Republika Turska
- insomnia78
#4351 Re: Republika Turska
Mene malo podsjeca na postove ovih "cuvara revolucije" kad se spomene da je neko izgubio glavu u Iranu

- Norman
#4352 Re: Republika Turska
Sreća velika pa je PKK tako tolerantan prema političkim neistomišljenicima. Jedini problem koji ti neistomišljenici imaju je u tome što takav PKK postoji samo u tvom izmaštanom paralelnom univerzumu. Jbg, u stvarnom svijetu ovi ljudu moraju živjeti sa stvarnim PKK.kikibonbona wrote:Pa to je taj mali broj Turaka koji zivi u Silopiju i glasa za AKP. Imaju srece sto kurdska ideologija nije fasisticka pa radi ovoga nece imati problema...
Nemaju problema zbog toga, veliš?
Navest ću samo slučaj Yasin Börüa, koji je postao simbol terora PKK nad Kurdima koji drugačije misle. Yasin je imao svega 16 godina, a njegovi prijatelji su bili samo par godina stariji. Dijelili su kurbansko meso izbjeglicama iz Sirije za bajram. PKK rulja ih je napala uz optužbu da pripadaju kurdskoj islamskoj partiji. Dječaci su izbjegli linč na javnom mjestu i sakrili se kod kuće, ali PKK je došao u kuću.
PKK rulja je naravno ubila dječake. Tukli su ih, mučili, pucali na njih, izboli ih nožem. Pa su onda bacali njihova tijela s balkona. Pa su im još 50 puta nanijeli ubodne rane. Pa su gazili tijela i rezali ih. Pa su zapalili tijela. Pa su ih zgazili autom. Otac jednog dječaka kaže da vukovi raščerupaju ovcu manje brutalno. Majke dječaka krive Demirtaša koji je sazvao rulju.
Evo i video klip. Ko god misli da je opis iživljavanja pretjeran, neka pogleda šta je ostalo od dječaka na slici pred kraj videa.
Dakle, sreća pa nema fašista na strani PKK tako da oponenti nemaju nikakvih problema.
Last edited by Norman on 06/03/2016 17:48, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#4353 Re: Republika Turska
Veliki prokurdski protesti u Londonu!
Na vise lokacija su se okupili!
Mjesto okupljanja je ispred zgrade BBCa!
Neki evropski parlamentarci, organizacije i aktivisti su odrzali govore pred okupljenim!

Na vise lokacija su se okupili!
Mjesto okupljanja je ispred zgrade BBCa!
Neki evropski parlamentarci, organizacije i aktivisti su odrzali govore pred okupljenim!

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4354 Re: Republika Turska
šta se ovo kurdistan proširio i na london
london, na tebe je red
london, na tebe je red
- Norman
#4355 Re: Republika Turska
Turaka? Samo Turaka? Želiš reći da nije bilo Kurda koji su pozdravili Davutoglua?kikibonbona wrote:Pa to je taj mali broj Turaka koji zivi u Silopiju i glasa za AKP.
Ovdje nas uvjerava da je žuta teritorija etnički čista, a sad odjednom u Silopiju, kurdskim Grudama, pun grad Turaka? Odluči se jarane, je li žuti Kurdistan etnički čist ili nije, ne može i jare i pare.
I kako si ti to ustanovio da su na slikama samo Turci? Zanemarimo u potpunosti Kurde koji glasaju za AKP. U Silopiju postoje i kurdske islamske stranke. Recimo, kurdska Hüda-par stranka je više islamistička nego AKP, a s PKK komuniciraju preko puške i eksploziva.

Zašto misliš da makar ovi Kurdi nisu pozdravili čišćenje grada od PKK? Ne da nisu izašli na ulicu da pozdrave Davutoglua, nego su onda po tebi kurdski islamisti toga dana propustili i džuma namaz. Zanimljivo.
Samo mi reci kako si ti ustanovio da su na slikama samo Turci? Daj mi bilo kakav izvor, način raspoznavanja po čehri, štagod, samo nek' ne bude da si to ti izmislio.
