Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- wewa
#43401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svasta krađe kisik ostatku planete...
-
statixx
#43402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam mrtav ozbiljan. Sad kad sam upoznat sa pikanterijama, zivo me zanima koji aftershave koristi Komsic, koje cipele nosi Dunovic i kojom se kremom maze Djonlagic. Ipak su to ljudi iz naroda, zive u svijetu obicnog gradjanina.
- _Reds_
#43403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije ovdje niko agent bio pa otkrivao koje ona novine cita i kojom se kremom maze. Sama obznanila.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#43404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ono kad moras na silu da se kreveljivis i pokusavas da ismijavas nekog zbog novina koje cita a kako bi prikrio kriminal svojih ljubimaca. je li se osjecate bar jadno dok to radite? ono, krema za lice vs kriminal ? novine vs korupcija ?
ne znam za kakve pare bi pristao da tako nisko padnem jbt
ne znam za kakve pare bi pristao da tako nisko padnem jbt
- _Reds_
-
statixx
#43406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bolje to, nego da posredstvom nezavisnih revizora saznamo kako su po Austriji skijali o trosku drzave. Ljudi iz naroda, a skijaju, buahahaaa..._Reds_ wrote:Nije ovdje niko agent bio pa otkrivao koje ona novine cita i kojom se kremom maze. Sama obznanila.
-
mrgreen
#43407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kaće izbori, očito nam je predosadno ako moramo o kremama, novinama i simpatičnosti.
- _Reds_
#43408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovdje nije niko rekao da je Sabina kriminalac, i da je ukrala bilo sta. Dakle spinujete.
Kriminalaca svuda oko nas, ali zena koje citaju americke novine i mazu se kremama iz Amerike i nema toliko kod nas, a pogotovo ovih koje oblace pantole od muzeva.
Kriminalaca svuda oko nas, ali zena koje citaju americke novine i mazu se kremama iz Amerike i nema toliko kod nas, a pogotovo ovih koje oblace pantole od muzeva.
-
JedanMova
#43409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako ono kazu:wewa wrote:Svasta krađe kisik ostatku planete...
"Istina je kao prostitutka - svi je zele, ali je niko ne voli"
PS
Disi dok jos imas sta
-
JedanMova
#43410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bogme mora neko i pantalone u kuci nosat, pa makar jedno_Reds_ wrote:Ovdje nije niko rekao da je Sabina kriminalac, i da je ukrala bilo sta. Dakle spinujete.
- kmirsad
#43411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:Dragi Mova,JedanMova wrote:Dragi Franjo, los rezime... Da krenemo?kluz franjo wrote:Da rezimiramo...
Znači niko od "zabrinutih kritičara" nije pročitao amandmane na prijedlog zakona o porezu na dohodak, već se komentariše po ustaljenom principu: "Ne treba mi objektivno znanje, ako imam subjektivno mišljenje".
I to nije nikakav problem. Lična mišljenja i ukusi su lična stvar i o njima se ne može raspravljati. Kolega tutku barem otvoreno tvrdi da mu je Sabina Ćudić lično antipatična.
Problem nastaje kada se subjektivna mišljenja pokušavaju "upakovati" u neku k'o fol objektivnu, a u biti izmišljenju argumentaciju i onda kobajagi izvući logičan zaključak.
Najkomičniji su mi ovi patetični pokušaji "tabloidno argumentovanog" srozavanja svih drugih političkih opcija na nivo nerada "Genjca i SDA" tj. licemjerstva i populizma "Adžema i DF-a".
Ovaj zabrinuti kriticar nije citao amandman jer nema potrebe obzirom da ne komentarise sadrzaj istog. Ne sumnjam da je Sabina to upakovala kako samo ona zna, ali je ujedno mogla dati i amandman da se u Federaciji struja pocne prenostiti bezicno po Teslinim nacrtima. Jeste da je tematika drugacija, ali poenta je ista - NEIZVODIVO! To se zove jeftini populizam.
Nisam znao da je personalno misljenje o pojedincima i pojedinkama bitno za naglasiti, al ako jeste... Meni Sabina nije antipaticna, uopste. Antipaticno je preblag izraz za to...
Ima onaj jedan vic sa logikom, mogao bi se upakovati u ovaj tvoj komentar o "logicnom zakljucku".
Drago mi je da imas razvijen smisao za humor. Meni je pateticno to sto smo se mi (gradjani, ne mislim po opredjeljenju nego kao vise kao ljudi) doveli na taj nivo da se izmedju sebe prepucavamo zbog ljudi kojima nismo ni na mapi u prioritetima. Lakse je ljudima prihvatiti da su to "nasi i njihovi", a u biti su to samo "oni i mi". S tim sto oni uzimaju nase pare, ogromne pare, a mi ih kao pravdamo il ruzimo - zavisno od naseg opredjeljenja. Ludo me zanima koliko bi ljudi na listama osvanulo na sljedecim izborima kada bi se plate izabranih duznosnika korigovale na nivo npr. prosjecne plate.
