Ooooj, Dodice bez idejearzuhal wrote:Oj, Dodiče, crni tiču
iza tebe krave riču
iza tebe ovce bleje.
Vucko vice preko Drine
nemoj vise crni sine.
Dacic kuka lele lele
Vulin srlja kao tele.

Ooooj, Dodice bez idejearzuhal wrote:Oj, Dodiče, crni tiču
iza tebe krave riču

Ja se ne slazem, jedini referendum koji je jos uvijek validan je onaj o samostalnosti rbih.ze kalanga wrote:Slažem se, u onoj opštini gdje su većina ili gradu Posavine nek dobiju i taj dio u okviru tog trećeg entiteta koji je njihova želja, njihova, ne moja.
Kao što rekoh, ja sam za BiH kao državu dva entiteta i tri naroda, ali ako komšije Hrvati imaju želju da u okviru FBIH ili eto opštine u kojoj su većina u RS dobiju svoj entitet, nemam ništa protiv.
Ima ta mala ilegalna grupa,skoro kao otpisaniDanguba wrote:Da nije Ceda? Treci ne postoji.CSKA wrote:Morao sam da pozajmim post od kolege forumasa sa B92,inace zagovornika ukidanja RS-a,priznavanja Kosova od strane Srbije i velikog protivnika Putina.
«nisam vasa» Zorana se dere, dok sjednicu PIK,—a Mile ceka da izgubi poeneDanguba wrote:Ooooj, Dodice bez idejearzuhal wrote:Oj, Dodiče, crni tiču
iza tebe krave riču
iza tebe ovce bleje.
Vucko vice preko Drine
nemoj vise crni sine.
Dacic kuka lele lele
Vulin srlja kao tele.
![]()
![]()
moa wrote:Ja se ne slazem,ze kalanga wrote:Slažem se, u onoj opštini gdje su većina ili gradu Posavine nek dobiju i taj dio u okviru tog trećeg entiteta koji je njihova želja, njihova, ne moja.
Kao što rekoh, ja sam za BiH kao državu dva entiteta i tri naroda, ali ako komšije Hrvati imaju želju da u okviru FBIH ili eto opštine u kojoj su većina u RS dobiju svoj entitet, nemam ništa protiv.
Uf ne pise.CSKA wrote:Ima ta mala ilegalna grupa,skoro kao otpisaniDanguba wrote:Da nije Ceda? Treci ne postoji.CSKA wrote:Morao sam da pozajmim post od kolege forumasa sa B92,inace zagovornika ukidanja RS-a,priznavanja Kosova od strane Srbije i velikog protivnika Putina.
![]()
Rekoh da prenesem nesto sa srpskih foruma,posto se kuka kako se nista ne pise tamo o trenutnom stanju u BiH.
Zna li ko u koliko je je tekma?
Veliku ce gresku napraviti ako donesu odluku o zabrani demokratskog izrazavanja gradjana.
Ako mi stigne poziv za mobilizaciju,tebi prvom javljam,eto da ispadnem ferDanguba wrote:
Uf ne pise.Ko da bi ti ja vjerovao.
Nego, sta kazu, na sta ce ovo sve ispasti? Secesija ili nesto vece ili nista od toga. Budi drug da znamo na cemu smo. Ovdje sve nabrijano kao sto vidis. I zrak treperi...
Počeo US open čeka se 13-ta GS titula ,referendum malo koga interesujeNego, sta kazu, na sta ce ovo sve ispasti? Secesija ili nesto vece ili nista od toga. Budi drug da znamo na cemu smo. Ovdje sve nabrijano kao sto vidis. I zrak treperi...
CSKA wrote:Ako mi stigne poziv za mobilizaciju,tebi prvom javljam,eto da ispadnem ferDanguba wrote:
Uf ne pise.Ko da bi ti ja vjerovao.
Nego, sta kazu, na sta ce ovo sve ispasti? Secesija ili nesto vece ili nista od toga. Budi drug da znamo na cemu smo. Ovdje sve nabrijano kao sto vidis. I zrak treperi...
Pošto pomalo pratim forum b 92 više godina (nekad je to zaista bila oaza slobode u Srbiji, nažalost i b92 je postao komercijalizovani medij koji će radi šake para sve pisati) trebao si dodati da je pomenuti forumaš takođe i vrli podržavatelj politike A.V........CSKA wrote:
Ima ta mala ilegalna grupa,skoro kao otpisani![]()
Rekoh da prenesem nesto sa srpskih foruma,posto se kuka kako se nista ne pise tamo o trenutnom stanju u BiH.
