Tacno.It_is_a_Leclerc wrote:Kakva neuspješna i bajata ironija. Onako - pomalo tužno, baš kao i činjenica da ste ženu koja je nazdravljala ubijanju trudnica promovisali kao centar borbe za pravdu.
Osoba koju hospitaliziraju, a koja ima status pritvorenika, pod 24-osatnim je nadzorom dvojice pritvorskih čuvara, te nema mogućnost posjeta, slobodnog kretanja ili obavljanja bilo kojih drugih nemedicinskih radnji. Osim toga, ako pritvorenik nije u stanju pratiti proces, zbog zdravstvenih razloga, procesnom odlukom koju sud donese, isti prati opunomećni advokat optuženog, i bez prisustva pritvorenika. Prema tome, priče o simuliranju ne samo da su izmišljene u poremećenim glavama tipa Jugo-Turković, već miniraju čestite i poštene uposlenike pritvorske jedinice Suda BiH i UKCS-a.
Neuspjesna i bajata konstrukcija (ironija) ... pomalo tuzna = cista avazovstina.
Tvoj post je na istom fonu ali je razlika sto sam ja ironicna a ti si ozbiljan. Da sam na tvom mjestu debelo bih se zabrinula.
Cestiti i posteni uposlenici pritvorske jedinice "koji su htjeli da mu ucine" su ga pustili iz pritvora prije okoncanja procedure.Na pitanje voditelja Sanjina Bećiragića da li je Radončić prekršio donesenu odluku, odnosno da li sada advokatski tim ima mogućnost i prostor da traži i podnese žalbu Sudu BiH da se izreknu blaže mjere ili čak ukinu izrečene mjere, Crnalić je kazao:
"Gospodin Radončić nije prekršio mjere zabrane. Istina, bio je sticaj okolnosti u kojima je on dao izjavu medijima, uprkos tome što u rješenju piše da on ne smije ni elektronskim ni pisanim medijima davati bilo kakve izjave. Ali, radilo se o sljedećem: ja sam od Suda BiH obavješten da je Sud ukinuo pritvor, odbio prijedlog Tužilaštva za produženje pritvora, te da su određene mjere zabrane, te da hitno dođem u Sud i donesem pasoše kako bi gospodin Radončić bio pušten na slobodu. To sam i učinio. Kada sam bio u Sudu, razgovarao sam sa stručnim saradnikom sutkinje koja vodi postupak, koji mi je rekao da se njemu čini da je Radončić već pušten iz pritvora. Zamolio sam ga da to provjeri odmah. On je provjerio i dobio je informaciju da je gospodin Radončić pušten iz pritvora uz prisustvo advokata Barbarića. Kada sam završio proceduru na Sudu, otišao sam, za svaki slučaj, do pritvorske jedinice i tamo su bili novinari koje sam pitao da li je gospodin Radončić izašao, a oni su mi rekli da jeste. Je li neko od advokata iz advokatskog tima bio sa njim? Nije bio niko sa njim. Dakle, naši ljudi i kada hoće učiniti dobro, ponekad donesu neprilike. On je naprosto izbačen iz pritvorske jedinice, a sve zbog toga da mu se učini, kako bi naši ljudi rekli."
Samo poremecene glave se nece zapitati sta su sve ti cestiti i posteni uposlenici pritvorske jedinice i bolnice (pogotovo ako su clanovi SBBa) spremni da mu "ucine".
Nadam se da ce bilo kakav pokusaj "da mu se ucini" i ovaj put biti pretvoren u njegovu stetu.Iz Tužilaštva BiH danas su saopćili da prate cjelokupnu situaciju oko bolničkog pregleda lidera SBB Fahrudina Radončića, koji je jučer zbog srčanih tegoba smješten na Kliniku za srce UKCS, gdje je zadržan na bolničkom liječenju, piše novinska agencija Patria.
- Ukoliko se uoče bilo kakve nepravilnosti ili eventualno prekrši zakon, Tužilaštvo će adekvatno reagirati - rečeno je iz Tužilaštva BiH.
Navodno, Sud i Tužilaštvo BiH spremni su čak angažirati i neovisnog ljekara koji ne radi na UKCS i koji čak nije iz Sarajeva, a koji će nadzirati Radončićev boravak i liječenje u bolnici.