Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
MTV

#4351 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

kamberovica polje wrote:Realnost je postala toliko apsurdna da svaki oblik satire zvuči moguće, pa tako i ovaj.
Procitaj pa zakljuci :lol:
https://satro.info/najnovije/sud-bih-za ... li-osuden/

I ovo
https://satro.info/najnovije/sarajevoga ... esto-gasa/

I da to bude realnost :lol: :lol:
MTV

#4352 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

alipasijaner wrote:Jel to zohar nece ni u pernicu? A bas bi mu tvorza dodao dodatnu tezinu hitovima nastalim iza resetaka..
NE!
alipasijaner

#4353 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by alipasijaner »

MTV wrote:
alipasijaner wrote:Jel to zohar nece ni u pernicu? A bas bi mu tvorza dodao dodatnu tezinu hitovima nastalim iza resetaka..
NE!
bezveze, znaci nece se moc' ni kandidovat' na sljedecim izborima... :(
MTV

#4354 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

alipasijaner wrote:
MTV wrote:
NE!
bezveze, znaci nece se moc' ni kandidovat' na sljedecim izborima... :(
Odlezao je on 8 mjeseci sa 2015 na 2016. Ova 4 ce platiti cca 12000 KM i to je to.
MarlboroGold

#4355 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MarlboroGold »

DonieBrasco wrote:
MarlboroGold wrote:Gledam da sve više ljudi pljuju po muzici i pjesmama njih dvojice pogotovo sad sa Bubom i presudom... to nije u redu. Presuda je na jednoj strani, a kvalitet pjesama i muzike koje stvaraju su na drugoj. To dvoje ne treba povezivati i treba gledati isključivo odvojeno, a ako ne onda idemo pogrešnim putem... onim kad su ljudi pljuvali po Nirvani jer se Kurt ubio ili pljuvali po pjesmama MJ-a zbog svih njegovih afera sa djecom itd.

Treba razdvojiti osobe od onoga što kreiraju - barem u svijetu muzike.
Sa strane zakona iskreno ko ga yebe, hoces da budes diler i u tom svijetu kriminala , da je normalna drzava kako nije lezao bi on dobar broj godina. Svako ko imalo podrzava i odobrava taj nacin zivota i te aktivnosti je jednako los cak i gori od njega. Opravadvati ga za ta djela jer je poznat postao ?

A sto se tice muzike, sta reci za njihovu muziku, tekstovi su smece obicno, nazovi "pjevaju, repaju" o nekom pogresnom svijetu, fantaziji koja nema veze sa razumom i nekom realnoscu. Brze pare, droga, auta, sex, ludilo, mala ovo, mala ono, guci, armani ... sta to predstavlja ?
Pošteno i tako treba gledati. Osvrnuo sam se isključivo na one koji pljuju po muzici dovodeći taj njegov ispad sa drogama u vezi sa time (pojedinci jedva dočekali), a što ne bi trebalo. I ja lično njihove pjesme smatram smećem, ali to je moje mišljenje. Neko ne smatra tako i to je u redu.
alipasijaner

#4356 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by alipasijaner »

A Ipe Ivandic zbog posjedovanja hasisa odvali 2 godine zatvora samo tako, da je dil'o mozda bi i on dobio samo godinu..
Point.

#4357 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Neki zajebanciju na račun BubaJale doživljavaju haman lično, šta god napišeš to odmah skače ko opareno. Podsjećaju me na onu histeričnu djecu što dobijaju napade plača po youtubeu kad brane idole. Opustite se bebare.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4358 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

dzipalo wrote:
pici wrote:
azdralovic wrote:
tako druze stoji u zakonu, mozes biti i osudjeni ubica ako je na godinu, mijenjas za novcanu
pusti zakon... jel dilo drogu jeste jel osudjen jeste jel platio da ne lezi u Ćorku yeste... mislim cemu filozofija... de sad na imperiji EPP droga portorož...
:lol: treba li sta nacrtati ljudino?
A da se malo upoznas sa zakonima vlastite drzave?

