Sirija

Locked
fosna2014

#43401 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

cbrt wrote:
fosna2014 wrote:*#SAA take control of Frikka Al-Abeed, Al-Karnaza & Sheikh Elias; cutting #Jaish_Fateh Rd 2 #Jisr_Shughour - #Idlib

https://www.youtube.com/watch?v=p8Tz0I1 ... pp=desktop
Koliko su ti tvoji u očaju i jadni dovoljno je ako ti pokažem gde se nalaze ta mesta koja su navodno zauzeli
http://wikimapia.org/#lang=de&lat=35.76 ... 8&z=15&m=b

To su oduvek i držali...jadnici a tvrdili su kako samo što nisu zauzeli Jisr nazad a ne mogu da prisrmrde dalje od Frike
Koliko su ta mjesta jadna pokazuje da se Nusra zabila u brda sa preko 8.000 boraca. Doduse taj broj je sada manji. :wink: Sta rade gore u pecinama?

Velika pusiona Nusre. Preko 285 poginulih u par dana. :kiss:
cbrt

#43402 Re: Sirija

Post by cbrt »

Ti pričaš o Kalemunu a ovo je Idlib, vidi se da si poznavalac...a te bajke ostavi za kolegu koji tvrdi da je bilo 350 mrtvih, 55 zarobljenih Nusrinih i 0 poginulih sa vaše strane...nesrećnici najaviše bitku za Jisr Al Shugour pa vidimo da ne mogu pomeriti linije niti metra...Inače, sama količina besramnosti i sama količina laži koje se plasiraju u poslednjih par dana pokazuje koliko je režim uzdrman i koliko mu se bliže zadnji dani...
fosna2014

#43403 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

cbrt wrote:Ti pričaš o Kalemunu a ovo je Idlib, vidi se da si poznavalac...a te bajke ostavi za kolegu koji tvrdi da je bilo 350 mrtvih, 45 zarobljenih i 0 poginulih sa vaše strane...
Nisu to moji. Ne postoji moja strana. Ocito da su "tvoji" pusiona cim pjenis bez razloga.
cbrt

#43404 Re: Sirija

Post by cbrt »

fosna2014 wrote:
cbrt wrote:Ti pričaš o Kalemunu a ovo je Idlib, vidi se da si poznavalac...a te bajke ostavi za kolegu koji tvrdi da je bilo 350 mrtvih, 45 zarobljenih i 0 poginulih sa vaše strane...
Nisu to moji. Ne postoji moja strana. Ocito da su "tvoji" pusiona cim pjenis bez razloga.
Samo komentarišem vesti koje si postavio...razobličavam propagandu režima...pre 2 dana su ulazili u Jisr Al Shugour sa juga i sa istoka, pala je fabrika šećera i Nusra se razbežala a danas osvojiše predgrađa Frike sa koje su i pokrenuli taj napad...fabriku šećera gledaju durbinom i to ako je dobro vreme (uz idealne meteorološke uslove vidi se čaj i Jisr Al Shugour)
fosna2014

#43405 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

cbrt wrote:
fosna2014 wrote:
Samo komentarišem vesti koje si postavio...razobličavam propagandu režima...pre 2 dana su ulazili u Jisr Al Shugour sa juga i sa istoka, pala je fabrika šećera i Nusra se razbežala a danas osvojiše predgrađa Frike sa koje su i pokrenuli taj napad...fabriku šećera gledaju durbinom i to ako je dobro vreme (uz idealne meteorološke uslive vidi se čaj i Jisr Al Shugour)
Covjece jebe mi se jesu li usli u selo ili nisu. Kakav te secer spopao? :D Onaj gardista je to postavio i stavio sam mapu gdje se nalazi ta tvornica. To je sve. To je rat i lazu. Valjda ti je to jasno.
cbrt

#43406 Re: Sirija

Post by cbrt »

