Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
JedanMova

#43326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

kluz franjo wrote:
JedanMova wrote: Druze Franjo, na istoj smo mi strani. Handri nas to sto drugim ocima gledamo na sve i hvala bogu na tome. Nedaj boze da smo svi isti (od mene pa dalje). Dovoljno sam godina u guzicu sprcao da me emotivno ne pogadjaju ovakve stvari. Al da sam postao svjestan nekih drugih stvari mimo idealizma - uh da samo znas.

Sto se amandmana tice, vidim da smo se krenuli micati sa mrtve tacke. Obecavam jos samo ovaj put pokusavam objasniti...
Predlagati nesto u parlamentu u kom 1) znas da nemas podrsku vecine i 2) znas da nemas mehanizme koji to mogu iznijeti je POPULIZAM! Totalno je nebitno jel amandman dala Sabina il neko peti... deseti... lijevo ili desno... il u centru. Nego, hajmo sada dati amandman da sezona skijanja na Bjelasnici traje citavu godinu jer bi to doprinijelo turizmu u BiH i bili bi jedina drzava koja to ima, a i prihode bi znatno povecali! A jel Bjelasnica to moze, kakva nam je klima, koliko imamo snijega... ma zajebi to, hajmo dat amandman, dobra bi to bila stvar. To ti je nekako parafrazirano "amandmanisanje"...

Mozda i ne bude cica glisa, rekao sam to na samom startu. Ima i alternativa - imenom i prezimenom za one koje znas. Sve ostalo je suplja.
Druže Mova,

naša poimanja i definicije parlamentarnog rada se očigledno u potpunosti razlikuju. Po mojoj definiciji biramo 98 predstavnika i ja od svakog pojedinačno očekujem da aktivno učestvuje u radu zakonodavnog tijela.

Evo da bih ti približio moje viđenje, uzmimo drugi primjer iz aktuelnog saziva.
Šta da rade izabrani zastupnici iz kluba DF/GS?
Ponekad su dio skupštinske većine, a ponekad i nisu, a nemaju ni mehanizme u izvršnoj vlasti.
Jesu li njihovi prijedlozi populistički onda kada nemaju većinu za iste, a nisu populistički onda kada su dio većine sa SDA/HDZ?
Kao sto rekoh, hvala bogu na razlicitim misljenjima.
Sto se DF/GS varijante tice - ma dajte molim vas. To bi bio moj jedini komentar
wewa

#43327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

JedanMova wrote:
drug_profi wrote:A gdje je argument?
Mova brate, postaješ trol.
Druze, za sta ti treba? Hoces neradnika?
Proslo je 5 mjeseci od kongresa na kom je obecao sirenje NS-a i otvaranje novih OO. Ako pogledas malo, ne da u tih 5 mjeseci nije nista uradio, vec nije uradio nista ni dugo prije toga. Istina, uspio je rasformirati neke koji mu nisu bili dragi, druge samo pokusao (doduse, ovo nije bas da mi ide u prilog - ispade da je radio nesto :lol:). I ne samo to, nego je uspio da nakon istorijskog uspjeha ima vise isclanjenih nego ikad.
Evo da ti kazem da ima u pripremi novi OO u Velikoj Kladusi, al on sa oformljavanjem istog nema nikakve veze. A gdje je BL?
Predsjednik koji se zali da mora "primati stranke i rjesavati probleme u radno vrijeme", ali se ne zali na dvije plate - od stranke (istina, zakucao mu je Dennis tu na 600 KM) i drzave.
Covjek kojem je predlozeno da obecanja ostvari kroz angazman u izvrsnoj vlasti sa perjanicama NS-a, da pokaze kako se preuzima odgovornost je ipak izabrao 'ladovinu PSBiH u kojoj ima, koliko ono hiljada/tisuca KM primanja? I koliko dugo... sigurica je to, naucio od Zeljke :D