Velis pusti zakon, pa evo jedan primjer: dosao covjek da me opljacka ja ga ubio, meni to moralno pa necu u zatvor jer pusti zakon?
:lol:

Pa kad bi gledali ko je sve bio narkoman ili kriminalac ostala bi nam 3 muzicara u svijetu da slusamo.
Jesi li cuo mozda za Tupaca, Eminema, Metallicu i tako te anonimuse? Sve fina djeca, niko droge ni zatvora nije ocima vidio? :lol:

nacrtaj... lik DILO drogu znaci diler nije konzumer vec DILER... uhapsen osudjen i PLATIO da ne ide u Ćorku... Tupac, Eminem, Metallica i tako ti anonimusi su konzumirali drogu a ne DILALI... to je ogromna razlika... sta vam ja mogu sto vam je Idol DILER... jel more ovaj crtež... ljudino. Jebote ta drzava i zakon gdje DILER more da plati da ne ide u zatvor... hajmo svi dilat ko ovaj mrmot.
dzipalo

#4359 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dzipalo »

pici wrote:
dzipalo wrote: :lol: treba li sta nacrtati ljudino?
A da se malo upoznas sa zakonima vlastite drzave?

Velis pusti zakon, pa evo jedan primjer: dosao covjek da me opljacka ja ga ubio, meni to moralno pa necu u zatvor jer pusti zakon?
:lol:

Pa kad bi gledali ko je sve bio narkoman ili kriminalac ostala bi nam 3 muzicara u svijetu da slusamo.
Jesi li cuo mozda za Tupaca, Eminema, Metallicu i tako te anonimuse? Sve fina djeca, niko droge ni zatvora nije ocima vidio? :lol:

nacrtaj... lik DILO drogu znaci diler nije konzumer vec DILER... uhapsen osudjen i PLATIO da ne ide u Ćorku... Tupac, Eminem, Metallica i tako ti anonimusi su konzumirali drogu a ne DILALI... to je ogromna razlika... sta vam ja mogu sto vam je Idol DILER... jel more ovaj crtež... ljudino. Jebote ta drzava i zakon gdje DILER more da plati da ne ide u zatvor... hajmo svi dilat ko ovaj mrmot.
Pa dilaj brate pa ces i ti u zatvor ko sto je i on proveo 8 mjeseci (znam da nisi procitao vijest pa ne znas o cemu pricam). Pa JayZ imao para ko blata prije nego sto je postao reper, dilao drogu, pa niko nista? :lol:
Jebes ga, nekome su idoli dileri, nekome narkomani i alkoholicari, a vecina tih "najvecih muzicara svih vremena" se predozirali i sad je odjednom ovaj lik problem a on mala maca za doticne. Cuj godinu zatvora, koliko je uspio prodati, 200gr marihuane? :lol:
pici

#4360 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

dzipalo wrote:
Pa dilaj brate pa ces i ti u zatvor ko sto je i on proveo 8 mjeseci (znam da nisi procitao vijest pa ne znas o cemu pricam). Pa JayZ imao para ko blata prije nego sto je postao reper, dilao drogu, pa niko nista? :lol:
Jebes ga, nekome su idoli dileri, nekome narkomani i alkoholicari, a vecina tih "najvecih muzicara svih vremena" se predozirali i sad je odjednom ovaj lik problem a on mala maca za doticne. Cuj godinu zatvora, koliko je uspio prodati, 200gr marihuane? :lol:

lik je Diler i djaba... dobio jednu, pet, deset godina on je osudjeni diler, nije osudjeni narkoman mada to i jeste i nek je nek crkne u bijelom i nek mu iz dupeta viri ko ga jebe ak Diler e to je vec druga stvar... nisam znao za ovo, bili su mi simpa malo sam se zezo sa njima i njihovim autotune al sad nek crkne dzukac dilerski, nabijem ga na qurac...
Edin H.

#4361 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

Lako je vama izigravati moralne vertikale kad niste odrasli u getu. :oops:
dzipalo

#4362 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dzipalo »

pici wrote:
dzipalo wrote:

lik je Diler i djaba... dobio jednu, pet, deset godina on je osudjeni diler, nije osudjeni narkoman mada to i jeste i nek je nek crkne u bijelom i nek mu iz dupeta viri ko ga jebe ak Diler e to je vec druga stvar... nisam znao za ovo, bili su mi simpa malo sam se zezo sa njima i njihovim autotune al sad nek crkne dzukac dilerski, nabijem ga na qurac...
Ko god se malo zanimao da sazna nesto o doticnim likovima zna da je ovaj bio u zatvoru 2016 godine zbog dilanja, pa je opet tek nakon toga stekao ovoliku popularnost, tako da mu ova vijest nece naskoditi ni najmanje.
I JayZ je diler pa sta bi sad, milioni ga gotive, sto ljudi sto cudi sta ces :D
MTV

