Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Anestezija

#4351 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Anestezija »

Zejnep wrote:Može li žena biti duhovita kao i muškarac? :eh:
ne moze
Anestezija

#4352 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Anestezija »

Zejnep wrote:Znate li pjevati? :mrgreen:
znam jos od malena
bio sam sedmi na malom slageru i djeca pjevaju Vozucoj tu sam diskvalifikovan

znam zato svirat nesto malo
MarlboroGold

#4353 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Ramzess Veliki wrote:Zene nerviraju. Problem sadasnjih zena je citanje gluposti koje im se servisiraju kao ciljnoj grupi. Kad pogledam objave na fejsu, sve bljuvotine od "jaka samostalna nikominetreba svemogusama" objava. Lajkanje statusa "ja mogu sve, neka mi se prilagodjavaju, nije me briga sta drugi misle". I te ideje unose u vezu. Postavljaju previse zahtjeva, hoce da im se citaju misli, da je muskarac uvijek tu kad njoj padne na pamet da ga provjerava, sjede uz kahvu i jedna drugoj prepricavaju svoje intimne stvari, zavide prijateljicama koje nisu u braku i nemaju obaveza nego mijenjaju muskarce pa I one pozele, u neko doba pocnu misliti da su im djeca i muz krivi jer nisu ostvarile vise u zivotu ...

Tesko je trpjeti toliko nestabilnosti od jedne osobe kojoj si se dao.
Smatram da je to ipak do karaktera osobe, a ne zbog toga što se radi o ženama. Pa slično se može i kod nas naći.
"Ne treba mi sponzoruša ovo ono" ili "Da samo sjedi kod kuće i ništa ne radi" i slično.
Neka se i jedni i drugi, sa takvim stavovima, ne vežu za druge osobe... neka ih poštede muka.
MarlboroGold

#4354 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Čak i više.
MarlboroGold

#4355 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

lmo wrote:evo i ja jedno pitanje....potaknuta diskusijom na temi o razvedenim...
dakle, je li vam se dogodilo da vam u dugoj vezi/braku jednostavno iščezne ljubav? kako to ljubav iščezne? je li je onda uopšte i bilo?
ne znam baš precizno formulisati jedno pitanje pa 3u1.
Nije meni, ali jeste najboljem prijatelju. Nakon 5 godina veze cura mu je rekla da ga jednostavno više ne voli, a planirao je prosidbu odmah mjesec nakon toga. Prekinuli su i dugo mu je trebalo da nju preboli, a čuo sam da ni ona nije baš lako podnijela bez obzira što je ponestalo ljubavi... valjda zbog grižne savjesti ili čega već. Kao što su i ostali konstatovali, to se dosta više dešava kod žena... da li iz razloga što na 90% stvari gledati emotivno za razliku od nas, pa tako sve i vagate... ko će ga znati.
Last edited by MarlboroGold on 04/03/2018 17:35, edited 1 time in total.
moonca

#4356 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:
Ramzess Veliki wrote:Zene nerviraju. Problem sadasnjih zena je citanje gluposti koje im se servisiraju kao ciljnoj grupi. Kad pogledam objave na fejsu, sve bljuvotine od "jaka samostalna nikominetreba svemogusama" objava. Lajkanje statusa "ja mogu sve, neka mi se prilagodjavaju, nije me briga sta drugi misle". I te ideje unose u vezu. Postavljaju previse zahtjeva, hoce da im se citaju misli, da je muskarac uvijek tu kad njoj padne na pamet da ga provjerava, sjede uz kahvu i jedna drugoj prepricavaju svoje intimne stvari, zavide prijateljicama koje nisu u braku i nemaju obaveza nego mijenjaju muskarce pa I one pozele, u neko doba pocnu misliti da su im djeca i muz krivi jer nisu ostvarile vise u zivotu ...

Smatram da je to ipak do karaktera osobe, a ne zbog toga što se radi o ženama. Pa slično se može i kod nas naći.
"Ne treba mi sponzoruša ovo ono" ili "Da samo sjedi kod kuće i ništa ne radi" i slično.
Neka se i jedni i drugi, sa takvim stavovima, ne vežu za druge osobe... neka ih poštede muka.
Ramzess je dobro primjetio. Ne sve , ima ih 'vojskovodja' koje bas tako nastupaju i onda odes na temu -depresija, anksioznost, da li vas ubija sato ste same- i tu su sve. :) :-)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4357 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Jimmy McNulty »

Smatram da imam sasvim prosječan smisao za humor i zafrkanciju, ali ipak nikad ne upoznah neku djevojku koja je duhovitija od mene. S nekima sam se mogao šaliti i bile su jednako duhovite kao ja ali ipak ne više od mene.

