Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4351 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

1. Da li si gledao duele između Plzena i Željezničara? Sasvim pristojno od bh. ekipe bez nekih zvijezda i sa minimalnim ulaganjem u naš fudbal, da ne spominjem koliko Savez brine o domaćem prvenstvu. Također vrijedi spomenuti i da bh. društvo u cjelini ne brine za domaći nogomet, kao da ćemo vječito imati talente iz dijaspore.

2. Možeš li navesti zašto je Barbarez na liberu bio loše rješenje?

3. Većina forumaša je rođena nakon tih remija sa ribarima i konobarima, koji ove godine dobiše Grčku u sred Atine, tako da je to poprilično irelevantan kejs za izbor selektora.

4. Iz RS-a glasovi dolaze za Faruka Hadžibegića, a ne za Rajevca. Ova tvrdnja će danas biti dokazana. :)

Zahtjevaš da ljudi ne pljuju Barbareza, a istovremeno pljuješ sve ostale kandidate (osim Meše, to moram priznati), je l' to fino tako? S tim da ne smatram da iko ovdje pljuje Sergeja, koji zaista jeste patriota (bar je bio dok je igrao za repku, ovih dana ga ne viđam u Bosni i Hercegovini), nego ljudi jednostavno iznose argumente zašto on ne treba biti selektor. Mislim da bi se većina javnosti, u ovo uključujem i navijače, složila da Barbarez dobije priliku da vodi mladu reprezentaciju ili da bude pomoćnik selektora, samim tim bi 2016. bio legitiman i u biti pravi kandidat da sjede na klupu naše nacionalne selekcije,

LP.
bingov buraz

#4352 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

Kemal Malovčić wrote:Jest al' najčešće počinju od Sanele iz mahale, a ne ko Barbarez, hoće da ziogu najbolju ribu u gradu bez ikakve prakse. :mrgreen:
Al ta najbolja riba u gradu je zahvaljujuci proslom jebacu postala grob i niko od vidjenijih faca nece da je drzi za ruku,ono ako se skine sa gudre mozda opet bude ribetina al nece da rizikuju ljudi,a Sergej ju je volio i kad je bila i neugledna i bubuljicava

:mrgreen:

Znaci ne mogu da vjerujem sta pisemo :lol:
pedeset

#4353 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pedeset »

SLIŠKOVIĆU BLAŽE ZMAJEVI TE TRAŽE!!!
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4354 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

pedeset wrote:SLIŠKOVIĆU BLAŽE ZMAJEVI TE TRAŽE!!!

http://www.imdb.com/title/tt0892769/ :bih:
Point.

#4355 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Velkoski wrote:1. Da li si gledao duele između Plzena i Željezničara? Sasvim pristojno od bh. ekipe bez nekih zvijezda i sa minimalnim ulaganjem u naš fudbal, da ne spominjem koliko Savez brine o domaćem prvenstvu. Također vrijedi spomenuti i da bh. društvo u cjelini ne brine za domaći nogomet, kao da ćemo vječito imati talente iz dijaspore.

Naravno, al isto tako sam gledo i Maccabi Tel Aviv i tu blamazu.

2. Možeš li navesti zašto je Barbarez na liberu bio loše rješenje?

To znaci da si se unapred predo i da ti je jedini cilj da spasis svoj go, kad zrtvujes takvog igraca na liberu.

3. Većina forumaša je rođena nakon tih remija sa ribarima i konobarima, koji ove godine dobiše Grčku u sred Atine, tako da je to poprilično irelevantan kejs za izbor selektora.

Kakvi su danas ribari ekipa je potpuno nevazno, jer tadu Farukov vakat su bili kanta za nabijanje a mi remi izvukosmo.

4. Iz RS-a glasovi dolaze za Faruka Hadžibegića, a ne za Rajevca. Ova tvrdnja će danas biti dokazana. :)

Koliko znam onaj Kovacevic iz tkz fsrs umalo nije zaplako dok je izgovarao da ce se preispitati zasto Rajevca nema medju dva glavna kandidata. Medjutim i ako je tacno da guraju Faruka, to znaci da nam zele zlo (a zele nam), poturajuci najslabiju kariku.

