BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kolacodjagoda

#43326 Re: BHTelecom All About

Post by kolacodjagoda »

smartXL wrote:Dje onaj sto tvrdi da telekom ima najbolju ponudu u regionu? Evo mu dokaz da je telekom ubjedljivo najskuplji u tom istom regionu. Al dzaba brojke, dzaba matemitka kad si tamo zaposlen onda je to top, skoro pa sve badava.
Kakav dokaz :lol: ? Dokaz koji iznosi telemachov RAK? Isti onaj RAK koji zatvara oči pred kriminalom Telemacha i koji ne čini ništa da razbije monopol udružene kriminalne organizacije sa Panama zvane Telemach kad je u pitanju EPL? Haj nemoj biti smiješan.
Da ima telekom najbolju ponudu u regionu dovoljno je uporediti ponudu THT-a i TCG-a sa BHT-om kad je u pitanju fiksna mreža a sa uslugom MojaTvMojIzbor ubjedljivo su najbolji i u mobilnoj.
vicious

#43327 Re: BHTelecom All About

Post by vicious »

vicious wrote:Zna li mi neko reći je li još uvijek aktuelna ova lista kanala za ovu prepaid Moja webtv:
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53ab6fdb85d.html
tj. ne može se gledati onaj kanal sa prenosima utakmica naše lige?
...zna li iko? Baš niko? :D
AmirBaa

#43328 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

"Prosječna cijena korpe usluga za srednje korisnike (65 odlaznih poziva i 50 SMS poruka) u regionu je 25,44 KM, dok su u BiH cijene bile sljedeće: m:tel 26,5 KM, HT Eronet 29,3 i BH Telekom 35 KM.

Prosječna cijena korpe usluga za velike korisnike (140 odlaznih poziva i 55 SMS poruka) u regionu iznosi 38,6, dok su cijene u BiH sljedeće: m:tel 44,7, HT Eronet 44,23 i BH Telecom 58,1."
Idemo prvi dajemo vise !!!!!!!!!!!!!!!!!!
made_in_sarajevo

#43329 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

kolacodjagoda wrote:
smartXL wrote:Dje onaj sto tvrdi da telekom ima najbolju ponudu u regionu? Evo mu dokaz da je telekom ubjedljivo najskuplji u tom istom regionu. Al dzaba brojke, dzaba matemitka kad si tamo zaposlen onda je to top, skoro pa sve badava.
Kakav dokaz :lol: ? Dokaz koji iznosi telemachov RAK? Isti onaj RAK koji zatvara oči pred kriminalom Telemacha i koji ne čini ništa da razbije monopol udružene kriminalne organizacije sa Panama zvane Telemach kad je u pitanju EPL? Haj nemoj biti smiješan.
Da ima telekom najbolju ponudu u regionu dovoljno je uporediti ponudu THT-a i TCG-a sa BHT-om kad je u pitanju fiksna mreža a sa uslugom MojaTvMojIzbor ubjedljivo su najbolji i u mobilnoj.
haj sve, eto TV najbolji mada nisam nikad to gledao kod drugih, internet ono po reklamam sto vidim na RTL-u, ali reci da je mobilna kod nas najbolja :lol: :lol: :lol: . pa sta ljudi samo u HR i srbiji nude za iste ili manje pare pa kod nas sva tri operatera jos pure imaju jesti da dodju na to sto se vec tamo ima.
smartXL

#43330 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kolacodjagoda wrote:Kakav dokaz :lol: ? Dokaz koji iznosi telemachov RAK? Isti onaj RAK koji zatvara oči pred kriminalom Telemacha i koji ne čini ništa da razbije monopol udružene kriminalne organizacije sa Panama zvane Telemach kad je u pitanju EPL? Haj nemoj biti smiješan.
Jeste da, dokaz koji je potkrijepljen matematikom, a ne supljom pricom. Uzmes uporedis cijene i dodjes do jednostavnog zakljucka da je bhtelekom ubjedljivo najskuplji u regionu.

