Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
StupskaBitanga

#4351 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Uživo program BN. Put Lopare-Tuzla unisten
Boskero

#4352 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:10, edited 1 time in total.
guber90

#4353 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Johnzy wrote:Je l' može neko ovom vašem govedu da oduzme pasoš da ne može da putuje? Ili ličnu kartu? Daj bre, čoveče kako ga nije sramota, govedo jedno!!! Ubio bih ga, a i ovaj skot naš, što ga je primio, kako može samo?! Nek ide u Bijeljinu i tamo nek pomaže, somina!
Jos govori da ce Srbija poslati pomoc u RS, pa jbt koje politicke igre, u Srbiji raspad sistema, jednak, ako ne i gori od onog u RS-u i oni ce pomoci, juce ovaj vas molio da narod pomaze, a danas kobajagi ima da salje u RS.
Zovem se Zelena

#4354 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

Raja, smirite strasti. Glupo je fizički nespremne ljude slati na područja sa bujicama i klizištima. Štedite živce i energiju, pomoć će itekako biti potrebna u raščišćavanju kada se voda povuče! Tada neće biti izgovora za bilo koga!
Mračajski proto

#4355 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mračajski proto »

Koja je razlika između Dodika (koji je otišao) i ovih ostalih (koji su tu)?
jasko_ba

#4356 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jasko_ba »

Prva, gruba procjena stete za Zavidovice : oko 15-20 miliona maraka :(
Alfons Kauders

#4357 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Johnzy wrote:Je l' može neko ovom vašem govedu da oduzme pasoš da ne može da putuje? Ili ličnu kartu? Daj bre, čoveče kako ga nije sramota, govedo jedno!!! Ubio bih ga, a i ovaj skot naš, što ga je primio, kako može samo?! Nek ide u Bijeljinu i tamo nek pomaže, somina!
mislim da ima i pasos republike srbije, tako da ne :D

doduse nece drzati pressicu u semberiji... jer novinari u srbiji ne znaju sta je sve obecano nakon poplava 2010... i sta je uradjeno (osnosno nije)... da je popustio nasip na batkovicu, lincovali bi ga semberci
kakavdanakneiskustvu

#4358 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

na tv bn uživo prenos iz bijeljine
Janjicar

#4359 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:
Janjicar wrote: Chmoljo ja sam stvarno mislio da si ozbiljniji.
Nije niko rekao neorganizovano da se ide ali svi zovu pojedinacno CK i pita treba li pomoc na sto ovi regularno odgovaraju da ne treba jer je situacija u SARAJEVU dobra. Niko ne razmislja da te momke usmjeri u druga mjesta.
pa gdje pobogu da ih upute?! raja iz tuzle nije mogla do jebenih zivinica doci... iz sarajeva se juce nije moglo dalje od zenice...

kako da ih upute? cime?
zar u Zenici juce nije bila potrebna pomoc ?

U EX-YU se mogla uzet i krampa i lopata u ruke al danas ne moze krampa u ruke jer ima bager on ce to...
Pa mi na selu se juce organizovali s lopatama i krampama ljudima pomagali kanale kopat da klizista ne krenu, da nestrucni i opet niko nije izgubio glavu, zasto ? Zato sto se niko nije mangupisao i pravio heroj, a da je CZ zakazala to je sigurno, da je nama imao ko dovuci 10 kamiona pijeska i vreca Spreca ne bi izlila ja ti garantujem ali et.
Alfons Kauders

#4360 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

jasko_ba wrote:Prva, gruba procjena stete za Zavidovice : oko 15-20 miliona maraka :(
maglaj nekoliko puta vise...

sta je s krivaje i industrijske zone?

natron je totalno u kurcu, pretpostavljam da ni vi niste bolje prosli
pink floydd

#4361 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by pink floydd »

oduzmite mu Vi nek ne može da se vrati...koj će nam q
Svakodobro!

#4362 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Svakodobro! »

Ljudi, molim vas, ima li iko informaciju kakvo je stanje u Vozućoj, Stošnica? Od jučer ujutru nikog ne mogu da dobijem? Molim vas za informaciju ako iko ima. Hvala.
Alfons Kauders

#4363 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nije niko rekao neorganizovano da se ide ali svi zovu pojedinacno CK i pita treba li pomoc na sto ovi regularno odgovaraju da ne treba jer je situacija u SARAJEVU dobra. Niko ne razmislja da te momke usmjeri u druga mjesta.
pa gdje pobogu da ih upute?! raja iz tuzle nije mogla do jebenih zivinica doci... iz sarajeva se juce nije moglo dalje od zenice...

kako da ih upute? cime?
zar u Zenici juce nije bila potrebna pomoc ?