Usput, pozdravio te Pedja
molim te pozdravi Peđu u moje ime. U stvari kada bolje razmislim, mogao bih mu se i lično javiti. Nismo se odavno čuli.
Vidiš, ja npr. imam veoma visoko mišljenje o Peđi kao čovjeku i ugodnom i pametnom sagovorniku.
Ali to ne znači da svaku njegovu političku odluku ili predloženi zakon, inicijativu, amandman apriori podržavam.
Najprije pročitam amandman, pa onda donosim svoj sud o istom.
Komentarisati i kvalifikovati nečiji (ne)rad kao nerealan i ublehu ili fenomenalan i fantastičan, a ne ulaziti u konkretan sadržaj nečijeg (ne)rada je za mene... hmm... Naravno svako ima pravo da svoje mišljenje bazira na osjećanjima, a ne na činjenicama. Ipak, složićeš se, mene baš briga šta ti osjećaš u vezi Sabine, kao što je i tebi potpuno nevažno šta ja osjećam npr. spram Peđe.
Ali da se vratimo na temu. Da se pročitao amandman, kao što nije, sljedeće činjenice bi bile lako utvrdive:
1. Amandmane je podnijela Sabina Ćudić U IME kluba zastupnika NS u Parlamentu FBiH. To su dakle amandmani Naše stranke, a ne njeni lični.
2. Predloženi Zakon o porezu na dohodak predviđa progresivnu stopu oporezivanja i fiksno određenu granicu od 800 KM. Amandman NS predlaže odredivu granicu iznosa, koju veže za prosječnu neto platu iz PRETHODNE godine. To bi konkretno značilo 889 KM, ako bi se zakon počeo odmah primjenjivati, a nekih recimo ca. 920 KM u 2020. Prednost ovog riješenja je u tome što se Zakon ne bi morao svaki put mjenjati, već bi isti pratio rast/pad prosječnih neto plata.
3. Imajući u vidu da se Zakonom predviđa lični NEOPOREZIVI odbitak od 700 KM mjesečno, finansijska razlika po budžet je u razlici hoće li se neto plate u rasponu od 800 do 920 KM tj. oporezivi iznos od 100 do ca. 220 KM oporezivati sa 10 ili 20%. Ili konkretno, hoće li neko sa 850 KM mjesečne neto plate plaćati 30 KM (Fadilov prijedlog) ili 15 KM (Amandman NS) mjesečno poreza na dohodak.
Uopšte ne ulazeći u kvalitet samih prijedloga, ni Fadilovih, a ni NS, ne mogu dokučiti šta je ovdje nerealno, neizvodivo, ubleharenje ili sl.
Lijep pozdrav
PS: Ko na izborima glasa za Čiča Glišu, njemu Čiča Gliša i kroji zakone i sudbinu. Sve je stvar ličnog izbora.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#43412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
damir se povukao iz predsjednistva stranke. bilo za ocekivati.
- Bancho
#43413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odlicno, propao mu je pokusaj preuzimanja stranke pa ocekujem ili da ga izbace ili sam da ode iz NS.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#43414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"RAZLIKE U MIŠLJENJIMA"
|
Damir Marjanović se povukao iz Predsjedništva Naše stranke
https://www.klix.ba/vijesti/bih/damir-m ... /191012016
e sad cu onu e jesam li vam reko
- kmirsad
#43415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam reko prvi...Hoćel uz njega i ona manja grupa njegovih od povjerenja...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#43416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
misliš da naša stranka ostane bez dva zastupnika u skupštini kantona sarajevo?kmirsad wrote:Ja sam reko prvi...Hoćel uz njega i ona manja grupa njegovih od povjerenja...
- denis.istok
#43417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Damira znam licno, covjek je za sve njih prof.dr u svakom smislu, a sto se tice drugog, njemu bar politika ne treba da bi rjesio egzistenciju, a sto je pak vecini razlog da udju u te vode. Pogledajte samo listing primanja za 2018. Nece on nikad sa SDA i BOSS u koaliciju, a da li ce ko robot podrzavati sve sto Dino stavi na glasanje jer Forto ima intencu da mu vjeruje..cisto sumnjam.malakh wrote:misliš da naša stranka ostane bez dva zastupnika u skupštini kantona sarajevo?kmirsad wrote:Ja sam reko prvi...Hoćel uz njega i ona manja grupa njegovih od povjerenja...
