Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
avetinja

#4351 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Danas dok sam išao kod jarana čovjeka napade pas. Stariji dedo sa štapom pokušao se odbraniti, ali kako je slab na nogama padne i razbije glavu. Na asfaltu je bilo dosta krvi, izgleda da mu je arkada stradala. Jedan momak je dotrčao prije mene i pomogao mu da se pridigne, mada je jednu minutu bio potpuno nepomičan. Hitna je došla, pružila mu pomoć, i odvezla ga. Eto, sada vi recite kako ne treba eutanizirati pse.
MJAU - da

#4352 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Ti i tebi slični ne vidite dalje od nosa sopstvenog koliko ima mržnje u vama. Patetični ste, jer ste svu svoju mržnju usmjerili prema nemoćnima, što obično i rade p... od "ljudi.
MJAU - da

#4353 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

avetinja wrote:Danas dok sam išao kod jarana čovjeka napade pas. Stariji dedo sa štapom pokušao se odbraniti, ali kako je slab na nogama padne i razbije glavu. Na asfaltu je bilo dosta krvi, izgleda da mu je arkada stradala. Jedan momak je dotrčao prije mene i pomogao mu da se pridigne, mada je jednu minutu bio potpuno nepomičan. Hitna je došla, pružila mu pomoć, i odvezla ga. Eto, sada vi recite kako ne treba eutanizirati pse.
Eutanizirati da, svirepo ubijati i daviti NE.
avetinja

#4354 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

MJAU - da wrote:
avetinja wrote:Danas dok sam išao kod jarana čovjeka napade pas. Stariji dedo sa štapom pokušao se odbraniti, ali kako je slab na nogama padne i razbije glavu. Na asfaltu je bilo dosta krvi, izgleda da mu je arkada stradala. Jedan momak je dotrčao prije mene i pomogao mu da se pridigne, mada je jednu minutu bio potpuno nepomičan. Hitna je došla, pružila mu pomoć, i odvezla ga. Eto, sada vi recite kako ne treba eutanizirati pse.
Eutanizirati da, svirepo ubijati i daviti NE.
Sve do jednog eutanizirati. Ovo je sramota za jedan glavni grad, da hiljade pasa nekontrolisano provode svoje bjesnilo, i ugrožavaju slobodu građana.
Naslovnica

#4355 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Nekada je zaista bilo malo situacija gdje u toku vožnje Sarajevom trebam prikočiti zbog psa na ulici, danas je sasvim obrnut slučaj. Počeli su predstavljati veliku opasnost i za vozače u toku vožnje, na stranu izgrižene karambolke i blatobrani kada auto stoji.
Volim životinje, volim pse, ali apsolutnog sam mišljenja da ova situacija sa hiljadama lutalica na ulicama, pored problema sa kojima se susrećemo, stvara kod ljudi i bijes i srdžbu prema psima (znam da su oni ni krivi ni dužni u toj situaciji - krivi su ovi mafijaši iz Dog Trusta i psihijatrijski slučajevi keroljubaca). Nisam ni primijetio da je moja pažnja da ne zgazim nekog kera vremenom počela da se pretvara u "e hajde pod točkove, jedan manje, zaboli me, apsolutno".
Obzirom sa visinu vozila, nije problem neoštećeno ga pregaziti, osim ako ne nabasam na rotvajlera.
Elem, znam da je pogrešno ovako razmišljati, znam da psi nisu krivi, ali eto psiho-keroljupci i Dog Trust mafijo, do čega ste doveli normalne ljude, da im je sasvim svejedno da li će zgaziti psa ili ne, naprosto ljudi su zbog vas idiota počeli da mrze jadne pse.
MJAU - da

#4356 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Zato se treba probuditi i Dog trast odjebati i tražiti eutanaziju.
5 0 5