Eto drug na brzinu par stvari. A sto se trolova tice... trol, bot, SDA jazavac itd... Bice vazdan tih nadimaka, al koga to interesuje ;-)
koliko si kvalitetan clan stranke, prava je steta sto te nije privukla SDA.
JedanMova

#43328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

wewa wrote:
JedanMova wrote:
drug_profi wrote:A gdje je argument?
Mova brate, postaješ trol.
Druze, za sta ti treba? Hoces neradnika?
Proslo je 5 mjeseci od kongresa na kom je obecao sirenje NS-a i otvaranje novih OO. Ako pogledas malo, ne da u tih 5 mjeseci nije nista uradio, vec nije uradio nista ni dugo prije toga. Istina, uspio je rasformirati neke koji mu nisu bili dragi, druge samo pokusao (doduse, ovo nije bas da mi ide u prilog - ispade da je radio nesto :lol:). I ne samo to, nego je uspio da nakon istorijskog uspjeha ima vise isclanjenih nego ikad.
Evo da ti kazem da ima u pripremi novi OO u Velikoj Kladusi, al on sa oformljavanjem istog nema nikakve veze. A gdje je BL?
Predsjednik koji se zali da mora "primati stranke i rjesavati probleme u radno vrijeme", ali se ne zali na dvije plate - od stranke (istina, zakucao mu je Dennis tu na 600 KM) i drzave.
Covjek kojem je predlozeno da obecanja ostvari kroz angazman u izvrsnoj vlasti sa perjanicama NS-a, da pokaze kako se preuzima odgovornost je ipak izabrao 'ladovinu PSBiH u kojoj ima, koliko ono hiljada/tisuca KM primanja? I koliko dugo... sigurica je to, naucio od Zeljke :D

Eto drug na brzinu par stvari. A sto se trolova tice... trol, bot, SDA jazavac itd... Bice vazdan tih nadimaka, al koga to interesuje ;-)
koliko si kvalitetan clan stranke, prava je steta sto te nije privukla SDA.
Sta da ti kazem, najgore je biti poltron i poslusnik. Ljudi sa svojim misljenjem su najveca opasnost za gore pobrojane. Jos ako ti se nemaju za sta zakaciti da te pritisnu, uh!
JedanMova

#43329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

_Reds_ wrote:Mova ne diraj Sabinu i FGR.

Ona kupuje kreme iz New Yorka, i čita američke novine.

Na ovom forumu ne da si prisutni botovi kako ih neki ovdje nazivaju, nego ocigledno funckcioneri stranaka, NVOi ostalih politckih izrazaja, i to pod raznim nickovima.

Banksy mi sve vise licina na jednu koja je dugo bila u nekakvom nevladinom sektoru, a bliska sa nekadasnjem istaknutom clanu NS.

A potpuno sam siguran da je i Sabina pristutna na ovom forumu.
Ne sekiram se ja za Sabinu i FGR u vidu Pedje i Forte i slicnih. Za njih ce se uvijek naci neki poslic, na ovom ili onom budzetu, da se mogu kupovati kojekakve kremice i placati kojekakva putovanja.

I ne samo Banksy vec jos par njih. To sto nisam pisao dugo ne znaci da pratio nisam. A polako, bice jos svasta da se napise ovde, samo da se neke teme ponovo aktueliziraju. E tek tad ce pocet isplivavat neki postovi i neki nickovi, samo polako.
kluz franjo

#43330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Nego Mova, kada već spominješ svoj minuli forumaški rad, onako među nama forumašima...
Jesu li te u prošlom mandatu 2014. Željko i DF iznevjerili zbog angažmana u vlasti i spremnosti "da pokažu kako se preuzima odgovornost" ili zbog napuštanja vlasti i "izabrane 'ladovine"?
Ili radije to ne bi komentarisao?
edit: stvarno me interesuje. nije provokacija.
JedanMova

#43331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

kluz franjo wrote:Nego Mova, kada već spominješ svoj minuli forumaški rad, onako među nama forumašima...
Jesu li te u prošlom mandatu 2014. Željko i DF iznevjerili zbog angažmana u vlasti i spremnosti "da pokažu kako se preuzima odgovornost" ili zbog napuštanja vlasti i "izabrane 'ladovine"?
Rijetke komentare gledam kao provokaciju, tvoji nisu u toj grupi :)
Izbor je sveden na Hugu i Hugolinu - izaberi jedan broj i sigurno ces pogrijesiti.