- malakh
#43418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nemam ja sumnji u njegovu strucnost. pa covjek je sto se tice obrazovanja i nauke dostigao vrhunac i njemu svaka cast na tome. pratio sam ja njegova predavanja po americi, australiji, evropi i na svemu tome skidam kapu.denis.istok wrote: Damira znam licno, covjek je za sve njih prof.dr u svakom smislu, a sto se tice drugog, njemu bar politika ne treba da bi rjesio egzistenciju, a sto je pak vecini razlog da udju u te vode. Pogledajte samo listing primanja za 2018. Nece on nikad sa SDA i BOSS u koaliciju, a da li ce ko robot podrzavati sve sto Dino stavi na glasanje jer Forto ima intencu da mu vjeruje..cisto sumnjam.
problem je u drugoj strani medalje. jednostavno, covjek ne funkcionira u kolektivu i brzo ulazi u konflikt sa nadredjenima. ne trpi autoritet i ne dozvoljava da je netko iznad njega, po sistemu upravljanja i komandovanja, a bez kolektiva je marginalac. redom, bio u dfu, dobro kotirao u istom, posvadjao se sa komsicem i napustio df. nakon toga, osniva neko udruzenje na cijem je celu upravo on. plan udruzenja je bio da vremenom preraste u stranku, a jedini nacin da se to dogodi, je bio da privuce bogica bogicevica i jos par jacih politickih imena koja su prepoznatljiva u narodu i koja mogu donijeti glasove. kako nije uspio u tome, pridruzuje se nasoj stranci i biva nosilac liste za skupstinu kantona sarajevo. u nasu stranku ulazi na velika vrata i ljudi su ga doista dobronamjerno prihvatili i udovoljili vecini uslova koje im je postavio. neira dizdarevic i mario vukasovic na listi za skupstinu kantona sarajevo i to u prvih deset. ali pored navedenog, ponovno na scenu stupa damir i povlaci poteze na stetu stranke, pravi frakcije koje on kontrolira i pravi tihu bunu protiv pedje. kada to ne uspjeva, onda se povlaci sa ciljem da napravi sto vecu stetu stranci. dakle od pocetka je bio plan a da se preuzme stranka, a u slucaju neispunjenja plana a, plan b je upravo onaj kojeg sada gledamo.
i da. damir je vec bio u koaliciji sa sda. na poziciju ministra obrazovanja je izabran rukama sda, a bogme i rukom eseda radeljasa iz bossa i svoj rad u vladi je obavljao u suradnji sa ostalim kolegama, koji su mahom bili iz sda.
- denis.istok
#43419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne bih se slozio s dijelom ovog al OK. Puno je bolji strucnjak nego politicar. A i na listi je povukao sigurno podosta. Nego jel on ono ode sam s mjesta ministra kad mu je prekipilo?malakh wrote:
nemam ja sumnji u njegovu strucnost. pa covjek je sto se tice obrazovanja i nauke dostigao vrhunac i njemu svaka cast na tome. pratio sam ja njegova predavanja po americi, australiji, evropi i na svemu tome skidam kapu.
problem je u drugoj strani medalje. jednostavno, covjek ne funkcionira u kolektivu i brzo ulazi u konflikt sa nadredjenima. ne trpi autoritet i ne dozvoljava da je netko iznad njega, po sistemu upravljanja i komandovanja, a bez kolektiva je marginalac. redom, bio u dfu, dobro kotirao u istom, posvadjao se sa komsicem i napustio df. nakon toga, osniva neko udruzenje na cijem je celu upravo on. plan udruzenja je bio da vremenom preraste u stranku, a jedini nacin da se to dogodi, je bio da privuce bogica bogicevica i jos par jacih politickih imena koja su prepoznatljiva u narodu i koja mogu donijeti glasove. kako nije uspio u tome, pridruzuje se nasoj stranci i biva nosilac liste za skupstinu kantona sarajevo. u nasu stranku ulazi na velika vrata i ljudi su ga doista dobronamjerno prihvatili i udovoljili vecini uslova koje im je postavio. neira dizdarevic i mario vukasovic na listi za skupstinu kantona sarajevo i to u prvih deset. ali pored navedenog, ponovno na scenu stupa damir i povlaci poteze na stetu stranke, pravi frakcije koje on kontrolira i pravi tihu bunu protiv pedje. kada to ne uspjeva, onda se povlaci sa ciljem da napravi sto vecu stetu stranci. dakle od pocetka je bio plan a da se preuzme stranka, a u slucaju neispunjenja plana a, plan b je upravo onaj kojeg sada gledamo.
i da. damir je vec bio u koaliciji sa sda. na poziciju ministra obrazovanja je izabran rukama sda, a bogme i rukom eseda radeljasa iz bossa i svoj rad u vladi je obavljao u suradnji sa ostalim kolegama, koji su mahom bili iz sda.
