Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
ze kalanga

#43376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ze kalanga »

Ne sikirajte.
Mi volimo samo Vladimira. Trampa ostavljamo vama. 8-)
Drvosjeca iz Dejcica

#43377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ze kalanga wrote:Ne sikirajte.
Ma bože sačuvaj, ne sekiram se ja, nego šega mi je ta tvoja priča da kao Bošnjaci nekome kukaju po ambasadi. :mrgreen: Iz ovoga vidim da neko smatra da tako funkcioniše svjetska politika na nivou stočne zadruge. :roll:
ze kalanga

#43378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ze kalanga »

Moja priča je aksiom. Tome nas valjda uči bliža prošlost fantastičnih primjeraka izigravanja vođe gosn Bakira.
Idealan pristup po njegovom je ili kako ja kažem ili nikako. Ako nećeš tako - idem u ambasadu. Jbg, toliko je puta išao da je ljudima dosadio, pa više oguglali i oni. Da kako mogu i onaj jedan dan u godini ne bi obilježavalji, ko će ga trpit. :izet:
commendatore

#43379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by commendatore »

uvijek je lijepo vidjeti cetokolike "ku(ltu)rnjake" da dolaze na nase portale da bi rado da se druze sa nama - dok na njihovim intermedijskim sredstvima komunikacije redovno banuju ljude koji ne misle kao oni a napose koji ni slucajno ne smiju biti pravoslavci tj srbi :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#43380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

ze kalanga wrote:Moja priča je aksiom. Tome nas valjda uči bliža prošlost fantastičnih primjeraka izigravanja vođe gosn Bakira.
Idealan pristup po njegovom je ili kako ja kažem ili nikako. Ako nećeš tako - idem u ambasadu. Jbg, toliko je puta išao da je ljudima dosadio, pa više oguglali i oni. Da kako mogu i onaj jedan dan u godini ne bi obilježavalji, ko će ga trpit. :izet:
Iz malih kasaba i sela velika izgledaju svjetla grada. Odnosno tako to izgleda iz BL i manjeg BH entiteta. :mrgreen:
spreca

#43381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ze kalanga wrote:Ne sikirajte.
Ma bože sačuvaj, ne sekiram se ja, nego šega mi je ta tvoja priča da kao Bošnjaci nekome kukaju po ambasadi. :mrgreen: Iz ovoga vidim da neko smatra da tako funkcioniše svjetska politika na nivou stočne zadruge. :roll:
ma pjeske ba do ambasade ..milina malo noge protegnes :D ......a njih ce Mile raskuciti dezurajuci po Kremljovskim hodnicima :lol: :lol: :lol: ....MMF da je kredit za karte do Moskve :mrgreen:
spreca

#43382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

ze kalanga wrote:Moja priča je aksiom. Tome nas valjda uči bliža prošlost fantastičnih primjeraka izigravanja vođe gosn Bakira.
Sto si ljubomoran sto nece sa miletom uopste da razgovaraju a kamoli da im dodje ne prag......a i guza mu streca da dodje u teheran :mrgreen:
Danguba

#43383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Kada je u pitanju Bobar banka, Mektić kaže da je nevjerovatno to što se dešavalo sa ovim slučajem na Tužilaštvu BiH.
"Tužilaštvo BiH treba biti elitna institucija, ona je rak-rana našeg društva", poručio je Mektić. "Najavljivan je kao krupan i težak kriminalan predmet. U najmanju ruku se očekivalo da takvi predmeti moraju imati prioritet. Ali je Tužilaštvo ušlo na takav neozbiljan i neodgovarn način. Desetine puta su najavljivane optužnice, ali je optužnica daleko. Sumnjam da će uopće biti moguće okončati predmet, on je izgubljen za Tužilaštvo zbog nemarnosti tužioca. Taj je predmet sada dat drugom tužiocu. Ništa više nije isto u odnosu na vrijeme kada su te osobe uhapšene. Ne vjerujem da će oni uopšte ponoviti izjave koje su dali. Očigledna je nemarnost i propust postupajućih tužioca i glavnog tužioca. Slučaj je izgubljen. Zar neko ne treba snositi odgovornost? Tamo je stanje da se ništa ne rješava, da se ništa ne događa. Kada su uvidjeli da ništa ne mogu da riješe, počeli su se baviti marginalnim predmetima", kazao je Mektić.
Kako kaže, milijarde i milijarde štete je načinjeno ovoj državi i pretočeno u privatne džepove. "Neko smatra da je to normalno stanje. Političke elite su omogućile ovakvu pljačku i krađi i direktno učestovale u njoj. Ako čekate podršku politike, nećete je dobiti. Imaju sve instrumente i alate da se upuste u takve borbe. Činjenica je da je korupcija ušla u pravosudni sistem i ozbiljno smo ugroženi kako izaći iz tog stanja", poručio je Mektić.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Me ... jen/398341
PM72