Mada vjerujem da može biti..ima brate i muških namćora milijarda, ne smiješ se našalit sa njim da ne digne nos, idi u pm.
Zejnep

#4358 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Zejnep »

moonca wrote: Ramzess je dobro primjetio. Ne sve , ima ih 'vojskovodja' koje bas tako nastupaju i onda odes na temu -depresija, anksioznost, da li vas ubija sato ste same- i tu su sve. :) :-)
Ne mogu vjerovati da odrasla osoba koja ima pristup internetu ne zna da depresija i anksioznost nikakve veze sa bracnim ili bilo kakvim drugim statusom, nema.

Na stranu ovaj komentar, koji je mahalski i zlonamjeran prema svim ljudima koji su ikad.bili na toj temi.
moonca

#4359 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

Zejnep wrote:
moonca wrote: Ramzess je dobro primjetio. Ne sve , ima ih 'vojskovodja' koje bas tako nastupaju i onda odes na temu -depresija, anksioznost, da li vas ubija sato ste same- i tu su sve. :) :-)
Ne mogu vjerovati da odrasla osoba koja ima pristup internetu ne zna da depresija i anksioznost nikakve veze sa bracnim ili bilo kakvim drugim statusom, nema.

Na stranu ovaj komentar, koji je mahalski i zlonamjeran prema svim ljudima koji su ikad.bili na toj temi.
O cemu ti pises. Imas li ti prijateljice.

O kakvom statusu pises.?

To je bolest danasnice, i sreca da se pocelo o tome otvoreno pisati i pokusati pomoci svima koji se suocavaju sa tim problemom, jer je mnogo zena a i muskraca okarakterisano kao = problematicnim, teskim a ustvari nisu.
MarlboroGold

#4360 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

moonca wrote:
MarlboroGold wrote:

Ramzess je dobro primjetio. Ne sve , ima ih 'vojskovodja' koje bas tako nastupaju i onda odes na temu -depresija, anksioznost, da li vas ubija sato ste same- i tu su sve. :) :-)
Ima ih naravno. Samo kažem da je to i kod nas prisutno. Imam takve u društvu. Inače se radi uglavnom o namćorima ili ljudima koji imaju izuzetno tešku narav, pa ne popuštaju i ne prave kompromise. Htio to ili ne, moraš nekad popustiti i spustiti kriterije.
Depresija/anksioznost... dalo bi se o tome diskutovati. U svakom slučaju, ti ljudi često nisu svjesni svog ponašanja, a kad ukažeš na propuste znaju pokazati samodestruktivno ponašanje, a koje je zabrinjavajuće.
zoomba

#4361 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zoomba »

Mahnitis menopauzitis.. :D
Ramzess Veliki

#4362 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ramzess Veliki »

anchor85 wrote:

Generalizacija je majka zajeba.
Ti si izuzetak. :D

Malo ruzim da se to vise ne desava ... znam previse poznanica koje nazalost upravo ovako razmisljaju.
anchor85

#4363 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by anchor85 »

Ramzess Veliki wrote:
anchor85 wrote:

Generalizacija je majka zajeba.
Ti si izuzetak. :D

Malo ruzim da se to vise ne desava ... znam previse poznanica koje nazalost upravo ovako razmisljaju.
Nisam ja nikakav izuzetak, ja sam dio jedne vece grupe koje zaista mogu sve same i zaista im niko ne treba i zaista imaju pravo da postave velike zahtjeve. Nema potrebe da nas neko nesto ruzi kako bi mi nesto skontale. Moraju muski postati svjesni da je proslo vrijeme kada su zene muskarcima stopala ljubile i da se naviknu na to.
Postoje zene kakve si ti opisao, tacno. Ali postoje i muski isti takvi, zbog kojih zene cesto kazu da su svi muskarci svinje.
Ramzess Veliki

#4364 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ramzess Veliki »

anchor85 wrote:
Nisam ja nikakav izuzetak, ja sam dio jedne vece grupe koje zaista mogu sve same i zaista im niko ne treba i zaista imaju pravo da postave velike zahtjeve. Nema potrebe da nas neko nesto ruzi kako bi mi nesto skontale. Moraju muski postati svjesni da je proslo vrijeme kada su zene muskarcima stopala ljubile i da se naviknu na to.
Postoje zene kakve si ti opisao, tacno. Ali postoje i muski isti takvi, zbog kojih zene cesto kazu da su svi muskarci svinje.
Mi se damo popraviti ... :oops:
sekerbay

