Prevaranti na PIK-u
-
Mustang1
#4351 Re: Prevaranti na PIK-u
PS4 i monitor aBd .. Za PS4 ne znam hoce li biti polovan ali monitor svakako hoce ..
-
Sehro
#4352 Re: Prevaranti na PIK-u
Upravo sam preko pošte dobio telefon kupljen na PIK-u. Lik je tvrdio da je telefon otkljucan na sve mreze, međutim telefon je zakljucan i ne moze se odkodirati? Platio sam u posti mogu li kako stopirati da ne dobije novac???
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#4353 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne, nikako, gotovo je.Sehro wrote:Upravo sam preko pošte dobio telefon kupljen na PIK-u. Lik je tvrdio da je telefon otkljucan na sve mreze, međutim telefon je zakljucan i ne moze se odkodirati? Platio sam u posti mogu li kako stopirati da ne dobije novac???
Imaš njegovu adresu, ako je kakva veća cifra u pitanju odeš do njega i riješiš to
- seoBIH
#4354 Re: Prevaranti na PIK-u
prijavi adminima putem kontakt forme. nek ga barem banujuSehro wrote:Upravo sam preko pošte dobio telefon kupljen na PIK-u. Lik je tvrdio da je telefon otkljucan na sve mreze, međutim telefon je zakljucan i ne moze se odkodirati? Platio sam u posti mogu li kako stopirati da ne dobije novac???
-
rangoj
#4355 Re: Prevaranti na PIK-u
Zašto ne od provjerenih prodavnica - pik radnji?!Novajlija10 wrote:Kad vidim kako ima naivnih nimalo mi ih nije žao,takve je sevap zaebat..čuj poštom telefon lol
Ne kupuj elektroniku sa pika!
TAČKA.
Razumijem da ne treba kupovati od kojekakvih likova koji prodaju "odlučno očuvane" i "kao nove" telefone, ali pik radnje?!
Ja sam uzimao nekoliko puta i do sada nisam imao problema, od različitih radnji. Najskuplja narudja mi je bila u januaru 1500KM - dva nexusa 5...
To sto je tehnika jeftinija je više stvar utaje poreza i carina, te jeftinog poslovanja preko pika, nego nekih prevara. Ne plate porez, potplate carinika, i još nemaju nikakve radnike niti održavanje poslovnog koje moraju plaćati.
- ranger
#4356 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/artikal/13738447/bmw- ... t-m-optic/
lik ubacio sliku unutrasnjosti drugog BMW-a (slika 11).. al fulio opremu opasno...
lijevo od volana dva "koluta" od kojih desni sluzi za podesavanje visine svjetlosnog snopa, a auto je opremljeno ksenonima koji to automatski rade
lajsna je klacina mat siva, a na ostatku auta imitacija karbona
sjedista na slici profilisana a na ostalim slikama se jasno vidi da su obicna...
juce ga raja ispreskakala na pitanjima a on naravno jutros sve obrisao (..beni pik)
juce je bio jos jedan oglas sa istim autom sa pravim slikama, poderanog volana i rucice mjenjaca.
oprez!
lik ubacio sliku unutrasnjosti drugog BMW-a (slika 11).. al fulio opremu opasno...
lijevo od volana dva "koluta" od kojih desni sluzi za podesavanje visine svjetlosnog snopa, a auto je opremljeno ksenonima koji to automatski rade
sjedista na slici profilisana a na ostalim slikama se jasno vidi da su obicna...
juce ga raja ispreskakala na pitanjima a on naravno jutros sve obrisao (..beni pik)
juce je bio jos jedan oglas sa istim autom sa pravim slikama, poderanog volana i rucice mjenjaca.
oprez!
- fatality
#4357 Re: AW: Prevaranti na PIK-u
I sta je bio konkretan cilj ovog "varanja"?ranger wrote:http://www.pik.ba/artikal/13738447/bmw- ... t-m-optic/
oprez!
Da uzmes auto a on ti ponudi samo dostavu, ono ne mozes ga pogledat ?