#4357 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

Naslovnica wrote:Nekada je zaista bilo malo situacija gdje u toku vožnje Sarajevom trebam prikočiti zbog psa na ulici, danas je sasvim obrnut slučaj. Počeli su predstavljati veliku opasnost i za vozače u toku vožnje, na stranu izgrižene karambolke i blatobrani kada auto stoji.
Volim životinje, volim pse, ali apsolutnog sam mišljenja da ova situacija sa hiljadama lutalica na ulicama, pored problema sa kojima se susrećemo, stvara kod ljudi i bijes i srdžbu prema psima (znam da su oni ni krivi ni dužni u toj situaciji - krivi su ovi mafijaši iz Dog Trusta i psihijatrijski slučajevi keroljubaca). Nisam ni primijetio da je moja pažnja da ne zgazim nekog kera vremenom počela da se pretvara u "e hajde pod točkove, jedan manje, zaboli me, apsolutno".
Obzirom sa visinu vozila, nije problem neoštećeno ga pregaziti, osim ako ne nabasam na rotvajlera.
Elem, znam da je pogrešno ovako razmišljati, znam da psi nisu krivi, ali eto psiho-keroljupci i Dog Trust mafijo, do čega ste doveli normalne ljude, da im je sasvim svejedno da li će zgaziti psa ili ne, naprosto ljudi su zbog vas idiota počeli da mrze jadne pse.
:lol: :lol: :lol: :lol: po stoti put, nije posao dog trusta kao ni lovaca da rjesava problem s psima lutallicama. POSTOJE LJUDI KOJI PRIMAJU PLATU U OPSTINAMA, KANTONU, ENTITETU I U DRZAVI ZA TAJ POSAO. ne pitas se zasto ne rade. dog trust moze odluciti sta hoce, njih niko nista ne pita. njih niko nije izabrao u vlast. za njih niko nije glasao. oni nemaju nikakvu odgovornost. postoje institucije vlasti koje su zaduzene za higijenske i zdravstvene uslove u gradu. njima se moras obratiti.
Naslovnica

#4358 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

5 0 5 wrote:
Naslovnica wrote:Nekada je zaista bilo malo situacija gdje u toku vožnje Sarajevom trebam prikočiti zbog psa na ulici, danas je sasvim obrnut slučaj. Počeli su predstavljati veliku opasnost i za vozače u toku vožnje, na stranu izgrižene karambolke i blatobrani kada auto stoji.
:lol: :lol: :lol: :lol: po stoti put, nije posao dog trusta kao ni lovaca da rjesava problem s psima lutallicama. POSTOJE LJUDI KOJI PRIMAJU PLATU U OPSTINAMA, KANTONU, ENTITETU I U DRZAVI ZA TAJ POSAO. ne pitas se zasto ne rade. dog trust moze odluciti sta hoce, njih niko nista ne pita. njih niko nije izabrao u vlast. za njih niko nije glasao. oni nemaju nikakvu odgovornost. postoje institucije vlasti koje su zaduzene za higijenske i zdravstvene uslove u gradu. njima se moras obratiti.
Zato što Dog Trust lobira i podmićuje one koji treba da rade svoj posao.
Umjesto da se promijeni zakon i da se uvede stavka eutanazije nakon određenog vremena provedenog u azilu, Dog Trust mafija je lobirala preko UK ambasadora i potplaćivala da se ta stavka ne uvede! 100%!
I niko ih nije zvao da ovdje prosipaju svoju priču!
Zašto Dog Trust ne djeluje u RS?!
Zašto su protiv vremenski ograničenog držanja pasa u azilu!?
Ko su oni da potpisuju memorandume o razumijevanju sa Kantonalnim vlastima?!
Ko su oni da "obučavaju" i drže "predavanja" diplomiranim veterinarima o tome kako se pas sterilizira?! Ublehaši i profiteri, kriminalna organizacija koja živi uzimajući novac od donacija i terorišući stanovnike.
Stjui

#4359 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

MJAU - da wrote:Ti i tebi slični ne vidite dalje od nosa sopstvenog koliko ima mržnje u vama. Patetični ste, jer ste svu svoju mržnju usmjerili prema nemoćnima, što obično i rade p... od "ljudi.
:shock: ovo mi nikad nije palo na pamet.neću više prskati zlatice i postavljati mišomor.hoćel' naletit kakva ženska i pomislit da sam patetična p...

nego:

patrona za sačmaricu - prosječna cijena 3 km

injekcija za eutanaziju - prosječna cijena 35 km

Image
MJAU - da

#4360 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Pa ti si i brižan građanin, zamisli, ko bi rekao. Žao ti siromašnih i penzionera? E tu bi trebao da mržnju usmjeriš prema onima koji su stvorili tu sirotinju, a znaš li ko su? Ili bolje ne, p... kao ti može se srditi samo na onome ko je nemoćan...
5 0 5