Realno govoreci, DF-u je 'ladovina i vlast i opozicija, tako da tu imamo jedan paradoks.
S druge strane, posto sam osoba kojoj je data rijec svetinja, drzao bih se prvenstveno toga. Participiranje u vlasti je realno glavni preduslov za neke konkretne rezultate, al biti dio toga po svaku cijenu?
kluz franjo

#43332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

JedanMova wrote:
kluz franjo wrote:Nego Mova, kada već spominješ svoj minuli forumaški rad, onako među nama forumašima...
Rijetke komentare gledam kao provokaciju, tvoji nisu u toj grupi :)
Izbor je sveden na Hugu i Hugolinu - izaberi jedan broj i sigurno ces pogrijesiti.

Realno govoreci, DF-u je 'ladovina i vlast i opozicija, tako da tu imamo jedan paradoks.
S druge strane, posto sam osoba kojoj je data rijec svetinja, drzao bih se prvenstveno toga. Participiranje u vlasti je realno glavni preduslov za neke konkretne rezultate, al biti dio toga po svaku cijenu?
Hvala na odgovoru.
S obzirom na tvoj "zavjet šutnje" :), neću dalje pitati.
Prihvatam i razumijem, a sa boldiranim se mogu složiti.
addy_sa

#43333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

Počnem čitati članak o Sabini i nešto tipa ujutro kad ustanem ja prvo pročitam New York Times a kreme naručujem isključivo u jednoj apoteci u NY..i prestanem čitati
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#43334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Umjesto da cita avaz ubleha
mrgreen

#43335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Pokušavam se sjetiti ali mislim da ni najkritikovaniji NS-ovac Forto nije nikad nazvan antipatičnim.
Simpatičnost kao mjera relevantnosti jedne žene u politici.
tutku

#43336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

mrgreen wrote:Pokušavam se sjetiti ali mislim da ni najkritikovaniji NS-ovac Forto nije nikad nazvan antipatičnim.
Da je bogdo njena najveca mana sto je antipaticna. To je svakako najblaza jer je subjektivna. Da nije politike bila bi NGOas sa skromnim primanjima. Mozda onda ne bi citala New York Times svako jutro.
mrgreen

#43337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

U nekim zemljama je politika profesija koja se studira i izučava pa nije sramota biti "samo političar", dok je kod nas to sporedna profesija kao nagrada za neke druge stvari, npr. penzija za sportiste i glumce. Kamo sreće da imamo profesionalne političare koje se stvarno time bave, umjesto priucenih političara.

Drugo, koji su to naši političari izuzetno ostvareni u svojim "glavnim" profesijama? Marjanović mi naumpada, možda ima još neko, ali ih nema puno.
izvrsni direktor

#43338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Sta je kaze on postigao u zivotu da se bavi politikom? Ubleha. Mekic, denis stojnic, Umjetnik Mimo, zvonkec maric,..svi oni vise zasluzuju da se bave politikom od sabine i sl koji nisu nista konkretno mimo politike postigli. Cuj ti bgt koja je to ubleha, studira na fakultetu politiku heeej ide na ublehaske seminare NVO, cita novine na engleskom jeziku heej...ma mrsh

A druga vrsta ljudi je: de glasaj za njeg sevap je, nema on posla nikakvog, neka i on nesto zaradi. Tako pocinje sa nivoa opcine. I tako dobijes neobrazovane lijene neradnike koji kao treba da tebi poboljsaju buducnost.
JedanMova