-
Mohamad Sissoko
#4356 Re: Republika Turska
@Kiki se konsultuje sa Antom iz Mostara kad analizira slike.
- Kikibombona
#4357 Re: Republika Turska
Ti si toliki bukvalac i sitnicar da to nije zdravo!Norman wrote:...
Cijelo vrijeme pisem kako Turci napustaju istok, kako se tope i kako ce istok biti etnicki cist... i on mi onda otipka ovakav komentar, sa ovakvim pitanjima...
Sta reci?
Znas li ti da je VRS bio odred Mesa Selimovic, da je u VRS bilo Bosnjaka?
Na temi historija ima tema Banjaluka, pa na njoj Bosnjaci iz Banjaluke pisu kako su ih upravo neki Bosnjaci maltretirali...
Sta to znaci?
Sta znaci za Srbiju to sto ima Zene u crnom, Sonju Biserko, Natasu Kandic... sto je imala i u najgorim vremenima ljude koji su se protivili politici Milosevica...
Da li sve to treba nabrajati svaki put kada se pomenu srpski zlocini?
Ja kazem 'strasno je ono sto su Srbi napravili u Vukovaru...'... A ti odmah napadnes sa Natasom Kandic, Sonjom Biserko... pa mi kazes da je u srpskim snagama bilo Hrvata... kazes mi da je Drazen Erdemovic Hrvat itd...
Je li tako inace komuniciras ili samo sada kada branis turske fasiste?
- Norman
#4358 Re: Republika Turska
Za tebe je možda sitnica, a za sve normalne ljude razlika između istine i laži je velika k'o Ararat.kikibonbona wrote:Ti si toliki bukvalac i sitnicar da to nije zdravo!
...
Je li tako inace komuniciras ili samo sada kada branis turske fasiste?]
Dakle, ustanovili smo kako nije istina da PKK ne pravi probleme protivnicima, to je samo još jedna ubleha kojom obmanjuješ ljude po forumu. I nije istina da su samo Turci protiv PKK, pa čak ni u Silopiju, a o cijeloj Turskoj da ne govorimo (ne znam uopšte koji te đavo natjerao da napišeš tu besmislicu).
Nigdje i nikada ne branim fašiste.
Ne branim ni tursku vladu, ni njenu politiku prema Kurdima.
Ja ovdje napadam samo tvoje falsifikate, posebno izmišljotine koje pišeš u korist PKK.
- japin_mutapi
#4359 Re: Republika Turska
kad se očekuje zabrana ezana i namaza u vascijelom kurdistanu
- japin_mutapi
- japin_mutapi
- Kikibombona
#4362 Re: Republika Turska
Hahahahahahaha...Norman wrote: Za tebe je možda sitnica, a za sve normalne ljude razlika između istine i laži je velika k'o Ararat.
Dakle, ustanovili smo kako nije istina da PKK ne pravi probleme protivnicima, to je samo još jedna ubleha kojom obmanjuješ ljude po forumu. I nije istina da su samo Turci protiv PKK, pa čak ni u Silopiju, a o cijeloj Turskoj da ne govorimo (ne znam uopšte koji te đavo natjerao da napišeš tu besmislicu).
Nigdje i nikada ne branim fašiste.
Ne branim ni tursku vladu, ni njenu politiku prema Kurdima.
Ja ovdje napadam samo tvoje falsifikate, posebno izmišljotine koje pišeš u korist PKK.
Nema naroda bez pete kolone, bez placenika, bez kontrasa!
Nisu ni svi Bosnjaci bili za ABiH za vrijeme rata PA STA?
Imas u Srbiji Srbe koji zagovaraju cijepanje Srbije. Da nisam upoznao takve ne bih vjerovao. Ali, ima ih! Ima ih koji podrzavaju odvajanje Kosova u znacajnom broju i sto je iznenadjujuce za mene, koji podrzavaju odvajanje Vojvodine!
I sta to treba da znaci?
