Pa gdje je sad ta desnica da zastiti svoje u ovoj prici?insomnia78 wrote:Normala, niko ni ne spominje
Donekle vezano za temu
Slusam neki dan ministra policije vezano za napade i provokacije protiv vjernika, vjerskih objekata i grobalja
Broj napada na muslimane se utrostucio u odnosu na 2014-e (133) te je dostigao cifru od oko 400 u 2015-oj (vise od pola u prvom trimestru, nakon napada na CH)
Sto se tice napada na jevreje, zabiljezen je lagani pad ali i dalje se radi o velikom broju, 806 napada
Nisu postedjeni ni krscani, njihove crkve i/ili groblja, 810 napada u prosloj godini
Radi se o zvanicnim, prijavljenim brojkama
Nezvanicno su one jos vece
Pariz
- BHCluster
#4351 Re: Pariz
- Goldenhand
#4352 Re: Pariz
Ljevičari napravili njesra na izborima.BHCluster wrote:Pa gdje je sad ta desnica da zastiti svoje u ovoj prici?insomnia78 wrote:Normala, niko ni ne spominje
Donekle vezano za temu
Slusam neki dan ministra policije vezano za napade i provokacije protiv vjernika, vjerskih objekata i grobalja
Broj napada na muslimane se utrostucio u odnosu na 2014-e (133) te je dostigao cifru od oko 400 u 2015-oj (vise od pola u prvom trimestru, nakon napada na CH)
Sto se tice napada na jevreje, zabiljezen je lagani pad ali i dalje se radi o velikom broju, 806 napada
Nisu postedjeni ni krscani, njihove crkve i/ili groblja, 810 napada u prosloj godini
Radi se o zvanicnim, prijavljenim brojkama
Nezvanicno su one jos vece
Btw @insomnia koliko ja shvatam francusku desnicu dosta im je važniji nacionalni identitet od vjerskog. Zapravo, može se reći da su ateisti desničari. Je li to tačno?
- insomnia78
#4353 Re: Pariz
Ne bih bas rek'o
U Fr, doduse, vecina stranaka zagovara nacionalno umjesto vjerskog
O tome nema sumnje
Gradjanska republika je na prvom mjestu
Desnica, kao i vecina takvih, "fura" tu neku tradiciju a u tradiciju svakako spada i katolicanstvo
Npr. nedavno su pojedini desno orjentisani listovi zamjerali premijeru i predsjedniku to sto nisu uputili nikakav vid cestitke ili se obratili gradjanima povodom bozica(jos su istakli premijerovo pojavljivanje u sinagogi i jednoj od dzamija)
U Fr, doduse, vecina stranaka zagovara nacionalno umjesto vjerskog
O tome nema sumnje
Gradjanska republika je na prvom mjestu
Desnica, kao i vecina takvih, "fura" tu neku tradiciju a u tradiciju svakako spada i katolicanstvo
Npr. nedavno su pojedini desno orjentisani listovi zamjerali premijeru i predsjedniku to sto nisu uputili nikakav vid cestitke ili se obratili gradjanima povodom bozica(jos su istakli premijerovo pojavljivanje u sinagogi i jednoj od dzamija)
- insomnia78
#4354 Re: Pariz
Belgijanci u protivteroristickoj akciji danas uhapsili Salaha Abdeslama, lika koji je glavni organizator i logisticar teroristickog napada u Parizu
Prilikom hapsenja on ranjen u nogu
U 20:30 javnosti ce se obratiti francuski i belgijski predsjednik pa ce se znati vise detalja
Belgijska policija vec nekoliko dana provodi opsezne akcije protiv terorizma, imali su i povrjedjenih, i bas danas su objavili da se obruc oko Salaha steze

U 20:30 javnosti ce se obratiti francuski i belgijski predsjednik pa ce se znati vise detalja
Belgijska policija vec nekoliko dana provodi opsezne akcije protiv terorizma, imali su i povrjedjenih, i bas danas su objavili da se obruc oko Salaha steze

-
zrakomlat
#4355 Re: Pariz
insomnia78 wrote:Belgijanci u protivteroristickoj akciji danas uhapsili Salaha Abdeslama, lika koji je glavni organizator i logisticar teroristickog napada u Parizu
- It_is_a_Leclerc
#4356 Re: Pariz
Teoretičari zavjera na aparatima.
Čestitam belgijskoj policiji na sjajnom ulovu. Nadam se da će smeće biti osuđeno na doživotnu robiju u najnehumanijim mogućim uvjetima.
Čestitam belgijskoj policiji na sjajnom ulovu. Nadam se da će smeće biti osuđeno na doživotnu robiju u najnehumanijim mogućim uvjetima.
- insomnia78
#4357 Re: Pariz
Uhapsili su ga, na kraju, u njegovoj mahali 
- HAVANA
#4358 Re: Pariz
Dohakase pascetu napokon.Ovaj molenbeek treba poravnat,neki luna park napravit ,il jezero,nesta...Od zla oca,od gore matere.To il gudru valja,il auta,na dopu il socijali svi redom,a puna usta vjere...
- ifas
#4359 Re: Pariz
Napalm samo napalmHAVANA wrote:Dohakase pascetu napokon.Ovaj molenbeek treba poravnat,neki luna park napravit ,il jezero,nesta...Od zla oca,od gore matere.To il gudru valja,il auta,na dopu il socijali svi redom,a puna usta vjere...
- insomnia78
#4360 Re: Pariz
Za sada se prica o ukupno pet uhapsenih, nisu zeljeli izlaziti sa imenima ostalih
Zanimljivo je da su prije tri dana belgijanci u policijskoj akciji ubili jednog od likova koji je takodje povezivan sa Salahom i napadima u Parizu, kontrolisan je sa njim 9. septebra na putu prema Francuskoj. U stanu su tada nadjeni Salahovi otisci prstiju i DNK ali policija nije mogla utvrditi njihovu starost
Zanimljivo je da su prije tri dana belgijanci u policijskoj akciji ubili jednog od likova koji je takodje povezivan sa Salahom i napadima u Parizu, kontrolisan je sa njim 9. septebra na putu prema Francuskoj. U stanu su tada nadjeni Salahovi otisci prstiju i DNK ali policija nije mogla utvrditi njihovu starost
- Grean
#4361 Re: Pariz
Kome se da neka cita, ja sam dogurao donekle, ostatak na preskoke. Interesantno ali je predugo...
The long read
Are French prisons ‘finishing schools’ for terrorism?
Alarmed that its jails are creating jihadis, France has launched a scheme to turn young Muslim prisoners back from radicalisation. But can prisons solve a problem society has utterly failed to repair?
by Christopher de Bellaigue
http://www.theguardian.com/world/2016/m ... SApp_Other
The long read
Are French prisons ‘finishing schools’ for terrorism?
Alarmed that its jails are creating jihadis, France has launched a scheme to turn young Muslim prisoners back from radicalisation. But can prisons solve a problem society has utterly failed to repair?
by Christopher de Bellaigue
http://www.theguardian.com/world/2016/m ... SApp_Other
- ElRe
#4362 Re: Pariz
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/snazn ... /160322010
Hocemo li sada We are Brussels?
Naravno osodjujem ovo sto se desilo.
- insomnia78
#4363 Re: Pariz
Osudjujes al si poletio da pljucnes prije toga
- Herr Flick
#4364 Re: Pariz
Ahmet Davutoglu : Sirijski režim je odogovoran za napade u Briselu
- Kombat
#4365 Re: Pariz
Herr Flick wrote:Ahmet Davutoglu : Sirijski režim je odogovoran za napade u Briselu
pa sta drugo ocekivati od turskog pacova...
-
hAZNADAR
#4366 Re: Pariz
Presuda Karadzicu ce biti u sjeni ovog najnovijeg napada.
- Gojeni H
#4367 Re: Pariz
Izgleda da je hapsenje Abdesalama natjeralo neke celije da izvrse napade mozda i prije nego sto su planirali.
-
Haman
#4368 Re: Pariz
Pariz svakako nije istambul, pa kad je tako on da i ista desavanja nemaju isti znacaj. O terorizmu u Parizu pune novin i to nekoliko dana. U Istambulu onako usput i samo kratko, jer to nije vazno?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4369 Re: Pariz
to je zato jer je svakoj curi san da bude u parizu... a za amerikance je must see prije smrti
mi muški s balkana onako volimo pariz zbog mulen ruža i zbog cura koje smo ganjali bezuspješno
mnoge su zaprošene u parizu... pariz je grad ljubavi mode... iz pariza su krenula ljudska prava koja oslobađaju svijet okova ropstva
što je došlo iz ankare?
bez nipodaštavanja ne znam nikoga da želi u ankaru otići na medeni mjesec?
o carigradu neću ni da počinjem
mi muški s balkana onako volimo pariz zbog mulen ruža i zbog cura koje smo ganjali bezuspješno
mnoge su zaprošene u parizu... pariz je grad ljubavi mode... iz pariza su krenula ljudska prava koja oslobađaju svijet okova ropstva
što je došlo iz ankare?
bez nipodaštavanja ne znam nikoga da želi u ankaru otići na medeni mjesec?
o carigradu neću ni da počinjem
- MyTao
#4370 Re: Pariz
Kada to napises moras reci o cijim novinama pricas?Haman wrote:Pariz svakako nije istambul, pa kad je tako on da i ista desavanja nemaju isti znacaj. O terorizmu u Parizu pune novin i to nekoliko dana. U Istambulu onako usput i samo kratko, jer to nije vazno?
Ako pricas o Evropskim novinama, onda je to valjda logicno... Siguran sam da I Turske novine pisu vise o onom sto se desilo u Turskoj nego o Parizu, a mozda I ne, jer oni svakako ne mogu pisati sta hoce jer zive u drzavi gdje mozes zavrsiti u zatvoru ako kritikujes pogresne ljude...
-
Avetinho
#4371 Re: Pariz
Naravno da hocemo. Nije valjda da ocekujes simpatije svijeta samo kad "tvoji" (ko god da su) nadrljaju?ElRe wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/snazn ... /160322010
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4372 Re: Pariz
dakle većina je pariz
manjina ankara
a niko nije lahore u pakistanu
vidm bilo je uskršnje raznošenje talibana na skupu u parku 70 mrtvih
manjina ankara
a niko nije lahore u pakistanu