Dok su razjedinjeni nema vazelina sa strane SDA a ako se ujedine mozda ga i zasluze.Alfons Kauders wrote:Pa i jesu.johntra wrote:pa normalno...ali evo, na forumu, prema nekima, već su ujedinjeni i u koliaciji sa SDA nakon 2018....
Dok god je "opozicija" razjedinjena, ona uopste nije opozicija, vec cekaonica za koalicione partnere SDA.
Nije u pitanju samo SDP, vec i ostale stranke "ljevice" kao i jedna lokalna, liberalna stranka u sarajevskoj opstini Centar.
Sto se mene tice, dok god su razjedinjeni, nista drugo no buduci koalicioni partneri SDA.
SDP
- Prpa.ba
#43451 Re: SDP
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#43452 Re: SDP
izvini, ali moram pitati. kako onda očekuješ da stranka, koja je predodređena da dobija glasove u sarajevu i da djeluje u sarajevu, može biti alternatika nekome i koja je svrha postojanja naše stranka ako oni za 4 izborna ciklusa nisu prešli dalje od kobiljače?sabina1 wrote:
Dakle glasam za Našu stranku ali sam svjesna da izuzev Kantona Sarajevo oni neće predstavljati odlučujući faktor za formiranje vlasti.(možda i na federalnom hoće ako ubace troje-četvero iz sarajevske zone što bi značilo da su u KS razvalili ali to bi značilo da bi tu SDP potpuno podbacio što nije opet nevjerovatno ali to je druga tema).
upravo je to ono što sam i govorio. na pitanje koja je strategija djelovanja na federalnom i državnom nivou, dobio sam muk. evo i tebe isto pitam.
i to je upravo ono što sam ti već jednom rekao. df i sdp su institucije za našu stranku, jer u jednom livnu oni imaju vijećnika, a naša stranka dalje od ilijaša ne može. ma koliko kriminogeni kadrovi bili, ipak ih ima.
- Bosanski_kralj
#43453 Re: SDP
Naša stranka u Bos. Krupi ima jednog vijećnika, dr. Izeta Sulejmanovića. Inače na lokalnim izborima 2012. godine on je bio kandidat za načelnika ispred SDA.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#43454 Re: SDP
Ako ces ti glasati za stranku(e) za koje sam pises da su krimogene samo zato jer imaju "vijecnika u jednom Livnu" odnosno organizaciju u cijeloj zemlji onda si ili zestoko kontradiktoran ili si za krimogene organizacije.malakh wrote: Izvini, ali moram pitati. kako onda očekuješ da stranka, koja je predodređena da dobija glasove u sarajevu i da djeluje u sarajevu, može biti alternatika nekome i koja je svrha postojanja naše stranka ako oni za 4 izborna ciklusa nisu prešli dalje od kobiljače?
upravo je to ono što sam i govorio. na pitanje koja je strategija djelovanja na federalnom i državnom nivou, dobio sam muk. evo i tebe isto pitam.
i to je upravo ono što sam ti već jednom rekao. df i sdp su institucije za našu stranku, jer u jednom livnu oni imaju vijećnika, a naša stranka dalje od ilijaša ne može. ma koliko kriminogeni kadrovi bili, ipak ih ima.
Ne mogu ja birati da li organizacija za koju glasam postoji u cijeloj zemlji ili ne. Bilo bi super da je NS infrastrukturno izgradjena i ima podrsku barem u jos pet razlicitih gradova u zemlji ali ne na nacin da samo postoji infrastruktura nego da su ljudi nosioci dokazani protivnici vlasti i djelima i rijecima i da su glas razuma , principa i dosljednosti. Kad se ovo desi , kada NS bude ovakva u najmanje pet gradova kao u Sarajevu onda ce sigurno biti prvi faktor i u smjeni vlasti i sigurna sam odmotavanja klupka i rjesavanja barem elementarnih problema.
U svakom slucaju zivim u Sarajevu , tu NS ima i opcinsku i kantonalnu organizaciju i kandidate za federalni i drzavni nivo tako da glasam.
