S tobom bas ne vrijedi raspravljati. To sam ti vec objasnio i o tome smo vec pricali. Postajes pomalo naporan vracanjem na temu koju smo vec obradili. Ili me ne pratis ili je nesto drugo u pitanjuuglavnomja wrote:
znaci ti si recimo prevodilac na poslovnom sastanku za ulaganje x miliona i i ti u pola 12 kazes: odo' ja na dzumu, pa cu prevesti ostatak u nedelju
ili doktor ili medicnski tehnicar usred operacije ...
ili konobar ...donijecu vam naruceni rucak u subotu ... ili te taksista izbaci na sred ulice ... odvesce te na aerodrom za par dana ... ili policajac ... ili prodavacica u radnji ili profesor ili ...
nisu svi kancelarijski misevi koji rade nepotrebne i izmisljene poslove
bolan ... jedno je planirati slobodne dane na osnovu predvidjenog obima posla, a drugo ugrozavati posao zbog privatnih stvari.
Terorizam u Parizu!
-
iceman2010
#4351 Re: Terorizam u Parizu!
- uglavnomja
#4352 Re: Terorizam u Parizu!
prvo pokusavam zato jer je krajnje nefer i neproduktivno da vecina muskaraca ne radi petkom polsije 12. i jos su placeni za to vrijeme.iceman2010 wrote:S tobom bas ne vrijedi raspravljati. To sam ti vec objasnio i o tome smo vec pricali. Postajes pomalo naporan vracanjem na temu koju smo vec obradili. Ili me ne pratis ili je nesto drugo u pitanjuuglavnomja wrote:
znaci ti si recimo prevodilac na poslovnom sastanku za ulaganje x miliona i i ti u pola 12 kazes: odo' ja na dzumu, pa cu prevesti ostatak u nedelju
ili doktor ili medicnski tehnicar usred operacije ...
ili konobar ...donijecu vam naruceni rucak u subotu ... ili te taksista izbaci na sred ulice ... odvesce te na aerodrom za par dana ... ili policajac ... ili prodavacica u radnji ili profesor ili ...
nisu svi kancelarijski misevi koji rade nepotrebne i izmisljene poslove
bolan ... jedno je planirati slobodne dane na osnovu predvidjenog obima posla, a drugo ugrozavati posao zbog privatnih stvari.Ne moras svaki petak na dzumu. Ne smijes propustiti 3 zaredom. Dakle, i konobar i policajac i taksista rade svaki i ne rade svaki radni dan
Hocu reci da ce mozda taj petak raditi, ali sljedeci nece. Ako si prevodilac neces bas svaki petak u 12 imati neki sastanak. Ako si profesor postoji raspored casova koji se dogova na kolegiju. Tu svi imaju neke svoje zahtjeve. Ako je tvoj da ne radis petkom odredjena 2 sata vjerujem da se to moze urediti cak i sada. Ustvari, svi ovi koje si naveo vec i sada vjerovatno imaju mogucnost da ispune svoje vjerske obaveze ako su muslimani. Moraces pokusati bolje. A onda se zapitaj zasto pokusavas.
drugo, prvi put cujem to za 3 propustene dzume. ni ovi po katonalnim ministarstvima to ocito ne znaju, ne d'o bog da propuste i jednu.
znas li ti i jedan slucaj da je neki budzetlija ili bilo ko drugi "naradio" dzumu vikendom
- area51
#4353 Re: Terorizam u Parizu!
Komentar sa jednog drugog sajta:
"Ljude je lakse prevariti nego ih ubjediti da su prevareni" - Mark Tven
"Ljude je lakse prevariti nego ih ubjediti da su prevareni" - Mark Tven
- insomnia78
#4354 Re: Terorizam u Parizu!
Francuzi skoro jednoglasno izglasali nastavak zracnih udara protiv Daesha u Iraku
-
iceman2010
#4355 Re: Terorizam u Parizu!
Ja ti dao jedan od modela gdje bi svi radili jednako, a ti opet o nekim nefer varijantama. Konstantno se vracas na nesto sto sam vec objasnio.uglavnomja wrote:
prvo pokusavam zato jer je krajnje nefer i neproduktivno da vecina muskaraca ne radi petkom polsije 12. i jos su placeni za to vrijeme.
drugo, prvi put cujem to za 3 propustene dzume. ni ovi po katonalnim ministarstvima to ocito ne znaju, ne d'o bog da propuste i jednu.
znas li ti i jedan slucaj da je neki budzetlija ili bilo ko drugi "naradio" dzumu vikendom
Ti uzeo o budzetlijama i dzumi. Ako cemo posteno tu sa posla bjeze svi kada god uhvate priliku svaki dan. Ode da kupi cipele, plati racune, popije kafu sa jaranom..... Petkom se bjezalo i u onom sistemu a nije dzuma bila razlog. Produzeni vikend
Rekoh ti ja da ce ovo otici u debeli off topic. Trebalo je da posluzi kao jedan usputni primjer a postade tema nase rasprave na vise stranica.
