skendere izvini sto pitam ali moze li malo pojasnjenje u vezi ovoga ? zasto toliko ne podnose spaniju i da li su stvarno najbogatija regija tamo?skenderija04 wrote:Napravili bi oni, ali ne daju.Point. wrote:Separatisticka govna. Ako je ne vole, nek prave sebi lige i igraju u njoj.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dinty2
#43301 Re: FC Barcelona
- Point.
#43302 Re: FC Barcelona
Ma bolan znam ja dobro istoriju Spanije, Katalonije i svega toga, samo kazem da su trenutno u Spaniji, nezavisnost ocito nece dobiti u dogledno vrijeme, i valjda je vrijeme da se pomire sa tim. Mislim, zvizde himni ali ipak slave titulu te mrske drzave. Uopste mi nije bila namjera da poredim ove historijske zemlje sa nasim izmisljenim entitetima, samo me podsjete na na supke iz Banjaluke, Trebinja, Listice i slicno sa ovim negiranjem stvarnosti.sizifinho wrote:@Point. poštujem te kao forumaša, nemoj molim te shvatiti ovo pogrešno, ali poređenje Baskije, Andaluzije, Katalonije i ostale "autonomnih" zajednica sa fiktivnom pokrajinom Bosne i Hercegovine je pokazatelj da ne poznaješ historiju.
Da bih ti prikazao što jednostavnije zašto zvižde himni, karikirat ću.
Zamisli da je Milošević uspio nametnuti ideju Velike Srbije, osvojili su teritorije Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sloveniju i Makedoniju. Nakon toga, Milošević je zabranio svim ovim pokrajinama da iskazuju svoj identitet, jer su one dio Velike Srbije, i sve što su ranije bili- ne postoji. 100 godina kasnije, mi smo idalje dio Velike Srbije, i niko nas ne priznaje, iako se tvrdi da živimo u vremenu demokratije i slobode mišljenja.
Ugrubo sam ovo napisao, ali stvar je još gora u španiji. Za vrijeme Frankove vladavine niko nije smio iskazati svoju nacionalnu pripadnost, i strogo su bili kažnjavani oni koji jesu.
RS i njihovo neprihvatanje Bosne, i Basija/Katalonija et all. i njihovo ne prihvatanje Španije su dva koša koja ne možeš porediti.
p.s
Kao što LSD kaže- Katalonija je stara 1000+ godina, mnogo starija od Španske države. RS je mlađi od mene.
Katalonija sama po sebi, kada bi se odvojila, imala bi više doprinosa EU nego čitava Španija, u vidu agrokulture i ekonomije. To je glavni razlog što Španija ne želi priznat Kataloniju, jer bi izgubili masu svojih resursa.
-
LSD
#43303 Re: FC Barcelona
Pa rekao je onaj vođa partije koja traži samostalnost Katalonije, nešto u stilu Neka nam daju da Barcelona bude glavni grad Španije, a Katalonija glavna pokrajina (umjesto Madrida i Kastilje) i necemo tražiti nezavisnost
u prevodu, da sve sva lova nama slijeva, da mi budemo glavni, da se za sve pitamo i ostajemo u Španiji
ma bježi, odosmo u politiku
u prevodu, da sve sva lova nama slijeva, da mi budemo glavni, da se za sve pitamo i ostajemo u Španiji
ma bježi, odosmo u politiku
- Point.
#43304 Re: FC Barcelona
BiH se odcijepila od drzave koja u tom trenutku nije postojala.LSD wrote: Kad im vec ne daju samostalnost - hoce ljudi da žvižde himnu, imaju demokratsko pravo na to i ne može im niko zabraniti....a zašto je to tako, eh trebao bi malo poznavati historiju Španije, generalisimusa Franca, građanskog rata 30-tih i ostala sranja vezana za tu temu.
To je citava pozadinska prica koja stoji iza toga.
jbg najlakše je nazvati separatisicka govna i vozdra
PS. Bi li ti podrzao nezavisnost Katalonije? Sta bi se desilo sa kubom FC Barcelona da se odcijepe?
- Zmijuga loma
#43305 Re: FC Barcelona
http://www.zonalmarking.net/2013/02/22/ ... nullified/
Allegri će vrlo vjerovatno đoniti ovu postavku. A i ko ga može kriviti. Kako drugačije protiv Trijumvirata?