Dok sam glasala za SDP cinila sam to ne zato sto je bio organizovan u cijeloj zemlji nego zato sto sam ih smatrala - alternativom , isprva od srca a kasnije radi reda , samo da glasam za SDA protivnike a glasala sam za njih pogodices sve do pojave - Nase Stranke.
Svoju infrastrukturu SDP je naslijedio od saveza komunista a SDA izgradila na ledjima odbrane od agresije te nacionalnog uvezivanja bosanskih muslimana.
DF I Lijanovica nema vise ni u Sarajevu.
I da SDP i DF jesu institucije za NS u domenu koaliranja sa SDA , nema sta - domacinski.
@johntra , ne napadam ja SDP unaprijed za koaliranje sa SDA 2018. Imali smo velika ocekivanja 2010 i ispalo je kako je ispalo.
Svi grijese i to je prirodno ali je nemoguce da se povjerenje povrati , pogotovo sto je SDP nastavio da koalira sa SDA u gradu sve do 2016 i svih ovih satro nezavisnih DF-ovaca koji drze SDA vlast po Sarajevu. SDP se jos ne oglasava po bilo kakvoj kritici ljudi. Upozoravani su da je ujedinjenje sa Lazovicem iskljucivo interesno i sta smo docekali kod izbora gradonacelnice ?
Bez rekonstrukcije kadrova i barem male promjene retorike , iluzorno je johntra od SDP-ovaca da traze poljuljano povjerenje u njih.
Povjerenje se gradi godinama a izgubi u minuti i zato se NS silno opire poistovjecivanju i priznaces to je sasvim i legitimno o razumno.
Pozdrav.
- Matzan
#43455 Re: SDP
Što SDP ne prizna da je bošnjačka stranka?
Možda bi ljudi glasali za njih.
Možda bi ljudi glasali za njih.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#43456 Re: SDP
ne, nisam kontradiktoran, a još manje podržavam kriminogene organizacije. samo sam objektivan i iskren, ali i dosta realan.sabina1 wrote:
Ako ces ti glasati za stranku(e) za koje sam pises da su krimogene samo zato jer imaju "vijecnika u jednom Livnu" odnosno organizaciju u cijeloj zemlji onda si ili zestoko kontradiktoran ili si za krimogene organizacije.
politika sdpa i dfa jeste napad na vlast u cilju preuzimanja vlasti, dok je politika naše stranke napad na vlast u cilju izvlačenja veće sume novca iz budžeta (kroz skupljanje jefitnih poena - kontra sviju) i betoniranje u opoziciji.
do kada naša stranka planira biti u opoziciji - njihov odgovor je dok se ne osvoji većinska vlast ili da budem precizniji, nikada. jer ni za 100 godina, u ovakvoj konstalaciji glasačke mašinerije koju posjeduju tri nacionalne stranke i određenim dijelom ova razjedinjena ljevica, naša stranka im ne može odbiti ni pera.
onda mi objasni svrhu glasanja za našu stranku kada znam da neće biti u vlasti, da ćemo konstantno slušati replay iz opozicionih klupa i gledati kako stranka iz budžeta izvlaći milione. ono što bi se reklo, niti joj se mogu diviti, niti me može razočarati. nema preuzimanja odgovornosti, a kritikovanje vremenom i dosadi.
[/quote]Ne mogu ja birati da li organizacija za koju glasam postoji u cijeloj zemlji ili ne. Bilo bi super da je NS infrastrukturno izgradjena i ima podrsku barem u jos pet razlicitih gradova u zemlji ali ne na nacin da samo postoji infrastruktura nego da su ljudi nosioci dokazani protivnici vlasti i djelima i rijecima i da su glas razuma , principa i dosljednosti. Kad se ovo desi , kada NS bude ovakva u najmanje pet gradova kao u Sarajevu onda ce sigurno biti prvi faktor i u smjeni vlasti i sigurna sam odmotavanja klupka i rjesavanja barem elementarnih problema.
U svakom slucaju zivim u Sarajevu , tu NS ima i opcinsku i kantonalnu organizaciju i kandidate za federalni i drzavni nivo tako da glasam.