Pa da, ja komentarišem te vesti...režim sam sebi skače u usta po ko zna koji put...meni se i te kako jebe jesu li ili nisu zauzeli tu fabriku šećera jer je to možda jedna od ključnih bitaka ovoga rata, pre svega na psihološkom planu. Pre neki dan je vođa najavio sve resurse kako bi se deblokirali vojnici iz bolnice u Jisr Al Shugouru pa sad vidimo da od kopnene ofanzive nema ništa (a lagali su o velikim uspesima)...videćemo šta će biti sa režimom kada se ispostavi da na terenu osim propagandnih laži koje brzo padaju u vodu ne mogu učiniti ama baš ništa...Ti si taj koji postavlja vesti i očekuj komentar na njih kao što svako od nas očekuje komentar na vesti koje on postavlja, sa pravom ili ne...
Uzgred, već dva dana se vrti info u vidu rebelske špekulacije kako je sam Tigar zarobljen u bolnici...
fosna2014

#43407 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

cbrt wrote:Pa da, ja komentarišem te vesti...režim sam sebi skače u usta po ko zna koji put...meni se i te kako jebe jesu li ili nisu zauzeli tu fabriku šećera jer je to možda jedna od ključnih bitaka ovoga rata, pre svega na psihološkom planu. Pre neki dan je vođa najavio sve resurse kako bi se deblokirali vojnici iz bolnice u Jisr Al Shugouru pa sad vidimo da od kopnene ofanzive nema ništa (a lagali su o velikim uspesima)...videćemo šta će biti sa režimom kada se ispostavi da na terenu osim propagandnih laži koje brzo padaju u vodu ne mogu učiniti ama baš ništa...Ti si taj koji postavlja vesti i očekuj komentar na njih kao što svako od nas očekuje komentar na vesti koje on postavlja, sa pravom ili ne...
Mene komentari inace previse ne zanimaju. Lazu oni svi, pa nije na odmet da se paralelno pogledaju informacije. Mozda se i sazna nesto istinito.
Klavikula

#43408 Re: Sirija

Post by Klavikula »

na ratnoj mapi fabrika secera crvena.
fosna2014

#43409 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*#SRO - EXCLUSIVE - Ahrar al-#Sham - #FSA fired on protest in Hyit, Rif #Daraa (near Shuhada al-#Yarmouk stronghold)

https://www.youtube.com/watch?v=FORVgbX ... e=youtu.be

Pogledati do kraja.
cbrt

#43410 Re: Sirija

Post by cbrt »

RepublikanskaGarda

#43411 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Navodno Issam Zahreddin zvan brko prekomandiran iz Deir ez Zour-a u Damask, kao trebao bi predvoditi operacije u Istočnoj Guti, vidit ćemo da li je ova informacija točna i da li sa njim dolazi i njegova jedinica, ako je informacija točna možemo očekivat vrelo, užareno ljeto u ruralnom Damasku
ioannes

#43412 Re: Sirija

Post by ioannes »

RepublikanskaGarda wrote:Navodno Issam Zahreddin zvan brko prekomandiran iz Deir ez Zour-a u Damask, kao trebao bi predvoditi operacije u Istočnoj Guti, vidit ćemo da li je ova informacija točna i da li sa njim dolazi i njegova jedinica, ako je informacija točna možemo očekivat vrelo, užareno ljeto u ruralnom Damasku

to sam i ja danas procitao....
sta ce bit onda sa Zorom kad brke nema? da nebude povuci,potegni
horde iz Mordora nece tek tako mirovat
DuckZz

#43413 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pripadnici FSA brigade.13 u okolini sela Bashkuy, sjever Alepa
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.33 ... 0&z=14&m=b
Uništen tenk T-55
https://www.youtube.com/watch?v=Bod1_P5prYA
Ista lokacija
Image
Image
Image
ioannes

#43414 Re: Sirija

Post by ioannes »

jel to ta famozna Brigada 13. preko koje su Nusrici i ahrar al sham navodne vecinu svojih TOW-ova dobili
Challenger__