Zahtjevaš da ljudi ne pljuju Barbareza, a istovremeno pljuješ sve ostale kandidate (osim Meše, to moram priznati), je l' to fino tako? S tim da ne smatram da iko ovdje pljuje Sergeja, koji zaista jeste patriota (bar je bio dok je igrao za repku, ovih dana ga ne viđam u Bosni i Hercegovini), nego ljudi jednostavno iznose argumente zašto on ne treba biti selektor. Mislim da bi se većina javnosti, u ovo uključujem i navijače, složila da Barbarez dobije priliku da vodi mladu reprezentaciju ili da bude pomoćnik selektora, samim tim bi 2016. bio legitiman i u biti pravi kandidat da sjede na klupu naše nacionalne selekcije.

Dvije od najorganizovanijih navijackih skupina se javno izjasnila za Sergeja.

LP.

LP i tebi
Paul F.

#4356 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

bingov buraz wrote:
Kemal Malovčić wrote:Jest al' najčešće počinju od Sanele iz mahale, a ne ko Barbarez, hoće da ziogu najbolju ribu u gradu bez ikakve prakse. :mrgreen:
Al ta najbolja riba u gradu je zahvaljujuci proslom jebacu postala grob i niko od vidjenijih faca nece da je drzi za ruku,ono ako se skine sa gudre mozda opet bude ribetina al nece da rizikuju ljudi,a Sergej ju je volio i kad je bila i neugledna i bubuljicava

:mrgreen:

Znaci ne mogu da vjerujem sta pisemo :lol:
Niđe veze. Reprezentacija naše male zemlje koja je rasturala Francusku, Grčku, Obalu Slonovače, Mexico je postala niko i ništa zbog jedne jebene utakmice sa Kiprom. Takve "navijače" kao što si ti niko ne treba, baš niko. Vi ste samo teret i ništa drugo.
bingov buraz

#4357 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

Kad me apgrejdovana verzija (zna upisati apostrofe) psovaca krvave majke i porodice iz Sant Luisa istjera iz "navijaca" znacu da sam propao ko zeton :mrgreen:
Last edited by bingov buraz on 13/12/2014 10:41, edited 1 time in total.
Reglan

#4358 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Reglan »

Je li istina da ce amaw osim biti selektor paraolimpijske reprezentacije?
LSD

#4359 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

mi moramo izvršiti ovdje demistifikaciju tog Barbareza....vidim ja da te to nužno, jer pojedinci se ne umaraju u izdrkavanju njegovog imena....sunce ti kajalisano, oni svjesno hoce potop reprezentacije :shock:

dakle, ko je taj covjek, kao trener?? hu is tis :? koje su njegove TRENERSKE reference za najozbiljniji moguci posao?? a to je selektor A reprezentacije

ako je patriotizam jedina trenerska referenca, onda bolje da i nemamo selekotra....možda onda i Spahić voditi sa klupe, podviknuti ponekad igracima Hajmo malo majka mu stara i vozdra

jel hocete laika i neznalicu na klupi A selekcije :? pa nemojte onda kukate ako se nastavimo brukati i dalje.
5 0 5

#4360 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

imam pitanje za ove koji tvrde da bi sergej bio pozitivan izbor u ovom periodu. na osnovu cega mislite da bi se sergej mogao nositi sa igracima? na osnovu stare slave? citam ovdje da bi on bio postovan od strane igraca. isto pitanje, na osnovu cega to mislite? mozda covjek uopste nije u dobrim odnosima sa par preostalih starijih igraca s kojima je igrao. ne tvrdim da je to tako, jer ne znam, ali realno je 50/50. sto se tice mladjih igraca, moguce je da mladi igraci i ne znaju ko je sergej. autoritet se stice sa pristupom i rezultatima. sergej nema, uz svo postovanje njemu, nikakvog iskustva. hocu reci, po toj logici, zidane je trebao biti selektor francuske prije 5 godina.

