SDA-All about
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#43276 Re: SDA-All about
SDA su izdajnici Bosne.
- Styling
#43277 Re: SDA-All about
U ovoj sadasnjoj konstalaciji snaga na drzavnom nivou, mogli su hladno sa opozicijom RS formirati vlast. Kada je postalo izgledno da ce SDS i opozicija traziti izmjenu Polsovnika kako bi se stvorili uslovi da bi se vlast mogla formirati mimo SNSD-a, onda je nastala frka, potpisivanje jes'ANP-a, nije ANP-a na vrat na nos kako bi se formilaro vijece ministara kako bi Tegeltija konacno zasjeo. Moglo se, itekako, samo se nije htjelo.
- shbc
#43278 Re: SDA-All about
Imali su HDZ 1990, Lijanovica, PDP koji, kakvi god da su, korak su naprijed u odnosu na HDZ i SNSD. Ali su svojim istupima, politikom, izjavama i priljepcima (Zlatni lazov) odlucili da jacaju Dodika i Covica (a i obratno). Umjesto da biraju politiku koja bi polako, ali sigurno priblizavala Srbe i Hrvate Sarajevu, oni su koordiniranim postupcima ih gurali u narucje Laktasenka i Latina.
Ali, kao i ostatak SDA i priljepaka vjerovatno mislis da smo svi glupi i kratkog pamcenja, pa prosipas te floskule ovdje.
Ali, kao i ostatak SDA i priljepaka vjerovatno mislis da smo svi glupi i kratkog pamcenja, pa prosipas te floskule ovdje.
- bunk
#43279 Re: SDA-All about
Pisete gomilu gluposti.
Koja je to politika koja dolazi iz manjeg entiteta koja ni polahko priblizavala srbe Sarajevu?A koja ima baremminimalni kapacitet.
Daj mi ime ili prestani lagati..
Neko je gurnuo u zagrljaj,tim tempom ces jos i SAD navesti kao krivca sto su syebali sds...
Koja je to politika koja dolazi iz manjeg entiteta koja ni polahko priblizavala srbe Sarajevu?A koja ima baremminimalni kapacitet.
Neko je gurnuo u zagrljaj,tim tempom ces jos i SAD navesti kao krivca sto su syebali sds...
-
kluz franjo
#43280 Re: SDA-All about
Puno toga je SDA možda MOGLA za vrijeme svoje višedecenijske vladavine.
I ja shvatam tvoju potrebu da se priča vodi oko "ŠBB-KBB" varijanti i nekim paralelnim univerzumima. Ali to nije tema.
Tema je, šta je SDA RADILA I RADI u zadnjih nekoliko decenija. U ovom vremenu i prostoru.
A SDA GLASA za SNSD i HDZ, pa onda "KUKA" kako jadna mora sa SNSD i HDZ.
SDA je neraskidivi dio i jedan od ključnih elemenata u sistemu "Tronošca". Dokazano.
- shbc
#43281 Re: SDA-All about
Govorim o politici koju bi SDA zastupala. I naveo sam ti 3 stranke za pocetak koje su mogle biti pogodno tlo za tako nesto. Ali ne, ipak je HDZ "prirodni partner SDA". Cak i ovalva SDS kakva je danas je pogodnija za tako nesto od Dodika. Ali ne, nece oni njih, oni hoce SNSD.bunk wrote: ↑24/01/2020 12:15 Pisete gomilu gluposti.
- drug_profi
#43282 Re: SDA-All about
Prateci tvoju logiku sasvim je jasno da ne mozes shvatiti potrebu zapocinjanja procesa koji bi u nekom buducem periodu stvorio gradjansku opciju i kod srba i hrvata.
- bunk
#43283 Re: SDA-All about
Evo ovako da odgovorim za par forumasa.kluz franjo wrote: ↑24/01/2020 12:18Puno toga je SDA možda MOGLA za vrijeme svoje višedecenijske vladavine.
I ja shvatam tvoju potrebu da se priča vodi oko "ŠBB-KBB" varijanti i nekim paralelnim univerzumima. Ali to nije tema.
