Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
direktni wrote:Muškarci rijtko kad, skoro nikako, međusopno pričaju o svojim suprugama. Kod žena je drugačija situacija. Sa prijateljicama, koleginicama, znaju nadugo i naširoko razglabati o svojim muževima...."moš misliti prigovara mi da mi se ormar prolama od garderobe, a nemam šta obući-obuti, vidi kako onu muž izvodi skoro svako veče, a mene moj nije ima ciganska godina, njemu bitna samo kladionica a gdje sam tu ja, kako mu ne dosadi stalno gledati utakmice, a nerviraju ga moje serije i takmičenja za pjevače"....Ima toga bezboroj.
krvava wrote:E budući da si se korigovao, evo ovako...
Nije to tračanje, to je samo razmjena informacija s ciljem da se makar utješimo zbog nečega što ne možemo promijeniti... Da vidimo da nije samo nama tako (nisam rekla ni dobro ni loše) i da kako god muški imaju svoje mišljenje o svojim hanumama tako i hanume o svojim djuvegijama a u suštini se niko ni s kim ne bi mijenjo
ma svaka pokusava svoju vezu prikazati ko idelanu ma kakva ona stvarno bila...
krvava wrote:E budući da si se korigovao, evo ovako...
Nije to tračanje, to je samo razmjena informacija s ciljem da se makar utješimo zbog nečega što ne možemo promijeniti... Da vidimo da nije samo nama tako (nisam rekla ni dobro ni loše) i da kako god muški imaju svoje mišljenje o svojim hanumama tako i hanume o svojim djuvegijama a u suštini se niko ni s kim ne bi mijenjo
Haj dobro, kažeš razmjena informacija, kažeš tješite se, pa i mi bi mogli vršiti tu razmjenu informacija o našim hanumama, al' to ne činimo. Ukoliko i činimo (sasvim rijetko) onda je to uvijek u pozitivnom kontekstu, kratko, jasno, precizno i nikada duže od 15 sekundi (npr. dobra je fala Bogu - o sebi pri sebi i tačka).
Nisi mi odgovorila, otkud toliki poriv za razmjenom informacija. Mislim da smo po tom pitanju potpuno različiti. Mislim da ste samo previše nezadovoljne iliti pak manje mudre. Ipak su to sve stvari koje se trebaju ticati sopstvene porodice i samo najuže porodice.
Women have 11% more neurons than men in the brain centers for language and hearing. The connections between the two sides of women's brains enable them, on average, to be better at expressing emotions and remembering details of emotional events and communicating them. They use language to talk about feelings and develop consensus more efficiently than men do.
Eurosa wrote:Trac je kad pricas s namjerom da ocrnis,uvrijedis i slicno, kad samo realno iznosis cinjenice,advokatski "ladno onda je to utvrdjivanje cinjenicnog stanja iliti razmjena informacija.
A šta se tu ima objašnjavati, muškarci i žene su različiti i po tom pitanju, između ostalog, i ne treba sad tražiti neke razloge, uzroke i ostalo vala .
Da se razumijemo, mislim na neku žensku "normalnu" priču i razmjenu informacija te bezazleno tračanje čojka , niko se naravno ne slaže sa iznošenjem prave intime ili blamiranja partnera na bilo koji način, pogotovo nekim izmišljanjem problema gdje ga nema i slično.
Ovo me posjeti na jednu pricu u firmi do moje
Dosao covjek na posao i prije nego ce poceti raditi ide ono kafa s kolegama i prica on kako je sinoc svoju zeno yebo
Kaze okreto je ovako onako na krevetu podu masini plafonu itd ulazio ovakp onako pod uglom iskosa ukoso ma sve poze
I pita ga kolega jel ti pusila kad on pa to je intimno privatno
ne znam kako je bas rekao al sam ga zvao privatnik jedno vrijeme
Ja bih zamolila za definiciju intime jer mi se cini da ono sto ja podrazumijevam pod intimom ostali zenski rod na temi smatra "bezazlenim tracanjem"
Fala unaprijed
Eurosa wrote:Prica tipa:bili smo ovdje, ondje, vozili biciklo,trcali,kahvenisali....ne voli ovo,ono...to mi je ok, (ali i to s mjerom) ali bilo kakav detalj, pa i najsitniji iz nase intime ili nekog problema koji imamo,najblaze receno je znak nepostovanja prema njemu.
ladyblue18 wrote:Ja bih zamolila za definiciju intime jer mi se cini da ono sto ja podrazumijevam pod intimom ostali zenski rod na temi smatra "bezazlenim tracanjem"
Fala unaprijed