U EX-YU se mogla uzet i krampa i lopata u ruke al danas ne moze krampa u ruke jer ima bager on ce to...
Pa mi na selu se juce organizovali s lopatama i krampama ljudima pomagali kanale kopat da klizista ne krenu, da nestrucni i opet niko nije izgubio glavu, zasto ? Zato sto se niko nije mangupisao i pravio heroj, a da je CZ zakazala to je sigurno, da je nama imao ko dovuci 10 kamiona pijeska i vreca Spreca ne bi izlila ja ti garantujem ali et.
zemljak... zenica ima 120,000 ljudi... zasto slati jos nekoliko stotina bez smjestaja i bez logistike, kad vec u gradu ima 120,000 ljudi, sa vlastitim smjestajem, hranom, vodom?!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#4364 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

dog_killer wrote:U Doboju pronađeno 6 mrtvih ( 10 ukupno u genocidstanu)
Dosta je i tebe bilo

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» dog_killer
Johnzy

#4365 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Johnzy »

Pazi samo, skotina, kaže, mnogi su odbijli pomoć, a sad su im svi drugi krivi, pa kako može, pa ljudi umiru, a on gleda da se opere jer je nesposoban, evo gleda da se ne politizuje?! Evo sad i ekonomska propast je zbog kiše, ma svi su krivi, samo ti nisi, vole!!! Aaaaa, pa treba ga, ne ubiti, nego ga ubijati, jedno mesec dana, sa sve infuzijom i transfuzijom, održavati mu samo budno stanje i vitalne organe, da svaku bol oseti. Pa mi treba da nestanemo, kud nas ne poplavi do preko glave sve.
kakavdanakneiskustvu

#4366 Re: Poplave u cijeloj BiH

Direktor policije RS Gojko Vasić izjavio je danas da je u Doboju pronađeno šest leševa zasad nepoznatih osoba, najvjerovatnije koji su se utopili usljed poplava ili ih su ih na prostor tog grada donijele bujične vode.

Ti leševi su pronađeni na otvorenom, a tek nakon obdukcije moći se govoriti o identitetu stradalih.
Ovi leševi su pronađeni nakon što se voda povlači iz gradskih ulica Doboja.

Vasić je potvrdio da je u Šamcu također stradala jedna osoba, koja je pala u vodu prilikom penjanja uz stepenice.

S ovim informacijama, u RS je dosad evidentirano ukupno 10 žrtava usljed poplava.
Alfons Kauders

#4367 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

dodik prica o dejtonu, unitarizmu i sarajevskim politicarima

anfakingbilivibl

koji je vucic IMBECIL sto mu je dao forum da sere na teveu... koji fail
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#4368 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

muha_sa wrote:
ladyblue18 wrote:Jel ovaj stvarno otisao u Bg?
evo ga uživo na RTS --iz vlade Srbije.
I ja debil okrenuh.

Jel ovo on otisao na predizborni miting?
archi_a

#4369 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by archi_a »

Prica lik o Daytonu. Jebem li ti sve u usta. Ljudi gube zivote a lik prica o deytonu.
electric

#4370 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by electric »

Pa ljudi cemu sluzi ovaj nas crveni kriz ja sam jutros vracen u Tuzli,pa zar nije mpgu e d se pvoliki narod uputi na mjesta gdje je to potrebno?
kakavdanakneiskustvu

#4371 Re: Poplave u cijeloj BiH

Svakodobro! wrote:Ljudi, molim vas, ima li iko informaciju kakvo je stanje u Vozućoj, Stošnica? Od jučer ujutru nikog ne mogu da dobijem? Molim vas za informaciju ako iko ima. Hvala.
emmir1

#4372 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

A ja glupog Dodika nakon što je pola pres konferenecije pričao o politici , moli da se u ovoj situaciji ne politizira.

Dodik se pravda i optužuje opoziciju
Boskero

#4373 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:10, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4374 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

čime da ih usmjeri ba? jebenom TELEPORTACIJOM? ljudi tamo nemaju osnovnih sredstava da dočekaju novi dan, potrebno je to prvo obezbjediti pa tek onda slati VOLONTERE koji će raditi na čišćenju područja.

Crveni krst to u ovom trenutku ne može raditi jer sigurno nema resurse.

koji vam je klinac ba, je li znate kako je zajebano organizovati ljude, a pogotovo slati nespremne u područja puna klizišta?

i koji ćete klinac sada u Maglaju? leđima klizišta podupirati? još nisu svi zbrinuti i smješteni, a neko treba resurse trošiti na to da možete otići da sklanjate balvane sa ulica.

de prestanite glumiti supermene, realno gledajte na stvari i poredajte PRIORITETE.
lajk

#4375 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by lajk »

Ja sam ogorcena ! Kaze ono krme dodik,saucesce porodicama u Srbiji i repuplici sprpskoj,kako ga nije stid ...to u federaciji nisu ljudi..krme debelo
Post Reply