Tema je, šta je SDA RADILA I RADI u zadnjih nekoliko decenija. U ovom vremenu i prostoru.
SDA je neraskidivi dio i jedan od ključnih elemenata u sistemu "Tronošca". Dokazano.
Valjda dozivimo momenat da neka od stranaka koje zdusno podrzavate osvoji kod Bosnjaka dovoljno glasova jer ih kod ostala dva naroda nece dobiti nikad.
Pa da vidimo onda tog nekog hippotetskog vodju "ljevice" koga ce da izabere za partnere.
Jer zasto lazete sve nas i sami sebe kad znate da bi da su u oktobru 2018 sdp dobili glasove koje je imao sda ucini preslikan potez i formirali vlast sa hdz i snsd.
To znam ja ,zna drug franjo a znaju i trenerko i drug Kojovic.
Sve ostalo je bacanje prasine u oci i opravdanje za sjedenje u hladu.
-
kluz franjo
#43284 Re: SDA-All about
Opet bi ti o ŠBB-KBB... Netje motji. Jalova rasprava.bunk wrote: ↑24/01/2020 12:28Evo ovako da odgovorim za par forumasa.kluz franjo wrote: ↑24/01/2020 12:18Puno toga je SDA možda MOGLA za vrijeme svoje višedecenijske vladavine.
Valjda dozivimo momenat da neka od stranaka koje zdusno podrzavate osvoji kod Bosnjaka dovoljno glasova jer ih kod ostala dva naroda nece dobiti nikad.
Pa da vidimo onda tog nekog hippotetskog vodju "ljevice" koga ce da izabere za partnere.
Jer zasto lazete sve nas i sami sebe kad znate da bi da su u oktobru 2018 sdp dobili glasove koje je imao sda ucini preslikan potez i formirali vlast sa hdz i snsd.
To znam ja ,zna drug franjo a znaju i trenerko i drug Kojovic.
Sve ostalo je bacanje prasine u oci i opravdanje za sjedenje u hladu.
Nije pitanje ko je veći ili manji Srbenda, Špirić ili Ivanić?
Pitanje je:
Zašto je SDA glasala za Špirića?
Pa se Bakir onda kao "ibreti" kako se Špirić ponaša?
- bunk
#43285 Re: SDA-All about
Ja pitam tebe.
Sa kime bi sdp formirao vlast da je imao kapacitet i glasove koje je sda dobila?
Daj mi spisak stranaka koje bi zamjenile snsd i hdz ili mislis da bi i trenerko kopirao sda.
Sa kime bi sdp formirao vlast da je imao kapacitet i glasove koje je sda dobila?
Daj mi spisak stranaka koje bi zamjenile snsd i hdz ili mislis da bi i trenerko kopirao sda.
-
kluz franjo
#43286 Re: SDA-All about
Nisam ja vidovita Džemila, a ni ovaj pdf se ne zove "alternativni pravci istorije".
SDA je podržala Dodikovu listu svojim glasovima u Skupštini RS.
Zašto je SDA to uradila, ako tvrdi da je Dodik "prijetnja po stabilnost BiH"?
- Styling
#43287 Re: SDA-All about
Hoces da kazes da Mile svojom retorikom priblizava Srbe RS-a Sarajevu. Vrijedjas inteligenciju sagovornika takvim tvrdnjaama.bunk wrote: ↑24/01/2020 12:15 Pisete gomilu gluposti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#43288 Re: SDA-All about
sdO skola...
- JThomas
#43289 Re: SDA-All about
meni samo nije jasno kako maršal komšić tu ne zavrne ruke da se to obustavi.
- bunk
#43290 Re: SDA-All about
Druze,pitao sam ko je alternativa,ko je taj koji trenutno makar u tragovima ima naznake da bi priblizavao narode a ne ih dijelio a da dolazi iz manjeg ent..Styling wrote: ↑24/01/2020 12:37Hoces da kazes da Mile svojom retorikom priblizava Srbe RS-a Sarajevu. Vrijedjas inteligenciju sagovornika takvim tvrdnjaama.bunk wrote: ↑24/01/2020 12:15 Pisete gomilu gluposti.
