Kontradiktoran si. Ako ne važi to što je potpisano (Dodik i Bakir) kako može važiti mehanizam koordinacije plus u tom istom mehnaizmu kordinacije stoji da viši organi vlasti mogu odlučivati o odlukama nižiš. Ne kontam?statixx wrote:Bakir moze samo kod Sebije na aparate, jer to sto je potpisao ne vazi nigdje. Kantoni imaju i dalje pravo veta prema postojecem Mehanizmu. Odnosno, ako bi sutra prihvatili nasu aplikaciju za clanstvo i krenulo se sa radom, vazio bi vec objavljeni Mehanizam.
A i MMF nije nikada bio sporan, jer dugovi se moraju vracati, sa ili bez Mehanizma, zna to i Bakir.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Drvosjeca iz Dejcica
#43251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
statixx
#43252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa tako sto je objavljen u SL, nije valjda da vazi ovaj kafanski dokument.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kontradiktoran si. Ako ne važi to što je potpisano (Dodik i Bakir) kako može važiti mehanizam koordinacije plus u tom istom mehnaizmu kordinacije stoji da viši organi vlasti mogu odlučivati o odlukama nižiš. Ne kontam?statixx wrote:Bakir moze samo kod Sebije na aparate, jer to sto je potpisao ne vazi nigdje. Kantoni imaju i dalje pravo veta prema postojecem Mehanizmu. Odnosno, ako bi sutra prihvatili nasu aplikaciju za clanstvo i krenulo se sa radom, vazio bi vec objavljeni Mehanizam.
A i MMF nije nikada bio sporan, jer dugovi se moraju vracati, sa ili bez Mehanizma, zna to i Bakir.
- Drvosjeca iz Dejcica
#43253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U ovoj državi ne poštuju odluke ustavnog suda a da eto poštuju to što je objavjeno u službenim novinama.statixx wrote:Pa tako sto je objavljen u SL, nije valjda da vazi ovaj kafanski dokument.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kontradiktoran si. Ako ne važi to što je potpisano (Dodik i Bakir) kako može važiti mehanizam koordinacije plus u tom istom mehnaizmu kordinacije stoji da viši organi vlasti mogu odlučivati o odlukama nižiš. Ne kontam?statixx wrote:Bakir moze samo kod Sebije na aparate, jer to sto je potpisao ne vazi nigdje. Kantoni imaju i dalje pravo veta prema postojecem Mehanizmu. Odnosno, ako bi sutra prihvatili nasu aplikaciju za clanstvo i krenulo se sa radom, vazio bi vec objavljeni Mehanizam.
A i MMF nije nikada bio sporan, jer dugovi se moraju vracati, sa ili bez Mehanizma, zna to i Bakir.A imas fino vec citirano sta tamo stoji. Postavio sam i clanak sa N1, kantoni su u najvisem tijelu i imaju pravo veta.
-
statixx
#43254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne vrijedi pisati... 
- madner
#43255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Drvosjeca je dotakao dno.
Sada je poceo sa ukopavanjem.
Sada je poceo sa ukopavanjem.
- Drvosjeca iz Dejcica
#43256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bolje nemoj!statixx wrote:Ne vrijedi pisati...
Sa druge teme ali ista tematika...
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dezavujisanje javnosti je tvoj hobi?statixx wrote:Tog mehanizma nema, nije nikada ni postojao. Forma koja je usvojena predlozena je jos 2013. Ocekivanja EU tada su bila da ce se napraviti pomak u centralizaciji drzave, i da ce mehanizam obezbijediti brzi i efikasniji put ka EU integracijama. Ali svakoj budali bilo je jasno da od toga nema nista, jer domaci politicari u tome su vidjeli samo priliku da ucvrste enoteritorijalne podjele i zadrze nadleznosti koje im pripadaju. Kakav crni Mehanizam.
Vrlo bitna je boldirana rečenica čime se praktično ta eventualna opstrukcija poništava.Odluke Kolegija za evropske integracije donose se konsenzusom prisutnih članova Kolegija.
Ispod kolegija su
- Ministarske konferencije,
- Komisija za evropske integacije
- Potkomisije za EU integracije,
- Radne grupe za iste.
U svakom tijelu odlučuje se jednoglasno, dakle i kantonima, i entietaima dato je pravo veta.