-
nigor
#4356 Re: Terorizam u Parizu!
http://news.sky.com/story/1407227/new-f ... gun-attack
Gledajući ovaj snimak, prvo što mi pada u oči da ovi nisu u samoubilačkoj misiji, drugo, da su ova dvojica potpuno mirni, kao da ne očekuju progonitelje, onda dolazak policije, kao da su slučajno tu banuli, kao da su bili iznenađeni, jer da su došli na intervenciju po pozivu zbog rafalne pucnjave, tada bi došli spremni, oružje repetirano i u rukama, uspjeli bi ispaliliti bar jedan hitac na napadače, ili bi stali vozilom malo dalje pa pješke krenuli štiteći jedan drugog.
Npr. mevlid je bio u samoubilačkoj misiji i išao je da šehidi, samo jadnik nije imao sreće
, ali ova dvojica su skroz drugačiji, kao da su znali da nema potrebe da žure, kao da su se osjećali sigurno, a očito je da nisu htjeli da umru. meni se sada još jače postavlja pitanje, da li su ova dvojica zaista ona dvojica koja mislimo da jesu.
Gledajući ovaj snimak, prvo što mi pada u oči da ovi nisu u samoubilačkoj misiji, drugo, da su ova dvojica potpuno mirni, kao da ne očekuju progonitelje, onda dolazak policije, kao da su slučajno tu banuli, kao da su bili iznenađeni, jer da su došli na intervenciju po pozivu zbog rafalne pucnjave, tada bi došli spremni, oružje repetirano i u rukama, uspjeli bi ispaliliti bar jedan hitac na napadače, ili bi stali vozilom malo dalje pa pješke krenuli štiteći jedan drugog.
Npr. mevlid je bio u samoubilačkoj misiji i išao je da šehidi, samo jadnik nije imao sreće
- skafiskafsnjak
#4357 Re: Terorizam u Parizu!
LICEMJERI ! Majku Vam francusku, zidovsku , cionisticku , nacisticku ....

- skafiskafsnjak
#4359 Re: Terorizam u Parizu!
LICEMJERI CIONISTICKI !
-
splinter
#4360 Re: Terorizam u Parizu!
Jel nešto spominju Poslanika Muhameda il tako nešto na ovom snimku ?insomnia78 wrote:http://youtu.be/iCsCcv6OI44
Novi video, par sekundi poslije su ubili policajca
- GAU8
#4361 Re: Terorizam u Parizu!
Ne potezi srebrenicke zrtve, nisi dostojan.skafiskafsnjak wrote:LICEMJERI ! Majku Vam francusku, zidovsku , cionisticku , nacisticku ....
A dolazili su brojni drzavnici u srebrenicu i potocare, ako nisi znao.
- skafiskafsnjak
#4362 Re: Terorizam u Parizu!
Neki ?
Trebaju svi , svi !
Trebaju svi , svi !
- GAU8
#4363 Re: Terorizam u Parizu!
Rekao sam brojni, a ne neki.skafiskafsnjak wrote:Neki ?
Trebaju svi , svi !
Ohladi malo
- skafiskafsnjak
#4364 Re: Terorizam u Parizu!
Vecina ovih sa slike nije , budimo realni .
- insomnia78
#4365 Re: Terorizam u Parizu!
Na arapskom, mediji kazu da vicu, "osvetili smo poslanika Muhameda"splinter wrote:Jel nešto spominju Poslanika Muhameda il tako nešto na ovom snimku ?insomnia78 wrote:http://youtu.be/iCsCcv6OI44
Novi video, par sekundi poslije su ubili policajca
- skafiskafsnjak
#4366 Re: Terorizam u Parizu!
nazalost... nista i nikoga oni osvetili nisu .Samo stettu idioti nanijeli ... sto sebi (poginuli) sto Islamu i vjernicima u toj zemlji, pa i u mnogim drugim.
- Danguba
#4367 Re: Terorizam u Parizu!