Allegri će vrlo vjerovatno đoniti ovu postavku. A i ko ga može kriviti. Kako drugačije protiv Trijumvirata?
- tzipiripi
#43306 Re: FC Barcelona
Leteći urugvajac. Ne bih ga mijenjao ni za trojicu Zlatana

- skenderija04
#43307 Re: FC Barcelona
Stari, duga prica 600 godina. Teba stranica i stranica sa bi se sve spomenulo. Nije da ne podnose Spaniju. Vidi, bilo je i prije finala Barse protiv Ath. Bilbao. I Sociedada i nije bilo ovoga. Govorim o periodu nakon Franca. Sada je nova situacija od 2006 kada je Spanska vlada suspendovala novi statut Katalonije. Tu pocinju problemi novijeg datuma. Sto se ekonomije tice, tacno je. Kada sve to pomjesas, elonomiju, politiku, kulturu, jezik dobijes ono od sinoc. Zviždanje himni je u principu bez veze, jet vrijedja onoga kome to puno znaci. Jebo kralja, ko ga jebe, mislim na obicnu raju. Sada svi osuđuju i traze kazne a niko se ne pita zašto je 90.000 ljudi zvizdalo. Tu je problemdinty2 wrote:skendere izvini sto pitam ali moze li malo pojasnjenje u vezi ovoga ? zasto toliko ne podnose spaniju i da li su stvarno najbogatija regija tamo?skenderija04 wrote:Napravili bi oni, ali ne daju.Point. wrote:Separatisticka govna. Ako je ne vole, nek prave sebi lige i igraju u njoj.
-
LSD
#43308 Re: FC Barcelona
FC Barca bi ostala igrati u Primeri u tom slucaju, jer se La Liga ne bi odrekla tako jakog trkaceg konja koji im donosi profit.Point. wrote:BiH se odcijepila od drzave koja u tom trenutku nije postojala.LSD wrote: Kad im vec ne daju samostalnost - hoce ljudi da žvižde himnu, imaju demokratsko pravo na to i ne može im niko zabraniti....a zašto je to tako, eh trebao bi malo poznavati historiju Španije, generalisimusa Franca, građanskog rata 30-tih i ostala sranja vezana za tu temu.
PS. Bi li ti podrzao nezavisnost Katalonije? Sta bi se desilo sa kubom FC Barcelona da se odcijepe?
ma brate, nema ništa od odcijepljenja Katalonije, to je više talasanje nego realnost ali eto....znaš i sam da je koncenpt evropske unije sasvim drugaciji, na integraciji a ne na disoluciji....pa sve to je politicka prica i to zviždanje himi ima svoje korijene od ranije, valjda znaš to jbg....nije to samo katalonija, vec i baskija itd
kažem ti, neka im daju da Barcelona bude glavni grad (to jest neka ima vrate ,jer je nekad davno i bila) a Katalonija glavni administrativni centar gdje se slijevaju sve državne pare i riješen problem
mah, odosmo totalno u politiku i historiju
- Point.
#43309 Re: FC Barcelona
Nesto sumnjam da bi Spanija dala Barci da igra u Primeri u slucaju nezavisnosti, ali eto. Bilo bi nestu kao trazili ste eto vam ga. Kontam ja te razloge sto katalonci ne vole drzavu Spaniju, ali malo mi besmisleno to grandiozno decibelno zvizdanje himni ali eto slave mrski pokal. Suma sumarum, zvizdanje bilo cije himne je bez veze.LSD wrote:FC Barca bi ostala igrati u Primeri u tom slucaju, jer se La Liga ne bi odrekla tako jakog trkaceg konja koji im donosi profit.Point. wrote:BiH se odcijepila od drzave koja u tom trenutku nije postojala.LSD wrote: Kad im vec ne daju samostalnost - hoce ljudi da žvižde himnu, imaju demokratsko pravo na to i ne može im niko zabraniti....a zašto je to tako, eh trebao bi malo poznavati historiju Španije, generalisimusa Franca, građanskog rata 30-tih i ostala sranja vezana za tu temu.