Ukoliko dakle i najmanji kanton u FBIH-Bosansko podrinjski želi u nekom od navedenih tijela blokirati neku odluku, on to može uraditi. Isto je i sa entitetima, i sa državom.
Tada se konsenzus prebacuje na viši nivo.U praksi to znači kada neki od kantona kaže mi ulažemo veto u roku od 10 dana viši organ odlučuje bez obzira što su ovi uložili veto.
- bh.tornjak
#43257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jooojjjj razvaljotke.....hahhahahhaha
rekoh ja poslije primanja slijedi pusenje.....
rekoh ja poslije primanja slijedi pusenje.....
-
155_mm
#43258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
srpski politicari najavljuju izlazak iz okvirnog mirovnog sporazuma kako rece glavni tumac istog a vi ovdje i dalje glodjete taj potpisani dikument iako vecina ni ne zna sta stoji u dokumentu. smijete se baketu sa pravom naravno ali ne vidite da i vi glodjete mickinu kosku.

- madner
#43259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj Drvosjeca je stvarno genije.
Pa u najvecoj instanci imas 2 predstavnika kantona. I onda oni mogu blokirati. Sa radne grupe mozes prebaciti na komisiju, ali ne pise da u zadnjoj instanci nemas predstavnike kantona ili entiteta.
Pa u najvecoj instanci imas 2 predstavnika kantona. I onda oni mogu blokirati. Sa radne grupe mozes prebaciti na komisiju, ali ne pise da u zadnjoj instanci nemas predstavnike kantona ili entiteta.
-
mg
#43260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pismo mmf otislo!
Bake ga je popusio ko pijana maturantica. Niceg se ne sjeca, al mu se svi smiju!
Nakon dvije godine se sastane sa dodikom, ovaj ga izlevati ko sibicar na auto pijaci nauvnu budalu.
Jednostavno ne mogu da vjerujem da je toliki konj ispao!
Pa nas svoju vodi covjek ciji IQ nije preko 90!
Bake ga je popusio ko pijana maturantica. Niceg se ne sjeca, al mu se svi smiju!
Nakon dvije godine se sastane sa dodikom, ovaj ga izlevati ko sibicar na auto pijaci nauvnu budalu.
Jednostavno ne mogu da vjerujem da je toliki konj ispao!
Pa nas svoju vodi covjek ciji IQ nije preko 90!
- JThomas
#43261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kad bakir (najčešće kofol) nešto zateže, onda su đikani i ustaše na aparatima, jes' im pokaz'o...
kad bakir nešto popušta, onda je to njegova državnička mudrost, politika kao umijeće mogućeg i to...
kad bakir nešto popušta, onda je to njegova državnička mudrost, politika kao umijeće mogućeg i to...
- It_is_a_Leclerc
#43262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik, u prvom redu, pa i Čović - su majstori trgovine, ucjene, najvulgarnijih "povuci-potegni" mehanizama.
Bakir se osramotio. U porodici Izetbegović, čini se, postoji neka genetska sklonost tome da ih prevari, nasamara i natakne ko stigne.
Bakir se osramotio. U porodici Izetbegović, čini se, postoji neka genetska sklonost tome da ih prevari, nasamara i natakne ko stigne.
- Ridjobrki
#43263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Okej bi to bilo da se radi o siru sa pijace za njihov hastal ili da im neko uvaljuje truhle breskve, ovo je malo uzelo maha...It_is_a_Leclerc wrote:Dodik, u prvom redu, pa i Čović - su majstori trgovine, ucjene, najvulgarnijih "povuci-potegni" mehanizama.
-
batara
#43264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Đikan i latin nasamarise baketa ko bekana 
-
155_mm
#43265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
meni je samo zao ovih iz EU i iz ambasada sto su cestitali i izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom. sad jadni moraju izrazavati zaljenje i zabrinutost razvojem situacije.

