Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
celeron

#4326 Re: Zeničani

Post by celeron »

_BataZiv_0809 wrote:Cuj kod kuznog groblja, prvi put cujem za to :roll: Kako mu se uopce prilazi autom? Pretpostavljam da se skrene u onu ulicu prvu prije ulaza u bolnicu (iz pravca Studentskog doma), ali kako dalje :D
Mozes i tako al je tu put los, bolje je produzit pravo pa skrenut prema Crkvi, pa opet lijevo. Drzis se pravca pa opet prvo skretanje lijevo :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4327 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

celeron wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Cuj kod kuznog groblja, prvi put cujem za to :roll: Kako mu se uopce prilazi autom? Pretpostavljam da se skrene u onu ulicu prvu prije ulaza u bolnicu (iz pravca Studentskog doma), ali kako dalje :D
Mozes i tako al je tu put los, bolje je produzit pravo pa skrenut prema Crkvi, pa opet lijevo. Drzis se pravca pa opet prvo skretanje lijevo :D
Opa batooo :D Morat cu to provjeriti :thumbup:
Eborg

#4328 Re: Zeničani

Post by Eborg »

A gdje je uopće kužno groblje i zašto se tako zove? Čini mi se da sam čuo i ranije za to ali je li baš od neke epidemije ili kuge ili bolnice ili šta već?
celeron

#4329 Re: Zeničani

Post by celeron »

Eborg wrote:A gdje je uopće kužno groblje i zašto se tako zove? Čini mi se da sam čuo i ranije za to ali je li baš od neke epidemije ili kuge ili bolnice ili šta već?
ne znam zasto se zove tako, ali se ono nalazi iza zadnje zgrade u Crkvicama, one koja se nalazi na ulazu u bonicu. Ima i lijepu Kapelicu, barem ja mislim da je Kapela.
Eborg

#4330 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Vidim evo na Google Maps, hvala ti. Nisam ni znao da ima tu groblje.

Kad smo već kod tarlahanja pa samim tim i motela, može li mi neko objasniti ovaj nekakav trend u zadnjih par godina da se ide na piće, ali baš samo na piće, na Almy pumpu van grada? :roll: Mene jednom nagovoriše, ja kontao rekoh neka kafana se napravila, to gori, kad ono pumpa najobičnija. Kasnije sam odbijao. Jesam li ja to okružen nekim čudnim ljudima ili je to i širi trend?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4331 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:Vidim evo na Google Maps, hvala ti. Nisam ni znao da ima tu groblje.

Kad smo već kod tarlahanja pa samim tim i motela, može li mi neko objasniti ovaj nekakav trend u zadnjih par godina da se ide na piće, ali baš samo na piće, na Almy pumpu van grada? :roll: Mene jednom nagovoriše, ja kontao rekoh neka kafana se napravila, to gori, kad ono pumpa najobičnija. Kasnije sam odbijao. Jesam li ja to okružen nekim čudnim ljudima ili je to i širi trend?
Vezano za raniji upit, ni ja ne znam zasto je naziv kuzno groblje, ali mi je odmah sinulo koje bi moglo biti, metodom eliminacije, jelte :D Nisu Prasnice, nije Crkvicko :) Vidjecu sa ovom ekipicom sa Zenica-onlinea, ima ih tamo zivih zenickih enciklopedija :D

I ja sam cuo za taj "trend", fkt mi nije jasno cemu ici na benzinsku pumpu na pice :D Bice da je raji toliko dosadilo izlazit u ze, da je i benzinska prihvatljiva. Tako sebi objasnjavam i fenomen In Stajla-rupcage u hotelu Rudar koja je par mjeseci radila ko singerica :D
kakavdanakneiskustvu

#4332 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Eborg wrote:Vidim evo na Google Maps, hvala ti. Nisam ni znao da ima tu groblje.

je li na pumpu Almy ili onaj hotelčić?
Eborg

#4333 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ma ono pored, sve je to u kompletu pumpa brate.
celeron

#4334 Re: Zeničani

Post by celeron »

ma Almy je krkansko leglo. Ne mislim na krkane sa sela, vec i ove gradske. Ne znam ima i normalne raje koja ode, ali def. ne znam sta ih moze zainteresovat na takvim lokacijama. Jednom sam svratio da jedem, nikad vise. Ponuda je vrhunska, a zavrsni proizvod grobarski plus cijena paprena. A neki dan odem u Tapas ovaj novi, kod pravoslavne Crkve, vrhunska cijena, a i kvalitet hrane.

