru. Ne znam sta se ocekivalo. Da se ide hapsiti Dodika. Na osnovu cega ? I zasto mislite da je vrijeme na strani Dodika ?
Krenimo od presude - da, presuda Dodiku nije pravomocna. Neizvjesno je da li ce iko uloziti zalbu. Nije jos ni dostavljena stranama u postupku. Moze postati pravomocna za mjesec, ili za pola godine, ne znamo.
Dalje, to su vlasti u entitetu iskoristile kao izgovor da pokrenu zakonodavne procese koji su neustavni. Pokusaj da ih se kompletira objavom ukaza i printanjem u sluzbenim novinama je ponavljanje krivicnog djela za koje je Dodik vec nepravomocno osudjen, a Lukic se provukao zbog proceduralne zackoljice koja vise ne postoji. Ukoliko djeluje Ustavni sud BiH, Sud BiH ima dodatne mehanizme na raspolaganju s obzirom da ista dva navedena lika ponavljaju krivicno djelo koje ima potencijal nanijeti nesagledive stetne posljedice, cime se njihova pravna situacija komplikuje do nivoa mogucnosti zastitnih mjera koje stupaju na snagu odmah.
Zaista ne vidim svrhu poteza koji povlace Bosnjaci u Vijecu naroda sto se tice VNI. Smatram da bi se trebali izuzeti iz odlucivanja, eventualno ako imaju mehanizam poslati entitetskom ustavnom sudu, ne zbog VNI, nego zbog neustavnosti.
Zalba zbog VNI je osudjena da padne, stoga samo daje visesedmicni period vlastima u RS da "relaksiraju" situaciju (eto vidite - postujemo procese, "samo" drugacije vidimo stvari) i da sve ovo prozivljavamo u aprilu ili maju, kada ko zna kakve ce biti geostrateske okolnosti. U ovim trenucima mozda i mozemo dobiti dodatnu podrsku nasim institucijama od ostataka starog poretka, za koji mjesec se mozda sve okrene protiv nas.
-
palermo
#4369 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Al ovdje se, tako se me I cini, zaboravlja jedna stvar. Osudjen je, jedini nacin da.ostane politicki igrac je da napravi veliki belaj. Zasto mu u tome pomagati.
Sinoc je ovdje stotinu puta ponovljeno, nek institucije rade svoj posao. I to je ispravan put, institucije I procedura.
Sta se juttos desilo
Sinoc je ovdje stotinu puta ponovljeno, nek institucije rade svoj posao. I to je ispravan put, institucije I procedura.
Sta se juttos desilo
- video
#4370 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Hajde baja, potpisuj ukaz na zakone i salji na objavu u sluzbene novine. Posto je onaj jado lukic oslobodjen jer njegov potpis nije bio validan zbog toga sto nije bio upisan u registar kako ce to i biti validno - OPET. Pitanje je je li umedjuvremenu upisan a ako nije onda on i nema pravo potisa. To se sve u stvari i ne tangira za baju jer potpisivanjem ukaza pravi jos jedno krivicno dijelo te time sebi zabija kolac u kovceg.
Dakle, baja, potpisuj pa kud puklo da puklo pa ces time ojaditi i ove sto digose ruke u skupstini za ovo
Dakle, baja, potpisuj pa kud puklo da puklo pa ces time ojaditi i ove sto digose ruke u skupstini za ovo
- Haris.ba
#4371 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Pa ovako se tjeraju institucije da rade. A, ne da mu se da da dva mjeseca da razvlaci pamet i tebi i meni.palermo wrote: ↑28/02/2025 13:33 Al ovdje se, tako se me I cini, zaboravlja jedna stvar. Osudjen je, jedini nacin da.ostane politicki igrac je da napravi veliki belaj. Zasto mu u tome pomagati.
Sta se juttos desilo![]()
-
palermo
#4372 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ako sam ye dobro shvatio, osnovna yeza ti je " sad ili nikad ". Ha, mozda si u pravu, al mozda I nisi. Previse je tu nekih mozda. A ulozi visokiPrpa.ba wrote: ↑28/02/2025 13:32Ima ovdje vise teza koje moram otpakovati da bih ti odgovorio kako treba.palermo wrote: ↑28/02/2025 13:11 Ako ce Keyrin doci ona ce svakako doci. Jal sad jal za dva mjeseca. A ne vidim da se moze.oko sudskih presuda nesto dogovarati. Pa ni neka Ketrin. Uostalom, ni ova presuda nije pravomocna.
Krenimo od presude - da, presuda Dodiku nije pravomocna. Neizvjesno je da li ce iko uloziti zalbu. Nije jos ni dostavljena stranama u postupku. Moze postati pravomocna za mjesec, ili za pola godine, ne znamo.