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U kafani punoj dima....dogovarati drzavne akte, nekakve sporazume potpisivati
nije Dodo nista kriv, bekani se naguzili, hoce nekakav sporazum, postavili uslov, dobro, more, samo vi posaljite pismo MMF-u
A onda trola....ne vazi to vise...al otisao voz
A ja ne znam sto bi se neko cudio Baketu. Ja sam otisao na taj jedan predizborni skup, koja se tu suplja baca, tacno vidis da covjek mlati praznu slamu, prica bez pokrica, bez ikakvog uporista, ali bleeeee....cuje se iz tora
I tako ovce vodi ovan koji je jos jednom potvrdio da nije nizasta drugo nego za kurbana
A onda trola....ne vazi to vise...al otisao voz
A ja ne znam sto bi se neko cudio Baketu. Ja sam otisao na taj jedan predizborni skup, koja se tu suplja baca, tacno vidis da covjek mlati praznu slamu, prica bez pokrica, bez ikakvog uporista, ali bleeeee....cuje se iz tora
I tako ovce vodi ovan koji je jos jednom potvrdio da nije nizasta drugo nego za kurbana
- sinuhe
#43267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poljska skupstina
"Polish parliament" (Swedish and Norwegian: Polsk riksdag; Danish: Polsk rigsdag; German: Polnischer Reichstag; Dutch: Poolse landdag; Polish: Polski parlament) is an expression referring to the historical Polish parliaments (Sejm walny).[1] It implies chaos and general disorder, and that no real decision can be reached during sessions.
Any single member of the Polish parliament during the 17th and 18th century had an absolute veto (Latin: liberum veto), meaning that decisions could often only be made with great difficulty. Originally, the procedure was used for technical issues such as points of order, but came to be abused. Today, the expression is mostly used to describe an assembly that is too easy for minorities or individuals to disrupt and/or has too many parties present for meaningful and orderly debate and decision-making to take place.
-
batara
#43268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pencilin za đikane i škutore, steta sto se penzionisao..a do tada valja trpiti ovog bekana baketa

- muha_sa
-
155_mm
#43270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kad ta lova od MMF a dodje na cije konto to legne entitetsko ili drzavno? i ako je drzavno ko mora odobriti da se novac prebaci entitetu?
-
155_mm
#43271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
prica se da nije ovog bilo mostarski aluminij bi i danas ima najjeftiniju struju na svijetu i u vasioni. jednim potezom pera im je ovaj sjebo i kombinat i elektroprivredu a ovi danas ni kladionicama ne mogu nista.batara wrote:Pencilin za đikane i škutore, steta sto se penzionisao..a do tada valja trpiti ovog bekana baketa![]()
ali balijski podanicki mentalitet ga je skinuo i izabrao ove. jer se ovi ovede onim "ma suti samo nek ne puca" a to je ja podanicku dusu balijsku meHlem.
- mirsek
#43272 Re: RE: Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najbolji ministar vanjskih poslova i najbolji pro BIH politicar i govornik kojeg ja poslije rata pamtim. Svaka mu je izjava i stav zlatni. Jedina mrlja je sto potpisa sa Dodikom ono o policiji 2004. ili 2005. kad smo trebali imati jedinstvenu policiju na nivou BIH.Taj njegov potpis jos uvijek ne mogu da shvatim.batara wrote:Pencilin za đikane i škutore, steta sto se penzionisao..a do tada valja trpiti ovog bekana baketa![]()
Sent from my LG-H500 using Tapatalk
-
155_mm
#43273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakav jurij gagarin kavi bakraci kako je ovaj uzletio od kako je zajedno sa covicem naguzijo baketa i sve balije koje bake predstavlja.Dodik: Srbi imaju ono što niko nema - dvije države, Srbiju i RS
"Raspad Jugoslavije napravio je jednu hrvatsku i dvije srpske države. Ono što mi imamo nema niko drugi. Ovo je život, ovo je Srbija, ovo je srpski narod, ovo je Republika Srpska. Odavde sigurno otići nećemo. Branimo naše dostojanstvo, branimo naše živote, naše poštenje", rekao je predsjednik Republike Srpske na obilježavanju Dana sjećanja na sve srpske žrtve.
Dodik je poručio da se srpski narod oporavio zato što je vjerovao u Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini.
"Živjela Srbija, živjela Republika Srpska, živio srpski narod, živjeli Srbi gdje god bili. Mi smo jedan narod i ostat ćemo jedan narod, poručio je Dodik", prenosi Tanjug.
- KB9
#43274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i koji je sad fakat rasplet ove kafane? 
-
homar
#43275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jasno kao dan, sva trojica njih dobri - uzeli pare od MMF-a i još koji miliončić od svojih, a mi svi donji.KB9 wrote:i koji je sad fakat rasplet ove kafane?