Stvarno me zanima kako na ovaj nacin, kod auta, mislis nekog prevarit ?
sa fontela
-
azdralovic
#4358 Re: AW: Prevaranti na PIK-u
cilj je valjda da trosis raji vrijeme... ono navuces ih da dodju pogledatifatality wrote:I sta je bio konkretan cilj ovog "varanja"?ranger wrote:http://www.pik.ba/artikal/13738447/bmw- ... t-m-optic/
oprez!
sa fontela
- fatality
#4359 Re: AW: Prevaranti na PIK-u
Pa to da, ono ako ti je dosadno i nemas sta pametnije raditazdralovic wrote:cilj je valjda da trosis raji vrijeme... ono navuces ih da dodju pogledatifatality wrote:I sta je bio konkretan cilj ovog "varanja"?ranger wrote:http://www.pik.ba/artikal/13738447/bmw- ... t-m-optic/
oprez!
sa fontela
sa fontela
-
Sehro
#4360 Re: Prevaranti na PIK-u
Hvala na odg.seoBIH wrote:prijavi adminima putem kontakt forme. nek ga barem banujuSehro wrote:Upravo sam preko pošte dobio telefon kupljen na PIK-u. Lik je tvrdio da je telefon otkljucan na sve mreze, međutim telefon je zakljucan i ne moze se odkodirati? Platio sam u posti mogu li kako stopirati da ne dobije novac???
- ranger
#4361 Re: Prevaranti na PIK-u
da ti, ko npr. ja trazis ovakvo auto, i sjednes u auto naspes stoju goriva, potrosis subotu do Gradacca i dodjes i vidis da je hajvan stavio lazne slike itekako bi se osjecao prevarenim...
-
andreadeaa
#4362 Re: Prevaranti na PIK-u
Imam pitanje u vezi slanja telefona putem euroekspresa. Citam njihovu stranicu i naisla sam na dio da ukoliko posiljaoc nema neki ugovor sa euroekspresom ,tada on placa troskove slanja. O kakvom se ugovoru radi ako neko zna? kupac i ja smo se dogoovrili da on snosi troskove usluge. 
-
Melo15
#4363 Re: Prevaranti na PIK-u
Ti ako nemas ugovor s njima(uz koji dobijas i popuste dodatne na slanje), moras platiti kad saljes u slucaju povrata bez preuzimanja, ali zato povecas cijenu, umjesto 300, stavis 320, ispadne ti kao da je on uplatio postarinu...andreadeaa wrote:Imam pitanje u vezi slanja telefona putem euroekspresa. Citam njihovu stranicu i naisla sam na dio da ukoliko posiljaoc nema neki ugovor sa euroekspresom ,tada on placa troskove slanja. O kakvom se ugovoru radi ako neko zna? kupac i ja smo se dogoovrili da on snosi troskove usluge.
-
Kataklinger
#4364 Re: Prevaranti na PIK-u
Al' mi idu na nervni sistem ovi kreteni iz AS Dalmi. Istaknuta cijena na PiK-u je naravno ona bez PDV-a, a dole pod "Detaljno" "Cijena sa PDV: xxxxx". Mrš.
P.S. za potencijalnog "svakom loncu poklopac", bmk što je to marketinški trik u svrhu privlačenja pažnje korisnika i što imaju pravo na to, jednostavno je jadno do bola. To sam samo kod njih i primijetio. Trenutno na PiK-u 82766 vozila, ono zamisli da se na svakom oglasu napravi ova navlakuša, koji će mi onda q filtriranje po cijeni?
P.S. za potencijalnog "svakom loncu poklopac", bmk što je to marketinški trik u svrhu privlačenja pažnje korisnika i što imaju pravo na to, jednostavno je jadno do bola. To sam samo kod njih i primijetio. Trenutno na PiK-u 82766 vozila, ono zamisli da se na svakom oglasu napravi ova navlakuša, koji će mi onda q filtriranje po cijeni?
- basicm
#4365 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne mora znaciti da su xenoni fabricki, mozda su ovi s pika pa ostao dugmic za stelovanje. Stavio je tudju sliku doduse, sasvim dovoljno da ne ides gledati auto, slagao ovo slagace i sve drugo. Auto nije vidilo M optica, samo prednji branik ima.ranger wrote:da ti, ko npr. ja trazis ovakvo auto, i sjednes u auto naspes stoju goriva, potrosis subotu do Gradacca i dodjes i vidis da je hajvan stavio lazne slike itekako bi se osjecao prevarenim...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ranger
#4366 Re: Prevaranti na PIK-u
fabricki su, vidis perilice ispod..basicm wrote:Ne mora znaciti da su xenoni fabricki, mozda su ovi s pika pa ostao dugmic za stelovanje. Stavio je tudju sliku doduse, sasvim dovoljno da ne ides gledati auto, slagao ovo slagace i sve drugo. Auto nije vidilo M optica, samo prednji branik ima.ranger wrote:da ti, ko npr. ja trazis ovakvo auto, i sjednes u auto naspes stoju goriva, potrosis subotu do Gradacca i dodjes i vidis da je hajvan stavio lazne slike itekako bi se osjecao prevarenim...