Dok sam glasala za SDP cinila sam to ne zato sto je bio organizovan u cijeloj zemlji nego zato sto sam ih smatrala - alternativom , isprva od srca a kasnije radi reda , samo da glasam za SDA protivnike a glasala sam za njih pogodices sve do pojave - Nase Stranke.
Svoju infrastrukturu SDP je naslijedio od saveza komunista a SDA izgradila na ledjima odbrane od agresije te nacionalnog uvezivanja bosanskih muslimana.
I da SDP i DF jesu institucije za NS u domenu koaliranja sa SDA , nema sta - domacinski.
a zašto naša stranka ne čini istu stvar, npr u tuzli ili bihaću, kao što to radi u sarajevo? ko ih spriječava da djeluju u zenici i zdk kao što djeluju u sarajevo?
e to je najveća mana naše stranke što su orijentirani samo na sarajevo i samo ih interesira sarajevo, zapravo ne kompletan kanton, već isključivo 4 gradske općine.
i ti ne shavtaš poentu moje priče. sdp i df jesu kriminogene organizacije, a to su građani svhatili kada su obje stranke ušle u vlast. dok su bile u opoziciji, bile su "najbolje", "alternativa" etc, a sada su postale što su postale. naša stranka za 4 izborna ciklusa nije preuzela odgovornost i pokazala alternativu, a što je najgore, po sadašnjim izjava, oni ne planiraju preuzeti odgovornost ni poslije budućih izbora.
ako nemaju hrabrosti da preuzmu odgovornost i uđu u vlast, onda koja je svrha postojanja naše stranke?
ako nemaju odgovarajućeg koalicionog partnera i čekaju da za 100 godina osvoje apsolutnu vlast, onda koja je svrha postojanja naše stranke?
ako nemaju izprofilirani kadar za ulazak u vlast, onda koja je svrha postojanja naše stranke?
jedini relevantni odgovor na ovo pitanje je novac i punjenje džepova iz budžeta, za nerad.
i da, s obzirom da je praksa da svaka stranka koja uđe u vlast postane kriminogena, postoji tendencija da to postane i naša stranka. onoga trenutka kada se postave ministri, upravni i nadzorni odbori, direktori, stranačka tužilaštva i sudovi... i kada se otvori prostor za malverzaciju tada se svaki kadar lako pokvari i kriminalizira.
- JThomas
#43457 Re: SDP
a šta je dosad bio cilj preuzimanja vlasti kod nas?malakh wrote:
politika sdpa i dfa jeste napad na vlast u cilju preuzimanja vlasti, dok je politika naše stranke napad na vlast u cilju izvlačenja veće sume novca iz budžeta (kroz skupljanje jefitnih poena - kontra sviju) i betoniranje u opoziciji.
samo i isključivo izvlačenje što više novca iz budžeta, direktno i indirektno...
- malakh
#43458 Re: SDP
novac je tu možda i manje bitan, koliko su bitni moć i utjecaj, a to se konkretno odnosi na ove što vladaju ili žele vladati.JThomas wrote:a šta je dosad bio cilj preuzimanja vlasti kod nas?malakh wrote:
politika sdpa i dfa jeste napad na vlast u cilju preuzimanja vlasti, dok je politika naše stranke napad na vlast u cilju izvlačenja veće sume novca iz budžeta (kroz skupljanje jefitnih poena - kontra sviju) i betoniranje u opoziciji.![]()
samo i isključivo izvlačenje što više novca iz budžeta, direktno i indirektno...
a moć i novac su u međusobnoj relaciji.
a vjećitoj opoziciji je puno bitniji novac i lijep i lagodan život. bez dodatne i pretjerane sikiracije.
- Bosanski_kralj
#43459 Re: SDP
SDA kao (trenutno) najjača stranka u BiH nije u stanju ni na jednoj razini formirati vlast bez koalicionih partnera. Mislim da ni u vijećima nemaju nigdje sami većinu. Suludo je očekivati da će nekad Našoj stranci poći takvo što za rukom.