#43339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

izvrsni direktor wrote:Sta je kaze on postigao u zivotu da se bavi politikom? Ubleha. Mekic, denis stojnic, Umjetnik Mimo, zvonkec maric,..svi oni vise zasluzuju da se bave politikom od sabine i sl koji nisu nista konkretno mimo politike postigli. Cuj ti bgt koja je to ubleha, studira na fakultetu politiku heeej ide na ublehaske seminare NVO, cita novine na engleskom jeziku heej...ma mrsh

A druga vrsta ljudi je: de glasaj za njeg sevap je, nema on posla nikakvog, neka i on nesto zaradi. Tako pocinje sa nivoa opcine. I tako dobijes neobrazovane lijene neradnike koji kao treba da tebi poboljsaju buducnost.
Legenda kaze da se Sabina u svojoj kratkoj asistentskoj karijeri bas proslavila medju studentima, i to jos na jedom privatnom fakultetu. To sto je neko studirao politiku na fakultetu moze mu/joj biti prednost, ali i ne mora. Veca joj je prednost rodni list, ako cemo iskreno. NVO seminari - seriously?!!

Legenda kaze i da je upravo jedna osoba, opisa slicnog osobama navedenim u drugom pasosu tvog posta, na isti taj nacin dosla do mjesta u OV NG. I ne samo to, vec je i dobila poziciju predsjednika nekog NO. Doduse, ta pozicija vec ima veze sa nekim desavanjima i obecanjima iz maja ove godine. Al eto cujem da je lik navodno ispao covjek i dao otkaz, moze bit da je proradila savjest.

Ne mogu da vjerujem da neko moze dovesti u vezu pohadjanje seminara, zavrsen fakultet i vrstu novina koje neko cita sa kapacitetom te osobe da napravi nesto konkretno. Ta zena zna samo lijepo pricati, tu joj kapu skidam... i manipulisati. Sve ostalo je ubleha!
Last edited by JedanMova on 11/10/2019 10:07, edited 1 time in total.
_Reds_

#43340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

izvrsni direktor wrote:Sta je kaze on postigao u zivotu da se bavi politikom? Ubleha. Mekic, denis stojnic, Umjetnik Mimo, zvonkec maric,..svi oni vise zasluzuju da se bave politikom od sabine i sl koji nisu nista konkretno mimo politike postigli. Cuj ti bgt koja je to ubleha, studira na fakultetu politiku heeej ide na ublehaske seminare NVO, cita novine na engleskom jeziku heej...ma mrsh

Reci da Mekic i Maric mimo politike nisu nesto postigli u najmanju ruku nije uredu.

Btw, kakve crne poličke nauke. Nisu to nikakve nauke.
julisiz es grant

#43341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

_Reds_ wrote:

Reci da Mekic i Maric mimo politike nisu nesto postigli u najmanju ruku nije uredu.

Pa i za Stojnića reći da nije ništa postigao jednostavno je netačno, sviđao se nekome ili ne.
_Reds_

#43342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

julisiz es grant wrote:
_Reds_ wrote:

Pa i za Stojnića reći da nije ništa postigao jednostavno je netačno, sviđao se nekome ili ne.
Stojinić, tu i tamo. Ali sam izdvojio ovu dvojcu za koju mislim da su postigli više od njega. Stojinić je uvijek bio na rubu zakona.

Druga je stvar da li mi nekoga volimo ili ne volimo.
Styling

#43343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

Kod nas u politiku, pogotovo na lokalnom nivou, uglavnom i ulaze neostvareni likovi.
_Reds_

#43344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Styling wrote:Kod nas u politiku, pogotovo na lokalnom nivou, uglavnom i ulaze neostvareni likovi.
U NS i ne toliko, ali u SDP-u itekako.
MK81