Sent from my iPhone using Tapatalk
niko ne stavlja perilice sa aftermarkt ksenonima
-
Lopov-eliminator
#4367 Re: Prevaranti na PIK-u
Koji mu je profil na Piku?Sehro wrote:Upravo sam preko pošte dobio telefon kupljen na PIK-u. Lik je tvrdio da je telefon otkljucan na sve mreze, međutim telefon je zakljucan i ne moze se odkodirati? Platio sam u posti mogu li kako stopirati da ne dobije novac???
-
LINQ
#4368 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa koristite brate brzu poštu, pa zar vam nije isto dati 13 KM uz mogućnost pregleda ili 8 do 10 KM u običnoj pošti pa kad dođeš kući ono kaladont umjesto mobitelaSehro wrote:Upravo sam preko pošte dobio telefon kupljen na PIK-u. Lik je tvrdio da je telefon otkljucan na sve mreze, međutim telefon je zakljucan i ne moze se odkodirati? Platio sam u posti mogu li kako stopirati da ne dobije novac???
Evo ti konkretan primjer i definitivno najopasniji prevaranat na PIK-u jer je izuzetno "riječit", stručan (poznaje Hi-Fi vrlo dobro) i jako je oprezan na detaljima, na jednom profilu kupuje pokvarena pojačala i onda to očisti, sredi, namota i onda napiše oglase pune stručnih izraza i meni najsmješnije, navede cijenu koliko je bio nov - a on kupio polovno
Evo djeco, učite kako se piše detaljan opis artikla
http://www.pik.ba/artikal/13776664/hi-f ... e-prodaja/
- burekodsira
#4369 Re: Prevaranti na PIK-u
pa ja ne vidim prevaru u tome sto on kupi jeftino i sjebano, a on to onda ocisti i osposobi i proda skupo. dok god funkcionise i dok god je neko spreman platiti tu cijenu ne vidim zasto bi to bila prevara?
prevara bi bila da laze da funkcionise.
jedino na cemu se moze poraditi je zakon koji obavezuje prodavace da moraju davati garanciju na polovne stvari.
pa neces moci biti privatni prodavac a hiljadu transakcija imati i govoriti ja ovo privatno radim ne moram davati garanciju.
prevara bi bila da laze da funkcionise.
jedino na cemu se moze poraditi je zakon koji obavezuje prodavace da moraju davati garanciju na polovne stvari.
pa neces moci biti privatni prodavac a hiljadu transakcija imati i govoriti ja ovo privatno radim ne moram davati garanciju.
- seoBIH
#4370 Re: Prevaranti na PIK-u
Vjerujem da se i ti bavis pojacalima ili tom hi fi tehnikom.
-
LINQ
#4371 Re: Prevaranti na PIK-u
Vjerujem da si i ti prvi u mahali, nijedan te trač ne može fulatiseoBIH wrote:Vjerujem da se i ti bavis pojacalima ili tom hi fi tehnikom.
Registruj se bilo gdje pa vidi hoćeš li biti dočekan kao ovdje. I da, ne radim i ne razumijem se nešto posebno u Hi-Fi i jer ne mogu da skontam te audiofile koji napojne kablove za pojačala plaćaju po 300 i više maraka ubjeđeni da će dobiti bolji zvuk
- seoBIH
#4372 Re: Prevaranti na PIK-u
Svaka roba ima svoga kupca. Tebi je očito krivo/žao što se ta roba ne nalazi na tvome profilu.
- Sanchez22
#4373 Re: Prevaranti na PIK-u
Crkne neki mali tranzistor i odmah je smece
Treba znati kupiti i sta mu je bio kvar,ako se ne razumijes u to,idi u ovlastenu trgovinu i izdvoji malo vise para za kvalitet.
Treba znati kupiti i sta mu je bio kvar,ako se ne razumijes u to,idi u ovlastenu trgovinu i izdvoji malo vise para za kvalitet.
- Laplace
#4374 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa, da nešto oslabi. Mislim samo ime mu kaže..unknown genius wrote:cemu sluze ta pojacala?
- fatamorgana
#4375 Re: Prevaranti na PIK-u
Laplace wrote:Pa, da nešto oslabi. Mislim samo ime mu kaže..unknown genius wrote:cemu sluze ta pojacala?