Maraschino wrote:Rat nije samo ''mladost i puska'', rat je i ovo sto Srbija preko Dodika&co radi.
Mjesecima kukaju oko taksi sto im je uvelo Kosovo a nama godinama podmecu klipove u tockove. da nemaju sluga u BiH mi bi daleko bili ispred jedne Srbije bez obzira na svu stetu pretrpjelu u ratu.
Zasto god uhvatis kod nas je truhlo zahvaljujuci petoj koloni(ne pricam ovaj put o nasim djikanima). Covjek otvoreno trazi da se blokira sve sto ide u prilog jacanju drzave...zasto ja to objasnjavam kada je to svima jasno samo sto se neki prave blesavi.
Jaka Srbija slaba BiH i sve njene komsije. Oni ne znaju gledati u svoje dvoriste nego stalno vide nesto svoje u tudjem.
Ma to je jarane utopija. Da sutra Srbija prekine sve veze sa RS, nista se znacajno ne bi promijenilo. Kroz posao i putovanja, razna upoznavanja, shvatio sam da su bosanski Srbi dosta ekstremniji od Srba iz Srbije. Isto vazi za Srbe iz Hrvatske, Kosova ili Crne Gore. Sindrom dijaspore.
Ne smatras valjda da bi bosanski Srbi ili Hrvati radili na jacanju BiH a slabljenju entiteta ili kantona da Srbija i Hrvatska ne djeluju politicki na BiH?? Sve bi bilo isto, opet bi Srbi i Hrvati radili na tome da imaju sto vecu moc u svojim rukama i svako jacanje Bosnjaka na stetu sebe bi dozivljali kao apsolutnu katastrofu.
Srbi i Hrvati su realnost BiH. Nista se tu ne moze promijeniti.
Bosnjaci kao vecinski narod moraju preuzeti odgovornost za buducnost drzave. Moraju objaviti rat kriminalu, korupciji, nepotizmu. Moraju uciniti maksimalan napor da dodju investitori i da se popravi standard. To ce dovesti do relaksacije odnosa u cijeloj drzavi jer je poznato da je ekstremizam direktno proporcionalan siromastvu.
I tebi su krivi drugi narodi i drzave a ne tvoji predstavnici koji su najgore lopovcine i ljudski sljam. Je li Srbija kriva zato sto Sarajevom, Zenicom i Tuzlom vlada politicka mafija? Srbija i BH Srbi nece nestati, valjda je jasno? Bosnjaci i Bosanci, svi ostali pro-BiH gradjani moraju preuzeti incijativu i raditi za buducnost a ne 24h dnevno prosipati izlizanu pricu o proslosti, ponovljenu milion puta i vec svima poznatu.
Cak i Srbija moze posluziti kao inspiracija. Ove godine su nas prvi put prestigli sa prosjecnom platom i sve su prilike da ce nas ostavljati iza sebe u narednom periodu. I Kosovo ce nas stici kakvi smo... Krajnje je vrijeme da se pocne raditi za mladost ove zemlje koja ima zelju ostati.