#4363 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

pici wrote:
dzipalo wrote:

Niko nije ni poricao da je osudjen radi dilanja. Sta se palis?!
MTV

#4364 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Point. wrote:Neki zajebanciju na račun BubaJale doživljavaju haman lično, šta god napišeš to odmah skače ko opareno. Podsjećaju me na onu histeričnu djecu što dobijaju napade plača po youtubeu kad brane idole. Opustite se bebare.
Neki su dozivili orgazam kad su procitali naslov da Buba ide u zatvor bez da su procitali cijelu vijest i dosli ovdje glumiti moralne vertikale. Pojedini jos stavljaju linkove satiricnih portala.

Na kraju svega coek na slobodi :lol: :lol:
Point.

#4365 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

MTV wrote:
Point. wrote:Neki zajebanciju na račun BubaJale doživljavaju haman lično, šta god napišeš to odmah skače ko opareno. Podsjećaju me na onu histeričnu djecu što dobijaju napade plača po youtubeu kad brane idole. Opustite se bebare.
Neki su dozivili orgazam kad su procitali naslov da Buba ide u zatvor bez da su procitali cijelu vijest i dosli ovdje glumiti moralne vertikale. Pojedini jos stavljaju linkove satiricnih portala.

Ne govorim o ovoj travuljini nego inače. Ko god šta napiše bilo šta što nije pro JalaBuba delegati se odmah upale i to te napada, vaki si naki si, isto da ste im rod rođeni. Vrhunac je bio nabrajanje nekih mećkih i satova što nosaju ko biva mi smo samo matori ljubomorni matuzalemi a vi ste ko biva uspjeli u životu jer obožavate i slušate likove koji vozaju tu i tu verziju Mercedes-Benza. Suludo.

Evo sad i u vezi ove presude. Što je npr tebi drago što je lik platio svoju slobodu? Što je tebi drago što osuđeni diler droge ostao na slobodi i nije odležao čitavu kaznu? Ako ti je rod, dajđić, tetić, razumijem ali ne razumijem da likuješ što se diler izvukao.
pici

#4366 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

I jos im ko biva uzor to vid lafca platio, izvuko se jest faconja en nabaciJo novi auto i sat, na stranu njihovo mrmoljanje u mikrofon i nidje veze autotune repanje al dilanje i sad se ko biva et izvuko se ima pare zajebo sistem i sud, platio a lik klasika diler i tako krenuo sa karijerom... stante ujutro pred ogledalo i svezite se po samarcinu... selam :bih:
MTV

#4367 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Point. wrote:
MTV wrote:

Ne govorim o ovoj travuljini nego inače. Ko god šta napiše bilo šta što nije pro JalaBuba delegati se odmah upale i to te napada, vaki si naki si, isto da ste im rod rođeni. Vrhunac je bio nabrajanje nekih mećkih i satova što nosaju ko biva mi smo samo matori ljubomorni matuzalemi a vi ste ko biva uspjeli u životu jer obožavate i slušate likove koji vozaju tu i tu verziju Mercedes-Benza. Suludo.

Evo sad i u vezi ove presude. Što je npr tebi drago što je lik platio svoju slobodu? Što je tebi drago što osuđeni diler droge ostao na slobodi i nije odležao čitavu kaznu? Ako ti je rod, dajđić, tetić, razumijem ali ne razumijem da likuješ što se diler izvukao.
Isto kao sto ste se i vi upalili kad je izasla vijest. Eno ga trunit ce u zatvoru i sl. Jel takav zakon da moze platiti slobodu ako je osudjen na godinu dana?! Jeste. Jel lezao u zatvoru kad je bio nepoznat?! Jeste. Gdje je problem?! Niko nije ni poricao da je osudjen radi dilanja.
MTV

#4368 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

pici wrote:I jos im ko biva uzor to vid lafca platio, izvuko se jest faconja en nabaciJo novi auto i sat, na stranu njihovo mrmoljanje u mikrofon i nidje veze autotune repanje al dilanje i sad se ko biva et izvuko se ima pare zajebo sistem i sud, platio a lik klasika diler i tako krenuo sa karijerom... stante ujutro pred ogledalo i svezite se po samarcinu... selam :bih:
Tako ti pricaj sa svojima kuci :wink:
pici