#4365 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by sekerbay »

anchor85 wrote:ja sam dio jedne vece grupe koje zaista mogu sve same i zaista im niko ne treba
Slažem se da ima takvih. Kad ste mogle naučit igrat fudbal, morete vala sve :mrgreen:

Image
anchor85

#4366 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by anchor85 »

Ramzess Veliki wrote:
anchor85 wrote:
Mi se damo popraviti ... :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odličan vic :lol: :lol: :lol:
Euridika
Globalna šefica

#4367 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:Zene nerviraju.
A što ih onda tražite i želite? Ozbiljno pitam. Ja se trudim izbjegavati ljude ili skupine koje me nerviraju. Osim kad nerviram samu sebe, što je počesto, od sebe ne mogu pobjeći.
Problem sadasnjih zena je citanje gluposti koje im se servisiraju kao ciljnoj grupi. Kad pogledam objave na fejsu, sve bljuvotine od "jaka samostalna nikominetreba svemogusama" objava. Lajkanje statusa "ja mogu sve, neka mi se prilagodjavaju, nije me briga sta drugi misle".
Ja iskreno poznajem samo jednu osobu koja ovo često radi, i možda još 1-2 koje ponekad (rijetko) ovo rade. Ako je većina tvojih poznanica u ovoj skupini, možda da se upitaš kakvo društvo biraš? (Čini mi se da i ja po tvojoj statistici upadoh u ove, ali ne smeta, neka bude...)
I te ideje unose u vezu. Postavljaju previse zahtjeva...
Možeš li ovo elaborirati?
... hoce da im se citaju misli...
Da ih probaš upitati, možda upali? Osim ako se radi o situacijama koje se stalno ponavljaju, pa se iscrpe sve mentalne mogućnosti za objašnjavanja i da, tad se očekuje da "čitate misli".
... da je muskarac uvijek tu kad njoj padne na pamet da ga provjerava...
Šta ovo tačno znači - da ona ne bi trebala da ga zove kad on zasjedne u kafanu, npr.?
... sjede uz kahvu i jedna drugoj prepricavaju svoje intimne stvari...
Ovo definitivno moraš objasniti, jer meni zaista nije jasno zašto bliske prijateljice ne bi mogle pričati o ličnim stvarima. Tačnije, šta je tebi "intimna stvar" koja se ne smije pričati s prijateljicom?
... zavide prijateljicama koje nisu u braku i nemaju obaveza...
Da, "zavidim(o)". Zavidim im što imaju nešto slobodnog vremena kojeg ja nemam. Hronično sam u nedostatku vremena, slomljena svakodnevnim obavezama. Ne zavidim im što nisu u braku i što su slobodne.
... nego mijenjaju muskarce pa I one pozele...
Još nisam upoznala ženu koja mi je rekla da ovo želi. Znam žene kojima je život toliko tegoban postao da požele bilo kakvu promjenu, u nekim slučajevima promjenu muškarca, ali nijedna još nije rekla da se želi provoditi i mijenjati muškarce kao čarape (govorim o ženama koje su (bile) u braku). Čak i one koje to urade su najčešće pogubljene, lutaju i pokušavaju se ponovo pronaći, i to rade samo da bi izašle iz neke svoje depresije i monotonije, ali nijednoj to nije bila želja ili cilj.
... u neko doba pocnu misliti da su im djeca i muz krivi jer nisu ostvarile vise u zivotu ...
Ovo zaslužuje poseban post.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4368 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

A kome je puno čitati, ovako je to bilo

Image

Ramo druže :|
Euridika
Globalna šefica

#4369 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

...Nastavak...

Životne okolnosti većine udatih žena s porodicom stvaraju ogromna ograničenja za te žene po pitanju bilo kakvog ličnog napredovanja ili uspjeha. Svaka iole normalna žena će se posvetiti porodici i kućnim obavezama, pored posla (ako ga ima), što će njoj ostaviti vrlo malo ili nimalo prostora za lične potrebe. Godine prolaze, obaveze se gomilaju, s njima raste nezadovoljstvo zbog neostvarenih snova. I onda dođemo do ove famozne rečenice da su za to "krivi muž i djeca". Nisu krivi, djeca 100%, a i muževi uglavnom. Kriv je život, krive su obaveze, krivo je sve. I onda nastupa depresija, anksioznost i ostali poremećaji. Još kad se na to dodaju stres i hormonalni disbalansi, recept za katastrofu je skuhan. Svaka treća žena u dobi od 30+ godina boluje od oboljenja štitne žlijezde, uglavnom uzrokovane nagomilanim stresom. Veliki procenat njih ima i poremećaj rada reproduktivnog sistema i/ili poremećaj rada gušterače i drugih žlijezda. Promjene koje ove bolesti izazivaju u tijelu žene su obično vrlo postepene i neupadljive, i većina žena, kao i sva okolina, ih pripisuje raznim neurozama i privremenim psihozama. Dok žene uoče da one zdravstveno nisu dobro, otišlo je već sve kvragu. Zašto ovo navodim? Zato što je 80-90% simptoma koje pokazuju žene i koji se smatraju ženskim hirovima i ispadima, zapravo posljedica bolesti ili manjka vitamina i minerala u tijelu. Sve ovo je posljedica toga da se žene u braku zapuste, lete za obavezama i ne stižu da posvete vrijeme sebi. A organizam to sve pamti, i vrati.

