Sirija

Locked
cbrt

#43476 Re: Sirija

Post by cbrt »

Novak20 wrote: Lijep snimak samo što kažu da je SAA pogodila kamion kamikazu 200 m od bolnice.
U poslednjih par nedelja jednostavno bolesno lažu...shvatili su da su izgubili medijski rat jer su svojem stanovništvu pričali kako je rat malte-ne gotov ili kako ga oni dobijaju. Ranije su imali obzira sada ih jednostavno ne zanima ni delić istine...Za prvu kamion bombu su kazali kako su je uništili na prilazima bolnici a imaš snimak akcije gde baja namerno parkira neometan na sam ulaz (čak su tvrdili kako je pobegao)...sad su ga uništili 200m od bolnice (vidi se dobro gde je eksplodirala)...
Inače, od juče tvrde kako im bolnica nije ni cilj napada nego će prvo da napadnu fabriku šećera (onu istu za koju tvrde kako su je zauzeli pre par dana)
RepublikanskaGarda

#43477 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Kad je netko već spomenuo al-lažiru neki dan sam naletio na snimku emisije dotične televizijske kuće, pitanje za gledatelje bilo je: treba li poklati sve alawite :-) :-) , bila su dva gosta, jedan sunit i jedan krščanin, i dok su voditelj i gost sunit vikali i derali se kako sve alawite treba pobit jer oni ubijaju sunite ovaj jedini normalan im je pokušavao objasniti da nisu normalni, uglavnom ovakvo što nisam vidio u životu, da voditelj jedne "ozbiljne" televizije poziva na genocid, kad sjetim di sam to vidio postavit ću video

šuška se šuška da će ovo ljeto biti dvije velike ofanzive SAA, Allepo i ruralno podrčje Damaska, navodno se zato ubrzano sređuju stvari na Kalamunu i navodno je zato brko povučen iz Zora, pišem navodno jer se pojavila informacija da je brko još uvijek u Zoru :cry:
cbrt

#43478 Re: Sirija

Post by cbrt »

Neka prvo izvuku Tigra iz bolnice pa onda nek šuškaju do mile volje...(jel vidite da se Tigar više nigde ne pominje od onog snimka pre par nedelja a bio je na tom ratištu)...mada ja mislim da što su se šuškali, šuškali su...Kalamun im je ostao još jedino mesto da u zabitima i bez puno svedoka ostvaruju "pobede"
RepublikanskaGarda

#43479 Re: Sirija

Pa tigar se i prije nije toliko puno provlačio kroz medije, ja sam ga prvi put vidio kad je deblokirao centralni zatvor u Allepu, poslje toga je par puta uslikan u Homsu, Hami i dvije slike u Idlebu( Matsuma i ona slika na polju i di razgovara sa voždom :D ) tako da ti je teza o tome da je u bolnici u rangu SF, ako se ne varam grad JS je pao prije one fantomske slike njega dok razgovara sa voždom, e sad mi nije jasno kako je onda završio u bolnici ako je bolnica u okruženju
Novak20

#43480 Re: Sirija

Post by Novak20 »

RepublikanskaGarda wrote:Kad je netko već spomenuo al-lažiru neki dan sam naletio na snimku emisije dotične televizijske kuće, pitanje za gledatelje bilo je: treba li poklati sve alawite :-) :-) , bila su dva gosta, jedan sunit i jedan krščanin, i dok su voditelj i gost sunit vikali i derali se kako sve alawite treba pobit jer oni ubijaju sunite ovaj jedini normalan im je pokušavao objasniti da nisu normalni, uglavnom ovakvo što nisam vidio u životu, da voditelj jedne "ozbiljne" televizije poziva na genocid, kad sjetim di sam to vidio postavit ću video

šuška se šuška da će ovo ljeto biti dvije velike ofanzive SAA, Allepo i ruralno podrčje Damaska, navodno se zato ubrzano sređuju stvari na Kalamunu i navodno je zato brko povučen iz Zora, pišem navodno jer se pojavila informacija da je brko još uvijek u Zoru :cry:
Da to nije ovaj video?

https://www.youtube.com/watch?v=ULtNYSU ... e=youtu.be
cbrt

#43481 Re: Sirija

Post by cbrt »

