Za one koji nisu znali sulejman tihić je u rodu sa lagumdžijom pa istražite ako ne vjerujetePM72 wrote: Sve Lagumdžije su iz Mioča kod Rudog a Zlatkov babo se zaista rodio u Vlasenici ali mu je porijeklo iz Mioča što mu nije bila smetnja da postane gradonačelnik Sarajeva.
BAKIRE ODLAZI
-
iz Mostara
#4351 Re: BAKIRE ODLAZI
- Ommadawn
#4353 Re: BAKIRE ODLAZI
I roditelji Emerika Bluma su Mađari pa je frajer vodio najuspješniju kompaniju u SFRJ.
Došlje, jebiga.
Pa šta ako su?
Alija I. je iz B. Šamca, lijepog gradića na obali Save. Nisam ljubitelj njegovog lika i djela ali ne smatram njegovo porijeklo kao razlog njegovih grešaka.
Sva ova kuknjava me podsjeća na jedno moje radno mjesto. Naime, ljudi su se žalili na nepravilnosti a ja kao predstavnik sindikata sam predložio da se žalimo glavnom odboru. Svi šute, tamo-vamo, te ja predložim da napišemo pismo. Može ali da ne spominjem imena što je sasvim u redu. Pošaljem pismo, dođu iz glavnog odbora da vide u čemu je stvar. Šef se malo usro, zna da će ovi da prečešljaju sve. Kad su ljude počeli ispotivati ili šute ili ih upućuju meni. Ja naravno ispričam sve i predočim dokaze, sve otvoreno i pred svima. Uspjelo se tu nešto i regulisati ali ljudi se i dalje žale. "Pa što ne ispriča ljudima kad te pitaju, da imamo još dokaza, da se to sve sredi". "Ma joj, znaš, ja imam kuću, familiju, novo auto, kredite..." Znači nije ti dovoljno loše? Pa šta se koji kurac žališ onda?
Kad ti stvari ne štimaju - makar probaš da ih promijeniš.
Došlje, jebiga.
Pa šta ako su?
Alija I. je iz B. Šamca, lijepog gradića na obali Save. Nisam ljubitelj njegovog lika i djela ali ne smatram njegovo porijeklo kao razlog njegovih grešaka.
Sva ova kuknjava me podsjeća na jedno moje radno mjesto. Naime, ljudi su se žalili na nepravilnosti a ja kao predstavnik sindikata sam predložio da se žalimo glavnom odboru. Svi šute, tamo-vamo, te ja predložim da napišemo pismo. Može ali da ne spominjem imena što je sasvim u redu. Pošaljem pismo, dođu iz glavnog odbora da vide u čemu je stvar. Šef se malo usro, zna da će ovi da prečešljaju sve. Kad su ljude počeli ispotivati ili šute ili ih upućuju meni. Ja naravno ispričam sve i predočim dokaze, sve otvoreno i pred svima. Uspjelo se tu nešto i regulisati ali ljudi se i dalje žale. "Pa što ne ispriča ljudima kad te pitaju, da imamo još dokaza, da se to sve sredi". "Ma joj, znaš, ja imam kuću, familiju, novo auto, kredite..." Znači nije ti dovoljno loše? Pa šta se koji kurac žališ onda?
-
Novak20
#4354 Re: BAKIRE ODLAZI
Ommadawn wrote:I roditelji Emerika Bluma su Mađari pa je frajer vodio najuspješniju kompaniju u SFRJ.
Došlje, jebiga.
Pa šta ako su?
Davno opisan fenomen.
Timur dovodi slona u Aksehir, mali grad u Anatoliji. Golema životinja ostavljena je sama da slobodno luta naokolo. I tako su sva polja, vinogradi i povrtnjaci uništeni. Povrh svega, siromasima iz Aksehira dodijeljena je dužnost da hrane životinju. Ukratko, Timurov slon postao je prvi i najveći problem Aksehira.
‘’Dragi hodža’’, stanovnici Aksehira preklinjali su Nasrudin-hodžu*, ‘’ti si jedina osoba koja se ne boji razgovarati s Timurom. Samo ga ti možeš uvjeriti. Hajde mu reci da ne želimo tu toga slona. Objasni mu da nam je dosta.’’
‘’U pravu ste’’, složio se hodža, ‘’trebamo nešto poduzeti. Ali ja se bojim razgovarati s Timurom. Kako bi bilo da sutra ujutro desetorica ili petnaestorica nas zajedno odemo Timuru i zauzmemo se za svoj slučaj kao grupa. Tako ćemo biti jači.’’