#43384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

ze kalanga wrote:
PM72 wrote:Ćetalju,
Pričita li prije neki dan da Vam komšije Bošnjaci čuvaju i obnavljaju crkve koje ste halalili? Znači,nismo isti niti bili niti ćemo ikad biti.ja sam tvoju svetinju čuvao u ratu a ti po mojoj pišao i čuvao koze...
Tvoja biografija je za Holivuda. Ti još jedino nisi izgleda shvatio da si rođen sa 2 srca. Smiri doživljaj čovječe, komedija.
:-)
Ćetalju,
Tebi je čuvanje tuđih svetinja priča za Holivuda a nama je to bilo savim normalno.Ja čista obraza sjedim u sred Knez Mihajlove a ti i tvoj ćaća ne smijete pojesti ćevape na Čaršiji.E bila bi komedija kad bi Vas neko snimao da ljumate po Čaršiji i serete se u gaće od straha,kontajući da svi znaju ko ste,šta ste i šta mislite o tim ljudima.Ali nikom niste zanimljivi niti vas ko proganja.Tebi je glava nafilovana četničkim sranjima i tvoja šatrologija kako si "normalan i dobronamjeran" je tako providna ...
muha_sa

#43385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

plincevic wrote:
commendatore wrote:uvijek je lijepo vidjeti cetokolike "ku(ltu)rnjake" da dolaze na nase portale da bi rado da se druze sa nama - dok na njihovim intermedijskim sredstvima komunikacije redovno banuju ljude koji ne misle kao oni a napose koji ni slucajno ne smiju biti pravoslavci tj srbi :mrgreen:
Haha sta napisa o banovanju bolan, a ovde suzivot i demokracija ko u Tesnju :-)
ka na primjer :?
hizo ramidovic

#43386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

plincevic wrote: Haha sta napisa o banovanju bolan, a ovde suzivot i demokracija ko u Tesnju :-)
bravo. legendo!
koliko je radikalan ovaj forum govori i cinjenica da se banuje svaki clan koji se i slucajno izjasni kao srbin ili hrvat pa cak i kao 'ostali'.
davno sam ja o tome pisao, da se svaki forum po pitanju tolerancije i demokratije treba ugledati na poskok, krstaricu i slicne forume.
statixx

#43387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

ze kalanga wrote:Jer je konsenzus nemoguć, sve dok se istina ne bude posmatrala kao cjelina.
Ne moras se stiditi, iznesi tu famoznu istinu koju spominjes u svakom postu.

Kako ono ide, nesto kao BiH je vjestacka privremena nakaza, tvorevina bez ikakvog istorijskog utemeljenja, prozeta strahom i mrznjom. To dokazuje i protekli etnicko-vjerski rat genocidnog karaktera sva tri naroda, odnosno sve tri zaracene strane. Poznato je da su rat poveli muhamedanski Srbi, tzv. Muslimani, s ciljem stvaranja prve islamske republike u Evropi, a ideoloska osnova im je bila Islamska deklaracija. Srbi su vodili odbrambeno-oslobodilacki rat ne bi li sacuvali vjekovne srpske teritorije na koje polazu istorijsko pravo.
hizo ramidovic

#43388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

plincevic wrote:
hizo ramidovic wrote: bravo. legendo!
koliko je radikalan ovaj forum govori i cinjenica da se banuje svaki clan koji se i slucajno izjasni kao srbin ili hrvat pa cak i kao 'ostali'.
davno sam ja o tome pisao, da se svaki forum po pitanju tolerancije i demokratije treba ugledati na poskok, krstaricu i slicne forume.
Pa ako ti nije mrsko proguglaj pa se javi koji je portal proglasen portalom koji najvise truje medjunacionalne odnose,pa se onda javi,.Poskok i Krstarica su b.o. za klikserase, a sto se tice baniranja, ne pravi se Englez, evo ja vec riskiram da me baniraju jer vecina ovdje misli suprotno, to ti je ti
jah...to je ono kad ti prostitutka kaze 'kurvo jedna'...
i ja se bas ne mogu nacuditi kako ti vec nisi u banovicima, s obzirom na radikalizam i netrpeljivost prema svemu neislamskom na ovom forumu...
seln

#43389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

plincevic wrote:vidis tvog stava, o tome ti pricam,haj papa naporan si
Ciji li si ti klon...
Danguba

#43390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

plincevic wrote: Pa ako ti nije mrsko proguglaj pa se javi koji je portal proglasen portalom koji najvise truje medjunacionalne odnose,pa se onda javi,.Poskok i Krstarica su b.o. za klikserase, a sto se tice baniranja, ne pravi se Englez, evo ja vec riskiram da me baniraju jer vecina ovdje misli suprotno, to ti je ti
:lol: :lol:

neka tebe. mozda ovdje nesto i naucis.
Prpa.ba

#43392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

95% dobrih bosnjaka nece ni uociti datu informaciju, ali zato forum vrvi ekonomskim magovima koji analiziraju koliko nam je troskali novogodisnja proslava.. :lol:
Danguba

#43393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Evo sta se desi kada uhapsenog kriminalca pustis on nastavlja tamo gdje je stao.