- Co0l
#4363 Re: Republika Turska
To znaci da su Kurdi-teroristi u Turskoj peta kolona,placenici 
- Kikibombona
#4364 Re: Republika Turska
Velika vecina Kurda u Sjevernom Kurdistanu su uz HDP. Naravno da ima petokolonasa kao sto su ovi islamisti, koji u Silopiju ne mogu sabrati vise od par stotina glasova. Samo clanovi i porodica glasaju za sebe.Co0l wrote:To znaci da su Kurdi-teroristi u Turskoj peta kolona,placenici
U Silopiju je HDP osvoji 48 000 glasova ako sam dobro zapamtio, a svi ostali zajedno oko 6 000. Pa ti vidi...
Kada je ISIL napadao Kobani neki Kurdi islamisticke orjentacije su podrzavali ISIL. Izbio je haos iz kojeg su islamisti izvukli deblji kraj jer su malobrojni. Uvijek imas takvih bolesnika. I da nas napadne ISIL, budi siguran da bi bio dobar broj Bosnjaka koji bi te lovio da te skalpira.
- Norman
#4365 Re: Republika Turska
Ma da si na početku rekao da je to peta kolona, ne bih ni reagovao. Nego si izmislio da su tamo samo Turci, pa si još nadodao laž kako ovakvima PKK ne pravi probleme.kikibonbona wrote:Nema naroda bez pete kolone, bez placenika, bez kontrasa.
...
I sta to treba da znaci?
- Co0l
#4366 Re: Republika Turska
Pa to ti i pricam.Ako uzimas argument vecine kao dokaz da su oni koji su u manjini peta kolona,onda su kurdski teroristi peta kolona u Turskoj.Kikibombona wrote:Velika vecina Kurda u Sjevernom Kurdistanu su uz HDP. Naravno da ima petokolonasa kao sto su ovi islamisti, koji u Silopiju ne mogu sabrati vise od par stotina glasova. Samo clanovi i porodica glasaju za sebe.Co0l wrote:To znaci da su Kurdi-teroristi u Turskoj peta kolona,placenici
U Silopiju je HDP osvoji 48 000 glasova ako sam dobro zapamtio, a svi ostali zajedno oko 6 000. Pa ti vidi...
Kada je ISIL napadao Kobani neki Kurdi islamisticke orjentacije su podrzavali ISIL. Izbio je haos iz kojeg su islamisti izvukli deblji kraj jer su malobrojni. Uvijek imas takvih bolesnika. I da nas napadne ISIL, budi siguran da bi bio dobar broj Bosnjaka koji bi te lovio da te skalpira.
- Kikibombona
#4367 Re: Republika Turska
Jesam bas rekao SAMO Turci?Norman wrote:
Ma da si na početku rekao da je to peta kolona, ne bih ni reagovao. Nego si izmislio da su tamo samo Turci, pa si još nadodao laž kako ovakvima PKK ne pravi probleme.
Koji bukvalac grob te jebo, pa da li je moguce?
Ako se pojavi 100/200 Kurda na doceku PREMIJERA u gradu koji ima 100 000 stanovnika, to je toliko zanemarivo da uopste nije vrijedno pominjati.
Il' bi ti uvijek napomenuo 'rat protiv ABiH su vodili Srbi i dio Bosnjaka i Hrvata'?
Pa kakav si ti cirkusant, to je strasno!
U Silopiju je HDP uzeo 48 000 glasova a svi ostali zajedno 6 000. O cemu ti onda pricas, covjece? Samo spamas temu glupostima. Valjda ti je to cilj.
Bolje bi bilo da prokomentarises obracun fasisticke AKP sa medijima koji nisu pod njihovom kontrolom.
- japin_mutapi
#4368 Re: Republika Turska
Kurdi, svi i svuda.
- Kikibombona
#4369 Re: Republika Turska
Pripadnik ISILa, Cecen koji je stigao u hilafet iz Amerike, govori o saradnji Turske i ISILa!
http://www.liveleak.com/view?i=8e9_1416 ... comments=1
Bas da vidim sta ce Norman, Cool, Japin, Fudo, Sisoko i masa drugih turkofila na ovo reci... ili i vi potajno podrzavate 'islamski hilafet'...