#4369 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

MTV wrote:
pici wrote:I jos im ko biva uzor to vid lafca platio, izvuko se jest faconja en nabaciJo novi auto i sat, na stranu njihovo mrmoljanje u mikrofon i nidje veze autotune repanje al dilanje i sad se ko biva et izvuko se ima pare zajebo sistem i sud, platio a lik klasika diler i tako krenuo sa karijerom... stante ujutro pred ogledalo i svezite se po samarcinu... selam :bih:
Tako ti pricaj sa svojima kuci :wink:

pa vec kako si se prepozno u tom boldiranom, svako jutro se spucaj nogom u glavu, valja ces jednom tobe doc da ne plazis po dilerima... selam :bih:
MTV

#4370 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

pici wrote: pa vec kako si se preozno u tom boldiranom, svako jutro se spucaj nogom u glavu, valja ces jednom tobe doc da ne plazis po dilerima... selam :bih:
To ti iz iskustva?!
pici

#4371 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

MTV wrote:
pici wrote: pa vec kako si se preozno u tom boldiranom, svako jutro se spucaj nogom u glavu, valja ces jednom tobe doc da ne plazis po dilerima... selam :bih:
To ti iz iskustva?!
ja ne onanisem na dilere tako da se nemam K čemu pucat i samarat svako jutro... probaj valjda tobe dodjesH... selam :bih:
MTV

#4372 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Smijesan si :lol: :lol:
Point.

#4373 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

MTV wrote: Isto kao sto ste se i vi upalili kad je izasla vijest. Eno ga trunit ce u zatvoru i sl. Jel takav zakon da moze platiti slobodu ako je osudjen na godinu dana?! Jeste. Jel lezao u zatvoru kad je bio nepoznat?! Jeste. Gdje je problem?! Niko nije ni poricao da je osudjen radi dilanja.
A što je tebi toliko godra da on može platiti slobodu, kao da je tvoja lična pobjeda?
pici

#4374 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

MTV wrote:Smijesan si :lol: :lol:
jadan li si :(
Polovinom 2015. godine, Buba je s još 12 Sarajlija uhićen zbog sumnje da je 'neovlašteno prodavao, nudio na prodaju, radi prodaje kupovao i posredovao u prodaji droge'. Tad je reperu i njegovim suradnicima određen jednomjesečni pritvor, no iz njega je tek izašao u svibnju 2016. godine.

Kad je Buba otišao u zatvor Jala mu je posvetio pjesmu 'Dom'.

:-) :-) :-) koje dilerske moronČine allahu dragi... bolje cecu slusat neg ove kokainske dilere...
MTV

#4375 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

pici wrote:
MTV wrote:Smijesan si :lol: :lol:
jadan li si :(
Polovinom 2015. godine, Buba je s još 12 Sarajlija uhićen zbog sumnje da je 'neovlašteno prodavao, nudio na prodaju, radi prodaje kupovao i posredovao u prodaji droge'. Tad je reperu i njegovim suradnicima određen jednomjesečni pritvor, no iz njega je tek izašao u svibnju 2016. godine.

Kad je Buba otišao u zatvor Jala mu je posvetio pjesmu 'Dom'.

:-) :-) :-) koje dilerske moronČine allahu dragi... bolje cecu slusat neg ove kokainske dilere...

Bitno je da si ti divan gospodin koji kaze sljedece:
pici wrote: pa vec kako si se prepozno u tom boldiranom, svako jutro se spucaj nogom u glavu, valja ces jednom tobe doc da ne plazis po dilerima... selam :bih:
pici wrote: ja ne onanisem na dilere tako da se nemam K čemu pucat i samarat svako jutro... probaj valjda tobe dodjesH... selam :bih:
pici wrote: jadan li si :(
Eh kad bi se ja spustio na ovaj tvoj nivo pa ti odgovorio sigurno bi ban popio.

Niko nije poricao da je lezao, da je dilao, da je osudjen. A ti to konstantno vrtis. Sta ti vise nije jasno???

I kad je objavljena senzalisticka vijest "da ide u zatvor" krene reklama za emisiju na njihovom kanalu a sutradan ponovo proradi Imperia TV. Slucajno?! Ne bi bas rekao.
Post Reply