Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TAFKAP wrote:Dok sam gledao one scene po Vijetnamu sam u jendom momentu kontao pauzirati film i donijeti si deku da se dobro zamotam... Ne zato što mi je bilo hladno dok sam gledao, nego da bi si dočarao tu atmosferu vrućine i sparine koja vlada u tom regijama...
Morat ću ga ponovo pogledati ponovo jedne tople ljetnje večeri
Prošle godine kad je najveci minus bio otvorio sam prozor i gledao Revenanta
pokrio se skroz samo mi oci vire
Najveci merak gledanja filma ikad
Film je prikazan na na dvadesetom SFF-u 2014. godine u okviru programa Kinoscope i koliko se sjećam upravo je otvorio taj program. Iz kataloga festivala:
markioni wrote:ona scena sa snajperistom sa rusevnim zgradama...imas u isto vrijeme osjecaj da igras npr. black hawk down, da si tamo sa njima (samo dim ne osjetis) a u isto vrijeme znas da je film ...nema..to majka radza jednom u.....a to je samo mali detalj big pikcra
Scena koja najbolje prikazuje stvarni rat.
Njihova (američka) zbunjenost, strah i izgubljenost prikazana na pomalo komičan način, posebno detalji kad pokušavaju dozvati svaku moguću i nemoguću pomoć... a s druge strane samo jedan jedini čovjek, odnosno žena:)
jebi ga sad, mojne me loziti, kanim se anima a gledam
a ono...nes novo definitivno...a vise je horor kad skontas neg sf a i prilicno inteligentno su neke teme ispod radara / izmedzu redova provucene ako pazljivije pogledas pogotovo zadnjih 40 min.
a ono...nes novo definitivno...a vise je horor kad skontas neg sf a i prilicno inteligentno su neke teme ispod radara / izmedzu redova provucene ako pazljivije pogledas pogotovo zadnjih 40 min.
opisan kao "dosadni umjetnički prdež" meni nista posebno al moze se pogledati uz casu vode
Dobar ovaj sa Natali. Zanimljiv, nimalo dosadan i ima tu neku novu dozu misterija iako su neke stvari slične kao u Arrivalu, pa ima i momenata iz Avatara, pogotovo vizuelnih.
Evo dva sasvim solidna crimi trilera, mada bi ovom prvom, arapskom, dao prednost, a drugi uvijek zanimljiva tematika japanske mafije i Jacuza.