Svi su se složili.
Sljedećeg jutra se velika skupina muškaraca i žena okupila ispred hodžine kuće. Zatim su krenuli u povorci prema Timurovu šatoru, pod vodstvom hodže, za kojim je slijedilo mnoštvo. Dok su se približavali vladarevu boravištu, ljudi iza hodže, puni straha od Timurove srdžbe, jedan po jedan su nestajali. Kad je bio na ulazu u veliki šator, hodža spazi da je posve sam.
‘’Ah, vi, kukavice!’’, rekao je u sebi.
‘’Hodža’’, zagrmi Timur ‘’što te vodi k meni u ovaj dan?’’
‘’Veliki Timure,’’ skupljao je hrabrost Nasrudin-hodža , ‘’volimo slona kojeg si doveo u Aksehir. Zahvalni smo ti na dobročinstvu. On je naš ponos i radost. Ali mi smo zabrinuti, Veliki Timure! Jadna je životinja malo usamljena. Možda mu možeš dovesti prijatelja, možda ženku slonicu za društvo. Da mogu šetati zajedno po poljima i vrtovima i, ako Bog da, čak imati i obitelj. To može samo povećati našu zahvalnost na tvojem vrlo velikodušnom daru.’
- problemnatravunu
#4355 Re: BAKIRE ODLAZI
Joj, i ja se ovoj nebulozi dobro nasmijah, a onda razmislim i vidim scenario po kome će ovi biti oslobodjeni svih optužbi, i onda proglašeni "svecima"arzuhal wrote:Najkrvavija stvar je obrazloženje da "Šepić kvari i narušava UGLED stranke", a, eto, Zukić, Sarajlić, te i sam Bakir, rade na njenom jačanju i uzdizanju
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4356 Re: BAKIRE ODLAZI
Na temi lik iz dosade, trolanja, podjebavanja kako sam kaze kao spusta Sarajlijama, onda ih se deset primi i pise citave moralne i kvazisocioloske seminare o porijeklu, ali opet obracajuci se Sarajlijama....presmijesno. odjebite vise ko je odakle, ko je sarajlijica a ko ne, tema je druga. I manite se vise Sarajeva. Da ja ovako trolam temu ne bi ni i banovicima bila, nego out of forum 4 ever. Ali, admin je uvijek imao miljenike...
-
STUDENAC
#4357 Re: BAKIRE ODLAZI
--ti kao osoba udata za marokanca (spanskog drzavljanstva) si isto kao "sarajevoxx" iz Zagreba !KatarinaKosaca wrote:Na temi lik iz dosade, trolanja, podjebavanja kako sam kaze kao spusta Sarajlijama, onda ih se deset primi i pise citave moralne i kvazisocioloske seminare o porijeklu, ali opet obracajuci se Sarajlijama....presmijesno. odjebite vise ko je odakle, ko je sarajlijica a ko ne, tema je druga. I manite se vise Sarajeva. Da ja ovako trolam temu ne bi ni i banovicima bila, nego out of forum 4 ever. Ali, admin je uvijek imao miljenike...
Nisam pisao do sada , ali mogu vas prepoznati !
- Alfons Kauders
#4358 Re: BAKIRE ODLAZI
Jest opet problem "spustit" Sarajlijama u picku materinu. Dovoljno vam je reci da pokusate odvrnuti vodu iza ponoci i eto spustanja...
U Harisu je spas!
U Harisu je spas!
-
STUDENAC
#4359 Re: BAKIRE ODLAZI
Iza tvojih postova stojim! Sreca da mi je Cazin mjesto rodjenja Da mi je Sarajevo ko Berlin od Münchena!Alfons Kauders wrote:Jest opet problem "spustit" Sarajlijama u picku materinu. Dovoljno vam je reci da pokusate odvrnuti vodu iza ponoci i eto spustanja...![]()
U Harisu je spas!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4360 Re: BAKIRE ODLAZI
sta imas protiv marokanaca ? Da, ti si od onih sto citaju forum, a ne piasuSTUDENAC wrote:--ti kao osoba udata za marokanca (spanskog drzavljanstva) si isto kao "sarajevoxx" iz Zagreba !KatarinaKosaca wrote:Na temi lik iz dosade, trolanja, podjebavanja kako sam kaze kao spusta Sarajlijama, onda ih se deset primi i pise citave moralne i kvazisocioloske seminare o porijeklu, ali opet obracajuci se Sarajlijama....presmijesno. odjebite vise ko je odakle, ko je sarajlijica a ko ne, tema je druga. I manite se vise Sarajeva. Da ja ovako trolam temu ne bi ni i banovicima bila, nego out of forum 4 ever. Ali, admin je uvijek imao miljenike...