A da, to je taj isti RAK koji je godinama sutio i dozvoljavo tim istim operaterima da hapaju od korisnika i koji su sretno i zadovoljno trljali ruke. Godinama su sutili a imali su mandat da urede trziste telekomunikacija. Sad kad su krenuli radit onda ih ti diskreditujes, al pazi ti, koji si davno kurs izgubio. HDMI :lol:

Nije mi jasno kako neko moze tamo radit a nema pojma o tehnologiji. Zamisli da tebe mesar operise?
kolacodjagoda

#43331 Re: BHTelecom All About

Post by kolacodjagoda »

smartXL wrote:
kolacodjagoda wrote:Kakav dokaz :lol: ? Dokaz koji iznosi telemachov RAK? Isti onaj RAK koji zatvara oči pred kriminalom Telemacha i koji ne čini ništa da razbije monopol udružene kriminalne organizacije sa Panama zvane Telemach kad je u pitanju EPL? Haj nemoj biti smiješan.
Jeste da, dokaz koji je potkrijepljen matematikom, a ne supljom pricom. Uzmes uporedis cijene i dodjes do jednostavnog zakljucka da je bhtelekom ubjedljivo najskuplji u regionu.

A da, to je taj isti RAK koji je godinama sutio i dozvoljavo tim istim operaterima da hapaju od korisnika i koji su sretno i zadovoljno trljali ruke. Godinama su sutili a imali su mandat da urede trziste telekomunikacija. Sad kad su krenuli radit onda ih ti diskreditujes, al pazi ti, koji si davno kurs izgubio. HDMI :lol:

Nije mi jasno kako neko moze tamo radit a nema pojma o tehnologiji. Zamisli da tebe mesar operise?
Kakva hdmi tehnologija? O čemu ti čovječe pišeš? Ne znaš razliku između 2G i 3G mreže a da ne govorim o modulacijama mreže, valnim dužinama, frekvencijama,... a upuštaš se ovdje u raspravu. Kad već spominješ matematiku napiši onda po kojoj jednačini su dobivene navedene brojke?

Ne moraš tražiti, ja ću ti napisati. To ti je matematika udružene kriminalne organizacije sa Panama zvane Telemach (skraćeno UKOP Telemach). Kad se RAK bude odnosio jednako prema svim operaterima na tržištu tad možemo pisati o njihovoj relevantnosti. Do tada su isto što i ti i tebi slični.
AmirBaa

#43332 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

kolacodjagoda wrote:
smartXL wrote:

Kakva hdmi tehnologija? O čemu ti čovječe pišeš? Ne znaš razliku između 2G i 3G mreže a da ne govorim o modulacijama mreže, valnim dužinama, frekvencijama,... a upuštaš se ovdje u raspravu. Kad već spominješ matematiku napiši onda po kojoj jednačini su dobivene navedene brojke?

Ne moraš tražiti, ja ću ti napisati. To ti je matematika udružene kriminalne organizacije sa Panama zvane Telemach (skraćeno UKOP Telemach). Kad se RAK bude odnosio jednako prema svim operaterima na tržištu tad možemo pisati o njihovoj relevantnosti. Do tada su isto što i ti i tebi slični.
"Prosječna cijena korpe usluga za srednje korisnike (65 odlaznih poziva i 50 SMS poruka) u regionu je 25,44 KM, dok su u BiH cijene bile sljedeće: m:tel 26,5 KM, HT Eronet 29,3 i BH Telekom 35 KM.

Prosječna cijena korpe usluga za velike korisnike (140 odlaznih poziva i 55 SMS poruka) u regionu iznosi 38,6, dok su cijene u BiH sljedeće: m:tel 44,7, HT Eronet 44,23 i BH Telecom 58,1."
smartXL

#43333 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Ti vrlo dobro znas u kojoj si korelaciji sa HDMI.Sva su ti korisnicka imena na isti kalup, tako da te lako na prvu provalit da si taj lik, a sa druge strane pises iste tekstove.

