pemanapemani wrote: ↑16/01/2025 23:38Dobro bolan, pusti se vise patetike.Sanjarko wrote: ↑16/01/2025 22:55Ko od Bosanaca? Bosnjaka? Ja ti kazem i ponavljam, reciprotitet. Od reciprotiteta ti dodze da se odvojimo itd i da smo mi Nacisti i da imamo Nacisticku politiku. Zar je posteno i fer da nema ili ima veoma malo u hbhz firmama itd zaposlenih Bosanaca/Bosnjaka pa i Srba ili cak nimalo zavisno od dijela do dijela gdje su predominantno Hrvati.pemanapemani wrote: ↑16/01/2025 21:54
Mozda je jednostavnije otpustiti njihove iz nasih firmi.
Kad se gura prica nase i njihovo, a i da Bosnjaci ne bi patili i jedini bili merhametli, onda je bolje da se sve razdvoji na nase i njihovo.
To godinama zele Srbi i Hrvati, a izgleda i da dobrom dijelu Bosnjaka to nije mrsko.
Nije red da Bosnjaci trpe silne njihove u svojim firmama. Ha ja.
Mate Boban bi bio ponosan kako je dio Bosnjaka prihvatio njegovu nakaradnu nacisticku politiku.
Imamo tu gdje su oni 2 skole pod 1 krovom i sl. Onda odkud hzhb u nazivima firmi itd. Neustavno ime, presudzeno za UZP itd. Gdje to kod Bosanaca/Bosnjaka ima. Odrekli se svega od zastave zvanicne pa nadalje i samo se saginjemo.
Pa dokle vise. Ja ne znam kako ti od trazenja reciproteta dodze do svega ovoga sta si nakucao i naljepio kao komentar?
Pa onda malo jednina, malo mnozina.![]()
Daj konkretne podatke koliko ima Hrvata zaposlenih u "bosnjacikim" javnim preduzecima, a koliko Bosnjaka u "hrvatskim".
Od podruznice BH gasa u Mostaru i napokon preglasavanja HDZ u DN, ti si dosao do kuknjave kako Hrvati polako hinjski preuzimaju i "bosnjacka" preduzeca.
Sve ostalo su naglabanja.
P.S. ne znam zasto.u pricu uvodis Bosance. Nas po popisu ima malo vise od 1% i nismo nikakav faktor. Jedan dan smo konji, kako kaze reis, i ubaceni elementi, a drugi dan nas patriote koriste kao svoje cvijece. Ma hajte molim vas.
Spin cisti, ali mi se neodgovara na to. Prokomentarisao sam dovoljno, pa nek raja sudi i prosudi.