ne znam ni jednog trenera koji je preuzeo reprezentaciju ili ozbiljniji tim prije neke prakse. jedino mi van basten pada na pamet, ali cini mi se da je i on vodio ajaxB jednu sezonu prije. usput, nije ni imao neki rezultat sa reprezentacijom.
bingov buraz

#4361 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

Necu se spaliti ako Sergej ne bude selektor ali u ovoj konkurenciji ne bih imao nista protiv.
Jednostavno predugo su drzali Safeta i iole ozbiljniji trener nece vruc kesten pod moranje.
Sergej nije dokazao da ne zna ovi ostali dokazali da i ne znaju bas puno.
SkyLimit

#4362 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

5 0 5 wrote:imam pitanje za ove koji tvrde da bi sergej bio pozitivan izbor u ovom periodu. na osnovu cega mislite da bi se sergej mogao nositi sa igracima? na osnovu stare slave? citam ovdje da bi on bio postovan od strane igraca. isto pitanje, na osnovu cega to mislite? mozda covjek uopste nije u dobrim odnosima sa par preostalih starijih igraca s kojima je igrao. ne tvrdim da je to tako, jer ne znam, ali realno je 50/50. sto se tice mladjih igraca, moguce je da mladi igraci i ne znaju ko je sergej. autoritet se stice sa pristupom i rezultatima. sergej nema, uz svo postovanje njemu, nikakvog iskustva. hocu reci, po toj logici, zidane je trebao biti selektor francuske prije 5 godina.

ne znam ni jednog trenera koji je preuzeo reprezentaciju ili ozbiljniji tim prije neke prakse. jedino mi van basten pada na pamet, ali cini mi se da je i on vodio ajaxB jednu sezonu prije. usput, nije ni imao neki rezultat sa reprezentacijom.
Navijači bi na utakmicama reprezentacije više skandirali Barbarezu nego bilo kojem igraču. Imao bi veliku podršku javnosti. Igrači ne bi mogli kao sa Sušićem kad su skontali da ga niko ne šljivi 2%, pa su javno nalazili izgovor za svoje loše partije u njegovim lošim taktikama, i kad to jeste i kad nije bio razlog. Eto zbog toga bi se mogao nositi sa igračima, jer znaju da ako bi ušli u sukob sa njim, javnost bi uvijek stala na njegovu stranu, ne bi se smjeli puno zajebavati.

Ali ionako džabe pričamo, šanse da danas kažu da je Sergej Barbarez novi selektor BiH su jednake šansama da kažu da je to Edoardo Reja.
Last edited by SkyLimit on 13/12/2014 11:00, edited 1 time in total.
House

#4363 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by House »

samo da nije Hadžibegić

Hvala
Ajatolah_

#4364 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

LSD wrote:ako je patriotizam jedina trenerska referenca, onda bolje da i nemamo selekotra....možda onda i Spahić voditi sa klupe, podviknuti ponekad igracima Hajmo malo majka mu stara i vozdra
Spaha i Džeko su najuspješniji selektori u historiji reprezentacije, a još su bez prethodnog trenerskog iskustva.
Prirodno bi bilo postaviti Ibričića na klupu kao njihovog dugogodišnjeg pomoćnika.
Kemal Malovčić

#4365 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Kemal Malovčić »

SkyLimit wrote:
5 0 5 wrote:imam pitanje za ove koji tvrde da bi sergej bio pozitivan izbor u ovom periodu. na osnovu cega mislite da bi se sergej mogao nositi sa igracima? na osnovu stare slave? citam ovdje da bi on bio postovan od strane igraca. isto pitanje, na osnovu cega to mislite? mozda covjek uopste nije u dobrim odnosima sa par preostalih starijih igraca s kojima je igrao. ne tvrdim da je to tako, jer ne znam, ali realno je 50/50. sto se tice mladjih igraca, moguce je da mladi igraci i ne znaju ko je sergej. autoritet se stice sa pristupom i rezultatima. sergej nema, uz svo postovanje njemu, nikakvog iskustva. hocu reci, po toj logici, zidane je trebao biti selektor francuske prije 5 godina.

