Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
seln

#43351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Vilajet Bosna je ucinio temennah svijetlome sultanu...
Kako je za Klix.ba potvrđeno, ovu odluku podržalo je 15 od ukupno 28 vijećnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Današnja sjednica bila je ustvari nastavak sjednice koja je počela u četvrtak, a koja je prekinuta nakon rasprave o prijedlogu da se Lafciogluu oduzme plaketa.

Današnjoj sjednici nije prisustvovao gradonačelnik Ivo Komšić, a na sjednici koja je počela u četvrtak gradonačelnikov zahtjev za preispitivanje odluke obrazložio je njegov zamjenik Abdulah Skaka.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na sjednici održanoj 26. oktobra 2016. donijelo odluku o dodjeli plaketa zaslužnim građanima. Plaketa u oblasti obrazovanja dodijeljena je prof. Aliju Lafciogluu kojeg je kandidirala obrazovna institucija Bosna Sema.

Dan poslije turski provladin list Yeni Safak objavio je tekst kako je Grad Sarajevo plaketu dodijelilo institucijama koje turske vlasti smatraju dijelom, prema navodima turskih vlasti, terorističke mreže FETO.

Nakon provladinog Yeni Safaka, dodjelu plakete je problematizirala i turska državna novinska agencija Anadolija.

Nakon toga, gradonačelnik Ivo Komšić zatražio je da Gradsko vijeće Grada Sarajeva preispita svoju odluku.
tandmand

#43352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Zašto su ovako kaharli?

Image
GeeTnT

#43353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GeeTnT »

tandmand wrote:Zašto su ovako kaharli?

Image
Skontali da su se zayebali sa akcijom koja je kostala, a nista ne dobijaju...osim toga, mali Grujicic je sklon skandalima i bice interesantno citati njegovo svjedocenje o vozanju u jednom od snsd-eovih gepeka....
artime

#43354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by artime »

Jah.. Pola ljudi ovdje prica ovo ono ce se desiti. A nista se nije pokrenulo. Ne znam za vas ali odakle vi to proričete. Baba Vanga na potezu?
Drvosjeca iz Dejcica

#43355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

GeeTnT wrote:
tandmand wrote:Zašto su ovako kaharli?

Image
Skontali da su se zayebali sa akcijom koja je kostala, a nista ne dobijaju...osim toga, mali Grujicic je sklon skandalima i bice interesantno citati njegovo svjedocenje o vozanju u jednom od snsd-eovih gepeka....
Pa Dodik će vjerovatno tražiti da ovaj Grujić ultimativno sluša Dodika i reaguje na svaki njegov mig a Grujić siguno nije baš takav tip jer je kandidat svih srpskih stranaka. Izgleda da su skontali da od te ljubavi nema ništa ili vrlo malo.
ze kalanga

#43356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ze kalanga »

Čovjek se preziva Grujičić, a ne Grujić. Logično da će slušat predsjednika Republike. Ne živi u Zanzibaru, već u RS. :izet:
oakville

#43357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oakville »

Predstavnici srpske dijaspore u BiH kao i uvijek djeluju kao jedan front. Zajedno u BiH i zajedno prema izlazu iz BiH.
seln

#43358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

ze kalanga wrote:Čovjek se preziva Grujičić, a ne Grujić. Logično da će slušat predsjednika Republike. Ne živi u Zanzibaru, već u RS. :izet:
Naravno, jer nacelnici su odgovorni predsjedniku, a ne biracima! (srpska politicka misao, pocetak 21. veka)
ze kalanga

#43359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ze kalanga »

Sva sreća pa je bošnjačka politička misao moralnija.
spreca

#43360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

ze kalanga wrote:Čovjek se preziva Grujičić, a ne Grujić. Logično da će slušat predsjednika Republike. Ne živi u Zanzibaru, već u RS. :izet:
Naravno...svi srbi moraju slusati MaLo Ze Doodunga :lol: .....pa ni turci vas nisu :izet: li koliko vas Baja razvaljuje :lol:
putokaz1

#43361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by putokaz1 »

Imal šta nova oko Konstutiranja Vijeća u BH?
Drvosjeca iz Dejcica

#43362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Grijić ili Grujičić isti ***ac, znam da je neki kengur. :mrgreen:
ze kalanga

#43363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ze kalanga »

spreca wrote:
Naravno...svi srbi moraju slusati MaLo Ze Doodunga :lol: .....pa ni turci vas nisu :izet: li koliko vas Baja razvaljuje :lol:
Ma samo nek se kod vas jede zlatnim kašikama, ko šiša nas... Mi smo ionako mrske komšije.
spreca

#43364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

ze kalanga wrote:
spreca wrote:
Ma samo nek se kod vas jede zlatnim kašikama, ko šiša nas... Mi smo ionako mrske komšije.
jeste...ali ne svi
ze kalanga

#43365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ze kalanga »

Pa da onih 1% podobnih su izuzetak. Oni nisu mrski, oni su dragocjeni. Takoreći - nit su pošli, nit su došli...
seln

#43366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

ze kalanga wrote:Pa da onih 1% podobnih su izuzetak. Oni nisu mrski, oni su dragocjeni. Takoreći - nit su pošli, nit su došli...
Ne moraju biti dragocjeni, dovoljno je da ne misle kako "balije" treba ukinuti. I takvih je 1% i po tome su izuzetak.
PM72

#43367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Ćetalju,
Pričita li prije neki dan da Vam komšije Bošnjaci čuvaju i obnavljaju crkve koje ste halalili? Znači,nismo isti niti bili niti ćemo ikad biti.ja sam tvoju svetinju čuvao u ratu a ti po mojoj pišao i čuvao koze...
seln

#43368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

PM72 wrote:Ćetalju,
Pričita li prije neki dan da Vam komšije Bošnjaci čuvaju i obnavljaju crkve koje ste halalili? Znači,nismo isti niti bili niti ćemo ikad biti.ja sam tvoju svetinju čuvao u ratu a ti po mojoj pišao i čuvao koze...
Nemoj tako, nisu svuda cuvali koze... u Bijeljini su napravili parking na mjestu dzamije.
PM72

#43369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

seln wrote:
Nemoj tako, nisu svuda cuvali koze... u Bijeljini su napravili parking na mjestu dzamije.

Ja sam u ratu proveo nekoliko hladnih noći čuvajući Pravoslavnu crkvu u Pofalićima.Dobili ko fol dojavu da će je neko pokušati zapaliti a oni nas istjeraju na minus i rasporede okolo još nam narede da nesmijemo ulaziti u crkvu niti ostaviti traga da smo bili oko nje. :-)

Linija na nekih 50 metara od nad,Armija BiH imala par bunkera prema Grbavici pa i oni dobili "borbenu gotovost" da sačuvaju pravoslavnu svetinju...a oni na našim svetinjama pravili crkve,parkinge i javne hale.I onda se nađe krmak da ovdje tumači o obrazu,karakteru i čojstvu.Mamicu mu jareću...
ze kalanga

#43370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ze kalanga »

seln wrote:
ze kalanga wrote:Pa da onih 1% podobnih su izuzetak. Oni nisu mrski, oni su dragocjeni. Takoreći - nit su pošli, nit su došli...
Ne moraju biti dragocjeni, dovoljno je da ne misle kako "balije" treba ukinuti. I takvih je 1% i po tome su izuzetak.
A 99% to misli. Dajte. Uozbiljite se.
Suština je da Srbi danas apsolutno nemaju ništa protiv Bošnjaka ili muslimana, kako kome više odgovara. U smislu odnosa.
Druga je stvar političko praktikovanje činjenica. Tu je neslaganje sastavni dio. Jer je konsenzus nemoguć, sve dok se istina ne bude posmatrala kao cjelina.

Srbima se mnogo štošta može propisati, osim da Bošnjake treba ukinuti. Uostalom, Srbi su manjina u FBIH i sve kada bi htjeli to uraditi, ne mogu.
Isto tako i u RS, iako većina, ne mogu.
Suština je da Bošnjaci ni sami ne znaju gdje bi krenuli. A njihovi politički predstavnici se ponašaju po principu ---- Biće kako kažem. Biće kako mi želimo. Kad vide da neće. Idu prava USA ambasada i ističu "Zli, bezobrazni, izdajnici Srbi, neće ovako kako mi hoćemo, kažite im da ruše BiH". I sekretarici u USA ambasadi nije preostalo ništa drugo već da izda saopštenje...
ze kalanga

#43371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ze kalanga »

Tvoja biografija je za Holivuda. Ti još jedino nisi izgleda shvatio da si rođen sa 2 srca. Smiri doživljaj čovječe, komedija.
Drvosjeca iz Dejcica

#43372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

ze kalanga wrote:
seln wrote:
Suština je da Srbi danas apsolutno nemaju ništa protiv Bošnjaka ili muslimana, kako kome više odgovara. U smislu odnosa.
Druga je stvar političko praktikovanje činjenica. Tu je neslaganje sastavni dio. Jer je konsenzus nemoguć, sve dok se istina ne bude posmatrala kao cjelina.

Srbima se mnogo štošta može propisati, osim da Bošnjake treba ukinuti. Uostalom, Srbi su manjina u FBIH i sve kada bi htjeli to uraditi, ne mogu.
Suština je da Bošnjaci ni sami ne znaju gdje bi krenuli. A njihovi politički predstavnici se ponašaju po principu ---- Biće kako kažem. Biće kako mi želimo. Kad vide da neće. Idu prava USA ambasada i ističu "Zli, bezobrazni, izdajnici Srbi, neće ovako kako mi hoćemo, kažite im da ruše BiH". I sekretarici u USA ambasadi nije preostalo ništa drugo već da izda saopštenje...
Samo mi ne nosamo slike Erdogana po Sarajevu kao vi Putina i sada i Trump-a po BL. Fakat trebaš biti politički i u svakom drugom smislu dezorjentisan pa nosati ove slike po BL. Sutra će promijeniti priču a sve po potrebi. :mrgreen:

Image
spreca

#43373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

ze kalanga wrote:

Jesul svi iz Sekovica takvi ili su gori :mrgreen:
ze kalanga

#43374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ze kalanga »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Samo mi ne nosamo slike Erdogana po Sarajevu kao vi Putina i sada i Trump-a po BL. Fakat trebaš biti politički i u svakom drugom smislu dezorjentisan pa nosati ove slike po BL. Sutra će promijeniti priču a sve po potrebi. :mrgreen:

Image
Istina gosn drvosječa.
A sve ja moglo biti drugačije.

Image

Image

Što se kaže vi se ne bavite slikama. Vi organizujete proslave. :D

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#43375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

ze kalanga wrote:Što se kaže vi se ne bavite slikama. Vi organizujete proslave. :D
Putin i Tramp ne znam šta imaju zajedničko...ali eto ako vi kažete da su spas za svjeCku pravdu onda nema razloga da ne vjerujemo. Vrijeme će pokazati svu apsurdnost i nadrealnost takvog spoja, iščekivanja i političkog nadanja Putina i Trump-a. :mrgreen:

Evo čak se i S. Koreja nada...nada zadnja umire. :mrgreen:

Sjeverna Koreja: Ako Trump povuče trupe s juga, normalizacija odnosa
Locked