#43345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Činjenica je da dosta ljudi u NS jednostavno nisu dorasli odredjenim funkcijama. Problem NS je sto misli da su svi glupi, i igraci SDA naravno osim njih samih. Forto recimo okuplja ljude koji nisu ni formalno obrazovanje zavrsili da se bave ozbiljnim stvarima, operativnim...ljudi ne znaju gdje je sjediste porezne uprave itd... NS jednostavno nema ljude za rezultat koji su ostvarili plus su organizaciono na losem nivou. To moraju mijenjati pod hitno. Sabina koju ovde spominju, je Pedjina miljenica, a realno nije nikakav operativac, ima dug jezik i misli da je mnogo pametna ali realno bez NS je nula. Forto je recimo u USA zavrsio novinarstvo, misli da je to dovoljno da bude ministar finansija ili premijer a realno nije u pravu... dosta propusta u kadrovanju
izvrsni direktor

#43346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

_Reds_ wrote:

Ne rekoh da nisu postigli, nisi me razumio. Mantra je da takvi zasluzuju biti u politici jer su nesto postigli u zivotu. Ismijavam to razmisljanje samo.
To sto se amel mekic znao dobro boriti ne znaci nista da je sposoban baviti se politikom i donositi odluke koje se ticu zivota svih nas. To je glupost. Nonsens
addy_sa

#43347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

tutku wrote:
mrgreen wrote:Pokušavam se sjetiti ali mislim da ni najkritikovaniji NS-ovac Forto nije nikad nazvan antipatičnim.
Da je bogdo njena najveca mana sto je antipaticna. To je svakako najblaza jer je subjektivna. Da nije politike bila bi NGOas sa skromnim primanjima. Mozda onda ne bi citala New York Times svako jutro.
Ček jel to sad se žene u politici ne smiju komentarisati? Koliko znam kod nas su polovi ravnopravni i kad ulaziš u političku arenu ti si akter a ne žena,majka kraljica itd tako da argument polova apsolutno ne prolazi.

Da, antipatična je.
Da, fejk je, izbija joj kompleks iz svakog posta, nastupa, slike i teksta.
Da, NYT je provala. Svako ima pravo da ujutro čita šta hoće ili ne čita uopšte, ali isticati to kao posebnost i osobenost stavom "look at me" toliko sam iznad vas, ove sredine ovih ljudi i ovog svega jutro mi počinje sa NYT. Pomoći će joj baš NYT u bavljenju najlokalnijom mogućom politikom.

Kada govorimo o političkim naukama, kamo sreće da su mnogi naši akteri jadne domaće scene bar "zavirili" nekad na neki FPN.
_Reds_

#43348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Ja sam mislio da sam jedini kojem je ona antipaticna, ali evo izgleda da nisam.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#43349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

_Reds_ wrote:
Styling wrote:Kod nas u politiku, pogotovo na lokalnom nivou, uglavnom i ulaze neostvareni likovi.
U NS i ne toliko, ali u SDP-u itekako.
da. cv kandidata iz naše stranke, pogotovo vodećih na listi, je doista dobar. privatni sektor, ulaganje u sebe i život na kontu svoga rada. mnogi im zamjeraju ngo sektor, ali i to je način zarađivanja i da je to toliko lako kao što mnogi misle, svi bi se time bavili.

tarik jažić, osoba koja je bila kandidat za načelnika u starom gradu i na prošlim izborima bio drugi na listi za federalni parlament u mojoj izbornoj jedinici. mlad, obrazovan, iz privatnog sektora. momak koji živi od svoga rada i truda i koji je ponudio nešto novo. šteta što tog momka ne gledamo kao parlamentarca ili što nije bio ministar ili direktor nekog javnog preduzeća.
mrgreen

#43350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Primjećujem da se kriteriji kao što su simpatičnost, fejkness i kompleksi primjenjuju skoro isključivo na žene. Dobro bi bilo komentarisati njihov politički rad na drugim osnovama.
Meni recimo smeta što su NS uključujući i Sabinu u predizbornoj kampanji kofol posvetili pažnju freelancerima, organizovali neke sastanke na tu temu, uvrstili u predizborni program (jednom rečenicom) i od tad se apsolutno ne dotiču više te teme. Ista kritika kao i za SDP, bave se stvarima površno.

To koje novine neko čita ujutro i odakle naručuje kreme su mi iskreno argumenti za babetine.
Locked