Navijači bi na utakmicama reprezentacije više skandirali Barbarezu nego bilo kojem igraču. Imao bi veliku podršku javnosti. Igrači ne bi mogli kao sa Sušićem kad su skontali da ga niko ne šljivi 2%, pa su javno nalazili izgovor za svoje loše partije u njegovim lošim taktikama, i kad to jeste i kad nije bio razlog. Eto zbog toga bi se mogao nositi sa igračima, jer znaju da ako bi ušli u sukob sa njim, javnost bi uvijek stala na njegovu stranu, ne bi se smjeli puno zajebavati.

Ali ionako džabe pričamo, šanse da danas kažu da je Sergej Barbarez novi selektor BiH su jednake šansama da kažu da je to Edoardo Reja.
Nije istina.

Nije javnost glupa da bude idolopoklonik.
bingov buraz

#4366 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

Aha,ista javnost koja vec 25 godina bira ko ce da ih guzi naredne 4 :mrgreen:
SkyLimit

#4367 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Nakon što je Sušić već uništio reprezentaciju, jedan dio BiH javnosti mu je skandirao u Tuzli, kao i jedan dio njegovom bratiću u Zenici, tako da baš i nemam preveliko mišljenje o BiH javnosti. To su vjerovatno isti oni koji pišu po facebooku "Saffet Sušić nasje odveo na svjetsko, kositi damu šta kazeš".

Jasno, skandiranje Barbarezu i davanje bezrezervne podrške uopće ne smatram pogrešnim potezom. Ali Barbarez neće biti selektor, ne treba ga više ni spominjati na ovoj temi.
Last edited by SkyLimit on 13/12/2014 11:24, edited 2 times in total.
5 0 5

#4368 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

Kemal Malovčić wrote:
SkyLimit wrote: Navijači bi na utakmicama reprezentacije više skandirali Barbarezu nego bilo kojem igraču. Imao bi veliku podršku javnosti. Igrači ne bi mogli kao sa Sušićem kad su skontali da ga niko ne šljivi 2%, pa su javno nalazili izgovor za svoje loše partije u njegovim lošim taktikama, i kad to jeste i kad nije bio razlog. Eto zbog toga bi se mogao nositi sa igračima, jer znaju da ako bi ušli u sukob sa njim, javnost bi uvijek stala na njegovu stranu, ne bi se smjeli puno zajebavati.

Nije istina.

Nije javnost glupa da bude idolopoklonik.
slazem se sa kemalom. jos bih i dodao da javnos niko ne benda ni 1%. pa sjetite se samo safetovog arogantnog odgovora "ima dobro prezime". ili spustanje slusalice u emisiji. ovdje je samo pitanje odnosa koji bi sergej uspostavio sa igracima. mozda bi bio savrsen, mozda bi bio katastrofa. kao sto rekoh, za mene je to 50/50. moze otici na bilo koju stranu. ja bih ga ipak volio vidjeti par godina kao pomocnika nekom velikom treneru (bilo gdje), pa onda mozda u21 jedan ciklus, pa tek onda (mozda) i kao selektora.
palermo

#4369 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Velkoski wrote:S tim da ne smatram da iko ovdje pljuje Sergeja, koji zaista jeste patriota (bar je bio dok je igrao za repku, ovih dana ga ne viđam u Bosni i Hercegovini), nego ljudi jednostavno iznose argumente zašto on ne treba biti selektor. Mislim da bi se većina javnosti, u ovo uključujem i navijače, složila da Barbarez dobije priliku da vodi mladu reprezentaciju ili da bude pomoćnik selektora, samim tim bi 2016. bio legitiman i u biti pravi kandidat da sjede na klupu naše nacionalne selekcije,

LP.
Samo mala opaska, nije Bosna i Hercegovina samo Sarajevo da bi bi se moglo reći ne viđam ga u Bosni i Hercegovini.