USKORO VELIKA AFERA: Kako je UIO BiH opljačkala budžet Republike Srbije

Pomoćnik direktora Sektora za carine UIO BiH Zdravko Cvjetinović, koji je uhapšeni u akciji Pandora, vraćen je prije godinu i po dana na posao i to na svoje prethodno radno mjesto.

Glavni kreatori kriminala u UIO BiH su Kemal Čaušević, Zdravko Cvjetinović, nekoliko desetina

korumpiranih kolega, a ne treba zaboraviti i Saudina Terzića, koji je u to vrijeme bio pomoćnika jednog od sektora i jako dobro znao šta se radi ili, bolje rečeno, šta je trebalo a nije urađeno. Terzić je sada pomoćnik direktora za poreze, a Cvjetinović pomoćnik direktora za carine. Posebno su se Čaušević i Cvjetinović strahovito obogatili, a iza njih su tada, a i danas stajali političari. Iza Terzića je stao Zlatko Lagumdžija, iza Cvjetinovića Nikola Špirić, a iza Čauševića stoje svi.

Kemal Čaušević je svima koji su bili, a mnogi su i sada na vlasti, bio na usluzi. On se sam hvalio i hvali kako je blizak sa Fahrudinom Radončićem, i kako preko njega može sve da završi. Postojali su i čvrsti dokazi da je Cvjetinović, prije nekoliko godina, oštetio budžet RS-a za šest miliona maraka. Protiv njega nije vođen sudski postupak i oslobođen je, jer je predmet u Bijeljini gdje mu se sudilo, zastario. Na sve ovo ne treba zaboraviti i izjavu bivše predsjednice Suda BiH o postojanju pravosudne mafije u BiH...

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/409 ... ndora.html
Drvosjeca iz Dejcica

#43394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Prpa.ba wrote:95% dobrih bosnjaka nece ni uociti datu informaciju, ali zato forum vrvi ekonomskim magovima koji analiziraju koliko nam je troskali novogodisnja proslava.. :lol:
:thumbup: :roll: Istina
JThomas

#43395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JThomas »

vi baš k'o djeca, to dvoje radi ista vlast. samo različiti nivoi, proslavu junoše u usponu poput kifle, a UIO sami vrh.

čaušević je ispričana priča i ništa nije novo, da su htjeli procesuirali bi ga, ali očito je da neće. i očito je da neće iz razloga da ne bi ukopao cijeli politički vrh sve tri konstitutivne strane.
Banksy

#43396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prpa.ba wrote:95% dobrih bosnjaka nece ni uociti datu informaciju, ali zato forum vrvi ekonomskim magovima koji analiziraju koliko nam je troskali novogodisnja proslava.. :lol:
:thumbup: :roll: Istina
Uočiće ono što im vlast servira kao bitno. Nova godina je svakako gromobran...
Styling

#43397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Treba narodu zamazati oci nebitnim stvarima kako bi se amortizovalo negovodovanje kada se usvoji novi zakon o porezu na dohodak i penzionom osiguranju.
Danguba

#43398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

DakleM, djikani su za ovaj praznik izmislili novi izraz...
Srna 21.11.2016 08:11

BIJELJINA - Na današnji dan navršila se 21 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.
Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa kao ključnih dokumenata za provedbu i funkcionisanje države nastale međunarodnim ugovorom.
Dejtonski sporazum, nakon tronedjeljnih pregovora, parafirali su tadašnji predsjednici Srbije Slobodan Milošević, Republike BiH Alija Izetbegović i Hrvatske Franjo Tuđman. Sporazum je parafiran u prisustvu tadašnjeg državnog sekretara SAD Vorena Kristofera, a osim njega glavni američki posrednici bili su Ričard Holbruk i general Vesli Klark. Dejtonski sporazum zvanično je potpisan 14. decembra 1995. godine u Jelisejskoj palati u Parizu. Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH - 21. novembar republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj, dok je u Federaciji BiH radni dan.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/De ... dan/398786
...i tako oni sebe ubijede da je to tako pod uslovom da se ponovi 16975326945 puta. :izet:
biske

#43399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by biske »

JThomas wrote:vi baš k'o djeca, to dvoje radi ista vlast. samo različiti nivoi, proslavu junoše u usponu poput kifle, a UIO sami vrh.

čaušević je ispričana priča i ništa nije novo, da su htjeli procesuirali bi ga, ali očito je da neće. i očito je da neće iz razloga da ne bi ukopao cijeli politički vrh sve tri konstitutivne strane.
on je naš sanader. odnosno, proces protiv njega će dovesti do otkrivanja tri konstitutivna sanadera. :D
SmokingMan

#43400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Kao što se i očekivalo,Raodončić je tu samu da maše glavom na sve ono što se dogovore ona dva karanđolza.
Locked