Za 10-20 godina ćemo biti u Natu i EU valjda. Dejton će se morati raspakovati prije, radi reformi! Ovi što sad misle da će nešto ušićarit sa tim, teško će se razočarati!!!Danguba wrote:Veliku ce gresku napraviti ako donesu odluku o zabrani demokratskog izrazavanja gradjana.![]()
Sutra kada Bosnjaci budu htjeli isto, znaci zabrana. Nije to dobro. Jednom mora da se otvori ''kutija''.
Bolje sada nego za 10-20 god.
Ih,za 10-20 godina ko živ ko mrtav,ovim tempom u BiH da Bog da da bude više od 1,5 milion nesretnika...dogtag wrote:Za 10-20 godina ćemo biti u Natu i EU valjda. Dejton će se morati raspakovati prije, radi reformi! Ovi što sad misle da će nešto ušićarit sa tim, teško će se razočarati!!!Danguba wrote:Veliku ce gresku napraviti ako donesu odluku o zabrani demokratskog izrazavanja gradjana.![]()
Sutra kada Bosnjaci budu htjeli isto, znaci zabrana. Nije to dobro. Jednom mora da se otvori ''kutija''.
To je ta ekipa oko Pere i e novina,jeste da su se prodali za sendvice,ali uglavnom oko politke van granica Srbije su ostali na istom.palermo wrote:Pošto pomalo pratim forum b 92 više godina (nekad je to zaista bila oaza slobode u Srbiji, nažalost i b92 je postao komercijalizovani medij koji će radi šake para sve pisati) trebao si dodati da je pomenuti forumaš takođe i vrli podržavatelj politike A.V........CSKA wrote:
Ima ta mala ilegalna grupa,skoro kao otpisani![]()
Realno gledajuci, ko od probosanske strane predstavlja BiH u EU? Ko lobira za tu stvar? Niko.CSKA wrote:
To je ta ekipa oko Pere i e novina,jeste da su se prodali za sendvice,ali uglavnom oko politke van granica Srbije su ostali na istom.
Jedino sto sam primjetio u zadnje vrijeme da im je mnogo vise "stalo" da uspije Kosovo nego BiH.
Neki gadan zajeb se desio u zadnjih deset godina izmedju probosanske strane i EU,citajuci njih izmedju redova.
Ne znam ko je ekipa (jesu li Perini ili nečiji drugi) ali sada u dobroj mjeri plove na valu islamofobije....valjda se u to uključuje i odnos prema BiH.....CSKA wrote:
To je ta ekipa oko Pere i e novina,jeste da su se prodali za sendvice,ali uglavnom oko politke van granica Srbije su ostali na istom.
Jedino sto sam primjetio u zadnje vrijeme da im je mnogo vise "stalo" da uspije Kosovo nego BiH.
Neki gadan zajeb se desio u zadnjih deset godina izmedju probosanske strane i EU,citajuci njih izmedju redova.
Od utorka do utorka ... Kao što je u ratu bilo - od rezolucije do rezolucije.Danguba wrote:Veliku ce gresku napraviti ako donesu odluku o zabrani demokratskog izrazavanja gradjana.![]()
Ponekad se pitam,je li stvarno taj Aprilski paket bio toliko vazan,jer poslije njega je sve nekako otislo nizbrdo.Danguba wrote:
Realno gledajuci, ko od probosanske strane predstavlja BiH u EU? Ko lobira za tu stvar? Niko.
Mi cekamo da se neko smiluje i spomene nas u pozitivnom kontekstu. Nema tu drzavnicke politike, lobija, ma nema nista.
Svako ima nekoga osim Bosanaca.
Generalno na B92 forumu su uvijek bili izrazito antivjerski nastrojeni.A za ovo ostalo te totalno kapiram,dobre veza izmedju pojedinih forumasa i moderatora i dobijes to sto dobijes.palermo wrote:
Ne znam ko je ekipa (jesu li Perini ili nečiji drugi) ali sada u dobroj mjeri plove na valu islamofobije....valjda se u to uključuje i odnos prema BiH.....
Mada moram priznati meni ti likovi nikad i nisu izgledali kao neki haman progresivci.....zapravo podsjećaju me na neke od forumaša sa ovog foruma (da ih ne imentujem)... princip ko je pametniji od mene....ako neko misli da jeste, jebem mu ja mater
Izmedju ostalog i to je razlog nezainteresovanosti.CSKA wrote:Ponekad se pitam,je li stvarno taj Aprilski paket bio toliko vazan,jer poslije njega je sve nekako otislo nizbrdo.Danguba wrote:
Realno gledajuci, ko od probosanske strane predstavlja BiH u EU? Ko lobira za tu stvar? Niko.
Mi cekamo da se neko smiluje i spomene nas u pozitivnom kontekstu. Nema tu drzavnicke politike, lobija, ma nema nista.
Svako ima nekoga osim Bosanaca.