-
putokaz1
#43460 Re: SDP
Hmmmmdrugi profil wrote:Ja ću glasati samo za onu stranku koja mi čvrsto obeća da neće ući u vlast sa SDA. Apsolutno mi više nije važno jel stranka lijeva ili desna. Ma vala i da su nacisti...
Obećao SDP pa slago
Obećao DF slago
Obećao SBB slago
Obećaje lista Nezavisnih načelnika pa Ajkunić Bugojno slago
- drug_profi
#43461 Re: SDP
Jesu. Ali valjda su izvukli pouku. Ako drugi put zajebu, onda im nema spasa. Nama ga svakako nema ni ovako ni onako, samo bih volio da vidim Sarajlića, Izetbegovića i ostalu kamarilu sa kaputom preko ruku dok ulaze u objekat u Radićevoj.putokaz1 wrote:Hmmmmdrugi profil wrote:Ja ću glasati samo za onu stranku koja mi čvrsto obeća da neće ući u vlast sa SDA. Apsolutno mi više nije važno jel stranka lijeva ili desna. Ma vala i da su nacisti...
Obećao SDP pa slago
Obećao DF slago
Obećao SBB slago
Obećaje lista Nezavisnih načelnika pa Ajkunić Bugojno slago
-
putokaz1
#43462 Re: SDP
To bi svako volio ali nemamo kapacitet
-
Novak20
#43463 Re: SDP
Nikšić: SDP okuplja stranke koje će se suprotstaviti vlasti
http://ba.n1info.com/a156703/Vijesti/Vi ... lasti.html
Nisam mislio da ću ikada više navijati za SDP ali nakon Genjćeve izjave o još 27 godina SDA vlasti, u prilici sam da promijenim mišljenje.
Nisam mislio da ću ikada više navijati za SDP ali nakon Genjćeve izjave o još 27 godina SDA vlasti, u prilici sam da promijenim mišljenje.
- malakh
#43464 Re: SDP
otvoreno pričaju da će vladati narednih 50 godina. zato neka ih sada ova ljevica skine i pošalje ih u opoziciji 4 godine, pa da se konačno pokaže da je sda prije svega kriminogeno - interesna skupina, a ne ideološka vodilja.Novak20 wrote:Nikšić: SDP okuplja stranke koje će se suprotstaviti vlasti
-
Novak20
#43465 Re: SDP
SDP je stvarno počeo pričati o pravim temama mada se u svom mandatu nisu previše trzali da ih riješe. Ako je istina da se na koncesijama gubi cca 200 miliona KM godišnje onda nam povećanje akciza nije potrebno. Zašto da sve propuste vlasti plaćaju građani a ne, recimo, bizMismeni koji se (o)koriste prirodnim i javnim dobrima koja imamo.malakh wrote:otvoreno pričaju da će vladati narednih 50 godina. zato neka ih sada ova ljevica skine i pošalje ih u opoziciji 4 godine, pa da se konačno pokaže da je sda prije svega kriminogeno - interesna skupina, a ne ideološka vodilja.Novak20 wrote:Nikšić: SDP okuplja stranke koje će se suprotstaviti vlasti
Kako je Federacija na koncesijama izgubila milijardu eura
http://sdp.ba/kako-je-federacija-na-kon ... ardu-eura/
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43466 Re: SDP
teško je SDA skinuti sa vlasti kad i kad formalno nemaju premijera, pogađaj odakle je premijerova sekretarica, vozač...malakh wrote:otvoreno pričaju da će vladati narednih 50 godina. zato neka ih sada ova ljevica skine i pošalje ih u opoziciji 4 godine, pa da se konačno pokaže da je sda prije svega kriminogeno - interesna skupina, a ne ideološka vodilja.Novak20 wrote:Nikšić: SDP okuplja stranke koje će se suprotstaviti vlasti
u slučaju eventualne koalicije bez SDA, bilo tu SDPa ili ne bilo, svejedno je, možemo očekivati pojačan glas uhljebljenika o kršenju njihovih prava. živi bili pa vidjeli.
-
putokaz1
#43467 Re: SDP
kod mene u Općini došo načelnik iz Ljevice,SDP nakon 12 godina kad tamo 90% u općini radi visokopozioniranih kadrova SDA.