#43415 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

ioannes wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Navodno Issam Zahreddin zvan brko prekomandiran iz Deir ez Zour-a u Damask, kao trebao bi predvoditi operacije u Istočnoj Guti, vidit ćemo da li je ova informacija točna i da li sa njim dolazi i njegova jedinica, ako je informacija točna možemo očekivat vrelo, užareno ljeto u ruralnom Damasku

Skoro je neko (Klavikula, čini mi se) postavio fotografije gdje onaj general iz Alepa (ne mogu trenutno da mu se sjetim imena) sa brkom obilazi Zor. Znači, on je vjerovatna zamjena ako je vijest o prelasku u Damask tačna.
RepublikanskaGarda

#43416 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Valjda je brko stabilizirao situaciju tamo, ISIS ima vecih prioriteta od Zora( Anbar i Kurdi) a i valjda nece povuc cijelu 104. brigadu republikanske garde, jedan rođak mi je u Zoru, nadam se da ce i on sa brkom kući :)
Fantassin

#43417 Re: Sirija

Post by Fantassin »

ioannes wrote:jel to ta famozna Brigada 13. preko koje su Nusrici i ahrar al sham navodne vecinu svojih TOW-ova dobili
Vidim dominiraju Jordanske uniforme na slici :mrgreen:
ioannes

#43418 Re: Sirija

Post by ioannes »

citam danas njemacki clanak u kojem pise
da je Nusra jedan dio naoruzanja otela od "hazm-pokreta" (znaju li upuceni o kome se tu radi?) koji je se nakon toga
raspao...ali da Washington i dalje naoruzava dvije skupine u toj novoj kolaciji u kojoj je i Nusra
radi se o "diviziji 13" i "sukur al ghab-brigadi"
Klavikula

#43419 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:
ioannes wrote:

Skoro je neko (Klavikula, čini mi se) postavio fotografije gdje onaj general iz Alepa (ne mogu trenutno da mu se sjetim imena) sa brkom obilazi Zor. Znači, on je vjerovatna zamjena ako je vijest o prelasku u Damask tačna.
general Muhamed Hadur, komandant 106. brigade Garde. on je komandant istocne fronte, tako pisu na prosirijskim stranicama. valjda to dodje Hasaka i Zor. nema SAA vise nista na istoku.

inace, navedeni general je zasluzan sa transport bradatih ljepotana s Kalamuna u vjecna lovista.
Rockefeller

#43420 Re: Sirija

Post by Rockefeller »

Odbranit' će se Sirija :)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#43421 Re: Sirija

Post by arman1 »

Image
Challenger__

#43422 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:general Muhamed Hadur, komandant 106. brigade Garde.
Da, on.
dragma
Vozim: Pješe

#43423 Re: Sirija

Post by dragma »

insomnia78 wrote:
walter kurtz wrote:Orke nabavile tri aviona :shock:
Mogu se samo slikati sa njima, bukvalno
Stara je to prica o njima i njihovim avionima

I ako kojim slucajem nadju neku budalu da pilotira njima bice "skinuti" u roku odmah :lol:
Izgleda da su malo vježbali letenje i to baš oko Tabqa baze. Ko zna, možda ima istine u svemu ovome.

Image
#IMPORTANT #Raqqa #ISIS fly with 3 warplanes over Tabqa Military Airbase like this path shown in photo #ISIL #IS

https://twitter.com/Raqqa_Sl/status/596 ... 92?lang=it
insomnia78

#43424 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

arman1 wrote:Image
:lol:
DuckZz

#43425 Re: Sirija

Post by DuckZz »

ioannes wrote:citam danas njemacki clanak u kojem pise
da je Nusra jedan dio naoruzanja otela od "hazm-pokreta" (znaju li upuceni o kome se tu radi?) koji je se nakon toga
raspao...ali da Washington i dalje naoruzava dvije skupine u toj novoj kolaciji u kojoj je i Nusra
radi se o "diviziji 13" i "sukur al ghab-brigadi"
Bolje da nisi citao.
To ko ono, "citao sam na ruskoj stranici o ratu u Bosni"
Locked