Inače, priča postaje deplasirana, nema šansi da Sergej postane selektor i ne vidim zašto se ovdje uoptše prepiremo oko toga. Mislim da će i Sergejov interes za vođenjem reprezenatcije pasti, i moja je pretpostavka da je ovo zadnji put da Segeja u ovom kontekstu spominjemo (osim, ako novi selektor baš ne zajebe stavr, pa novog opet budemo tražili idućeu jesen, valjda neće).

Al, živo me interesira, pošto mi baš i nemamo trenera neke srednje generacije, afirmisanih,koji se afirmišu......hoćemo li sutra i Džeku slati da prvo počne sa Turbinom iz Jablanice i pretpostaviti mu, recimo Feju Jusufbegovića.....iskusnog i prekaljenog u premijer ligi.....(Feju namjerno spominjem, jer mi je on drag, i dobro vodi Velež...ali..)

Ne mislim da nam je logika koju upotrebaljavamo dobra
palermo

#4370 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

5 0 5 wrote: slazem se sa kemalom. jos bih i dodao da javnos niko ne benda ni 1%. pa sjetite se samo safetovog arogantnog odgovora "ima dobro prezime". ili spustanje slusalice u emisiji. ovdje je samo pitanje odnosa koji bi sergej uspostavio sa igracima. mozda bi bio savrsen, mozda bi bio katastrofa. kao sto rekoh, za mene je to 50/50. moze otici na bilo koju stranu. ja bih ga ipak volio vidjeti par godina kao pomocnika nekom velikom treneru (bilo gdje), pa onda mozda u21 jedan ciklus, pa tek onda (mozda) i kao selektora.
I u 72 godini preuzme reprezentaciju :D
N.N.

#4371 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by N.N. »

Vala bas :D
alphonse kauders

#4372 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Ok, jasno je da Barbarez neće biti selektor, ali od ostalih kandidata jedino mi normalno izgledaju Amar ili Meša.

Hadžibegiću ne vjerujem još od prvog mandata, Rajevca bi većinom bolio racku a igrači bi ga množili sa nulom (šta Rajevac predstavlja uopšte našim igračima??? Ovo nije klub pa da ga moraju poštovati i slušati, jer će ostati bez plate, da je ne znam ti kakav stručnjak), a Blaž Slišković je jedno veliko Ništa i dokazana lopina i taldžija.

Ma šta pišem uopšte, mahala rijetko kada omane i već se dvije sedmice priča da će biti Hadžibegić, pa bi me tako svaki drugačiji izbor iznenadio...
supercali

#4373 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by supercali »

Pa ciro nas je preuzeo sa koliko pa je on stvorio repku Papetu s kojom je otisao na svjetsko pritom jos zahvaljujuci lakoj grupi
fosna2014

#4374 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by fosna2014 »

Ako ne bude Barbarez onda Osim, jer taj bar zna glumiti trenera. Možete zamisliti tu budaletinu kao trenera repke? :lol:
Frankyee

#4375 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Frankyee »

Mislim da Rajevac realno moze biti izabran.

Kao prvo u ovakvoj drzavi vrijeme je da RS dobije tu poziciju kao sto se sve ostale pozicije daju po nekoj trgovini fotelja. Takav pristup nije realan u normalnim drzavama ali nije ovo normalna drzava.

Drugo taj Rajevac nije , na papiru nista manje sposoban od ostalih kandidata.

Mozda je i bolje de se "ispuca" fotelja kada RS bira selektora u ovome ciklusu koji je vec izgubljen pa onda novog kvalitetnog selektora izabrati po struci, za novi ciklus. Ako covjek nesto napravi onda svaka mu cast ostaviti ga. Ako nista drugo Rajevac bi pozvao Durica kao napadaca i jos neke da popravi nacionalni sastav.

Sto se tice dovodjenja novih mladih igraca ako se to dogovori i postave uslovi nije to problem jer nove kandidate iz dijaspore treba da traze strucne komisije u savezu a selektor onda samo izabere kandidate.
Locked