Bas da vidim sta ce Norman, Cool, Japin, Fudo, Sisoko i masa drugih turkofila na ovo reci... ili i vi potajno podrzavate 'islamski hilafet'...
- Norman
#4370 Re: Republika Turska
Praviš se lud, ispadaš glup.Kikibombona wrote:Jesam bas rekao SAMO Turci?Norman wrote:
Ma da si na početku rekao da je to peta kolona, ne bih ni reagovao. Nego si izmislio da su tamo samo Turci, pa si još nadodao laž kako ovakvima PKK ne pravi probleme.![]()
Ako se pojavi 100/200 Kurda na doceku PREMIJERA u gradu koji ima 100 000 stanovnika, to je toliko zanemarivo da uopste nije vrijedno pominjati.
Ja sam rekao da se suni Kurdi raduju susretu s Ahmetom. A ti si na to replicirao riječima: "Pa to je taj mali broj Turaka koji zivi u Silopiju i glasa za AKP." Kad ti se dokaže da tu sigurno ima Kurda, da se ovaj skup nikako ne može opisati kao "mali broj Turaka koji živi u Silopu", onda ide povlačenje na liniju: "Jesam li baš rekao da su samo Turci?" Kakav klaun.
I onda opet izmišlja nekakvih 100-200 Kurda, brojeve koji postoje samo u njegovoj glavi.
- Kikibombona
#4371 Re: Republika Turska
Pripadnik ISILa, Cecen koji je stigao u hilafet iz Amerike, govori o saradnji Turske i ISILa!
- Co0l
#4372 Re: Republika Turska
Tamosnji Turci su morali iz straha da glasaju za proteroristicku HDPKikibombona wrote:Jesam bas rekao SAMO Turci?Norman wrote:
Ma da si na početku rekao da je to peta kolona, ne bih ni reagovao. Nego si izmislio da su tamo samo Turci, pa si još nadodao laž kako ovakvima PKK ne pravi probleme.![]()
Il' bi ti uvijek napomenuo 'rat protiv ABiH su vodili Srbi i dio Bosnjaka i Hrvata'?
Pa kakav si ti cirkusant, to je strasno!
U Silopiju je HDP uzeo 48 000 glasova a svi ostali zajedno 6 000. O cemu ti onda pricas, covjece? Samo spamas temu glupostima. Valjda ti je to cilj.![]()
Bolje bi bilo da prokomentarises obracun fasisticke AKP sa medijima koji nisu pod njihovom kontrolom.
- Co0l
#4373 Re: Republika Turska
Strah me i klikat na ovakve budalastine.Vazda se moze naci neki Dževdo Galijašević koji ce za par stoja reci sta god hoces na internetu a i onih koji ce to prihvatit zdravo za gotovo,kako vidimo.Kikibombona wrote:Pripadnik ISILa, Cecen koji je stigao u hilafet iz Amerike, govori o saradnji Turske i ISILa!
- vivaldi
#4374 Re: Republika Turska
bez obzira na vasa naprdjivanja, tamo se bas nadvijaju crni oblaci.
kurdi namirisali priliku da konacno rijese nacionalno pitanje, ali posto sami ne mogu skontali dobar pr - napucali ribice, nagomilali patetike pa traze empatiju u centrima moci, od washingtona do moskve. i meni bi se uvlacili u guzicu kad bi znali da im mogu pomoci. usput ribice navuku ponekog bjelosvejtskog ptsp-ovca veterana koji po povratku kuci u miru ne mogu da nadju smisao zivota pa dolaze u kurdistan da guze i ratuju. obicno im taj pichic polsije par mjeseci dodje glave u nekoj popizdini za koju nikad nisu ni culi.
kurdi udaraju neku majka tereza pricu, a da mogu i imaju cime sve bi turke na kolac nabili iz milosrdja.