Neko mi rece da postoji neka konoba u Raspotocju, jel neko cuo za to i gdje je tacno?
Eborg

#4335 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Kakav je Tapas, je li to u starom pozoristu? Je li kao Amici po cijenama i ponudi?
kakavdanakneiskustvu

#4336 Re: Zeničani

celeron wrote:ma Almy je krkansko leglo. Ne mislim na krkane sa sela, vec i ove gradske. Ne znam ima i normalne raje koja ode, ali def. ne znam sta ih moze zainteresovat na takvim lokacijama. Jednom sam svratio da jedem, nikad vise. Ponuda je vrhunska, a zavrsni proizvod grobarski plus cijena paprena. A neki dan odem u Tapas ovaj novi, kod pravoslavne Crkve, vrhunska cijena, a i kvalitet hrane.

Neko mi rece da postoji neka konoba u Raspotocju, jel neko cuo za to i gdje je tacno?

https://www.facebook.com/pages/Zve%C4%8 ... 8841941595
N.N.

#4337 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Kada je negirao, zar je on uopste u Ze ?
kakavdanakneiskustvu

#4338 Re: Zeničani

N.N. wrote:

čini mi se da se predao
Casual's

#4339 Re: Zeničani

Post by Casual's »

N.N. wrote:
Nije ni odlazio iz Ze..tu je on,u Tenu :D
cenecimoveocino

#4340 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

celeron wrote:ma Almy je krkansko leglo. Ne mislim na krkane sa sela, vec i ove gradske. Ne znam ima i normalne raje koja ode, ali def. ne znam sta ih moze zainteresovat na takvim lokacijama. Jednom sam svratio da jedem, nikad vise. Ponuda je vrhunska, a zavrsni proizvod grobarski plus cijena paprena. A neki dan odem u Tapas ovaj novi, kod pravoslavne Crkve, vrhunska cijena, a i kvalitet hrane.

Idem na iftar veceras na Almy,napisem utiske.
btw. stigla dijaspora
dovukao se BMW,Audi I par Jaguara sretoh na ulicama :izet:

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
dezurni_ucenik

#4341 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Ako sam vas dobro skonto,Almy je benzinska stanica gdje je sada IN da se kafa pije i da se iftari.

:shock:
phillie

#4342 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ja opet ne kontam da je to BAS NA benzinskoj pumpi, jer tu cijeli Almyland, od hotela, pumpe, skladista....

Ako neko ide BAS na pumpu kao na "izlazak"....pa bolje mu je sa Maidom na zidic u crkvicama :D
Mustang1

#4343 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ma u onaj motel se ide nije na benzinsku :D Kad se ide iz pravca Zenice pa sa desne strane ne ono sa lijeve strane .. Jedino ako nisu sad i tamo poceli :D Ma bjezi raja iz grada
phillie

#4344 Re: Zeničani

Post by phillie »

Mustang1 wrote:Ma u onaj motel se ide nije na benzinsku :D Kad se ide iz pravca Zenice pa sa desne strane ne ono sa lijeve strane .. Jedino ako nisu sad i tamo poceli :D Ma bjezi raja iz grada
Pumpa ima i sa lijeve i sa desne :D i mislio sam da je u "hotelu"
cenecimoveocino

#4345 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Ma dolje je puno,svaki stol je zauzet.
Mi smo bili u ovom novom restoranu uredenom u bosanskom stilu,nije lose.
Sto se iftara tice sve 5,supa,gulas,pita,salata,sve svjeze I cisto.
Jedino je malo bio problem kad smo dosli dok nismo pronasli stol,al sve u svemu odlicno.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
DD_ASD

#4347 Re: Zeničani

Post by DD_ASD »

Zna li neko za pouzdan rentacar u Zenici?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4348 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Bio je u Hotelu Inter, ne znam da li jos uvijek radi. A i na parkingu kod stadiona, pored auta na prodaju, imaju cini mi se i oni za rentanje. Koliko su pouzdani, ne znam, nisam koristio usluge nikad :)
kritichar

#4349 Re: Zeničani

Post by kritichar »

Kojem poštanskom broju pripada Smetovski put?
phillie

#4350 Re: Zeničani

Post by phillie »

kritichar wrote:Kojem poštanskom broju pripada Smetovski put?
72000
Post Reply