Dalje, to su vlasti u entitetu iskoristile kao izgovor da pokrenu zakonodavne procese koji su neustavni. Pokusaj da ih se kompletira objavom ukaza i printanjem u sluzbenim novinama je ponavljanje krivicnog djela za koje je Dodik vec nepravomocno osudjen, a Lukic se provukao zbog proceduralne zackoljice koja vise ne postoji. Ukoliko djeluje Ustavni sud BiH, Sud BiH ima dodatne mehanizme na raspolaganju s obzirom da ista dva navedena lika ponavljaju krivicno djelo koje ima potencijal nanijeti nesagledive stetne posljedice, cime se njihova pravna situacija komplikuje do nivoa mogucnosti zastitnih mjera koje stupaju na snagu odmah.
Zaista ne vidim svrhu poteza koji povlace Bosnjaci u Vijecu naroda sto se tice VNI. Smatram da bi se trebali izuzeti iz odlucivanja, eventualno ako imaju mehanizam poslati entitetskom ustavnom sudu, ne zbog VNI, nego zbog neustavnosti.
Zalba zbog VNI je osudjena da padne, stoga samo daje visesedmicni period vlastima u RS da "relaksiraju" situaciju (eto vidite - postujemo procese, "samo" drugacije vidimo stvari) i da sve ovo prozivljavamo u aprilu ili maju, kada ko zna kakve ce biti geostrateske okolnosti. U ovim trenucima mozda i mozemo dobiti dodatnu podrsku nasim institucijama od ostataka starog poretka, za koji mjesec se mozda sve okrene protiv nas.
Ja mislim da mi trebamo u ovom yrenutku odrediti cilj. A to je pokazati da drzava BiH postoji I da se Dodik makne iz politickog zivota. I mislim da je vrijeme na nasoj strani. A ne Dodikovoj. Ako se odigra pametno.
- No Mind
#4373 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Novak je tu čini se mjerodavniji, ne izgleda kao da se nešto promijenilo u HDZ politici, ali sad vjerovatno svi cekaju ishod svega i reakciju drzave i medj. Zajednice pa ce onda donijeti odluku kako da se postave i prema Dodicku.
Novak20 wrote: ↑28/02/2025 07:57 Moj dojam je da Dodik očajnički želi privući pažnju političkih centara moći na stanje u BiH i promjenu njihove politike prema BiH i RS kroz neku vrstu Daytona 2 kojim bi se 30 godina nakon potpisivanja DMS završio utjecaj OSCE, visokog predstavnika, PIC i veleposlanstava na domaću politiku.
Prije svega ovdje mislim na američku politiku za koju ću pretpostaviti da je sada premrežena srpskim lobistima što bi Dodiku svakako išlo u korist.
Iz tog razloga sada cirkusa, a ne iz stvarne namjere da se odcijepi ili ne daj Bože zarati.
- Prpa.ba
#4374 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Sta mislis da su pozitivne stvari koje nam omogucava visesedmicna procedura sa potezanjem VNI kojeg ce Ustavni sud RS proglasiti neosnovanim, i pustiti zakone dalje?palermo wrote: ↑28/02/2025 13:44 Ako sam ye dobro shvatio, osnovna yeza ti je " sad ili nikad ". Ha, mozda si u pravu, al mozda I nisi. Previse je tu nekih mozda. A ulozi visoki
Ja mislim da mi trebamo u ovom yrenutku odrediti cilj. A to je pokazati da drzava BiH postoji I da se Dodik makne iz politickog zivota. I mislim da je vrijeme na nasoj strani. A ne Dodikovoj. Ako se odigra pametno.
Da ce se relaksirati odnosi sa Dodikom, ili da ce ga neka Eštonka umiriti i urazumiti, ili da ce se bas sad pojaviti dodatna snaga i volja u institucijama koja nije do sad postojala, ili cemo smanjiti sansu da neko "nas" proklize ne dao Bog?
Moja osnovna teza nije "sad ili nikad", nego - ako nam je odugovlacenje procesa korisno na bilo koji nacin, to je priznanje slabosti u startu, i onda je mozda najbolje da se nadamo oslobadjajucoj drugostepenoj presudi. Necemo biti jedini, Mulahusici, Drine i "Vildane" trube o tome vec sedmicama. Kazu, namjestilo nam da se okliznemo. Meni to suprotan ishod onome da se dokaze da Drzava BiH postoji, ali hajde, dobro je da sagledamo sve iz razlicitih perspektiva.
Zato me i zanima tvoje vidjenje konkretnih prednosti, puno ima "mozda" u tome "ako se odigra pametno, vrijeme je na nasoj strani".
- Ateista
#4375 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
I meni se cini da je potezanje VNI suvisno i bespotrebno razvlacenje, sta god da ce biti treba sa ovim sto prije zavrsiti.
Jedino ko se boji da ce stvarno biti rata pa da sebi da vremena da zbrise na vrijeme, ali ja licno ne mislim da ce doci do rata.
Jedino ko se boji da ce stvarno biti rata pa da sebi da vremena da zbrise na vrijeme, ali ja licno ne mislim da ce doci do rata.