Ne može ih smijenit,a takve koji 12 godina rade po stranačkim uputama niko ne može naučit poštenom zakonskom radu.
Npr izborna komisjija lokalna 12 godina dopisuje glasove ,štima, po dogovoru SDA-SDP-SBIH-SBB-DF ,ko će da prođe u vijeće,kojikandidat u Kanton i dlaje,sve poznato ,a oni i dalje ostaju i lokalnoj izbornoj komisiji,jer kao ''nema Zakonskog osnova'' za otkaz,ili Zamjenik pravobranioca koji radi on to prizna za stranku koja ga je postavila i nemože se smjenit,i mnogi drugi jedino promjenjeni ''savjetnici' koji nisu drzavni sluzbenici
samo šef novi a sluzbenici isti,da li to može značiti promjenu?
Ne može ih smijenit,a takve koji 12 godina rade po stranačkim uputama niko ne može naučit poštenom zakonskom radu.
Npr izborna komisjija lokalna 12 godina dopisuje glasove ,štima, po dogovoru SDA-SDP-SBIH-SBB-DF ,ko će da prođe u vijeće,kojikandidat u Kanton i dlaje,sve poznato ,a oni i dalje ostaju i lokalnoj izbornoj komisiji,jer kao ''nema Zakonskog osnova'' za otkaz,ili Zamjenik pravobranioca koji radi on to prizna za stranku koja ga je postavila i nemože se smjenit,i mnogi drugi jedino promjenjeni ''savjetnici' koji nisu drzavni sluzbenici
- malakh
#43468 Re: SDP
ne može ih otpustiti ali ih može prerasporediti i staviti pod svoje. to nije nikakav problem i tako rade svi novi načelnici. najbitnija je većina u vijeću i naravno načelnikovi pomoćnici, a državni službenici se dovedu u red sad pa sad.putokaz1 wrote:kod mene u Općini došo načelnik iz Ljevice,SDP nakon 12 godina kad tamo 90% u općini radi visokopozioniranih kadrova SDA.
- malakh
#43469 Re: SDP
svaki bunt uhljebljenika samo može povećati averziju građana prema njima što bi u suštini donijelo bonus poene strankama koje budu vladale.Chmoljo wrote:
teško je SDA skinuti sa vlasti kad i kad formalno nemaju premijera, pogađaj odakle je premijerova sekretarica, vozač...![]()
u slučaju eventualne koalicije bez SDA, bilo tu SDPa ili ne bilo, svejedno je, možemo očekivati pojačan glas uhljebljenika o kršenju njihovih prava. živi bili pa vidjeli.
svakom normalnom građaninu je muka od uhljeba i od svih benefita koje uhljebi imaju. dobro naš narod to sve i trpi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43470 Re: SDP
nema puno "normalnih" građana. to je problem. i ta averzija prema uhljebljenicima je zasnovana na zavisti, a ne osudi takvog ponašanja i takvih privilegija.
- stakasa
#43471 Re: SDP
Chmoljo wrote:nema puno "normalnih" građana. to je problem. i ta averzija prema uhljebljenicima je zasnovana na zavisti, a ne osudi takvog ponašanja i takvih privilegija.
-
Novak20
#43472 Re: SDP
stakasa wrote:Chmoljo wrote:nema puno "normalnih" građana. to je problem. i ta averzija prema uhljebljenicima je zasnovana na zavisti, a ne osudi takvog ponašanja i takvih privilegija.
-
putokaz1
#43473 Re: SDP
Najbitnija je VEĆINA U OV koju čini SDA,bar prvih nekoliko mjeseci a trenutno većinu nema niko omjer snaga 50-50malakh wrote:ne može ih otpustiti ali ih može prerasporediti i staviti pod svoje. to nije nikakav problem i tako rade svi novi načelnici. najbitnija je većina u vijeću i naravno načelnikovi pomoćnici, a državni službenici se dovedu u red sad pa sad.putokaz1 wrote:kod mene u Općini došo načelnik iz Ljevice,SDP nakon 12 godina kad tamo 90% u općini radi visokopozioniranih kadrova SDA.