Nisam pisao do sada , ali mogu vas prepoznati !
- Alfons Kauders
#4361 Re: BAKIRE ODLAZI
Krajina i Tuzla imaju dosta toga zajednickog.STUDENAC wrote:Iza tvojih postova stojim! Sreca da mi je Cazin mjesto rodjenja Da mi je Sarajevo ko Berlin od Münchena!Alfons Kauders wrote:Jest opet problem "spustit" Sarajlijama u picku materinu. Dovoljno vam je reci da pokusate odvrnuti vodu iza ponoci i eto spustanja...![]()
U Harisu je spas!
Za pocetak, ne bojimo se minderasa koji su strah i trepet u Sarajevu, a imamo masu razloga da ne budemo zadovoljni.
Odlicno tlo za lokalpatriotisku opoziciju koja ce glasove ubirati na konfrontaciji sa dalekim Sarajevom, pricama o raspodjeli poreza, investicijama, izgradnji puteva i sl. U biti, kad bi bio u politici i trazio nacin da uberem glasove ex-SDA glasaca... Tesko bi nasao bolje regije od USK i TK, i mogao bi prodavati identicnu pricu u Cazinu i Tuzli... Kao i masi drugih mjesta.
SDA ne mogu dohakati lazni ljevicari i nostalgicni komunisti. Njima glave moze doci samo desnica, populistickom, patriotskom pricom. A zna se gdje su najvece patriote u BiH...
- arzuhal
#4362 Re: BAKIRE ODLAZI
Stvarno je serendanje jedna od bitnih odlika Bosanaca i Hercegovaca, da je kakva sportska disciplina ušili bismo sve 
- Alfons Kauders
#4363 Re: BAKIRE ODLAZI
Ih!arzuhal wrote:Stvarno je serendanje jedna od bitnih odlika Bosanaca i Hercegovaca, da je kakva sportska disciplina ušili bismo sve
Brabonjanje na 110m s preponama...
Ali sta cu kada je to jace od mene. Jebiga, Haris, Bakir, Sarajevo... Pa ne prozovi!
- Alfons Kauders
#4364 Re: BAKIRE ODLAZI
https://www.klix.ba/biznis/privreda/bur ... /170412128
Auh, sta cemo sad?
Berilova "investicija" teska 4.5 milijarde (?!) ode u kurac.
Ko je to mogao ocekivati? Mislim, osim ljudi sa trocifrenim IQ?
Cisto formalno-pravno pitanje... Cija je zemlja? Jerbo je moguce da su debili prepisali zemlju Arapu bez da je ovaj ulozio sto maraka u projekt.
Auh, sta cemo sad?
Berilova "investicija" teska 4.5 milijarde (?!) ode u kurac.
Ko je to mogao ocekivati? Mislim, osim ljudi sa trocifrenim IQ?
Cisto formalno-pravno pitanje... Cija je zemlja? Jerbo je moguce da su debili prepisali zemlju Arapu bez da je ovaj ulozio sto maraka u projekt.
-
STUDENAC
#4365 Re: BAKIRE ODLAZI
Prijatelju....pola Cazina je u inostranstvu....pola Krajine imA hr PUTOVNICE;; ; Nemojte se iznenaditi ako SEPIC 2018 rasturi SDA!Alfons Kauders wrote: Krajina i Tuzla imaju dosta toga zajednickog.
Za pocetak, ne bojimo se minderasa koji su strah i trepet u Sarajevu, a imamo masu razloga da ne budemo zadovoljni.
Odlicno tlo za lokalpatriotisku opoziciju koja ce glasove ubirati na konfrontaciji sa dalekim Sarajevom, pricama o raspodjeli poreza, investicijama, izgradnji puteva i sl. U biti, kad bi bio u politici i trazio nacin da uberem glasove ex-SDA glasaca... Tesko bi nasao bolje regije od USK i TK, i mogao bi prodavati identicnu pricu u Cazinu i Tuzli... Kao i masi drugih mjesta.
SDA ne mogu dohakati lazni ljevicari i nostalgicni komunisti. Njima glave moze doci samo desnica, populistickom, patriotskom pricom. A zna se gdje su najvece patriote u BiH...
-
statixx
#4366 Re: BAKIRE ODLAZI
Investitor se ispario, SDA pokupio glasove, a Ibro odlazi u legendu...