#4361 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

Naslovnica wrote: Zato što Dog Trust lobira i podmićuje one koji treba da rade svoj posao.
Umjesto da se promijeni zakon i da se uvede stavka eutanazije nakon određenog vremena provedenog u azilu, Dog Trust mafija je lobirala preko UK ambasadora i potplaćivala da se ta stavka ne uvede! 100%!
Ko su oni da "obučavaju" i drže "predavanja" diplomiranim veterinarima o tome kako se pas sterilizira?! Ublehaši i profiteri, kriminalna organizacija koja živi uzimajući novac od donacija i terorišući stanovnike.
ispravi me ako sam pogresno razumio. tebi smetaju ljudi koji podmicuju, a ne smetaju ti podmiceni? dalje, smeta ti nevladina organizacija a ne smeta ti covjek koji vozi pasata od 100 hiljada (kupljen od tvojih para) i koji sjedi u fotelji ne radeci nista? onaj koji ima posao ima i odgovornost da taj posao radi. s druge strane, dog trust se moze a i ne mora slusati. eto, kao sto si primjetio u rs ih ne jebe ni za suhu sljivu. znaci mogu se izignorirati ako hoce. no, lakse ih je koristiti kao alibi za svoj javasluk i nerad. zar ne?

to sto organizuju predavanja i obuke moze biti samo pozitivno. kada si cuo da je vlast kojoj je to posao napravila nesto slicno?

ako su ublehasi i profiteri ne profitiraju od tvojih para. dok onaj koji sjedi u vlasti da. ako ja danas dobijem 5 miliona eura da pokrenem inicijativu da svaki muskarac u sarajevu treba biti kastriran i izlobiram u uk ambasadi da me poguraju, da li to znaci da gradska vlast mora izglasati takav zakon? hoce li biti moja odgovornost ili odgovornost onih koji su taj zakon izglasali?
bogumila

#4362 Re: Problem pasa lutalica

Post by bogumila »

Naslovnica wrote: Zato što Dog Trust lobira i podmićuje one koji treba da rade svoj posao.
Ko su oni da "obučavaju" i drže "predavanja" diplomiranim veterinarima o tome kako se pas sterilizira?!
Ublehaši i profiteri, kriminalna organizacija koja živi uzimajući novac od donacija i terorišući stanovnike.
:hajmooo: :izet:
Drinski

#4363 Re: Problem pasa lutalica

Post by Drinski »

@Stjui

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

A ovi sto pricaju kako mi ne vidimo "političke" a vidimo samo "pasje" probleme, moraju ipak znati da se ovdje razgovara o potonjim problemima.
Drinski

#4364 Re: Problem pasa lutalica

Post by Drinski »

SkyLimit wrote:Znate ono kad voziš i najednom ispred tebe na cesti izlete džukele, ganjaju se, jebuckaju se, a ti naglo zakočiš, šta ako ga udariš, em je pomalo traumatično em može i auto da se ošteti, a i u slučaju naglog kočenja u saobraćaju može doći i do nesreće.

Treba državu tužiti za sve i svašta, dok se ne pokaju što su se prodali za male pare i donijeli zakon da su u BiH psi zaštićeniji od ljudi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kaze mi kolega da u BRčkom, takve tuzbe odavno ferceraju, svake godine se iskešira po par stoja milja.
Stjui

#4365 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

MJAU - da wrote:Pa ti si i brižan građanin, zamisli, ko bi rekao. Žao ti siromašnih i penzionera? E tu bi trebao da mržnju usmjeriš prema onima koji su stvorili tu sirotinju, a znaš li ko su? Ili bolje ne, p... kao ti može se srditi samo na onome ko je nemoćan...
ne valja ti logika.samo zato što me handre političari,trebam dozvoliti isto i cukoljupcima?
zmajadaH

#4366 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

5 0 5 wrote:
ispravi me ako sam pogresno razumio. tebi smetaju ljudi koji podmicuju, a ne smetaju ti podmiceni? dalje, smeta ti nevladina organizacija a ne smeta ti covjek koji vozi pasata od 100 hiljada (kupljen od tvojih para) i koji sjedi u fotelji ne radeci nista? onaj koji ima posao ima i odgovornost da taj posao radi. s druge strane, dog trust se moze a i ne mora slusati. eto, kao sto si primjetio u rs ih ne jebe ni za suhu sljivu. znaci mogu se izignorirati ako hoce. no, lakse ih je koristiti kao alibi za svoj javasluk i nerad. zar ne?

to sto organizuju predavanja i obuke moze biti samo pozitivno. kada si cuo da je vlast kojoj je to posao napravila nesto slicno?