s druge strane u brki se po stare dane iz totalno neobjasnjivih razloga probudio gruzijski gen pa krece josifovim stopama. hapsi opoziciju,profesroe, studente,sportiste, gasi medije, cenzurise internet, uvodi verbalni delikt, poceo izbacivat eminetne likove i iz vlastite stranke jer se boji pucha, svojoj sjeni vise ne vjeruje, okruzuje se familijom, a uporedo pravi 200 novih zatvora kapaciteta 120 hiljada i kao takav se pravi dobrocinitelj kurdima..
u vanjskoj politici izgubio kompas, odavno ne koristi diplomatski rjecnik vec otvoreno prijeti i ucnjeuje ameriku, evropu..,a to ne moze na dobro.
vecina tih autoritatvinih sranja se pocinje desavati kada pocnu ekonomske krize, a turska je imala jako dobrih 10 godina, a upravo taj rast mu je donio ogormnu popularnost jer je svako osjetio u svom dzepu napredak. zasto je sada to sve iz cista mira doveo u opasnost nikako mi nije jasno...
ako i kad ekonomija pocne trpit pocet ce stezat shake sve jace i jace, a to nece nista dobro donjeti ni turcima ni kurdima.
ironija je u tome sto mi se cini da je on toliko tvrdoglav da napravi totalni zaokret, a u isto vrijeme ne postoji niko ni blizu toliko popularan ko bi mu mogao biti alternativa
kurdi namirisali priliku da konacno rijese nacionalno pitanje, ali posto sami ne mogu skontali dobar pr - napucali ribice, nagomilali patetike pa traze empatiju u centrima moci, od washingtona do moskve. i meni bi se uvlacili u guzicu kad bi znali da im mogu pomoci. usput ribice navuku ponekog bjelosvejtskog ptsp-ovca veterana koji po povratku kuci u miru ne mogu da nadju smisao zivota pa dolaze u kurdistan da guze i ratuju. obicno im taj pichic polsije par mjeseci dodje glave u nekoj popizdini za koju nikad nisu ni culi.
kurdi udaraju neku majka tereza pricu, a da mogu i imaju cime sve bi turke na kolac nabili iz milosrdja.
s druge strane u brki se po stare dane iz totalno neobjasnjivih razloga probudio gruzijski gen pa krece josifovim stopama. hapsi opoziciju,profesroe, studente,sportiste, gasi medije, cenzurise internet, uvodi verbalni delikt, poceo izbacivat eminetne likove i iz vlastite stranke jer se boji pucha, svojoj sjeni vise ne vjeruje, okruzuje se familijom, a uporedo pravi 200 novih zatvora kapaciteta 120 hiljada i kao takav se pravi dobrocinitelj kurdima..
u vanjskoj politici izgubio kompas, odavno ne koristi diplomatski rjecnik vec otvoreno prijeti i ucnjeuje ameriku, evropu..,a to ne moze na dobro.
vecina tih autoritatvinih sranja se pocinje desavati kada pocnu ekonomske krize, a turska je imala jako dobrih 10 godina, a upravo taj rast mu je donio ogormnu popularnost jer je svako osjetio u svom dzepu napredak. zasto je sada to sve iz cista mira doveo u opasnost nikako mi nije jasno...
ako i kad ekonomija pocne trpit pocet ce stezat shake sve jace i jace, a to nece nista dobro donjeti ni turcima ni kurdima.
ironija je u tome sto mi se cini da je on toliko tvrdoglav da napravi totalni zaokret, a u isto vrijeme ne postoji niko ni blizu toliko popularan ko bi mu mogao biti alternativa
- Norman
#4375 Re: Republika Turska
To možda na nekoj ozbiljnoj temi o Turskoj, s ozbiljnim sagovornicima.kikibonbona wrote:Bolje bi bilo da prokomentarises obracun fasisticke AKP sa medijima koji nisu pod njihovom kontrolom.
Ovdje se mogu samo smijati tvojim akrobacijama. Evo gledam kako si predstavio aktere u ovom slučaju:
na jednoj strani "islamistička AKP", a na drugoj nisu islamisti nego "postovaoci medija Zaman".
Slobodno baci još koju bravuru...