Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zahvaljujem na odgovorima! Ovo su postavke koje imam na raspolaganju:
Postoji i izbor snage kotla i ventilatora ali sve je podešeno na preporučeni Auto, što je OK, pretpostavljam da će kamin sam sebi prilagoditi način rada trenutnim uslovima. I serviser je savjetovao da se to ostavi i ne razmišlja previše o tome. Pratiću situaciju, jutros je recimo upalio iz prve za razliku od jučer.
Pozz.
ja sam imao isti problem i kod mene je bilo do puza koji dozira pelet. elektromotor prosvirao, dobro me navozao dok sam skontao do cega je.
kod tebe je nov hepek i u garanciji, prvo probaj sa drugim peletom, kupi par vreca drugih proizvodjaca i probaj, eliminisi jedan uzrok.
moze biti do smeca. ako se isto ponasa, zovi servis.
Hvala Filter, probam definitivno, srećom imam jednu vreću od drugog proizvođača. Problem je jedino što ovog mog peleta, ako je do njega, imam tonu uskladištenu, kako je ljetos bila jagma jedino mi ovo bilo na raspolaganju
lethalthreat wrote:Hvala Filter, probam definitivno, srećom imam jednu vreću od drugog proizvođača. Problem je jedino što ovog mog peleta, ako je do njega, imam tonu uskladištenu, kako je ljetos bila jagma jedino mi ovo bilo na raspolaganju
Pozdrav
Ja sam prošle godine koristio Fas pelet iz Sipovo i bio prezadovoljan.
Da sam ga našao kupio bih i ove godine.
Medjutim na ovom forumu se moglo pročitati da kod istog proizvođača moze biti i ima oscilacija u kvaliteti.
Filter je dobro predložio. Uzmi pelet od nekog ko je siguran u kvalitet i probaj...
Sretno i javi rezultate...
Po preporukama isprobah i pelet drugog proizvođača. Iskren da budem, nema nekog prevelikog pomaka. Kamin i dalje radi po principu hoću/neću. Nekada fercera perfektno a nekada nikako. Serviser dolazi u toku naredne sedmice da detaljno dijagnosticiramo problem (po ovom redu čekanja vidim da izgleda nisam jedini koji muku muči sa kaminom), a do tada mi je snalaziti se kako znam i umijem.
Bakir1 wrote:Koji usisivač preporučujete?
Sa kakvim filterom?
Sve je to u 5 deka.
ja imam neki sa ovakvim filterom i nimalo ne rasipa prasinu. Poslije usisavanja samo ga dobro otresem i to je to a moze se drugim usisivacem i usisati prasina malo sa njega
Bakir1 wrote:Meni onaj sa filterom kao na autu zaprasi kucu.
Zato pitam koji ne prasi i koji preporučujete
Koristio sam par puta onu kantu od 70 -tak maraka sa filterom kao vrećica.
Nakon kratkog usisavanja oslabi snaga vuče jer se na Filteru nakupi prašine.
Sad koristim obični usisivač ali sa Ciklon filterom između usisivača i pepela. Extra stvar, ovako nešto https://www.olx.ba/artikal/29178230/usi ... eo-ciklon/
Centrometal 25kw veceras greska E8 tri puta resetovo i uvijek isto. Baci je iznova odma na pocetku a pri tome se cuje ventilator krene radit i onda baci gresku.
Pise da je uzrok osjetnik obrtaja ventilatora u upustvu.
Gdje se on nalazi uopste? Pise da uzrok moze biti da je nesto zapalo u ventilator u sto sumnjam jer ga uredno vrti i stane.
Cijena peleta 350km bez prijevoza, lokacija TESANJ, sastav hrast, orah najvise, ostalo tresnja, kruska, americki orah, brijest... Vrhunski pelet, proizvodi ga firma ARTISAN, u ljetnom periodu je 300km.. Ko je zainteresovan neka se javi u pp.. Pa cu proslijediti broj od prodavaca.. Najbolji pelet u kantonu a mozda i drzavi
Kondenzator wrote:Centrometal 25kw veceras greska E8 tri puta resetovo i uvijek isto. Baci je iznova odma na pocetku a pri tome se cuje ventilator krene radit i onda baci gresku.
Gdje se on nalazi uopste? Pise da uzrok moze biti da je nesto zapalo u ventilator u sto sumnjam jer ga uredno vrti i stane.
Kondenzator wrote:Centrometal 25kw veceras greska E8 tri puta resetovo i uvijek isto. Baci je iznova odma na pocetku a pri tome se cuje ventilator krene radit i onda baci gresku.
Bilo kakva pomoc dobro dosla.
Hvala
Provjeri dimnjak!
to je to danas ocistio pec i dimnjak i problem rijesen
Muskolo wrote:Narucio pelet iz Foce u aprilu, fl wood fekry, jos nisu dovukli. Ne znam sta da radim, jel jos iko u slucajnom problemu. Nece da vrate pare.
Ispalio ih neko za 50.000 eura iz Engleske. Naručili veliku kolicinu, ovi proizvodili i dovukli na adresu, kad tamo nema niko.
Bezobrazluk nevidjen koji samo prolazi u banana drzavama. Ja sam ljetos tako zvao one neke Wood-nesto iz Blazuja za narudzbu. Kaze dodji da potpisemo ugovor i da platite cijeli iznos a onda ce oni za tri mjeseca poceti da mi isporucuju po 30% od narudzbe svaki mjesec!
Naravno nisam pristao, i tada im je cijena bila 350 sa prijevozom.
Muskolo wrote:Sta da radim drugovi, da ih tuzim sa nota racunom ne ide, bilo sve super dobar pelet i dovlacili 3 god bez problema.
Od tužbe nemaš ništa, trpi i čekaj isporuku - zivkaj ih svakodnevno. A dogodine pamet u glavu , zna se u kojoj grani privrede ide plaćanje unaprijed .
Evo , otvaraju se peletare svakodnevno , pa bi dostupnost i cijena trebali biti povoljniji sledeće sezone.
Muskolo wrote:Sta da radim drugovi, da ih tuzim sa nota racunom ne ide, bilo sve super dobar pelet i dovlacili 3 god bez problema.
Od tužbe nemaš ništa, trpi i čekaj isporuku - zivkaj ih svakodnevno. A dogodine pamet u glavu , zna se u kojoj grani privrede ide plaćanje unaprijed .
Evo , otvaraju se peletare svakodnevno , pa bi dostupnost i cijena trebali biti povoljniji sledeće sezone.
To je to prijatelju, zvati i dosadjivati, nema druge.