Preraspoređuje se,pomalo
A ko je nadležan za Lokalnu izbornu komisiju,i za Pravobranilaštvo Općine?ima utjecaju tu i drugih
-
zippoo87
#43474 Re: SDP
evo ti primjera zašto naša stranka ne čini istu stvar, npr u tuzli ili bihaću, kao što to radi u sarajevo? ko ih spriječava da djeluju u zenici i zdk kao što djeluju u sarajevo?malakh wrote:ne, nisam kontradiktoran, a još manje podržavam kriminogene organizacije. samo sam objektivan i iskren, ali i dosta realan.sabina1 wrote:
Ako ces ti glasati za stranku(e) za koje sam pises da su krimogene samo zato jer imaju "vijecnika u jednom Livnu" odnosno organizaciju u cijeloj zemlji onda si ili zestoko kontradiktoran ili si za krimogene organizacije.
do kada naša stranka planira biti u opoziciji - njihov odgovor je dok se ne osvoji većinska vlast ili da budem precizniji, nikada. jer ni za 100 godina, u ovakvoj konstalaciji glasačke mašinerije koju posjeduju tri nacionalne stranke i određenim dijelom ova razjedinjena ljevica, naša stranka im ne može odbiti ni pera.
onda mi objasni svrhu glasanja za našu stranku kada znam da neće biti u vlasti, da ćemo konstantno slušati replay iz opozicionih klupa i gledati kako stranka iz budžeta izvlaći milione. ono što bi se reklo, niti joj se mogu diviti, niti me može razočarati. nema preuzimanja odgovornosti, a kritikovanje vremenom i dosadi.
Ne mogu ja birati da li organizacija za koju glasam postoji u cijeloj zemlji ili ne. Bilo bi super da je NS infrastrukturno izgradjena i ima podrsku barem u jos pet razlicitih gradova u zemlji ali ne na nacin da samo postoji infrastruktura nego da su ljudi nosioci dokazani protivnici vlasti i djelima i rijecima i da su glas razuma , principa i dosljednosti. Kad se ovo desi , kada NS bude ovakva u najmanje pet gradova kao u Sarajevu onda ce sigurno biti prvi faktor i u smjeni vlasti i sigurna sam odmotavanja klupka i rjesavanja barem elementarnih problema.
e to je najveća mana naše stranke što su orijentirani samo na sarajevo i samo ih interesira sarajevo, zapravo ne kompletan kanton, već isključivo 4 gradske općine.
i ti ne shavtaš poentu moje priče. sdp i df jesu kriminogene organizacije, a to su građani svhatili kada su obje stranke ušle u vlast. dok su bile u opoziciji, bile su "najbolje", "alternativa" etc, a sada su postale što su postale. naša stranka za 4 izborna ciklusa nije preuzela odgovornost i pokazala alternativu, a što je najgore, po sadašnjim izjava, oni ne planiraju preuzeti odgovornost ni poslije budućih izbora.
ako nemaju hrabrosti da preuzmu odgovornost i uđu u vlast, onda koja je svrha postojanja naše stranke?
ako nemaju odgovarajućeg koalicionog partnera i čekaju da za 100 godina osvoje apsolutnu vlast, onda koja je svrha postojanja naše stranke?
ako nemaju izprofilirani kadar za ulazak u vlast, onda koja je svrha postojanja naše stranke?
jedini relevantni odgovor na ovo pitanje je novac i punjenje džepova iz budžeta, za nerad.
i da, s obzirom da je praksa da svaka stranka koja uđe u vlast postane kriminogena, postoji tendencija da to postane i naša stranka. onoga trenutka kada se postave ministri, upravni i nadzorni odbori, direktori, stranačka tužilaštva i sudovi... i kada se otvori prostor za malverzaciju tada se svaki kadar lako pokvari i kriminalizira.
dodju dvojica ljudi na vrh stijene i jedan skoci sa stijene i ubije se
mora li i ovaj drugi skociti sa stijene da dokaze poentu da ce poginuti ili je dovoljno pametan da je shvatio da je ovaj prvi sto je skocio poginuo ????