Tako kad vec padas na banalnim stvarima s kojima i djeca barataju bez nekog posebnog obrazovanja, upitno je koliko si uopste kompetentan da dajes odgovore i na slozeniju problematiku?

Ako nisi skonto pricu oko 2G i 3G BS, onda iscitaj jos koji put pa se nadam da ces shvatit poentu, ako ti opet ne podje za rukom, zaboravi da sam ista piso po tom pitanju. Nemam namjeru da se bodem sa rogatim, tegobno je

BHT ima najskuplju uslugu u regionu, dokazano. To svi znamo, al evo i zvanicne potvrde
The BEN10

#43334 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

http://www.klix.ba/biznis/rak-donio-odl ... /160421035

Jesi vidio koliko nas košta patriotizam. Bagro, malo li vam je!?!? :twisted: :twisted: :twisted:
kakaljin

#43335 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

The BEN10 wrote:http://www.klix.ba/biznis/rak-donio-odl ... /160421035

Jesi vidio koliko nas košta patriotizam. Bagro, malo li vam je!?!? :twisted: :twisted: :twisted:
Po ovome ispada da su skupi, zato postoji izbor i prenos broja i borba za korisnike.

Alo RAK treba da se pocne ponasati kao pravi regulator i da tjera operatere da postuju pravila koja su postavljena i da nema izuzetaka i da ako treba operator da izgubi licencu ako nepostuje pravila.
AmirBaa

#43336 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

ima neki kralj na temi: "jel hrvatska bolja od bih" koji tvrdi da su u hrvatskoj plate stvarno dosta vece nego ovdje ali i da su cijene dosta skuplje... :run:
The BEN10

#43337 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

AmirBaa wrote:

ima neki kralj na temi: "jel hrvatska bolja od bih" koji tvrdi da su u hrvatskoj plate stvarno dosta vece nego ovdje ali i da su cijene dosta skuplje... :run:
Ma tuga jarane. Bukvalno se radi o PLJAČKI NARODA. Pljačka upakovana raznoraznim pamfletima o patriotizmu, uplatama u penzione i ine fondove i slične baljezgarije. Al eto, hvala Bogu, pa će se koliko-toliko normalizovat stanje....
smartXL

#43338 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Kolko god smo pljuvali Residbegovica (a nije mu maslo za ramazana) ovaj novi je kriminalac svoje vrste. Ne smjeska se dzaba on kad prica...Kako je doso na poziciju direktora, sjebo je ultru, student, m pakete sa 200%, a nove upakuje da na prvu pomislis da je pojeftinilo, al kad malo zagrebes onda vidis stvarno stanje
Laertes

#43339 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

smartXL wrote:Kolko god smo pljuvali Residbegovica (a nije mu maslo za ramazana) ovaj novi je kriminalac svoje vrste. Ne smjeska se dzaba on kad prica...Kako je doso na poziciju direktora, sjebo je ultru, student, m pakete sa 200%, a nove upakuje da na prvu pomislis da je pojeftinilo, al kad malo zagrebes onda vidis stvarno stanje
Vratite nam Nedzada!
studiorum_tuzlaensis

#43340 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

studiorum_tuzlaensis wrote:Brzina mi je ista, još se ništa nije povećalo, ako ima ko da zna da li će moći na mojoj lokaciji 10Mbit nek mi kaže.

Evo podaci iz routera.

Image

Ima li ko šta da mi kaže može li ovdje više od 10 Mbit/s.... Jebo vas RAK.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#43341 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

vicious wrote:
vicious wrote:Zna li mi neko reći je li još uvijek aktuelna ova lista kanala za ovu prepaid Moja webtv:
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53ab6fdb85d.html
tj. ne može se gledati onaj kanal sa prenosima utakmica naše lige?
...zna li iko? Baš niko? :D
Ja sam na MojaTV i kod mene radi (relativno), na android aplikaciji radi (gledao KUP sinoc) a putem win aplikacije ili web browserom ne radi kaze da nije aktivirana usluga na isti user name. Haj` im znaj.....