ako su ublehasi i profiteri ne profitiraju od tvojih para. dok onaj koji sjedi u vlasti da. ako ja danas dobijem 5 miliona eura da pokrenem inicijativu da svaki muskarac u sarajevu treba biti kastriran i izlobiram u uk ambasadi da me poguraju, da li to znaci da gradska vlast mora izglasati takav zakon? hoce li biti moja odgovornost ili odgovornost onih koji su taj zakon izglasali?
Da imamo političare koji su ne sposobni i lopovi je davno apsolvirana tema.
Tako da to nemoraš napominjati.
I pticama na grani je jasno da ti i tvoj DT drzite za taoce sve građane.
Ako nestane škevrija, nestat će i priliv novaca iz ino fondova.
Nestat će i vas gurbeta jer VI SVI komplet neznate raditi od srca i besplatno.
Samo viči MONEY MONEY....
Zato nećete granicu držanja u azilu i eutanaziju.
Poštedi nas svoje šuplje priče o političarima.

Vaš duhovni vođa prije DT nije imao za zvrk bureka , ali u pekari, a sada se voza u Tojota džipu a ti mu štitiš interese...
Naslovnica

#4367 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

5 0 5 wrote:

Odmah da te isparvim. Smetaju mi i jedni i drugi.
Naši političari su govna svoje vrste, kakvih nema na svijetu, a Dogs Trust tu dođe ko kec na desetku.
Očito je da rade u dogovoru, dizanje ručica se podmazuje kešom naivnih donatora, vozaju se skupa auta i na jednoj i na drugoj strani, a grad je postao ruglo od grada, podobrano zahvaljujući i hiljadama pasa lutalica.
Kada dođe UK ambasador i zavrne uši minderaškim korumpranim balijicama u kantonu, onda se ko zadnje pičke ušute i dižu ručice kako oni kažu, Još legne cifra na kafu, i mirna Bačka.
Međed iz Laktaša je to odjebao na svebi svojstven način, ne mogu mu ništa ni u kom aspektu, a kamoli lobirati za kerove. Na tome mu svaka čast.
Zašto je Dogs Trust digao toliku hampu kada je trebalo da se glasa o izmjeni zakona i da se uvede eutanazija nakon određenog vremenskog roka provedenog u azilu?! Digli su svjetsku javnost da u Sarajevu hoće ponovo da se uvedu šintori, ocrnili nas, užas šta nam rade sa svojim parama?
Zašto im smeta da se uvede eutanazija?
zmajadaH

#4368 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

MJAU - da wrote:Pa ti si i brižan građanin, zamisli, ko bi rekao. Žao ti siromašnih i penzionera? E tu bi trebao da mržnju usmjeriš prema onima koji su stvorili tu sirotinju, a znaš li ko su? Ili bolje ne, p... kao ti može se srditi samo na onome ko je nemoćan...

Tebi psovka stanuje u ustima kao zadnjem prostaku uličaru.
MJAU - da

#4369 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Pa vidim da i vi tako komunicirate, pa rekoh da se bolje razumijemo.
zmajadaH

#4370 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

MJAU - da wrote:Pa vidim da i vi tako komunicirate, pa rekoh da se bolje razumijemo.

Ti si notorni LAŽOV, tačniije LAŽOVČINA.

Niko ti nije rekao ružne riječi !!!!!
MJAU - da

#4371 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

A ti isto od mržnje slijep o očiju, pa čitaš samo ono što hoćeš da pročitaš...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4372 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Image
zmajadaH

#4373 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

MJAU - da wrote:A ti isto od mržnje slijep o očiju, pa čitaš samo ono što hoćeš da pročitaš...
Citiraj da ti je neko rekao ružnu riječ !!! Citiraj !!!

A do tada ostaješ NOTORNI LAŽOV.

Tako isto iz LAŽNIH pobuda i skrivenih namjera se zalažeš za škevrije na cesti.

Životom mogu garantovati da se nisi čestito pobrinula za neku životinju a kamoli insana....
Osim što su ti ovdje puna usta psovki i provokacija LAŽOVE
MJAU - da

#4374 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Ma evo sve letim, da ti uštedim vrijeme, džaba, kad si pun mržnje da ti ovdje bajke pišem.
zmajadaH

#4375 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

MJAU - da wrote:Ma evo sve letim, da ti uštedim vrijeme, džaba, kad si pun mržnje da ti ovdje bajke pišem.

Vidiš da si NOTORNI LAŽOV i da lažno zastupaš interese škevrija !!!!
Locked