ma brate, nema ništa od odcijepljenja Katalonije, to je više talasanje nego realnost ali eto....znaš i sam da je koncenpt evropske unije sasvim drugaciji, na integraciji a ne na disoluciji....pa sve to je politicka prica i to zviždanje himi ima svoje korijene od ranije, valjda znaš to jbg....nije to samo katalonija, vec i baskija itd
kažem ti, neka im daju da Barcelona bude glavni grad (to jest neka ima vrate ,jer je nekad davno i bila) a Katalonija glavni administrativni centar gdje se slijevaju sve državne pare i riješen problem![]()
volice onda Španiju, više nego rođenu mater
![]()
mah, odosmo totalno u politiku i historiju
-
omar little
#43310 Re: FC Barcelona
svi o ovome pricaju otkako su poznati finalisti bili. jednom mu je urodilo plodom, drugi put ne znam kako moze.Zmijuga loma wrote:http://www.zonalmarking.net/2013/02/22/ ... nullified/
a, i sule i ney su za tvog ljubimca
- skenderija04
#43311 Re: FC Barcelona
Ovaj covjek je apsolutni kralj svega

- dinty2
#43313 Re: FC Barcelona
e pa to me i zanima @skendere,,,,,zasto je 90.000 ljudi zvizdalo u nekim najkracim crtama 
-
5 0 5
#43314 Re: FC Barcelona
xaviju je sinoc bila 900. zvanicna utakmica kao senior.
- skenderija04
#43315 Re: FC Barcelona
Na to pitanje svi traze odgovordinty2 wrote:e pa to me i zanima @skendere,,,,,zasto je 90.000 ljudi zvizdalo u nekim najkracim crtama
Ili rekonstrukcija Spanske drzave u kojoj nikome nece biti tijesno, ili ce eksplodirati . Izbor je na politicarima.
Ovo zvizdanje nije protest navijacke ultra grupe. Vidjecemo sutra kakav kurs ce zauzeti zvanicni Madrid. Hoce da kaznjavaju. Neki spominju i iskljucenje ova dva kluba iz sljedece edicije kupa. Ako je to rjesenje, sutra ce kralja docekati milion ljudi na ulici koji ce ga vrijedjati a ne 100.000 ljudi na stadionu koji zvizde.
- ascari
#43316 Re: FC Barcelona
Balasevic sinoc medju Baskijcima

- ascari
#43317 Re: FC Barcelona
Imaju li Adidas i CDR neke veze? Sinoc je ogroman Adidasov znak stajao na cenru (uz liniju naravno).
-
tufahija12345
#43318 Re: FC Barcelona
jebote koji je Enrike fudbalski fanatik
Jeste vidjeli par minuta poslije utakmice on Maskeranu objasnjava neke takticke fazone, a i Maskerano isto

preludo
PS Rakiticeva zena ubjedljivo najljepsa, balkanac sta ces, probirljiv
Jeste vidjeli par minuta poslije utakmice on Maskeranu objasnjava neke takticke fazone, a i Maskerano isto
preludo
PS Rakiticeva zena ubjedljivo najljepsa, balkanac sta ces, probirljiv
- Point.
#43319 Re: FC Barcelona
Enrike reko da je Nejmarovo provociranje bilo nepotrebno i da bi ga on gore polomio. 
-
LSD
#43320 Re: FC Barcelona
I Pique ga je isto javno kritikovao sinoc, nazvavši one njegove karafeke i driblinge na samom kraju (kadje vec sve odluceno) nepotrebnim i provokativnim....veli da ce mu skrenuti pažnju na ponašanje prema protivniku, da ovo nije Brazil bla bla blaPoint. wrote:Enrike reko da je Nejmarovo provociranje bilo nepotrebno i da bi ga on gore polomio.
ali realno, šta zamjeraju igraci Bilbaoa
a ne smeta im Messi kad ih naniže četvoricu ko bekane i zabije im go, tada ne skacu na njega
i pazi ove izjave
ovo je jako nizak pokušaj šukanjaIbai Gomez (Athletic Bilbao) o Neymarovom driblingu pred kraj sinoćnje utakmice:
"On može igrati nogomet i bez takvih stvari. Ako želi biti kao Messi, trebao bi također učiti od njega kako se ponašati."
uglavnom, Neymar je sinoc nakon svega izjavio da ce igrati svoju igru i dalje i da nema namjeru da se mijenja radi drugih ili što nekome smeta njegov stil....kao da veli Kome smeta, nije moj problem....bojim se da ce ga poceti ozbiljno lomiti i startati narednih sezona (mada je i ove godine fasovao dobre batine protiv Atletico Madrida i Seville) i da ce biti nemata napada i nesportske igre....jednostavno, lik je magnet za razna sranja.