Image
Maharadza

#43342 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

smartXL wrote:Kolko god smo pljuvali Residbegovica (a nije mu maslo za ramazana) ovaj novi je kriminalac svoje vrste. Ne smjeska se dzaba on kad prica...Kako je doso na poziciju direktora, sjebo je ultru, student, m pakete sa 200%, a nove upakuje da na prvu pomislis da je pojeftinilo, al kad malo zagrebes onda vidis stvarno stanje
Ti stvarno misliš da se direktor tamo nešto pita... pa on je bolani samo marioneta, fasada za javnost dok se zna ko već 20 god. upravlja tim preduzećem i koristi isto za svoju glasačku mašineriju. ;)
quarterback

#43343 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Laertes wrote:
Vratite nam Nedzada!
Vratite nam Hamdu! :D
Laertes

#43344 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

quarterback wrote:
Laertes wrote:
Vratite nam Nedzada!
Vratite nam Hamdu! :D
Ako ćemo tako, vratite nam Jožu bravara :D
quarterback

#43345 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Laertes wrote:Ako ćemo tako, vratite nam Jožu bravara :D
sa nogom ili bez ? :mrgreen:
kakaljin

#43346 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

quarterback wrote:
Laertes wrote:Ako ćemo tako, vratite nam Jožu bravara :D
sa nogom ili bez ? :mrgreen:
Ma moze bilo kako :-D :-D :-D :-D
kakaljin

#43347 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Obavještavamo korisnike moja TV usluge da BH Telecom radi na poboljšanju tehničkih uslova za pružanje moja TV usluga, kako bi od 1.5.2016. godine mogli koristiti poboljšane uslove nove ponude moja TV paketa u punom kapacitetu.

Unaprijed se izvinjavamo ukoliko se prilikom izvođenja radova dogode kratkotrajni prekidi ili smetnje prilikom korištenja moja TV usluge. Ulažemo sve napore kako bi korisnici mogli nesmetano koristiti naše usluge.

U slučaju dugotrajnih smetnji, molimo korisnike da izvrše prijavu putem Kontakt centra, na broj 1444.

Zahvaljujemo se na razumijevanju.

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M513b2f0c4aa.html
mirza_15

#43348 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

(65 odlaznih poziva i 50 SMS poruka)
Kakvih odlaznih poziva? 30 sec, 1 minuta, 2 sata...... Treba biti pravi kreten pa sastaviti ovakvu recenicu. (mislim na onoga ko je pravio ovaj izvjestak)
kolacodjagoda

#43349 Re: BHTelecom All About

Post by kolacodjagoda »

smartXL wrote:Ti vrlo dobro znas u kojoj si korelaciji sa HDMI.Sva su ti korisnicka imena na isti kalup, tako da te lako na prvu provalit da si taj lik, a sa druge strane pises iste tekstove.

Tako kad vec padas na banalnim stvarima s kojima i djeca barataju bez nekog posebnog obrazovanja, upitno je koliko si uopste kompetentan da dajes odgovore i na slozeniju problematiku?

Ako nisi skonto pricu oko 2G i 3G BS, onda iscitaj jos koji put pa se nadam da ces shvatit poentu, ako ti opet ne podje za rukom, zaboravi da sam ista piso po tom pitanju. Nemam namjeru da se bodem sa rogatim, tegobno je

BHT ima najskuplju uslugu u regionu, dokazano. To svi znamo, al evo i zvanicne potvrde
Ma ti si puko 100%
addem

#43350 Re: BHTelecom All About

Post by addem »

Evo i RAK je sluzbeno objavio da je BH telecom najskuplji od ostalih operatera. Sramota.
Locked