RepublikanskaGarda wrote:Pa tigar se i prije nije toliko puno provlačio kroz medije, ja sam ga prvi put vidio kad je deblokirao centralni zatvor u Allepu, poslje toga je par puta uslikan u Homsu, Hami i dvije slike u Idlebu( Matsuma i ona slika na polju i di razgovara sa voždom :D ) tako da ti je teza o tome da je u bolnici u rangu SF, ako se ne varam grad JS je pao prije one fantomske slike njega dok razgovara sa voždom, e sad mi nije jasno kako je onda završio u bolnici ako je bolnica u okruženju
Ne znam ni ja ali ima indicija kako je i on unutra (ovo nije moja špekulacija nego rebelskih tviteraša da se odmah ogradim)...ne samo da ga nema u medijima nego nema ni pomena o njemu a režim ga je uglavnom koristio dosta u poslednje vreme...te Tigar ovo, te Tigar ono...sad ga uopšte više ni ne pominju...kao da ne postoji. Oni su nakon onog snimka pokrenuli kratkotrajnu kontraofanzivu sa ciljem da deblokiraju glupice svojih opkoljenih vojnika, da li su pritom uspeli da upadnu i u bolnicu i ostali tamo to je čista špekulacija (možda je ranjen, jedan telohranitelj mu je poginuo, možda jednostavno povučen ili sklonjen...) Ko će ga znati...možda i brku povlače da i on ne završi tako...
RepublikanskaGarda

#43482 Re: Sirija

Novak20 wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Kad je netko već spomenuo al-lažiru neki dan sam naletio na snimku emisije dotične televizijske kuće, pitanje za gledatelje bilo je: treba li poklati sve alawite :-) :-) , bila su dva gosta, jedan sunit i jedan krščanin, i dok su voditelj i gost sunit vikali i derali se kako sve alawite treba pobit jer oni ubijaju sunite ovaj jedini normalan im je pokušavao objasniti da nisu normalni, uglavnom ovakvo što nisam vidio u životu, da voditelj jedne "ozbiljne" televizije poziva na genocid, kad sjetim di sam to vidio postavit ću video

Da to nije ovaj video?

Da to je taj video, šta reći nego no comment :-)
Novak20

#43483 Re: Sirija

Post by Novak20 »

cbrt wrote:
Novak20 wrote: Lijep snimak samo što kažu da je SAA pogodila kamion kamikazu 200 m od bolnice.
U poslednjih par nedelja jednostavno bolesno lažu...shvatili su da su izgubili medijski rat jer su svojem stanovništvu pričali kako je rat malte-ne gotov ili kako ga oni dobijaju. Ranije su imali obzira sada ih jednostavno ne zanima ni delić istine...Za prvu kamion bombu su kazali kako su je uništili na prilazima bolnici a imaš snimak akcije gde baja namerno parkira neometan na sam ulaz (čak su tvrdili kako je pobegao)...sad su ga uništili 200m od bolnice (vidi se dobro gde je eksplodirala)...
Inače, od juče tvrde kako im bolnica nije ni cilj napada nego će prvo da napadnu fabriku šećera (onu istu za koju tvrde kako su je zauzeli pre par dana)
Lažu svi naravno. Protiv kakve se mašinerije Sirija bori zar se treba čuditi. Kod prvog snimka eksplozije ispred bolnice sve je snimano kao po scenariju. Vojnici SAA se šetkaju po krovu i bolnici, sa brda pobunjenici malo pripucavaju, kamion dolazi do ulaza, staje, nakon nekoliko sekundi eksplodira. Pa onda prašina, razlaz, vojnici trčkaraju.....sve kao na dlanu.....
Uopšte ne sumnjam da je i ova eksplozija snimana na isti način samo je snimak namontiran da se od dima i prašine ovaj put ne vidi ništa. Dva moguća objašnjenja. Ili je SAA potjerala snimatelje sa okolnih brda ili je akcija propala ili je i jedno i drugo.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#43484 Re: Sirija

Post by emillio estevez »

Novak20 wrote:

Da to nije ovaj video?

Majko mila,voditelj vnago i terorista u odijelu.
Doslovno on poziva da treabaju Alawiti patiti i biti ubijeni.