Samo za ove sto ne postuju tudje svetinje i svece, pa kakav to covjek mozes biti pa ne postovati tudju svetinju ili sveca?
Meni kada bi covjek rekao da mu je sveto drvo sekvoja, ja bi to postovao.
Ne mogu da zamislim covjeka-komsiju koji bi se sprdao sa St. Trifunom ili bilo kojim drugim svecem ali me interesuje i kako bi isti zavrsio?
Valjda je normalno da se cestita slava ili vjerski praznik a ne da se omalovazava i sprda da istim...
...a sada vi nastavite gdje ste stali.
Ne mogu da zamislim covjeka-komsiju koji bi se sprdao sa St. Trifunom ili bilo kojim drugim svecem ali me interesuje i kako bi isti zavrsio?
Valjda je normalno da se cestita slava ili vjerski praznik a ne da se omalovazava i sprda da istim...
- area51
#4368 Re: Terorizam u Parizu!
Ispravno i normalno razmišljanjeDanguba wrote:Samo za ove sto ne postuju tudje svetinje i svece, pa kakav to covjek mozes biti pa ne postovati tudju svetinju ili sveca?
-
Mohamad Sissoko
#4369 Re: Terorizam u Parizu!
Eto nek si ti dostojanGAU8 wrote:[
Ne potezi srebrenicke zrtve, nisi dostojan.
A dolazili su brojni drzavnici u srebrenicu i potocare, ako nisi znao.
- skafiskafsnjak
#4370 Re: Terorizam u Parizu!
Pa sad ce opet doci pametnjakovici kix foruma i reci ce da je to ok . Na kraju krajeva, ako se krscani ne bune kada se sprdaju sa njihovom vjerom, sta cu im ja sto ne vole svoju vjeru kao mi svoju.Danguba wrote:Samo za ove sto ne postuju tudje svetinje i svece, pa kakav to covjek mozes biti pa ne postovati tudju svetinju ili sveca?
Nisam ja rekao da su ti ljudi zasluzili umrijeti ...to niposto , volio bih da nisu ... ali to sto su radili nije bilo ok.
- area51
#4371 Re: Terorizam u Parizu!
Nije im dugo trebalo da se karte otkriju...
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/donese ... 68488.html
"Pobijediti terorizam na vlastitu tlu zahtijeva borbu protiv njega na mjestima na kojima se razvija", rekao je predsjednik socijalističkog kluba zastupnika u parlamentu, Bruno le Roux.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/donese ... 68488.html
"Pobijediti terorizam na vlastitu tlu zahtijeva borbu protiv njega na mjestima na kojima se razvija", rekao je predsjednik socijalističkog kluba zastupnika u parlamentu, Bruno le Roux.
-
Pjanic15
#4372 Re: Terorizam u Parizu!
Religijska pravila mogu važiti samo u religijski ustrojenim državama. To je sve što je bilo potrebno dodati u ovom slučaju, prosta činjenica za shvatiti bez potrebe za ikakvim komplikacijama.
- GAU8
#4373 Re: Terorizam u Parizu!
Jednaka je sansa da je sve izrezirano.skafiskafsnjak wrote:nazalost... nista i nikoga oni osvetili nisu .Samo stettu idioti nanijeli ... sto sebi (poginuli) sto Islamu i vjernicima u toj zemlji, pa i u mnogim drugim.
- skafiskafsnjak
#4374 Re: Terorizam u Parizu!
Pa nidje ne pise eto da je zabranjeno zakonima te drzave...ali zasto nesto da radis ako znas da ce to uvrijediti nekoga ?Pjanic15 wrote:Religijska pravila mogu važiti samo u religijski ustrojenim državama. To je sve što je bilo potrebno dodati u ovom slučaju, prosta činjenica za shvatiti bez potrebe za ikakvim komplikacijama.
Eto nikako mi nije jasno ... kakvo djubre moras da budes kada svjesno povrijedjujes nekoga...
Ali sta ces, sve se radi za pare tj tiraz ...eto , imace ga ..dabogda im izgorilo sve
vrlo moguce ali je to sada nepotrebno spominjati hahahGAU8 wrote: Jednaka je sansa da je sve izrezirano.
- skafiskafsnjak
#4375 Re: Terorizam u Parizu!
http://radiosarajevo.ba/novost/177251/j ... vani-patak
tacno mi je zao ovih francuskih satiricnih novina ...
tacno mi je zao ovih francuskih satiricnih novina ...