zadnjih godina sve stranke osim NSa su "skocile" u vlast sa SDA i HDZom i sta imamo danas od tih stranaka...imamo samo jos ime a na terenu je malo od njih ostalo
NS nije u opoziciji sto zeli biti u opoziciji (a ovo potvrdjuju i poslanici u vlasti,koji imaju najvise podenesenih inicijativa,zakona i amandmana),nego zato sto je usamljena i sto je SVJESNA da nece moci nista uraditi u vlasti,jer blokade dolaze sa puno mjesta,ne samo sa jednog i to su govorili i SDP i DF i svi koji su koalirali sa SDA
SDA te jednostavno utusi,dodjes na njihov teren i pometu te
NS nece da napravi tu gresku,jer prije njih su 3 stranke to dozivjele (SDP,DF i SBB)
ti ocito ne kontas politiku i vlast,cim mozes napisati ovakav jedan post...potpuno naivan post i daleko od realnog,kako si napisao " da si realan"
da bi stranke kao NS,GS i ostale mogle nesto uraditi,moraju prvo imati vecinu,da promijene zakone koje su SDA usvojili da zastite sebe i kriminal a uniste sve borce protiv korupcije i kriminala...a za promjenu zakona ti treba vecina
zato NS ne ulazi u vlast u kapacitetu 1 ili 2 poslanika,mogu i ovako ukazivati na nerad,kriminal i na sve lose ali dzaba kada svi mi vidimo sta je lose,ali niko ne mijenja to lose
zato je neophodno da se napravi jedan veliki blok stranaka koje su protiv SDA i da ih se smakne sa vlasti,to bi se tek mogao smatrati kao pocetak necega...sve dok je SDA na bilo kojoj razini,tu nema napretka
Last edited by zippoo87 on 31/05/2017 15:07, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#43475 Re: SDP
Da ali
SDA je loša al ''Opozicija '' Gora
Jer prvo:
Opozicije nemamo
Drugo:
Ako je i imamo onda je razjedinjena
Treće:
''Samozvanu'' opoziciju samo SDA ''izmisli'' da bi ukrala glasove od eventualno postojeće opozicije
Četvrto:
Stranke ko je se zovu opozicijom su bile vlast,loša grozna vlast
Peto:
Toliko smo Propali da nas ni ''Tito'' nemože izvući
Šesto:
Zamisli da dođe normalna vlast,kako će uraditi sljedeće:
-Zaustaviti odlazak mladih
-Pokrenuti Propala preduzeća
-Stvoriti pravnu državu
-uskalditi obrazovanje s tržištem rada
-pohapsiti kriminalce
Kad je sve to pustilo korijene 20 godina
Mladi vole prat GZC u Minhenu,preduzeća imaju milionske dugove,pravna država nestala krajem 1991,imamo hiljade visoko obrazovanih na birou,kriminalci su u svim sferama i kontrolišu izborni proces ,uvjek mogu izbrisat važeće glasove,dopisat kome treba,sve je negativno uvezano
...
SDA je loša al ''Opozicija '' Gora
Jer prvo:
Opozicije nemamo
Drugo:
Ako je i imamo onda je razjedinjena
Treće:
''Samozvanu'' opoziciju samo SDA ''izmisli'' da bi ukrala glasove od eventualno postojeće opozicije
Četvrto:
Stranke ko je se zovu opozicijom su bile vlast,loša grozna vlast
Peto:
Toliko smo Propali da nas ni ''Tito'' nemože izvući
Šesto:
Zamisli da dođe normalna vlast,kako će uraditi sljedeće:
-Zaustaviti odlazak mladih
-Pokrenuti Propala preduzeća
-Stvoriti pravnu državu
-uskalditi obrazovanje s tržištem rada
-pohapsiti kriminalce
Kad je sve to pustilo korijene 20 godina
Mladi vole prat GZC u Minhenu,preduzeća imaju milionske dugove,pravna država nestala krajem 1991,imamo hiljade visoko obrazovanih na birou,kriminalci su u svim sferama i kontrolišu izborni proces ,uvjek mogu izbrisat važeće glasove,dopisat kome treba,sve je negativno uvezano
...