Nema sto buducnost cijelog arapskog svijeta je i vise neggo tamna.
Samo da jos si iskljuce struju i prestanu koristi zapadnu tehnologiju. :mrgreen:
Novak20

#43485 Re: Sirija

Post by Novak20 »

cbrt wrote:Neka prvo izvuku Tigra iz bolnice pa onda nek šuškaju do mile volje...(jel vidite da se Tigar više nigde ne pominje od onog snimka pre par nedelja a bio je na tom ratištu)...mada ja mislim da što su se šuškali, šuškali su...Kalamun im je ostao još jedino mesto da u zabitima i bez puno svedoka ostvaruju "pobede"
Više se brinem što se ne javljaju pojedini aktivni forumaši nego o tome šta se dešava sa Tigrom. :D Ne mogu si pomoći. Šuškal' se šta?
Novak20

#43486 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Novak20

#43487 Re: Sirija

Post by Novak20 »

ioannes

#43488 Re: Sirija

Post by ioannes »

Novak20 wrote:

Da to nije ovaj video?

bolesna diskusija...voditelj bi u jednoj takvoj emisiji morao biti neutralna osoba,ovaj samo sto nozom nije poceo mahat
cbrt

#43489 Re: Sirija

Post by cbrt »

Novak20 wrote:I malo o informativnom ratu...
https://www.youtube.com/watch?v=Ilakwrd ... e=youtu.be
Ma skreću pažnju sa svojih laži...prvi put čujem za ovo a pratim rebelske tviteraše pomno...

Najnovije slike bolnice nakon drugog napada

Image

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#43490 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

znači arkan popušio foru u bolnici
ioannes

#43491 Re: Sirija

Post by ioannes »

malo radosnijih slika iz Sirije:
Homs, manifestacija povodom otvorenja novg gradskog sata na trgu

Image

Image

Image
cbrt

#43492 Re: Sirija

Post by cbrt »

Evo izveštaj Orient-a baš u trenucima eksplozije (vidi se posle i šta je ostalo od bolnice)

https://www.youtube.com/watch?v=Rpx4-sMv9lg
Novak20

#43493 Re: Sirija

Post by Novak20 »

cbrt wrote:Evo izveštaj Orient-a baš u trenucima eksplozije (vidi se posle i šta je ostalo od bolnice)

https://www.youtube.com/watch?v=Rpx4-sMv9lg
SAA stvarno laže. Kažu da je poginuo jedan vojnik i nekoliko desetaka napadaća Turkmena i nusrića. Na snimku se na 100 m od bolnice iza jedne zgrade vidi 4-5 vozila i ljudi. Čudi me da SAA ne opuca kakvim topom ili minobacačem prema njima.

Stanje na Kalamunu od jučer...

Image
cbrt

#43494 Re: Sirija

Post by cbrt »

Još jedno vozilo je izgleda eksplodiralo kod bolnice...
Kikibombona

#43495 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:Još jedno vozilo je izgleda eksplodiralo kod bolnice...
FSA osudila samoubilacke napade! Kazu da to nije adekvatan nacin borbe i da nije ljudski sebi oduzeti zivot.
Fantassin

#43496 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Kikibombona wrote:
FSA osudila samoubilacke napade! Kazu da to nije adekvatan nacin borbe i da nije ljudski sebi oduzeti zivot.
:lol: Kao ovo sto ja radim nije dobro nemoj to ti da radis :lol:
cbrt

#43497 Re: Sirija

Post by cbrt »

Ma kad i gde i nije svaki samoubilački čin isti...ako se raznose u civilnim i mirnim delovima grada ili na prvoj borbenoj liniji, nije isto...uzgred, izgleda da SAA bombarduje avijacijom samu bolnicu da rebeli nemaju zarobljenih...tolko im je izgleda stalo
Plastikaa

#43498 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

cbrt wrote:Ma kad i gde i nije svaki samoubilački čin isti...ako se raznose u civilnim i mirnim delovima grada ili na prvoj borbenoj liniji, nije isto...uzgred, izgleda da SAA bombarduje avijacijom samu bolnicu da rebeli nemaju zarobljenih...tolko im je izgleda stalo
Jel to vijest sa vijestiumeta :lol: :lol: :lol:
Novak20

#43499 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Kikibombona wrote:
Po njima nije ljudski oduzeti život samo sebi a da ne ubiješ usput još nekoga.

Približna mapa pokušaja proboja SAA.
Image
Kikibombona

#43500 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ma zezam se..... Da bi FSA nesto osudila prvo bi trebala postojati...
Locked