- madner
#43291 Re: SDA-All about
Alternativa je bio SDS. Cak ako i nece SDS, dati mogucnost veta istom mu povecava tezinu.
-
kluz franjo
#43292 Re: SDA-All about
Tipična višedecenijska mantra "Tronošca".
Ne gledaj i ne pitaj šta i kako radimo, već zamišljaj kako bi bilo da je npr. BiH u Africi, da je rat ili da se pojave konstitutivni Marsovci.
Ne gledaj i ne pitaj šta i kako radimo, već zamišljaj kako bi bilo da je npr. BiH u Africi, da je rat ili da se pojave konstitutivni Marsovci.
"Ima novosagrađenih kilometara autoputeva, samo ovi što nešto kritikuju i propituju neće da ih vide."
- Styling
#43293 Re: SDA-All about
Narod je priblizen. Politike nisu. U stvari, jesu iza zavjese, javno se ne mogu gledati. Pa i Bakir ti radi na podjelama, samo hinjavije nego Covic i Dodik.bunk wrote: ↑24/01/2020 12:41Druze,pitao sam ko je alternativa,ko je taj koji trenutno makar u tragovima ima naznake da bi priblizavao narode a ne ih dijelio a da dolazi iz manjeg ent..Styling wrote: ↑24/01/2020 12:37Hoces da kazes da Mile svojom retorikom priblizava Srbe RS-a Sarajevu. Vrijedjas inteligenciju sagovornika takvim tvrdnjaama.bunk wrote: ↑24/01/2020 12:15 Pisete gomilu gluposti.
- bunk
#43294 Re: SDA-All about
@Franjo Adekvatan odgovor je "socijaldemokratsko"supljiranje.
Pokusaj sdp da sa 17 stranaka sa kojima su dogovorili da svako drzi"svoj" kanton izgura sda nakon opcih ti je najbolji dokaz da sdp igra igru za snsd i hdz.
Samo treba malo klikere koristiti.
Pokusaj sdp da sa 17 stranaka sa kojima su dogovorili da svako drzi"svoj" kanton izgura sda nakon opcih ti je najbolji dokaz da sdp igra igru za snsd i hdz.
Samo treba malo klikere koristiti.
- JThomas
#43295 Re: SDA-All about
na sonu je bio i četnik šarović koji usput uradi i ponešto dobro, odnosno uradio je mnogo dobrog za izvoz i realni sektor. ali majku svih stranaka to ne zanima, čak štaviše - njima je u najužem interesu da nas što više bude na budžetu i da budemo što ovisniji o "njihovim" parama. njihov je mokri san da kao u rs nema ništa mimo budžeta i kontrole. da unište i ovo malo što se koprca, radi i izvozi.
-
kluz franjo
#43296 Re: SDA-All about
Po tvom odgovoru znači, SDA je početkom decembra 2018. godine, podržala Dodikovu listu u Skupštini RS za državni nivo, zato što je SDP pokušavao bez SDA da u Kantonima formira vlast?!
A čime je, po tvom tumačenju, SDP dokazao da podržava SNSD i HDZ?!
Jedan dobronamjeran savjet.
Malo manje se igraj sa "klikerima".
- JThomas
#43297 Re: SDA-All about
ne daju im da u kantonima dovoljno ukradu da mogu da nas efikasnije brane na državnom nivou. antidržavno djelovanje iz udžbenika 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43298 Re: SDA-All about
To opet priča kako je SDA na braniku ove države?
-
kluz franjo
#43299 Re: SDA-All about
Gazija Zahiragić na Vracama i legitimiše anamone što bi se spuštali...
Špirić može, Mandić ne može.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43300 Re: SDA-All about
Znači da mirno spavamo...kluz franjo wrote: ↑24/01/2020 13:05Gazija Zahiragić na Vracama i legitimiše anamone što bi se spuštali...
Špirić može, Mandić ne može.