Ono malo žena što odluče nešto poduzeti i promijeniti svoj život obično bivaju okarakterisane kao "nadigle se odjednom, pomahnitale" i sl. Poznajem svega par žena koje su uspjele napraviti neki zaokret u ličnom i profesionalnom usavršavanju u braku, i cijenu toga su prilično platile. Niti jednoj od njih nije "oproštena" nijedna obaveza, već su vrijeme za vlastito unapređenje krale od dragocjenih sati sna - legle bi u 10-11 naveče, nakon čitavog dana rada (na poslu i u kući), i onda ustajale u 2 ujutro, pravile sebi jaku kafu da se dohavizaju nakon svega 3-4 sata sna i radile do jutra, kad bi opet počinjao novi dan i opet iste obaveze. Možda u nekom idealnom svijetu postoji scenarij po kojem bi se ženama smanjio broj svakodnevnih obaveza (tako da ih preuzme muž ili neka treća osoba), ali u realnom, našem svijetu to nije slučaj. Znači, žena koja želi da nešto bolje napravi od npr. svoje karijere, može to uraditi samo nauštrb svog sna, tj. svog zdravlja. Za muškarce uglavnom ovo ne vrijedi.
Euridika
Globalna šefica

#4370 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

zoomba wrote:Mahnitis menopauzitis.. :D
Ovo stvarno nije smiješno. Zapravo, jeste vama muškarcima, vama je sve smiješno što se žena tiče. Nama nije nimalo. Nisi ti očito morao da gledaš žene koje ulaze u menopauzu, sada već od 38-e godine (dok je granica prije 20 godina bila 55 godina starosti), koje užasna promjena hormona u menopauzi toliko pogodi da skoro sve završe na Xanaxu (i čitavom skupu drugih medikamenata). Da, nama ženama je super, mi to samo nako malo mahnitamo da bi vas izludjele... :thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#4371 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

moonca wrote:
Zejnep wrote:

O cemu ti pises. Imas li ti prijateljice.

O kakvom statusu pises.?

To je bolest danasnice, i sreca da se pocelo o tome otvoreno pisati i pokusati pomoci svima koji se suocavaju sa tim problemom, jer je mnogo zena a i muskraca okarakterisano kao = problematicnim, teskim a ustvari nisu.
Živio Prozac, Xanax i ostali antidepresivi. :bih:
Ili da poslušam savjet koji sam nedavno čula da počnem piti hormonski nadomjestak za serotonin i endorfin - bolje i lažna sreća, nego sumorna stvarnost? :hm:
cendlerbing

#4372 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by cendlerbing »

Kad porastem, hoću da budem ko Euridika.
Euridika
Globalna šefica

#4373 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

Tomahawk11 wrote:A kome je puno čitati, ovako je to bilo

Image

Ramo druže :|
Hajde nek jedan stisne pa odgovori... :|
Ramzess Veliki

#4374 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ramzess Veliki »

Sto sam ih naljutio ... :shock:

Sve ovo sto je receno za zene, depresija, anksioznost, nagomilani stres ... nije ekskluzivno pravo zena. Jeboga isto kao mi muski smo klocevi i nas nista ne dotice. Ili se od nas ocekuje da ne smijemo priznati da nas se dotice.
E pa ako hocete ravnopravnost dobit cete je ... od sada i mi muski ima da se lijecimo od depresije i anksioznosti! :twisted:

Nocas odo' u kafanu da se zalim kako me niko ne razumije! :|
Euridika
Globalna šefica

#4375 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

cendlerbing wrote:Kad porastem, hoću da budem ko Euridika.
Eh moja draga, ne znam šta da ti kažem :| . Hvala na podršci. :kiss:
Post Reply