- Alfons Kauders
#4367 Re: BAKIRE ODLAZI
Šepić i Kukić imaju kapacitet da sarajevske minderase i tenderuse zaviju u crno za sva vremena.STUDENAC wrote:Prijatelju....pola Cazina je u inostranstvu....pola Krajine imA hr PUTOVNICE;; ; Nemojte se iznenaditi ako SEPIC 2018 rasturi SDA!Alfons Kauders wrote: Krajina i Tuzla imaju dosta toga zajednickog.
Ostaje samo da se vidi da li pored kapaciteta imaju muda i volje (tj. da li su odvagali da je doslo vijeme za otvoreni sukob sa ostatkom hobotnice).
Ako krenu tim putem, u FBiH ce biti jezicak na vagi (jezicina) bez kojih se nece moci izglasati ni dnevni red, kamoli zakon. Sarajevo i Mostar imaju veliki problem s matematikom. Jednostavno ne mogu skontat koliko stanovnika i glasova ima u ostatku FBiH, pa im nikako ne ulazi u glavu da npr. USK i TK zajedno imaju duplo vise stanovnistva od Sarajeva, a da se pri tom nista ne pitaju.
Fun fact: Tuzla ima otprilike isto stanovnika koliko HNK ima Hrvata. Da ne bude da cemo zaboraviti HDZ... Ima da sve jebemo u paketu!
- Alfons Kauders
#4368 Re: BAKIRE ODLAZI
Koliko li je taj cirkus kostao Trnovo i KS?statixx wrote:Investitor se ispario, SDA pokupio glasove, a Ibro odlazi u legendu...
Da li je zemlja ostala u vlasnistvu opstine/kantona, ili?
Jer mi se cini da je u pitanju "ili" varijanta.
Stoka balijska Arapima poklanja brda i doline za jedan nacelnicki mandat
-
statixx
#4369 Re: BAKIRE ODLAZI
Mi sa nasim pravnim i institucionalnim okvirom mozemo privuci samo likove poput ovog Ismaila, odosno prljavi kapital. Nece pravi investitor tamo gdje nema pravne drzave.
- JThomas
#4370 Re: BAKIRE ODLAZI
pa problem je i ako je ostala. jer je opština kupila i platila od privatnih lica nešto što njoj ne treba, ko zna po kakvim cijenama.
- Alfons Kauders
#4371 Re: BAKIRE ODLAZI
Ako se ispostavi da su Arapu poklonili zemlju, a znajuci kakva je stoka u pitanju garant hoce...statixx wrote:Mi sa nasim pravnim i institucionalnim okvirom mozemo privuci samo likove poput ovog Ismaila, odosno prljavi kapital. Nece pravi investitor tamo gdje nema pravne drzave.
Strijeljati odmah, po kratkom postupku.
Ne dati ni da se izljube sa zenama i djecom.
-
statixx
#4372 Re: BAKIRE ODLAZI
Da bila je prica da opstina kupuje zemlju radi ovog projekta.JThomas wrote:pa problem je i ako je ostala. jer je opština kupila i platila od privatnih lica nešto što njoj ne treba, ko zna po kakvim cijenama.
- Alfons Kauders
#4373 Re: BAKIRE ODLAZI
Nije nikakav problem, siguran sam da su kupovali zemlju po trzisnoj cijeni od ljudi koji su sasvim slucajno tu imali porodicna imanja, djedovinu.JThomas wrote:pa problem je i ako je ostala. jer je opština kupila i platila od privatnih lica nešto što njoj ne treba, ko zna po kakvim cijenama.
Sigurno se medju njima nece naci niko ko je zemlju kupio godinu ili dvije prije no sto je SDA lansirala ovu ublehu, pa je onda prodao po visestruko visoj cijeni.
Siguran sam. Apsulutno.
- tranquil
#4374 Re: BAKIRE ODLAZI
OK je, bez panike, siguran sam da će se gubici kompenzirati iz najnovijeg poslovnog poduhvata u koji se ulazi sa Nigerijcima, i to ni više ni manje, nego sa sinom tamošnjeg svrgnutog predsjednika.
-
iz Mostara
#4375 Re: BAKIRE ODLAZI
Boko-Haram pa ista je to bagra ko SDA, samo što se ovde zove Boko-Bakir-Haramtranquil wrote:OK je, bez panike, siguran sam da će se gubici kompenzirati iz najnovijeg poslovnog poduhvata u koji se ulazi sa Nigerijcima, i to ni više ni manje, nego sa sinom tamošnjeg svrgnutog predsjednika.