- kmirsad
#43420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Siguran sam da su mu ambicije veče i marginalne od pozicije ministra. Ne pada mi na pamet da sporim njegovu stručnost, intiligenciju i pragmatičnost. Ne vjerujem da će Nejra a možda ni Mario... za njim. U stavri, za Nejru sam gotovo siguran da neče.Troši on ljude kao vlažne maramice. Mutan tip.
- Control panel
#43421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eh kakve sam kritike dobijao od forumasa na moje stavove o marajnovicu i tome da je njega NS stavio za nosioca liste.
Veceg i ugladjenijeg shupka od njega nema.
Ali eto forumasi najbolje znaju.
Veceg i ugladjenijeg shupka od njega nema.
Ali eto forumasi najbolje znaju.
- malakh
#43422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
da, puno je bolji strucnjak nego politicar, nemjerljivo.denis.istok wrote:Ne bih se slozio s dijelom ovog al OK. Puno je bolji strucnjak nego politicar. A i na listi je povukao sigurno podosta. Nego jel on ono ode sam s mjesta ministra kad mu je prekipilo?malakh wrote:
nemam ja sumnji u njegovu strucnost. pa covjek je sto se tice obrazovanja i nauke dostigao vrhunac i njemu svaka cast na tome. pratio sam ja njegova predavanja po americi, australiji, evropi i na svemu tome skidam kapu.
i slozio se ti, ili ne slozio, ja imam svoje misljenje o damiru od prvog dana kada je usao u nasu stranku i ono je ostalo nepromijenjeno. jos uvijek mislim da je on urbani, hipi sda igrac i cvrsto ostajem pri tome. sve sto sam pisao, mozes pronaci u historiji ove teme i brojne kritike od simpatizera nase stranke zbog toga.
koliko je povukao glasova i o tome bi se dalo diskutirati, jer sam ja razocaran brojem osvojenih mandata nase stranke. ocekivao sam, a i prognozirao sedam mandata, a oni su osvojili pet. po toj logici da je damir povukao glasove, mogli bi zakljuciti da nije njega bilo, da bi nasa stranka imala 4 ili 3 mandata? nemoj mi reci.
jeste, otisao je sam, nakon protesta prosvjetnih radnika, koji su unazad mjesecima prije njegove ostavke, sa njim vodili pregovore i dogovore oko povecanja placa.
- ultima_palabra
#43423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisu ga trebali ni primati. Dinar efendija, prelivoda i politicki sarlatan. Nauka ok, ali i tu je na autopilotu 10-15 godina.
-
zippoo87
#43424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
cudan neki lik ovaj Damir
nisam ni prije imao misljenje o njemu a ni sada nakon ovog poteza
mogu samo reci da mu je NS udovoljila i dala vise nego sto bi on sam sebi dao,kada je dolazio u stranku...bukvalno su mu svi zahtjevi ispunjeni a on onda ovako uradi
iskreno se nadam da se on vise nece baviti politikom ,nego samo naukom,gdje je i puno bolji
nisam ni prije imao misljenje o njemu a ni sada nakon ovog poteza
mogu samo reci da mu je NS udovoljila i dala vise nego sto bi on sam sebi dao,kada je dolazio u stranku...bukvalno su mu svi zahtjevi ispunjeni a on onda ovako uradi
iskreno se nadam da se on vise nece baviti politikom ,nego samo naukom,gdje je i puno bolji
-
JedanMova
#43425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Njegovi ljudi od povjerenja?kmirsad wrote:Ja sam reko prvi...Hoćel uz njega i ona manja grupa njegovih od povjerenja...
Mislis tu na onu zastupnicu sto joj je za muza u vrijeme kongresa Pedja govorio kako mu nece automehanicar biti na poziciju u pozoristu, pa joj onda nakon kongresa Mandic sestru zaposli u Radu? Ili mozda na onog Vukasovica malog sto ste ga oprali na ruke ovde. Pedja ga prozivao u "predkongresnoj" da mu DIF-ovac nece biti direktor, pa onda skontao da se malo sefio i da ne zna ni ko su mu ljudi u stranci jer je malac malo vise dobacio (i od njega). Sad mu taj isti Pedja namjesta pozicije u UO, valjda zato sto je "Damirov". Koga imamo jos "od povjerenja", a da ste ga ovde mezili?
Dobre su ti informacije drug, samo malo neprecizne. Ko god da ti ih daje, malo te u magli drzi. Al polako...