NIje oficijelniAmiĐa_Idriz wrote:Steaua București @FCSteaua
It looks like we will play Man City sooner rather than later! In @EuropaLeague in the spring. That's if they get 3rd place! That's a task!
Steaua București @FCSteaua
Good luck in that group Man City! You'll need it! See you in @EuropaLeague! That's were you belong!
Oficijelni Twitter profil Steaue![]()
UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4351 Re: UEFA Champions League
- AmiĐa_Idriz
#4352 Re: UEFA Champions League
E jeb' ga, nisam išao provjeravati 
-
omar little
#4353 Re: UEFA Champions League
krasno, sad su nam crkotine i groblja talijanskog treceg i cetvrtog mjesta zagarantirani u lp.
najjace mi je kako se po medijima spinuje ova prica da nije uefa ovo sama, ne bi ona nikad favorizirala pare, nego pritisak od velikih, zlih liga i klubova vis-a-vis super lige je doveo do ovih reformi.
najjace mi je kako se po medijima spinuje ova prica da nije uefa ovo sama, ne bi ona nikad favorizirala pare, nego pritisak od velikih, zlih liga i klubova vis-a-vis super lige je doveo do ovih reformi.
- zomri
#4354 Re: UEFA Champions League
Ovdje sam zabavan iskoristio u smislu da ima dosta golova. A dobar i zabavan fudbal meni u tom smislu nisu sinonimi - ne volim nužno utakmice gdje ima puno golova. Da to volim gledao bih mali fudbal.cyprus wrote:Pa nisam nešto oduševljen ni sa EL, prvenstveno zato što mi djeluje da mnoge ekipe tamo ne shvataju to takmičenje ozbiljno... A i nekako je preglomazno... U procesu sam razmišljanja da li bi možda, možda regionalne lige imale više smisla nego ova EL...zomri wrote:Sve ok, ne bi valjalo da smo svi isti.
Za takve kao ti je vjerovatno pogodnija EL, a i sam priznajem da se tamo zna vidjeti nekog fudbala, ako ne dobrog onda bar zabavnog. A bude dosta i dobrog (v.pod. Liverpool-Borussia).
Prošle godine se ovdje diglo drvlje i kamenje na televiziju koja se drznula prenositi neku utakmicu sa ne-atraktivnim protivnicima, dok se u isto vrijeme govorilo "ma kakva superliga, ni govora". #stoplicemjerju #samokažem
Nego boldirano ne kontam... Definicija dobrog fudbala uključuje to da je isti zabavan... Svaka zabavna utakmica je ujedno i dobra utakmica, makar to bio kantonalni nivo... Inače ne znam, to ti dobar fudbal mjeriš po pretrčanim kilometrima igrača, njihovom tržišnom cijenom ili šta?
I naravno da nismo svi isti... Zato smatram da je ovakva Liga prvaka solidan kompromis za one koji vole samo velike timove, kao i za one kojima su draže priče under-dogova... Tebi bude drago kad dočekaš na kraju duel Real-Barca, meni bude drago da vidim, šta ja znam, Ludogorec u grupama, ili mi je bar zanimljiva pomisao da bi Sarajevo jednog dana moglo doći dovde... Ono teorija, mrtva teorija, ali ipak mogućnost zbog koje mi je fudbal i dalje draga igra, koja ti dozvoljava da ako ništa sanjaš...
Dobar fudbal podrazumijeva dobre utakmice u kojima najmanje jedna od ekipa provodi svoj gameplan veoma dobro. Neke utakmice koje završe 0-0 su mi dobre dok većina onih sa 4-4 ili 5-5 su mi bezveze (ali zabavne). To obično znači da u igri ne postoji struktura, nema odbrane ili kompaktnosti, riječju - odron.
- Jack Be Nimble
#4355 Re: UEFA Champions League
Ali ovo sto su uradili sa cetiri elitne lige je dno dna. Vise se talijani ne moraju truditi da stignu engleski koeficijent
Preko noci svi dobise po cetiri tima u grupnoj fazi 
- Romanista 101%
#4356 Re: UEFA Champions League
Ja bi prije rekao da su ovim pomogli Premier ligu da zadrzi 4 mjesta, jer bi ih talijani prestigli ako ne ove, onda sigurno naredne sezone.
- Mišo_Kovač
#4357 Re: UEFA Champions League
Nemam ništa protiv da četiri velike lige imaju po 4 predstavnika, naprotiv. Medjutim, taj legacy fazon, šatro pozivnica za velike klubove je čisto sranje. Ako si materijal za LP izvoli izborit LP. Ako si odron ko Milan, Inter, Jedinstvo - ko te jebe, igraj europa ligu, intertoto kup, američku turneju, whatever... 
- Better Man
#4358 Re: UEFA Champions League
Baš bi ih Talijani prestigli, ali malo morgen. Evo vidjeli smo Romu u pretkolu LP kako se propisno izblamirala i zasluženo ispala.Romanista 101% wrote:Ja bi prije rekao da su ovim pomogli Premier ligu da zadrzi 4 mjesta, jer bi ih talijani prestigli ako ne ove, onda sigurno naredne sezone.
- AmiĐa_Idriz
#4359 Re: UEFA Champions League
Nema šanse da bi Talijani stigli.
- Jack Be Nimble
#4360 Re: UEFA Champions League
Ma nije bitno ko bi koga stigao, ovo je UEFA uradila da zaštiti samu sebe od moguce super lige. Sada barem imaju top 16 timova svake godine I povećali isplatu za grupnu fazu. To je sve u nadi da smire top klubove i njihovu pricu o mega ligi.
