Kao sto rekoh, hvala bogu na razlicitim misljenjima.kluz franjo wrote:Druže Mova,JedanMova wrote: Druze Franjo, na istoj smo mi strani. Handri nas to sto drugim ocima gledamo na sve i hvala bogu na tome. Nedaj boze da smo svi isti (od mene pa dalje). Dovoljno sam godina u guzicu sprcao da me emotivno ne pogadjaju ovakve stvari. Al da sam postao svjestan nekih drugih stvari mimo idealizma - uh da samo znas.
Sto se amandmana tice, vidim da smo se krenuli micati sa mrtve tacke. Obecavam jos samo ovaj put pokusavam objasniti...
Predlagati nesto u parlamentu u kom 1) znas da nemas podrsku vecine i 2) znas da nemas mehanizme koji to mogu iznijeti je POPULIZAM! Totalno je nebitno jel amandman dala Sabina il neko peti... deseti... lijevo ili desno... il u centru. Nego, hajmo sada dati amandman da sezona skijanja na Bjelasnici traje citavu godinu jer bi to doprinijelo turizmu u BiH i bili bi jedina drzava koja to ima, a i prihode bi znatno povecali! A jel Bjelasnica to moze, kakva nam je klima, koliko imamo snijega... ma zajebi to, hajmo dat amandman, dobra bi to bila stvar. To ti je nekako parafrazirano "amandmanisanje"...
Mozda i ne bude cica glisa, rekao sam to na samom startu. Ima i alternativa - imenom i prezimenom za one koje znas. Sve ostalo je suplja.
naša poimanja i definicije parlamentarnog rada se očigledno u potpunosti razlikuju. Po mojoj definiciji biramo 98 predstavnika i ja od svakog pojedinačno očekujem da aktivno učestvuje u radu zakonodavnog tijela.
Evo da bih ti približio moje viđenje, uzmimo drugi primjer iz aktuelnog saziva.
Šta da rade izabrani zastupnici iz kluba DF/GS?
Ponekad su dio skupštinske većine, a ponekad i nisu, a nemaju ni mehanizme u izvršnoj vlasti.
Jesu li njihovi prijedlozi populistički onda kada nemaju većinu za iste, a nisu populistički onda kada su dio većine sa SDA/HDZ?
Sto se DF/GS varijante tice - ma dajte molim vas. To bi bio moj jedini komentar