-
tufahija12345
#43321 Re: FC Barcelona
ako ovakav dribling nema cilj da donese pobjedu ili gol, nema potrebe za tim. nije bitno sta drugi kazu o tome, nego što će doć neki igrac iz druge lige u kupu recimo, on ce ga isprovocirat ovako i covjek ce mu nogu slomit. Neka malo upali jutjub i nek vidi sta su maradoni uradili kad je dosao u barcu.LSD wrote:I Pique ga je isto javno kritikovao sinoc, nazvavši one njegove karafeke i driblinge na samom kraju (kadje vec sve odluceno) nepotrebnim i provokativnim....veli da ce mu skrenuti pažnju na ponašanje prema protivniku, da ovo nije Brazil bla bla blaPoint. wrote:Enrike reko da je Nejmarovo provociranje bilo nepotrebno i da bi ga on gore polomio.
ali realno, šta zamjeraju igraci Bilbaoa....pokušao izvesti onaj neki njegov sombrero preko glave i ovi skocili da ga tuku
![]()
mislim wtf
šta im to smeta? hoce li to njih pitati kojim stilom smije igrati
![]()
a ne smeta im Messi kad ih naniže četvoricu ko bekane i zabije im go, tada ne skacu na njegamalo je to licemjerno
i pazi ove izjaveovo je jako nizak pokušaj šukanjaIbai Gomez (Athletic Bilbao) o Neymarovom driblingu pred kraj sinoćnje utakmice:
"On može igrati nogomet i bez takvih stvari. Ako želi biti kao Messi, trebao bi također učiti od njega kako se ponašati."
uglavnom, Neymar je sinoc nakon svega izjavio da ce igrati svoju igru i dalje i da nema namjeru da se mijenja radi drugih ili što nekome smeta njegov stil....kao da veli Kome smeta, nije moj problem....bojim se da ce ga poceti ozbiljno lomiti i startati narednih sezona (mada je i ove godine fasovao dobre batine protiv Atletico Madrida i Seville) i da ce biti nemata napada i nesportske igre....jednostavno, lik je magnet za razna sranja.
Svi koji kritikuju nejmara zbog ovoga su upravu, ali ga kritikuju za njegovo dobro. i ja ih podzavam
-
sizifinho
#43323 Re: FC Barcelona
ma i Ronaldinho je driblao isto ovako, jos i gore, pri slicnim scenarijima.
Sta je ona izvedba Barce protiv Reala u pobjedi 2-6 kada su radili tika taku samo kako bi iznervirali Realive igrace, vozali ih tamo vamo, bez zelje da idu na gol?
Problem s ovi. vremenom je sto se svi isuvise lahko vrijedjaju i to se pusta... za par godina ce bit zabranjeno dati gol nakon 3-0, da se ne bi ponizila ekipa.
Svasta
Sta je ona izvedba Barce protiv Reala u pobjedi 2-6 kada su radili tika taku samo kako bi iznervirali Realive igrace, vozali ih tamo vamo, bez zelje da idu na gol?
Problem s ovi. vremenom je sto se svi isuvise lahko vrijedjaju i to se pusta... za par godina ce bit zabranjeno dati gol nakon 3-0, da se ne bi ponizila ekipa.
Svasta
- ascari
#43324 Re: FC Barcelona
Ne znam koji ce Luchu komentarisanje driblinga. Ovom izjavom ga je javno pljunuo posred face. A ne znam ni koliko je i sam kadar da prica o incidentima i provokacijama, ako se sjetimo njegovih epizoda iz igrackih dana. Ne razumijem kritikovanje Neymara.
Ovo je npr svima OK

Ovo je npr svima OK

- suncica24
#43325 Re: FC Barcelona
Mogao je vala ostati da zaokruzi na 10005 0 5 wrote:xaviju je sinoc bila 900. zvanicna utakmica kao senior.