-
super_bayern
#4361 Re: UEFA Champions League
Neue Anspielzeiten in der Champions League
Fussball-Fans aufgepasst! Ab der Saison 2018/19 gibt es in der Uefa Champions League neue Anspielzeiten. Das bisher übliche 20.45 Uhr wird durch jeweils zwei Termine abgelöst: 19 Uhr und 21 Uhr. Diese Änderung ist Teil einer Generalreformation des Uefa-Klubwettbewerbs und soll vor allem mehr TV-Einnahmen generieren.
-švicarski Blick.ch
Novo vrijeme odigravanja utakmica LŠ u 19 i 21 sat.
Fussball-Fans aufgepasst! Ab der Saison 2018/19 gibt es in der Uefa Champions League neue Anspielzeiten. Das bisher übliche 20.45 Uhr wird durch jeweils zwei Termine abgelöst: 19 Uhr und 21 Uhr. Diese Änderung ist Teil einer Generalreformation des Uefa-Klubwettbewerbs und soll vor allem mehr TV-Einnahmen generieren.
-švicarski Blick.ch
Novo vrijeme odigravanja utakmica LŠ u 19 i 21 sat.
-
omar little
#4362 Re: UEFA Champions League
za dvije sezone.
- one hundred eyes
#4363 Re: UEFA Champions League
Evo susjedi objavili cijene ulaznica za Ligu prvaka http://gnkdinamo.hr/HR/Novosti/Clanak/m ... igu-prvaka.
Istok 250KN odnosno oko 65KM, nije loše, valjalo bi otići pogledati Juve
Istok 250KN odnosno oko 65KM, nije loše, valjalo bi otići pogledati Juve
- ElRe
#4364 Re: UEFA Champions League
http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 74623.htmlNova Superliga - Ovako će izgledati fudbalska mapa sveta!
Odlican potez, konacno ce igrati najbolji klubovi. CL je od zadnjeg redizajna izgubila smisao. Previse je malih klubova iz istocne i srednje Evrope.
- MOSALJOZE
#4365 Re: UEFA Champions League
Smiješan tekst
- cyprus
#4366 Re: UEFA Champions League
Napisah ranije da je možda vrijeme da se počne razmišljati o nekoj svjetskoj ligi prvaka... Međutim, ovo kako je izneseno u tekstu - fuj...
- Logovan
#4367 Re: UEFA Champions League
Fudbal je za sve, a ne samo za određene klubove.ElRe wrote:http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 74623.htmlNova Superliga - Ovako će izgledati fudbalska mapa sveta!
Odlican potez, konacno ce igrati najbolji klubovi. CL je od zadnjeg redizajna izgubila smisao. Previse je malih klubova iz istocne i srednje Evrope.
- ElRe
#4368 Re: UEFA Champions League
Fudbalski krem treba da se takmici u jednoj ligi, za ostale neka prave posebna takmicenja. To je moje misljenje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4369 Re: UEFA Champions League
I kako da onda ostali postanu 'krem'?
- ElRe
#4370 Re: UEFA Champions League
Jedino ako plate, ili uz neku pozivnicu.
Po meni, ne moze jedan Red Bul, Dinamo, Spartak, Astana, Liteks, Sparta, Polonia i sl klubovi da se takmice zajedno sa ekipama iz lige 5. Jednostavno ne ide.
Po meni, ne moze jedan Red Bul, Dinamo, Spartak, Astana, Liteks, Sparta, Polonia i sl klubovi da se takmice zajedno sa ekipama iz lige 5. Jednostavno ne ide.
- Point.
#4371 Re: UEFA Champions League
ElRe wrote:Jedino ako plate, ili uz neku pozivnicu.
Gadi mi se tvoje razmisljanje. Takvima treba zabraniti da gledaju fudbal uopste. Fuj.
- Logovan
#4372 Re: UEFA Champions League
Poštujem mišljenje, ali pogrešno je.ElRe wrote:Fudbalski krem treba da se takmici u jednoj ligi, za ostale neka prave posebna takmicenja. To je moje misljenje.
Jebeš takav fudbal. Šta sad i u ligama se trebaju ekipe dijeliti.
- pirmin
#4373 Re: UEFA Champions League
Ja bih vratio ono pravilo max 3 stranca u ekipi i regulisao monetarno divljanje u vrijeme transfera pa da vidimo cija majka...
A Arapi i Kinezi ...i Rusi, nek si traze druge igracke.
Against modern football
A Arapi i Kinezi ...i Rusi, nek si traze druge igracke.
Against modern football
-
omar little
#4374 Re: UEFA Champions League
ja sam mislila da ta "prica" o svjetskoj ligi moze proci samo na glupom espn-u i da ce svako drugi odmahnuti rukom na imbecilnost. izgleda ne bas.
utorak svjetska liga u kini, subota domace prvenstvo, recimo, barcelona, srijeda brazil, nedelja kuci, utorak juzna afrika, subota malaga. i sve tako. ne znam samo kojim prevoznim sredstvom. mislim, stvarno...
uefa se usrala da ce joj klubovi bogatasi oteti kravu muzaru pa baca paranoju okolo vec godinama.
uefa se usrala da ce joj klubovi bogatasi oteti kravu muzaru pa baca paranoju okolo vec godinama.
-
Ali_G
#4375 Re: UEFA Champions League
Ne znam samo po cemu su pobrojani neevropski klubovi krema? Imam osjecaj da nisu nista bolji od srednjeg razreda euro klubova.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk