Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
wewa

#43351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

mrgreen wrote:Primjećujem da se kriteriji kao što su simpatičnost, fejkness i kompleksi primjenjuju skoro isključivo na žene. Dobro bi bilo komentarisati njihov politički rad na drugim osnovama.
Meni recimo smeta što su NS uključujući i Sabinu u predizbornoj kampanji kofol posvetili pažnju freelancerima, organizovali neke sastanke na tu temu, uvrstili u predizborni program (jednom rečenicom) i od tad se apsolutno ne dotiču više te teme. Ista kritika kao i za SDP, bave se stvarima površno.

To koje novine neko čita ujutro i odakle naručuje kreme su mi iskreno argumenti za babetine.
drago mi je da nisam jedina koja to primijeti.

sto se tice podrske freelancerima, koliko sam vidjela posvetili su im paznju pri predlaganju amandmana na predlozeni zakon o porezu na dohodak.
Last edited by wewa on 11/10/2019 13:02, edited 1 time in total.
mrgreen

#43352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Onda trebam detaljnije pogledati, hvala :-D
addy_sa

#43353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

mrgreen wrote:Primjećujem da se kriteriji kao što su simpatičnost, fejkness i kompleksi primjenjuju skoro isključivo na žene. Dobro bi bilo komentarisati njihov politički rad na drugim osnovama.
Meni recimo smeta što su NS uključujući i Sabinu u predizbornoj kampanji kofol posvetili pažnju freelancerima, organizovali neke sastanke na tu temu, uvrstili u predizborni program (jednom rečenicom) i od tad se apsolutno ne dotiču više te teme. Ista kritika kao i za SDP, bave se stvarima površno.

To koje novine neko čita ujutro i odakle naručuje kreme su mi iskreno argumenti za babetine.
Pa komentarisali bi mi "politički rad" da sama na sebe ne skreće pažnju upravo sporednim iritantnim izjavama. Ako su kreme i novine argumenti za babetine, onda je to ona, ona je prva to izjavila i ljudi se, logično, "dohvatili" toga :D
Politički rad nisu samo amandmani, inicijative, zaključci, deklaracije i rezolucije (hajmo realno koliko vas ide na site parlamenta pa ih čita :D ) već sve ukupno, pogotovo kada ljudi sami od sebe forsiraju to na mrezama.
Dakle, žena SAMA SEBE tako prezentuje i za svaku prezentaciju dobiješ aplauz, roll očima ili prezir svako po zasluti, toga je, valjda, svjesna.
I ponavljam to što je neko muškarac ili žena u politici nikakav je argument da ne podliježe kritici.
Mislim da smo možda mi svi koji slično mislimo o njoj, vjerovatno, ljubomorni na kreme iz NY. :D
mrgreen

#43354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Može da bude iritantna i antipatična i iskompleksirana, a da to ne govori ništa o njenom (ne)kvalitetu kao političarke.
Hakiz

#43355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Samo kada si političar(ka) tvoj privatni život više nije tvoj.

Privatni život skoro uvijek govori i kakav će ti biti profesionalni u slučaju kada ti se profesija oslanja na mišljenje javnosti o tebi.

Dakle, u profesionalnom političkom životu sve slikajući se uz ljubljenu ženu vodim kampanju za očuvanje porodice i poštovanje tradicije, a privatno povaljujem manekenke donjeg rublja poslije revije. Da, u tom slučaju treba ostviti moj privatni život i odvojiti ga od mog profesionalnog političkog, to ne smije biti bitno pri ocjenjivanju mog političkog pa time i ličnog kredibiliteta, slažem se.

Ako ti se ne sviđaju pravila igre, nemoj se igrati.
wewa

#43356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

addy_sa wrote:

Pa komentarisali bi mi "politički rad" da sama na sebe ne skreće pažnju upravo sporednim iritantnim izjavama. Ako su kreme i novine argumenti za babetine, onda je to ona, ona je prva to izjavila i ljudi se, logično, "dohvatili" toga :D
Politički rad nisu samo amandmani, inicijative, zaključci, deklaracije i rezolucije (hajmo realno koliko vas ide na site parlamenta pa ih čita :D ) već sve ukupno, pogotovo kada ljudi sami od sebe forsiraju to na mrezama.
Dakle, žena SAMA SEBE tako prezentuje i za svaku prezentaciju dobiješ aplauz, roll očima ili prezir svako po zasluti, toga je, valjda, svjesna.
I ponavljam to što je neko muškarac ili žena u politici nikakav je argument da ne podliježe kritici.
Mislim da smo možda mi svi koji slično mislimo o njoj, vjerovatno, ljubomorni na kreme iz NY. :D
kako dodjete do informacija o tome sta ko cita uz jutarnju kafu?

je li to informacija koju je Sabina Cudic nicim izazvana postavila negdje na drustvenim mrezama? ozbiljno pitam, jer da nije ove teme ja nikad takve pojedinosti o njoj ne bih saznala. ne koristim FB, ne citam takvu stampu.
Hakiz wrote:

Samo kada si političar(ka) tvoj privatni život više nije tvoj.

Privatni život skoro uvijek govori i kakav će ti biti profesionalni u slučaju kada ti se profesija oslanja na mišljenje javnosti o tebi.

Dakle, u profesionalnom političkom životu sve slikajući se uz ljubljenu ženu vodim kampanju za očuvanje porodice i poštovanje tradicije, a privatno povaljujem manekenke donjeg rublja poslije revije. Da, u tom slučaju treba ostviti moj privatni život i odvojiti ga od mog profesionalnog političkog, to ne smije biti bitno pri ocjenjivanju mog političkog pa time i ličnog kredibiliteta, slažem se.

Ako ti se ne sviđaju pravila igre, nemoj se igrati.
a koji se, konkretno, aspekt njenog politickog djelovanja kosi sa slikom koju ostavlja u javnom prostoru?

inace, iskreno me ne zanima sta ko radi iza svojih vrata dok god ne pokusava zaviriti iza mojih. ocekujem da, ako sam za nju/njega glasala, adekvatno zastupa stavove kojima je zasluzio/la moj glas. ni manje, ni vise.

ili da budem jos konkretnija - Kolinda Grabar-Kitarovic mi je odvratna zbog svog nacionalizma, neukosti, populizma, spisak je podug - ali mi se nista manje ne gade njeni kriticari koji joj lijepe kojekakve seksisticke etikete.
Hakiz

#43357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Pa, ako znam koju kremu koristi mogu provjeriti ima li ta osoba kakve veze sa proizvođačem, uvoznikom, distributerom, prodavačem te kreme pa ako neko u tom lancu ima privilegije ili recimo neplaćene poreze a zakon ga nekako slučajno obilazi itd :evil:
statixx

#43358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Tarik Jazic je imenovan za vd direktora stamenog fonda.
stric

#43359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

kako god, ali
izborna jedinica 411
ĆUDIĆ SABINA 8.715.

u istoj jedinici je samo "sultanija" imala više
IZETBEGOVIĆ SEBIJA 13.217

:bih:
stric
addy_sa

#43360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

kako dodjete do informacija o tome sta ko cita uz jutarnju kafu?

je li to informacija koju je Sabina Cudic nicim izazvana postavila negdje na drustvenim mrezama? ozbiljno pitam, jer da nije ove teme ja nikad takve pojedinosti o njoj ne bih saznala. ne koristim FB, ne citam takvu stampu.
a koji se, konkretno, aspekt njenog politickog djelovanja kosi sa slikom koju ostavlja u javnom prostoru?
.[/quote]

Ne posjecujem joj profile na drustvenim mrežama da bih znao detalje ali naletim na članak gdje ona to izjavljuje i potencira. Kao i vjenčanje u New Yorku. Dakle, nije mahalanje nego žena rekla. I kad je rekla imamo pravo da to doživljavamo kako hoćemo.

Aspekt političkog djelovanja koji se kosi sa slikom u javnom prostoru je potenciranje brige za socijalno osjetljive, plate, naknade i slično i kao neka borba za "radničku klasu" a ovako pričaš o šopingu u NY.
Ili tebi to ide uz radničku klasu?
addy_sa

#43361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

stric wrote:kako god, ali
izborna jedinica 411
ĆUDIĆ SABINA 8.715.

stric
i to treba poštovati taj rezultat. Izabrana je, ok.
Legitimno.
Jaka joj je inače konkurencija pravo Samra Ćosović i Sebija i ona Jasna Duraković .
U toj konkurenciji i ja bi glasao za nju.
_Reds_

#43362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

MK81 wrote:Činjenica je da dosta ljudi u NS jednostavno nisu dorasli odredjenim funkcijama. Problem NS je sto misli da su svi glupi, i igraci SDA naravno osim njih samih. Forto recimo okuplja ljude koji nisu ni formalno obrazovanje zavrsili da se bave ozbiljnim stvarima, operativnim...ljudi ne znaju gdje je sjediste porezne uprave itd... NS jednostavno nema ljude za rezultat koji su ostvarili plus su organizaciono na losem nivou. To moraju mijenjati pod hitno. Sabina koju ovde spominju, je Pedjina miljenica, a realno nije nikakav operativac, ima dug jezik i misli da je mnogo pametna ali realno bez NS je nula. Forto je recimo u USA zavrsio novinarstvo, misli da je to dovoljno da bude ministar finansija ili premijer a realno nije u pravu... dosta propusta u kadrovanju
Ima NS i solnih žena, osim Sabine,koje nisu FGR, ali nažalost ne isplivaju, evo za primjer Azra Jahić, vjećnica na Ilidzi.
wewa

#43363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

hoces da komplimentiras nekome, pa kazes da nije FGR...
_Reds_

#43364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

wewa wrote:hoces da komplimentiras nekome, pa kazes da nije FGR...
Ovo, FGR, je vise pezurativno, to su osobe koje zive u svoj svijetu, u principu vrlo ograničene, ne nužno nesposobne, ali uskih vidika.
stric

#43365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

addy_sa wrote:
izborna jedinica 411
ĆUDIĆ SABINA 8.715.

stric
Legitimno.
Jaka joj je inače konkurencija pravo Samra Ćosović i Sebija i ona Jasna Duraković .
konkurencija dugih 135 kandidata,
s.č i j.d. su bile kandidatkinje za drugi parlament :run:
stric
wewa

#43366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

_Reds_ wrote:
Ovo, FGR, je vise pezurativno, to su osobe koje zive u svoj svijetu, u principu vrlo ograničene, ne nužno nesposobne, ali uskih vidika.
i po cemu je, tacno, Sabina Cudic uskih vidika?
_Reds_

#43367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

wewa wrote:
_Reds_ wrote:
Sabina ne zivi u svijetu obicnog gradjanina ove zemlje, nego u svom svijetu, ja sam to nazvao svijet uskih pogleda, a neka neko drugi naziva kako mu odgovara.

Sasvim dovoljno pokazuje i taj njena prica o kremama iz New Yorka, američkim novinama.

Bavi se kao i dobar dio ljudi u NS, populistickim stvarima, da ne kažem utopijskim, gdje se prelaže nešto što se zna da ne može proći u ovoj zemlji, eto da se nešto predloži.

A da je tako, pokazuju i rezultati NS koja relativno dugo postoji kod nas, ali je ozbilnije prepoznata tek u nekoliko općina, ali nije Bosne od CWile od Čaršije. Sabina ime želju da ona sebe prikaže da je drugačija od obične žene u ovoj zemlji, da je posebna. Moje mišljenje je da nije. Možda nekome drugom jeste, poštujem i njegovo mišljenje.
addy_sa

#43368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

wewa wrote:
_Reds_ wrote:
Možda samo očekujemo više od najbolje debatantice na svijetu, pa smo i više kritički raspoloženi :D
Umjesto da budemo zahvalni što neko ko se školovao "vani" došao ovdje da nam pomogne svojim političkim djelovanjem.
wewa

#43369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

dva odgovora, nijednog argumenta. s vama na ovu temu nema potrebe dalje diskutovati.
addy_sa

#43370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

stric wrote:
addy_sa wrote:
izborna jedinica 411
ĆUDIĆ SABINA 8.715.

stric
Legitimno.
konkurencija dugih 135 kandidata,
s.č i j.d. su bile kandidatkinje za drugi parlament :run:
stric
Ispričavam se na "brkanju" kantonalne i federalne liste i kandidatkinja s istih.
Šteta da takav kapacitet sa takvim brojem direktnih glasova sjedi u Federalnom parlamentu za tri milje, kad je mogla u državni za 7 ali, avaj, Peđa stavio sebe na vrh kompenzacije a ne nju. Idući put će, nadam se, testirati povjerenje građana na još većem nivou.

Addy_sa
_Reds_

#43371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

A da je uvažena zastupnica preložena za ministrice ?

Zanimljivo da ni u SDP-u ni u NS ovi što vole da puno pričaju nisu htjeli da uzmu ministarske resore.

Što li ? možda zato što je bolje u parlamentu primati bolju platu, a manje odgovornosti, i 10 puta manje posla.

A možda zato što kad si ministar se vidi nečija sposobnost, ali sve je možda.

Možda se Sabina mogla prihvatiti i pozicije premijera, pa da imamo prvu premijerku u historiji KS, ali možda. Možda tada ne bi imala vremena da čita New York times.

Možda bi onda morala da zna i za Sinanoviće, i za Crnu Rijeku, i za Budmoliće, i za Zenik, Gornju Bioču....

Možda se mogla prihvatiti i kakve diretosrke pozicije, pa da pokaže u tu svoj talenat. Možda...

Koliko je ono ona već na budžetu ?
addy_sa

#43372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

_Reds_ wrote:A da je uvažena zastupnica preložena za ministrice ?

Zanimljivo da ni u SDP-u ni u NS ovi što vole da puno pričaju nisu htjeli da uzmu ministarske resore.

Što li ? možda zato što je bolje u parlamentu primati bolju platu, a manje odgovornosti, i 10 puta manje posla.

A možda zato što kad si ministar se vidi nečija sposobnost, ali sve je možda.

Možda se Sabina mogla prihvatiti i pozicije premijera, pa da imamo prvu premijerku u historiji KS, ali možda. Možda tada ne bi imala vremena da čita New York times.

Možda bi onda morala da zna i za Sinanoviće, i za Crnu Rijeku, i za Budmoliće, i za Zenik, Gornju Bioču....

Možda se mogla prihvatiti i kakve diretosrke pozicije, pa da pokaže u tu svoj talenat. Možda...

Koliko je ono ona već na budžetu ?
Možda bi i bila ministrica kada bi imala jednu oblast, jedan resor, u kojoj je stručna.
Ovako je univerzalna parlamentarna "sveznalica". Mada, realno, nekada najbolja svjetska debatantica i jeste za parlamenta. Samo, možda, neko dobronamjeran je, ipak, trebao da joj kaže da parlament nije debata, scenografija, već "živa materija".
Ne kaže se bezveze najbolje je biti u Parlamentu zastupnik opozicije :D Ni odgovornosti, ni stresa, dodjes kritikujes sto vise mozes, poslikas objavis na sto vise mreza, zgrazavas se gdje zivimo, kako i s kim, i u pauzi malo listaš šta ima u Americi.
Sad da je neko pita šta misli o situaciji Trump / Biden ili Brexit ona bi satima govorila. Ne sumnjam.
A za deponiju Smiljevići bi guglala šta je.
JedanMova

#43373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

MK81 wrote:Činjenica je da dosta ljudi u NS jednostavno nisu dorasli odredjenim funkcijama. Problem NS je sto misli da su svi glupi, i igraci SDA naravno osim njih samih. Forto recimo okuplja ljude koji nisu ni formalno obrazovanje zavrsili da se bave ozbiljnim stvarima, operativnim...ljudi ne znaju gdje je sjediste porezne uprave itd... NS jednostavno nema ljude za rezultat koji su ostvarili plus su organizaciono na losem nivou. To moraju mijenjati pod hitno. Sabina koju ovde spominju, je Pedjina miljenica, a realno nije nikakav operativac, ima dug jezik i misli da je mnogo pametna ali realno bez NS je nula. Forto je recimo u USA zavrsio novinarstvo, misli da je to dovoljno da bude ministar finansija ili premijer a realno nije u pravu... dosta propusta u kadrovanju
Pocelo je pocelo :)
A ko mu ono sada savjetnike placa?
Forto na premijerskoj funkciji trenutno "otplacuje troskove" americkog obrazovanja, al preko gradjana KS.
Samo polako...
_Reds_

#43374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Btw, šta je sa reagovanjem na ovu sramnu Nobelovu nagradu ?

Od strane ovih što čitaju svijestke novine ? Evo i SDA prije njih reaguje.

Ne vidim ni reagovanje na nove Kolindine gafove.
JedanMova

#43375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

malakh wrote:
_Reds_ wrote:
Styling wrote:Kod nas u politiku, pogotovo na lokalnom nivou, uglavnom i ulaze neostvareni likovi.
U NS i ne toliko, ali u SDP-u itekako.
da. cv kandidata iz naše stranke, pogotovo vodećih na listi, je doista dobar. privatni sektor, ulaganje u sebe i život na kontu svoga rada. mnogi im zamjeraju ngo sektor, ali i to je način zarađivanja i da je to toliko lako kao što mnogi misle, svi bi se time bavili.

tarik jažić, osoba koja je bila kandidat za načelnika u starom gradu i na prošlim izborima bio drugi na listi za federalni parlament u mojoj izbornoj jedinici. mlad, obrazovan, iz privatnog sektora. momak koji živi od svoga rada i truda i koji je ponudio nešto novo. šteta što tog momka ne gledamo kao parlamentarca ili što nije bio ministar ili direktor nekog javnog preduzeća.
Naravno da ga ne gledamo kad ga je gospodja NYT pomnozila sa nulom kada je rekao Pedji da nema njegovu podrsku.
Rekoh ja, pocet ce izlaziti neke stvari na vidjelo - neke prije, a neke kasnije.

Nudilo se Tariku mjesto u nekom OO ili NO za "povratak lojalnosti", pa je bio i VD u stambenom fondu al ga Forto prekrizio zbog par mjeseci staza koje je Filipovic htio da amortizuje nekako. Principijelno do koske, pogotovo kada se vidi ostatak kadrovskih rjesenja :lol:

A Tarik - Tarik je beton decko!
Locked